Merhaba, öncelikle gecmis olsun. Ben açık ameliyat olmuştum sonda takilmisti, sondayi cikardiktan sonra 1 kac gun bende biraz agri yanma yasadim fakat sonra farketmedim bile gecti gitti. İhmal etmeyin bol bol su için ayrintili bir sekilde gorusun doktorunuzla çok geçmiş olsun.
Aslında ameliyattan sonra sonda çıkınca biraz yapabiliyordum ama sonra tamamen mesanem boşalmaz olmuş 1hafta oldu hala sondalıyım yarın tekrar deneyeceğim sondayı çıkarttırıp bakalım umarım düzelirMerhaba, öncelikle gecmis olsun. Ben açık ameliyat olmuştum sonda takilmisti, sondayi cikardiktan sonra 1 kac gun bende biraz agri yanma yasadim fakat sonra farketmedim bile gecti gitti. İhmal etmeyin bol bol su için ayrintili bir sekilde gorusun doktorunuzla çok geçmiş olsun.
Hiç mi bu sorunu yaşayan yok nolur yardım1 hafta önce kapalı ameliyat ile kist ameliyatı oldum. Ameliyata sonda takılmıştı sonrasın çıkardılar idrara gittim bi kaç gün ağrı ve yanma vardı kasılarak yapıyordum sonra karnım şişmeye başladı idrarı tam boşaltamaz olmuşum birikmiş sondayla tekrar boşaltttılar bu sondadan sonra tamamen idrar yapmaz oldum. Şuanda 3gündür sondalıyım net bi sebep yok ameliyattan sinirlerden yada psikolojik olabilir deniyor. Bı durumu yaşayan var mı çokta korkuyorum sonda 1 haftaya çekilecek eğer yapamazsam yine takılcak. Yaşayan varsa lütfen yazsııın
Nasıl oldunuz?1 hafta önce kapalı ameliyat ile kist ameliyatı oldum. Ameliyata sonda takılmıştı sonrasın çıkardılar idrara gittim bi kaç gün ağrı ve yanma vardı kasılarak yapıyordum sonra karnım şişmeye başladı idrarı tam boşaltamaz olmuşum birikmiş sondayla tekrar boşaltttılar bu sondadan sonra tamamen idrar yapmaz oldum. Şuanda 3gündür sondalıyım net bi sebep yok ameliyattan sinirlerden yada psikolojik olabilir deniyor. Bı durumu yaşayan var mı çokta korkuyorum sonda 1 haftaya çekilecek eğer yapamazsam yine takılcak. Yaşayan varsa lütfen yazsııın
Sizin kaç cm idi kistiniz?Bende 6 yıl önce açık ameliyat oldum bahsettiğiniz gibi bir sorun hiç yaşamadım sonda çıktı normal devam ettim. Çok geçmiş olsun siz bi kaç doktora daha görünün şaşırdım bu duruma
Sordugunuz kisi ben degilim kusura bakmayın yanıt veriyorum ama ben de 2011 senesinde dermoid kist ameliyati oldum açık bir şekilde, kistim 8.5 cm capindaydi.Sizin kaç cm idi kistiniz?
Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Peki ameliyat olmasaydiniz bu kistin ne gibi zararları var?Sordugunuz kisi ben degilim kusura bakmayın yanıt veriyorum ama ben de 2011 senesinde dermoid kist ameliyati oldum açık bir şekilde, kistim 8.5 cm capindaydi.
Konu sahibi gibi sorun yasamadim cok şükür
Rica ederim.Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Peki ameliyat olmasaydiniz bu kistin ne gibi zararları var?
7 cmSizin kaç cm idi kistiniz?
Geçmiş olsun. Şimdi çocuğunuz oldu mu?Rica ederim.
Kistin yumurtada torsiyona sebep olup (yumurtanın kendi icinde dönmesine) ve akabinde de patlamasina neden olabilirmis , ben acil alındım ameliyata çünkü kistimin capi cok büyükmus.
Ameliyat esnasında yumurtaligim da alinabilirdi ama doktorlar almamislar.
