- 21 Ağustos 2019
- 84
- 274
- 93
- Konu Sahibi Pattis salatasi
Merhaba Hanımlar. 5 yıl önce üye olduğum bir dernekle yaşadığım sorun konusunda nasıl adım atmam gerektiğine emin olamadığım için sizlere danışmak istedim. Bu dernek benim üniversitedeki hocalarım tarafından uzun yıllar önce kurulmuş. Derneğin çok fazla üyesi yok ve faaliyetleri akademik toplantılar ve yaz okulları düzenlemek, toplantılarda sunulan bildirilerin kitaplarını basıp ücretli-ücretsiz yayınlamak şeklinde. 3 yılda bir olağan genel kurul toplantısı yapıyorlar ve ben ve birkaç öğrenci bu 5 yıl önceki genel toplantıda üye yapıldık. Geçen yılın başında (gecikmeli bir şekilde) olağan genel kurul toplantısı yapıldı ama ben katılmadım. Benim gibi katılmayan başka üyeler de vardı. Geçen gün e-devlette üyelik bilgilerimi kontrol ederken, bir buçuk yıl önce yapılan bu toplantıdan sonra denetim kurulu asıl üyesi olarak atandığımı gördüm. Bunun üzerinden bir buçuk yıl geçmiş ama kimse onayımı almayı geçtim, beni arayıp da "seni denetim kurulu üyesi yaptık" diye haber verme tenezzülünde bile bulunmamış! Hocamı arayıp durumu anlattım ama önemsemedi, "sen ara, sor yapılacak bir iş var mıymış diye" dedi. Ben 3 yıl önce üyelikten ayrılmak istediğimde hocam ayrılma dediği için neyse deyip geçtim ama bu yaptıkları canımı çok sıktı. Aklıma her şey geliyor artık, benim yerime imza da attılar mı, yarın bir gün bakanlıkla başım derde girer mi diye çok korkuyorum.
Şimdi benim sizlere sormak istediğim; ben bu dernekten sadece dilekçe yazıp istifa etsem sonradan başım ağrır mı? Beni imzam olmadan, toplantıya bile katılmamışken nasıl denetim kurulu üyesi yapabildiler? Avukata danışacak param yok, aylardır işsizim. Baroya gidip yardım istesem bir akıl veren olur mu? Ya da buradaki avukat arkadaşlar bir yol gösterebilir mi? Son 2 yılım çok zor geçti, sağlık sorunları, iş, aile problemleri derken arkamdan böyle bir iş çevrileceği aklımın ucundan geçmedi. Resmen uyumuşum 1,5 senedir. Ne yapmalıyım, n'olur bir akıl verin.
Vakit ayıran herkese teşekkür ederim.
Sevgiler.
Şimdi benim sizlere sormak istediğim; ben bu dernekten sadece dilekçe yazıp istifa etsem sonradan başım ağrır mı? Beni imzam olmadan, toplantıya bile katılmamışken nasıl denetim kurulu üyesi yapabildiler? Avukata danışacak param yok, aylardır işsizim. Baroya gidip yardım istesem bir akıl veren olur mu? Ya da buradaki avukat arkadaşlar bir yol gösterebilir mi? Son 2 yılım çok zor geçti, sağlık sorunları, iş, aile problemleri derken arkamdan böyle bir iş çevrileceği aklımın ucundan geçmedi. Resmen uyumuşum 1,5 senedir. Ne yapmalıyım, n'olur bir akıl verin.
Vakit ayıran herkese teşekkür ederim.
Sevgiler.