Dershanecilik hakkında

sepetsepetyumurta

Bırakın Parlicaaam:)
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2007
1.414
30
118
Ankara
Merhabalar ;
Ben çiçeği burnunda mezun olmasına 2 hafta kalmış bir Matematik Öğretmeniyim .
Ankara'da adı duyulmuş bir dershaneyle yarın görüşmeye gideceğim . Bu kadar çabuk olmasının nedeni de referans olan tanıdığım hocamın bilgime ve çalışkanlığıma güvenmesi . Yoksa böyle bir dershaneyi rüyamda görürdüm ancak .
bugüne kadar bir evin bir kızı el bebek gül bebek büyütüldüm . Bir anda çalışma ortamına gireceğim . Korkuyorum . Taşı sıksam suyunu çıkarırım çalışmakta sıkıntım yok ama patronların , deneyimli hocaların beni ezmesinden tedirgin oluyorum .
Çünkü bilgi anlamında bir problem kolay kolay yaşamam . Full matematikle ÖSS'ye girdim ALES'te 1 yanlış yaptım falan .

Şimdi sorum şu ; özellikle dershanede çalışan meslektaşlarım deneyiminiz , çalışma saatleriniz , aldığınız para nasıl acaba yarın ona göre konuşayım bir fikir edineyim de .
Çok teşekkür ederim şimdiden :)

Son durum :

Merhabalar tekrar
Çok teşekkür ederim yorumlarınız için .
Dershanenin genel müdürüyle görüştüm . Evime çok yakın bir şubesinde çalışmayı teklif ettiler .
Haftanın 5,5 günü . Lise 1 2.sınıfların dersine gireceğim geri kalan zamanda da bireysel ve sınıf etüdlerine gireceğim .
Günde 10 saat çalışacağım ortalama . Teklif edilen maaş 1200 lira.
Bir sınava tabii tutuldum . 60 soruluk . 57 tanesini doğru yanıtlandırınca aldılar tabii
Sizce bu çalışma koşullarına karşılık teklif edilen maaş nasıl ?

Son düzenleme:
Merhabalar ;
Ankara'da adı duyulmuş bir dershaneyle yarın görüşmeye gideceğim . Bu kadar çabuk olmasının nedeni de referans olan tanıdığım hocamın bilgime ve çalışkanlığıma güvenmesi . Yoksa böyle bir dershaneyi rüyamda görürdüm ancak .
bugüne kadar bir evin bir kızı el bebek gül bebek büyütüldüm . Bir anda çalışma ortamına gireceğim . Korkuyorum . Taşı sıksam suyunu çıkarırım çalışmakta sıkıntım yok ama patronların , deneyimli hocaların beni ezmesinden tedirgin oluyorum .
Çünkü bilgi anlamında bir problem kolay kolay yaşamam . Full matematikle ÖSS'ye girdim ALES'te 1 yanlış yaptım falan .

Şimdi sorum şu ; özellikle dershanede çalışan meslektaşlarım deneyiminiz , çalışma saatleriniz , aldığınız para nasıl acaba yarın ona göre konuşayım bir fikir edineyim de .

Ben yilllardir korfez dershanesine gidiyorum matematik ogretmenleri 3-3.5 bin arasi aldigini soyluyor. Erkek arkadasimin bi tanidigi baska dershanede asgari ucret aliyormus. Yalniz dershane cok yorucu olabiliyor ilkogretim mi lise duzeyi mi çalışacaksınız acaba ? Dershanedeki ogrencilerin çoğunda parayi veriyorum istediğimi yapmakta ozgurum anlayisi var. Umarim en iyisi olur sizin icin :)

Son düzenleme:
Eşim 3 yildir dersanede kimya ogretmeni. Maasi 2200. Bransina ragmen cok yogun. Hatta su anda etutte. Dersanenin matematik ogretmeni daha da yogun. Kadin tenefustw bile soru cozuyo.

Merhabalar ;

Canını çıkarırlar.Sınava girmeyecek misin ?

4 yıl çalıştım dershanede matematik öğretmeni olarak. Çalışmak başlarda çok güzel eğlenceli geliyor, yeni çevren oluyor, öğrencilerin oluyor, hele bi de branşını seviyorsan tadından yenmez. . Ama bir süre sonra öğrencilerle çalışmanın verdiği stres ve ders saatlerinin yoğunluğu artık insana farklı şeyler düşündürmeye başlıyor. . Ancak ders anlatarak geliştiriyor insan kendini.

ayrıca dershanelerde matematikçilerin ders saatleri daha fazla olur, etütlerde boş olmazsın, sürekli ayakta efor sarfetmen gerekiyor bütün bunlarla birlikte eğer çalışmaya kararlı isen öncelikli olarak ders saat sayısı konusunda , dershanenin sistemi hakkında, sigortanın maaş üzerinden mi yatırılacağı asgari ücret üzerinden mi yatırılacağı hakkında, sözleşmenin 10 ay mı 9 ay mı üzerinden yapıldıgı hakkında detaylı bilgi sahibi olmalısın. mesela kimi dershaneler 10 çalıştırıp 9 ay maaş veriyor gibi..

bu arada dershaneler seneye kapatılacak . ben bırakıp kpss ye hazırlanmaya karar verdim. öğretmenliği seviyorsan eğer ve gelecekte yapmak istediğin buysa hiç boşuna yıllarından zaman kaybetme sınava hazırlan. . çalışma koşulları ağır oldugu için bir bayanın uzun süre yapabileceği bir meslek oldugunu düşünmüyorum. . ileride evlilik olur çocuk olur özel sektörde sigorta vs herşey sıkıntılı olabiliyor.

