- Konu Sahibi Nebaktincanim
-
Bugün haftalık temizligimizi yaptık. Gece yatmadan herkes aldığını yerine koyacak diye sözleştik. Iş burada bitiyor bence. Yemek mi yapıldı tezgah toplu bırakılacak. Yenilen içilen kaldırılacak. Banyodan çıkarken bir dönüp bakılacak nasıl bıraktım diye. Mesela çay içildi sehpada duruyor. kalkınca herkes bir parça alacak boş gitmek yok:) Bana da kalkıp her şeyi toparlamak zor gelir ama eşim de ben de boş gitmek yok kuralı sayesinde daha derli topluyuz.
teşekkürlerr :)Aldığın şeyi işin bitince yerine koy. En güzel çözümü bu
Aldığın eşyayı yerine koymak hemen altın kural bu :)şu an bu yazıyı yer saç taragım ojem kanepenin üzerinde koridorun ışığı açık ortalık çokta toplu değilken hatta yer minderleri berjerlerin üzerindeyken yazıyorum
hemen kalkıp toparlasam bile yetmiyor. Her akşam yatmadan masamın üzerini ortalığı toparlıyorum elimden geldiğince ama Annemin yaptıgı gibi muazzam olmuyor yani oh derli toplu düzenli diyemiyorum. Bi anda misafir gelse rezil olurum. Evimde çok eşya yok temizlik kolay oluyor ama bazen işten o kadar yorgun geliyorum ki ancak haftada bir süpürge ve vileda tutabiliyorum. Bu arada yalnız yasıyorum
Tecrübeli ev hanımları ablalarım bana bildiğiniz tüm yöntemleri pratik yöntemleri alışkanlıkları anlatın. Bu durumumu düzeltmek istiyorum. Teşekkürler şimdiden :))
Her yere kutu al dolap doldur evi de herşeyin yeri olsun benim de küçük bir bebeğim var tam keşfetme dönemi bulduğu dolabı açıp boşaltıyor yatana kadar biryerleri topluyorum az önce banyoyu ikinci kez yıkadım sürekli toplama halindeyimşu an bu yazıyı yer saç taragım ojem kanepenin üzerinde koridorun ışığı açık ortalık çokta toplu değilken hatta yer minderleri berjerlerin üzerindeyken yazıyorum
hemen kalkıp toparlasam bile yetmiyor. Her akşam yatmadan masamın üzerini ortalığı toparlıyorum elimden geldiğince ama Annemin yaptıgı gibi muazzam olmuyor yani oh derli toplu düzenli diyemiyorum. Bi anda misafir gelse rezil olurum. Evimde çok eşya yok temizlik kolay oluyor ama bazen işten o kadar yorgun geliyorum ki ancak haftada bir süpürge ve vileda tutabiliyorum. Bu arada yalnız yasıyorum
Tecrübeli ev hanımları ablalarım bana bildiğiniz tüm yöntemleri pratik yöntemleri alışkanlıkları anlatın. Bu durumumu düzeltmek istiyorum. Teşekkürler şimdiden :))
Cidden çok mantıklı bi cevap oturdum mu kalkamıyorum valla deneyeceğimEve gelir gelmez tel i elinden birak ve isini bitirene kadar eline alma.inan cok zaman kaybettiriyor tel.gecen esime kizdim teli kapadim 8 saatte yaptigim isleri2 saatte bitirdimuyudum kalktim bakim yaptim dizi izledim zaman gecmek bilmedi valla
Eve gelir gelmez tel i elinden birak ve isini bitirene kadar eline alma.inan cok zaman kaybettiriyor tel.gecen esime kizdim teli kapadim 8 saatte yaptigim isleri2 saatte bitirdimuyudum kalktim bakim yaptim dizi izledim zaman gecmek bilmedi valla
Tek başına nasıl dağıtıyosun ki evişu an bu yazıyı yer saç taragım ojem kanepenin üzerinde koridorun ışığı açık ortalık çokta toplu değilken hatta yer minderleri berjerlerin üzerindeyken yazıyorum
İşin bitince aldığını yerine koy,
Döküleni hemen topla,
Kirlenen yeri hemen sil,
Lavaboda işin bitince hemen cifle,
Yatmadan wcyi dezenfekte et,
Mutfak tezgahını dağınık bırakma,
İyi marka ve çekim gücü kuvvetli bir elektrik süpürgesi kullan,
Bir tane de şarjlı el süpürgen olsun,
Daha ne olsun?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?