Tüp bebek tedavisinde olduğum için sol yumurtalıgimin yani kistin oldugu yumurtaligin kistin sebep olduğu bir hasara neden oldugunu yani yumurtanin hic bir fonksiyonunun olmadigi , sadece doku olarak kaldığını ve umurta üretiminin olmadığını öğrendim.
Çok geçmiş olsun benim 7 cm di ve benim yumurtalığm alındı. O zamanlar yeni evliydim kaç doktor gezdiysem aynı şeyi söyledi tek yumurtalk anne olmak için yeterli diye. 4 yıl bekledim anne olmayi tedaviler bile gördüm 4 yılın sonunda doğal yolla gebe kaldım. Sizde kolaylıkla kavuşursunuz inşallahRica ederim.
Kistin yumurtada torsiyona sebep olup (yumurtanın kendi icinde dönmesine) ve akabinde de patlamasina neden olabilirmis , ben acil alındım ameliyata çünkü kistimin capi cok büyükmus.
Ameliyat esnasında yumurtaligim da alinabilirdi ama doktorlar almamislar.
Tüp bebek tedavisinde olduğum için sol yumurtalıgimin yani kistin oldugu yumurtaligin kistin sebep olduğu bir hasara neden oldugunu yani yumurtanin hic bir fonksiyonunun olmadigi , sadece doku olarak kaldığını ve umurta üretiminin olmadığını öğrendim.
Kistin büyümesi hakkında bi bilgim yok maalesef 5cm altı olunca ameliyata gerek görmüyorlar. Şükür iki çocuğunuz var. Düzenli olarak 6 ayda bir takip edin büyüme olup olmadığınıza bakarsınız. Duruma göre 3. Çocuğu düşünüp aynı şekilde sezeryanla aldırırsnz. Benim 7 cmdi daha büyüktü bide yani bi kere çok fena yapmıştı acillik olmuştum bazı doktorlar ameliyat ol sonra çocuk derken bazıları şimdi hamile kal bebekle beraber sezeryanla alalım demişti. Benimki büyük olduğundan patlama riski vardı bide bi kere acillik yapmıştı ya korkmuştum o yüzden önce ameliyat sonra çocuk dedim. Çok şükür nasip oldu kızım 1.5 yaşında şimdi. Hatta bir yumurtalığm kistle alındı. Tek yumurtalığm var evlendiğimd3n beri.Geçmiş olsun. Şimdi çocuğunuz oldu mu?
Benim 2 kızım var. Kistin 2 cmmiş ama yumurtalığa zarar verip vermediğini anlamak için adetin 2. Günü kan vereceğim. 3. Çocuğu istiyorum aslında onu sezaryenla doğurup o esnada kisti aldirabilirim diye düşündüm. Ama 3 sene sonra felan. Tabi 3 sene sonra kist büyür mü bilemedim
Geçmiş olsun. Şimdi çocuğunuz oldu mu?
Benim 2 kızım var. Kistin 2 cmmiş ama yumurtalığa zarar verip vermediğini anlamak için adetin 2. Günü kan vereceğim. 3. Çocuğu istiyorum aslında onu sezaryenla doğurup o esnada kisti aldirabilirim diye düşündüm. Ama 3 sene sonra felan. Tabi 3 sene sonra kist büyür mü bilemedim
Size de cok gecmis olsun.Çok geçmiş olsun benim 7 cm di ve benim yumurtalığm alındı. O zamanlar yeni evliydim kaç doktor gezdiysem aynı şeyi söyledi tek yumurtalk anne olmak için yeterli diye. 4 yıl bekledim anne olmayi tedaviler bile gördüm 4 yılın sonunda doğal yolla gebe kaldım. Sizde kolaylıkla kavuşursunuz inşallah
Amin Allah razı olsunSize de cok gecmis olsun.
Rabbim kimseye yasatmasin onun sancısını, ben de sizin gibi kac kere acillik oldum , bir de doktorlar bulamadılar kistimi , gaz sancisi deyip gönderdiler hep.
Yavrunuzu Allah bağışlasın inşallah, duanız için de Allah razı olsun
İyiyim şükür düzeldi 20 gün falan sürdüNasıl oldunuz?
8 cm biri, diğeride 2cm falandı 2taneydiSizin kaç cm idi kistiniz?