derli toplu temiz olmak

Nebaktincanim

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
29 Kasım 2010
1.088
680
123
Eskişehir
şu an bu yazıyı yer saç taragım ojem kanepenin üzerinde koridorun ışığı açık ortalık çokta toplu değilken hatta yer minderleri berjerlerin üzerindeyken yazıyorum

hemen kalkıp toparlasam bile yetmiyor. Her akşam yatmadan masamın üzerini ortalığı toparlıyorum elimden geldiğince ama Annemin yaptıgı gibi muazzam olmuyor yani oh derli toplu düzenli diyemiyorum. Bi anda misafir gelse rezil olurum. Evimde çok eşya yok temizlik kolay oluyor ama bazen işten o kadar yorgun geliyorum ki ancak haftada bir süpürge ve vileda tutabiliyorum. Bu arada yalnız yasıyorum
Tecrübeli ev hanımları ablalarım bana bildiğiniz tüm yöntemleri pratik yöntemleri alışkanlıkları anlatın. Bu durumumu düzeltmek istiyorum. Teşekkürler şimdiden :))

Bugün haftalık temizligimizi yaptık. Gece yatmadan herkes aldığını yerine koyacak diye sözleştik. Iş burada bitiyor bence. Yemek mi yapıldı tezgah toplu bırakılacak. Yenilen içilen kaldırılacak. Banyodan çıkarken bir dönüp bakılacak nasıl bıraktım diye. Mesela çay içildi sehpada duruyor. kalkınca herkes bir parça alacak boş gitmek yok:) Bana da kalkıp her şeyi toparlamak zor gelir ama eşim de ben de boş gitmek yok kuralı sayesinde daha derli topluyuz.

boş gitmek yok kuralı fena değilmiş aslında bide sanırım üşenme olayını bırakmam lazım

Aldığını aldığın yere koymak önemli bide yapacağın işi ertelememek lazım sonuç Süper oluyor ama üşenmemek daha önemli

Bence bakım kadar ,temizlik te önemli nasıl bakım yapıyorsanız düzenli de olmalısınız .. şöyleki benim bütün ojelerim kutudadır..

Her kullandiginiz malzemenin yeri olmali omce duzenli duracak çekmece kutu vs. Yemeginizi yediginizde bulasiklarinizi kaldirip tezgahi silin hatta ocaginizi demliginizi de temizleyin yanliz yasiyomusunuz hergun ocak demlik temizlemenize gerek olmaz sabahlari yatagini duzeltin olabildiginca evi dagitmadan ortaligi soyle bi toplayip cikin aksam yorgun olursunuz gozunuzde buyur haftada 1 dip kose supurge vileda yeterli toz alin dolap iclerinde duzenli degilseniz onlarida sık sık duzenleyin aslinda zor degil ama siz gozunuzde buyutuyosunuz iki erkek cocugu annesi olarak soyluyorum hergun sil supur oyuncak topla yemek yap camasir utu ama takiple butun dolaplarimi banyolarim odalarim temizdir genelde benim icim rahat etmiyo uyuyamiyorum

Aldığın eşyayı yerine koymak hemen altın kural bu :)

Her yere kutu al dolap doldur evi de herşeyin yeri olsun benim de küçük bir bebeğim var tam keşfetme dönemi bulduğu dolabı açıp boşaltıyor yatana kadar biryerleri topluyorum az önce banyoyu ikinci kez yıkadım sürekli toplama halindeyim

Eve gelir gelmez tel i elinden birak ve isini bitirene kadar eline alma.inan cok zaman kaybettiriyor tel.gecen esime kizdim teli kapadim 8 saatte yaptigim isleri2 saatte bitirdimuyudum kalktim bakim yaptim dizi izledim zaman gecmek bilmedi valla
Cidden çok mantıklı bi cevap oturdum mu kalkamıyorum valla deneyeceğim

İşin bitince aldığını yerine koy,
Döküleni hemen topla,
Kirlenen yeri hemen sil,
Lavaboda işin bitince hemen cifle,
Yatmadan wcyi dezenfekte et,
Mutfak tezgahını dağınık bırakma,
İyi marka ve çekim gücü kuvvetli bir elektrik süpürgesi kullan,
Bir tane de şarjlı el süpürgen olsun,
Daha ne olsun?

