• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

dermoid kist ameliyatı olan arkdşlar ve ameliyattan sonra hamile kalanlar var mı????

edanas

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Nisan 2013
1.515
53
38
Diğer
arkadaşlar olanlar varsa içerikleri paylaşırmısın sohbet edelim . rahatlamak istiorum lütfen :43: :14: :5: :58::59::29:

Ben daha yeni ameliyat oldum.acik ameliyatti.ama cok sukur iki tane oglum var. Doktorum tekrar gebe kalmana bi engel yok dedi.

Doktor laproskopi bazen komplikasyonara neden olabilir dedi.karin zari iltihabi gibi.bir de galiba bazen tekrarliyormus bu yontemle.doktorum iyi guvendigim bi doktordu.o yuzden cok sorgulamadim.
bence gereksizcanım he ameliyat sırasında kapalıyken açıa dönüolar ama kötü huylu çıkarsa sonuç... tekrarlaması binde birmiş ama çok zoroda allahın takdiri artık . gereksiz açık olması çünkü çok ufak bi oparosyon diğer operasyon lara göre ...

Selam arkadaşlar, bende de var dermoid kist 2.5 cm çapında ve solda

Sol kasıkta ağrı şikayeti ile ağustos ayında öğrendim.

2 çocuğu yapacağım için yakın zamanda, doktorum sezaryen doğumda alırım kistini dedi.

Hamileliğe engel mi dedim değil dedi ama ben hala hamile kalamadım

Sizin boyutları nedir ve kist varken hamilelik geçirdiniz mi?

Geçmiş olsun

selam arkadaşlar, bende de var dermoid kist 2.5 cm çapında ve solda

sol kasıkta ağrı şikayeti ile ağustos ayında öğrendim.

2 çocuğu yapacağım için yakın zamanda, doktorum sezaryen doğumda alırım kistini dedi.

sizin boyutları nedir ve kist varken hamilelik geçirdiniz mi?

Geçmiş olsun

ewet tatlm benmkidde soldaydı. çok ağrı yapıodu ilşkiden sonra . Cocuk için gttim bu kisçıktı ortaya 5 cm olmuştu. Ama bence laparoskopiyle aldır onu canm küçük bi operasyon çün kü timör olduğu için gtgide büyüyor bide ii huylumu kötü mü bilemessin . Zaman geçerse çok kansere çevrme ihtimalide var. Ben aldrdm addetim düzene grdi her konuda çok rahatladım 3 ay dinlenme oluo zaten. Bide bu ameliyatı olduktan 6 ila 1 sene içinde çocuğun oluomuş 8.ayda olan bi arkadaşla yazışmıştım . O demşti kanall ameliyattan dolayı yapışabiliomş o yüzden de 6 ay 1 sene içersinde kesin oluo başka bi problm yokise tbi. Ben 6.aya giriorum ocakta :):):) bence engel ama doktorlara göre değil. Nie engel çünkü ben 3 ayda bir 2 ayda 1 adet olurdum düzenli adet olmayan birinin çocuğuolması çooookk zor çokk .

Selam arkadaşlar, bende de var dermoid kist 2.5 cm çapında ve solda

Sol kasıkta ağrı şikayeti ile ağustos ayında öğrendim.

Sizin boyutları nedir ve kist varken hamilelik geçirdiniz mi?

Geçmiş olsun

Ben 1.oglumdan sonra kontrol icin gitmiştim. O zaman 3cm di doktor hap verdi.ama 3 ay boyunca kuculmedi ve dr ameliyat dedi.sonra benim tayinim baska bi sehre cikti orda baska bi doktora gittim o da kistin kaybolmus dedi ben de 2.cocuk calismalarina badlafim 1.5 sene sonra hamile ksldim 2.oglumdan sonra kontrole gittim ve 7 cmlik bir dermoid kistkmin old.ogrendim.doktor hspla kuculmez dedi.belki 2. Gittigim doktor umursamadi ustten bakmisti.farketmedi.ben de belki de kistle hamile kalmisimdir diyorium.seninki kucukmus.ama riske atma baska doktorlara gorun .cok geçmiş olsun

