Ders saydirmak

heimish

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2015
2.107
1.304
133
Simdi universitede makine okudum.bittikten sonra baska bir universitede aldigim dersleri saydirmak nasil oluyor bunla ilgili bilgisi olan var mi? Nerden ogrenurim okulun ogrenci islerinden mj

Eski okulunuzun öğrenci işlerinden trankript ve onaylı ders içeriklerini alacaksınız.
Yeni okulunuzun öğrenci işlerine, dilekçenize bu belgeleri ekleyip teslim edeceksiniz.

Eski okulunuzun öğrenci işlerinden trankript ve onaylı ders içeriklerini alacaksınız.
Yeni okulunuzun öğrenci işlerine, dilekçenize bu belgeleri ekleyip teslim edeceksiniz.
Bir de tekrar universite sinavina girmem gerekiyor degil mi ? Girmek istedigim bolumun 2014 siralamasi 69bin ben 2014te 61 bin girdim.yani siralamamim altinda bir bolum ?

Bir de tekrar universite sinavina girmem gerekiyor degil mi ? Girmek istedigim bolumun 2014 siralamasi 69bin ben 2014te 61 bin girdim.yani siralamamim altinda bir bolum ?

Türkiye’de yaşıyorsunuz değil mi?
Yada yurtdışından yabancı öğrenci olarak mı geldiniz?
Sisteme fazla yabancısınız o yüzden soruyorum, merak ettim :)
Evet. Her bölüme kayıt olmak için, o senenin sınavına girmelisiniz. Yani 2019 yılının üniversite sınavına girecek, aldığınız sonuca göre seneye tercih yapacaksınız.

Sadece açıköğretim fakültesi olan üniversitelerde eğer açıköğretim okumak isterseniz, öğrenciyken yada mezun olduğunuzda 2. Üniversite olarak sınavsız istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz.

Türkiye’de yaşıyorsunuz değil mi?
Yada yurtdışından yabancı öğrenci olarak mı geldiniz?
Sisteme fazla yabancısınız o yüzden soruyorum, merak ettim :)
Evet. Her bölüme kayıt olmak için, o senenin sınavına girmelisiniz. Yani 2019 yılının üniversite sınavına girecek, aldığınız sonuca göre seneye tercih yapacaksınız.

Sadece açıköğretim fakültesi olan üniversitelerde eğer açıköğretim okumak isterseniz, öğrenciyken yada mezun olduğunuzda 2. Üniversite olarak sınavsız istediğiniz bölümü okuyabilirsiniz.
Anladim cok tesekkurler peki.ders saydirma da fakulte degisiminin zarari olur mu? Internette forum sitesinde oyle birnsey okudum da.

Ya da okulu bitirmeden gecmeye calissam ?
Ben hazirlik okurken bir arkadas kendi okulunda hazillikta 2 yil kalinca yatay gecisle bizimkine gelmisti.

Anladim cok tesekkurler peki.ders saydirma da fakulte degisiminin zarari olur mu? Internette forum sitesinde oyle birnsey okudum da.

Soruyu tam anlayamadım.
Ama mühendislik mezunusunuz diyelim.
Ve diş hekimliği okumaya karar verdiniz,
İngilizce, tarih, Türk dili, fizik gibi derslerinizi saydırabilirsiniz...
Farklı fakültelerde ders içerikleri farklı olabilir. Kabul edilmeme ihtimali daha Yüksektir.
Bazen fakülte ayni olsa bile, üniversite kalite farkı vardır, derslerinizi yine kabul etmeyebilirler.

Ya da okulu bitirmeden gecmeye calissam ?
Ben hazirlik okurken bir arkadas kendi okulunda hazillikta 2 yil kalinca yatay gecisle bizimkine gelmisti.

Hangi bölümü okuyorsunuz? Kaçıncı sınıftasınız?
Hangi bölüme geçmek istiyorsunuz?

Back
X