Herkes yazmış ben de aynısını söylüyorum. Aldığınız eşyayı yerine koyun. Dışarıdan gelir gelmez üzerinizden çıkardığınız kıyafeti ya çamaşır sepetine ya da yerine koyun. Ben takıntılı olduğum için her gün bir sepet çamaşır yıkıyorum ama dolaba koyan da var tabi, ben direkt sepete atarım :)

Mutfak daima toplu olmalı. Tezgahta bulaşık biriktirmeyin. Su mu içtiniz hemen çalkalayın makineye koyun. Yemekten sonra dur az telefonla uğraşayım demeden beş dakikada toplayıp makineye atın bulaşıkları. El süpürgeniz olsun bir tane. Kolay ulaşılabilir bir yere koyun ve bir şey dökülürse hemen süpürün. Ben her gün süpürüyorum çocuk var diye ama tek kişiyle çok kirlenmez ev. On dakikada tüm ev süpürülür el süpürgesiyle.

En mühimi düzen aslında. Ev düzenli olunca temizlik kolay oluyor. Benim sıpa ne kadar dağıtırsa dağıtsın, akşam o uyuyunca mutlaka evi toplayıp öyle uyuyorum. Zaten o halde uyuyamam, gece rüyama girer kalkıp toplarım ahshjs. Sizde dağıtan da yok, ev toplamanız en fazla on beş dakika yahu.

Tuvalet önemli. Orası temiz olmalı. Ben her gün temizlediğim için haftada bir detaylı temizlik yaptığımda zaten temiz olduğu için çok vaktimi almıyor. He bir de toz bezi yanınızda olsun. Yazın camlar açık daha fazla toz oluyor mobilyalarda. Şöyle geçerken iki siliverin, birikip katman olmasınlar.

Anlatınca canım temizlik çekti. Yarın bir camları sileyim ben.

Böyle temizlik konularını okurken acayip zevk alıyorum.
Yazılanları o an yapıyormuş gibi yaşıyorum adeta
Temizlik yapmayı, dahası düzenli olmayı çok severim.
İki küçük çocuğum var ama yine de evimi düzenli tutma çabasındayım, olabilidiğince.

Onlara da en çok şunu öğütlüyorum.
Dağıtın oynayın eğlenin ama iş bitince yerine koyun.
Yani herkesin tavsiye ettiği gibi işin bitince kaldır mantığı ile çalışırım daima.
O zaman çok dağılmıyor. Zaten yalnız yaşıyormuşsunuz. Bir hafta deneyin, her işi biteni yerine kaldırın üşenmeyin. Bakın sonuç nasıl memnun edecek. Evde hiç iş olmaz ne hoşş

Eve gelir gelmez tel i elinden birak ve isini bitirene kadar eline alma.inan cok zaman kaybettiriyor tel.gecen esime kizdim teli kapadim 8 saatte yaptigim isleri2 saatte bitirdimuyudum kalktim bakim yaptim dizi izledim zaman gecmek bilmedi valla

Aslinda telefonla da oluyor. Ben internetten sesli kitap dinliyorum. Aciyorum 2 3 saatlik. Hem isimi yapiyorum hem kitabi dinliyorum. Is yaptigimi bile farketmiyorum. Herkese de tavsiye ederim:)

Xiaomi robot supurge al.. Parayi bi kere bas sonra rahat et Hergun planladigin saatte evi supuruyor. Oyle boyle de degil cidden guzel supuruyor ve uzerinden gecmedigi yer kalmiyor cunku Evin haritasini cikartiyor.. istesiniz diyelim mobil Uygulamadan takip edebiliyorsunuz.

Mesela ben en son normal supurgeyi bayramda yaptim O derece

Daginiklik konusunda da diyelim ki birsey mutfaga goturulecek, ama ben tembellik ediyorum.. O an hemen bunu simdi burada birakirsan yine en sonunda sen kaldiracaksin diyorum kendime. Ozaman aklim basima geliyor ve tembellikten vazgeciyorum

Bir tanidigim isler seni kovalamadan sen isleri kovala derdi. Aldigini yerine koyarsan ev zaten hic dagilmiyor..

Tek başına nasıl dağıtıyosun ki evi
Bikere topla herşey yerli yerinde dursun işte
evde yoksun zaten haftada bi sefer süpürsen silsen yeter
Hee en önemlisi herşeyi yerine koy

İşte bütün bunlar için üşenmemekte gerek

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…