Ben 1.oglumdan sonra kontrol icin gitmiştim. O zaman 3cm di doktor hap verdi.ama 3 ay boyunca kuculmedi ve dr ameliyat dedi.sonra benim tayinim baska bi sehre cikti orda baska bi doktora gittim o da kistin kaybolmus dedi ben de 2.cocuk calismalarina badlafim 1.5 sene sonra hamile ksldim 2.oglumdan sonra kontrole gittim ve 7 cmlik bir dermoid kistkmin old.ogrendim.doktor hspla kuculmez dedi.belki 2. Gittigim doktor umursamadi ustten bakmisti.farketmedi.ben de belki de kistle hamile kalmisimdir diyorium.seninki kucukmus.ama riske atma baska doktorlara gorun .cok geçmiş olsun
ben ameliyatımı oldum tatlm tazeciğim :):):):) çok ii oldu ya senin 2. doktor görmemş .. bide her doktor kisi görmüo biliomusun öle bi saçma kısım var artıııııı 3 cm lik kis aslaaaaaaaaa ilaçla küçlmez .. seni baya yemş doktorlarcanm . sen aldır kurtul cocuğun olmadan tatlım adet lerin nasılllll ?????

ewet tatlm benmkidde soldaydı. çok ağrı yapıodu ilşkiden sonra . Cocuk için gttim bu kisçıktı ortaya 5 cm olmuştu. Ama bence laparoskopiyle aldır onu canm küçük bi operasyon çün kü timör olduğu için gtgide büyüyor bide ii huylumu kötü mü bilemessin . Zaman geçerse çok kansere çevrme ihtimalide var. Ben aldrdm addetim düzene grdi her konuda çok rahatladım 3 ay dinlenme oluo zaten. Bide bu ameliyatı olduktan 6 ila 1 sene içinde çocuğun oluomuş 8.ayda olan bi arkadaşla yazışmıştım . O demşti kanall ameliyattan dolayı yapışabiliomş o yüzden de 6 ay 1 sene içersinde kesin oluo başka bi problm yokise tbi. Ben 6.aya giriorum ocakta :):):) bence engel ama doktorlara göre değil. Nie engel çünkü ben 3 ayda bir 2 ayda 1 adet olurdum düzenli adet olmayan birinin çocuğuolması çooookk zor çokk .

Teşekkür ederim cevap için, geçmiş olsun ayrıca.
Benim ultrasonla gördü doktorum, mr da çekildim ve kan tahlillerim temiz çıktı.
Kanserli bir kist olmadığını söyledi doktorum.
Açıkçası hamilelikten önce aldırmak istemiyorum zaten yaşım 31, kızım 6 yaşında, 1 sene filan beklesem yaşım kemale erecek iyice.
Şubatta kontrolüm var, dua ediyorum o zamana kadar hamile kalayım diye:43:

Teşekkür ederim:16:
Geçmiş olsun size de, dermoid kistler ilaçla küçülmüyor maalesef:50:
Benim de ilk dr görmemişti kisti alttan ultrasonla bakmasına rağmen, 2. dr gördü 1 ay sonra:44:
Şubatta kontrole gideceğim, umarım ben de hamile kalabilirim hayırlısıyla:50:

ben ameliyatımı oldum tatlm tazeciğim :):):):) çok ii oldu ya senin 2. doktor görmemş .. bide her doktor kisi görmüo biliomusun öle bi saçma kısım var artıııııı 3 cm lik kis aslaaaaaaaaa ilaçla küçlmez .. seni baya yemş doktorlarcanm . sen aldır kurtul cocuğun olmadan tatlım adet lerin nasılllll ?????