ücret konusuna gelince bu sektörde deneyim oldukça maaşın artıyor. yani akademik başarının hiç bir etkisi yok. kimi dershane asgari ücret verir haftada 20saat derse sokar öğretmeni kimi dershane 2000 verir 55 saati dayar.üzerine etüt soru çözümü performans... yani ücret senin çalışma koşullarına tecrubene anlaşma yollarına bağlı oalrak şekillenir

Merhabalar ;

dershaneler kapanıyor 2015 te. 12 yaş ve üzeri için olan her kurum kapanacak. Ama çoğu dershane kendi bünyesinde koleje dönüşüyor. bu yüzden 1 yıl için sınava hazırlanmak daha iyi

aman bulaşma arkadaşım. tecrübesiz olduğun için hevesini, alanını seviyor oluşunu kullanacaklar. az ücret teklif edip ilerde artar vs diyecekler. sakın dinleme. sömürülme kesinlikle. emeğinin karşılığını dersanede asla alamazsın. dersane yerine bir sürü kolej var onlarla görüş bari. veya kpss ye hazırlan. nedense yeni mezun olunca kpss ye mi hazırlanacağım, şansımı özelde dener yükselirim vs diyorsun ama özelin içini dışını bilen bir öğretmen olarak sana tavsiyem, asla dersaneyle falan işin olmasın.

Maaş olarak bir şey diyemeyeceğim çünkü ben 3.sınıftayken çalıştım bir dershanede.
Stajyer olarak görülüp ayda sadece 250tl almama rağmen haftada 30-35 saat ders yüklediler bana.

O zamanlarda ağzım nasıl yandıysa artık, kpssye yüklenmek çok daha mantıklı geliyor.
Özele düşürmesin Allah kimseyi :50:

Merhabalar ;

Allah kolaylık versin, çok yorulacaksın çoook

Son düzenleme:
Benim gittiğim dersanede bir hocamız 1 500 lira aldığını söylemişti sabah 8 akşam 8 zor dersanede öğretmenlik yapılacak iş değil diyordu :31:

Dersanede çalışmış bir ingilizce ogretmeni olarak soluorum hic gorundugu gibi degil ben eğitim danismanligi rehberlik arti ingilizce derslere giriyorum en fazla 900 alabildim ve canim cikiodu sabahtam aksama yol ve yemekte yoktu ve adam beni kac ay oyaladi sigortani yapcam die yapmadi en son sigorta yok die ciktim ben o isyerinden ama igrenc bi tecrubeydi neler gordum neler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Dersanede çalışmış bir ingilizce ogretmeni olarak soluorum hic gorundugu gibi degil ben eğitim danismanligi rehberlik arti ingilizce derslere giriyorum en fazla 900 alabildim ve canim cikiodu sabahtam aksama yol ve yemekte yoktu ve adam beni kac ay oyaladi sigortani yapcam die yapmadi en son sigorta yok die ciktim ben o isyerinden ama igrenc bi tecrubeydi neler gordum neler

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Buna katılıyorum, neler gördüm neler.
Başarısız öğrencinin netlerini değiştirdiğimi bilirim, velisi ilerleme var sansın diye. :50:
Yoğunluğu geçtim, böyle şeyler yapmak insanı çok huzursuz, rahatsız ediyor.

Dershane de deneyim çok önemli, ben dershaneci değilim ama eşim matematik öğretmeni dershanede.
Başlarda aldığı ücret, tabi bundan 10 sene öncesi, 300 tl imiş :)
Ama şimdi şükür maaşı iyi.
Dershaneciliğin devlet işinden daha yorucu olduğunu kabul etmek lazım.
1 gün tatilin oluyor oda hafta içi, hafta sonu daha da yoğun oluyorlar ve boş vakitte olmuyor pek.
Akşam çıkışarıda geç olabiliyor.
Kişinin neye hazır olduğu , ne istediği de önemli.
Benim eşim devlette çalışmak istemiyor kesinlikle, desrhaneciliği seviyor.

Ben devlette kimya öğretmeniyim. Atanmadan önce 2 yıl dhane de çalıştım. Kesinlikle hiçbir meslektaşıma tavsiye etmiyorum. Inanilmaz yorucu bir sektör dershanecilik. Haftanın 6 günü çalışıyorsun. Emeğinin karşılığı asla verilmiyor. Ben devlette 4 gün çalışıyorum. Derslerim saat 1 de başlıyor. 2500 civarı maaş alıyorum. Dhanedeki arkadaşlarım 6 gün sabah 8 akşam 6-7, sınav varsa 9 a kadar çalışıyor. Ve maalesef kimisi benim yarı maaşımı alıyor. Yani adaletsizlik ve sömürü çok ama çok fazla.

Son düzenleme:
Back
X