Benim adetlerim düzenli çok şükür, her ay olurum 1-2 gün oynamayla
Sizin çocuk var mı? Benim gibi 2. yi mi düşünüyorsunuz? Yaşınız kaç bir de?

Teşekkür ederim cevap için, geçmiş olsun ayrıca.
Benim ultrasonla gördü doktorum, mr da çekildim ve kan tahlillerim temiz çıktı.
Kanserli bir kist olmadığını söyledi doktorum.
Açıkçası hamilelikten önce aldırmak istemiyorum zaten yaşım 31, kızım 6 yaşında, 1 sene filan beklesem yaşım kemale erecek iyice.
Şubatta kontrolüm var, dua ediyorum o zamana kadar hamile kalayım diye:43:

Teşekkür ederim:16:
Geçmiş olsun size de, dermoid kistler ilaçla küçülmüyor maalesef:50:
Benim de ilk dr görmemişti kisti alttan ultrasonla bakmasına rağmen, 2. dr gördü 1 ay sonra:44:
Şubatta kontrole gideceğim, umarım ben de hamile kalabilirim hayırlısıyla:50:

Benim adetlerim düzenli çok şükür, her ay olurum 1-2 gün oynamayla
Sizin çocuk var mı? Benim gibi 2. yi mi düşünüyorsunuz? Yaşınız kaç bir de?

canım kanser olup olmadığını ultrasonla göremez asla artı ii huyu kötü huyuda göremez öle saçmalık mı olur tatlım . ameliyatla bakılıo . yok tatlım benm çocuk ndan bu kadar telaşlıyım ya keşke bi tane olaydı bu kadar takmazdım ben 22 yaşımdayım 2yıllık ewliyim

canım kanser olup olmadığını ultrasonla göremez asla artı ii huyu kötü huyuda göremez öle saçmalık mı olur tatlım . ameliyatla bakılıo . yok tatlım benm çocuk ndan bu kadar telaşlıyım ya keşke bi tane olaydı bu kadar takmazdım ben 22 yaşımdayım 2yıllık ewliyim

Yok ultrasonla anlamadı tabi ki, mr da dermoid kist dendi ve kanserli bir kistse eğer kanda ki bazı değerler oynuyormuş, o yüzden kan tahlili istedi.
Siz daha çok gençsiniz, bir kaç yılda bekleseniz olur dert etmeyin. Ama ben zaten 30 u geçtim, Allah ömür versin 1. sınıfa giden kızım var ve 2. yi çok istiyoruz bir süredir
Allah mutlu etsin bu arada yeni evli sayılırsınız

Son düzenleme:
yok ultrasonla anlamadı tabi ki, mr da dermoid kist dendi ve kanserli bir kistse eğer kanda ki bazı değerler oynuyormuş, o yüzden kan tahlili istedi.
Siz daha çok gençsiniz, bir kaç yılda bekleseniz olur dert etmeyin. Ama ben zaten 30 u geçtim, allah ömür versin 1. Sınıfa giden kızım var ve 2. Yi çok istiyoruz bir süredir
allah mutlu etsin bu arada yeni evli sayılırsınız
saol tatlım bi kaç sene mi baya içimi rahatlattın :9: Yeni ewlilik evin sesliğini değiştrmiki canım :(

saol tatlım bi kaç sene mi baya içimi rahatlattın :KK9: Yeni ewlilik evin sesliğini değiştrmiki canım :KK43:
Lütfen cevaplarmisiniz 2 yumuşaklığında da dermoid kist olan ve hamile olan var mı? Çok üzülüyorum ne yapmalıyım bilmiyorum. Bazı doktorlar diyo hemen ameliyat olma gebelikle beraber alınsın yumurtalıkların zarar görürmüş bir daha hamile olamazmışım. Bazısi da hemen ameliyat olmam gerektiğini çünkü hamilelik sırasında sıkıntı olabileceğini söylüyor çok endişeli çok tedirginim allah rızası için cevaplayin

Back