derli toplu temiz olmak

Her kullandiginiz malzemenin yeri olmali omce duzenli duracak çekmece kutu vs. Yemeginizi yediginizde bulasiklarinizi kaldirip tezgahi silin hatta ocaginizi demliginizi de temizleyin yanliz yasiyomusunuz hergun ocak demlik temizlemenize gerek olmaz sabahlari yatagini duzeltin olabildiginca evi dagitmadan ortaligi soyle bi toplayip cikin aksam yorgun olursunuz gozunuzde buyur haftada 1 dip kose supurge vileda yeterli toz alin dolap iclerinde duzenli degilseniz onlarida sık sık duzenleyin aslinda zor degil ama siz gozunuzde buyutuyosunuz iki erkek cocugu annesi olarak soyluyorum hergun sil supur oyuncak topla yemek yap camasir utu ama takiple butun dolaplarimi banyolarim odalarim temizdir genelde benim icim rahat etmiyo uyuyamiyorum

Dolap düzeni konusunda cok beceriksizim nasıl düzenlenir asla beceremiyorum. Kaylayıp koymak yada yan yana koymak kadar kabiliyetim var :(

Her yere kutu al dolap doldur evi de herşeyin yeri olsun benim de küçük bir bebeğim var tam keşfetme dönemi bulduğu dolabı açıp boşaltıyor yatana kadar biryerleri topluyorum az önce banyoyu ikinci kez yıkadım sürekli toplama halindeyim

evimde çok dolabım yok şifonyerin üzerini filan düzenlemekte zorlanıyorum kutu al demişsiniz mesela onları nasıl mnerede muhafaza edebilirim

Ben yapamasam da aldığınız şeyi kullandıktan sonra yerine kaldırın tek çözüm bu.
2 çocuk var evde biri bebek ve evim baya dağılıyor maalesef.
Temizlik yapmak için bile önce vakit ayırıp ortalığı toparlamam gerekiyor.
Sizin avantajınız tek yaşamanız. Ertelemeden sıcağı sıcağına kullandığınız şeyleri yerine koyarsanız dağılmaz kolay kolay

Ben o kıstas lara uyan bir kadın olamadım maalesef.üstüne iftiraya uğruyorum.annem kendi pasakliligini üstüme atıyor
Foyasini çıkarınca sen yapsan ne olur diye aşağılamaya geçiyor.

Aldığınız şeyleri yerine koymak,ertelememek, günde 5 -10 dakikanızı ayırıp wc veya mutfak temizliği yapmak. Devamlı yapınca kirlenmesine fırsat kalmıyor ve 5 dakikada bitiyor zaten.

Çalışan insansınız haftada bir sil süpür toz al normalde az ama sizin durumunuz için yeterli.

Belirli rutinlerle dolaplarınızı kontrol edip elden çıkarılacak kullanmadığınız şeyleri temizlemek.

Aslında özetle sade yaşam :) herşeyi düzene sokuyor

Aldığınız şeyleri yerine koymak,ertelememek, günde 5 -10 dakikanızı ayırıp wc veya mutfak temizliği yapmak. Devamlı yapınca kirlenmesine fırsat kalmıyor ve 5 dakikada bitiyor zaten.

Çalışan insansınız haftada bir sil süpür toz al normalde az ama sizin durumunuz için yeterli.

Belirli rutinlerle dolaplarınızı kontrol edip elden çıkarılacak kullanmadığınız şeyleri temizlemek.

Aslında özetle sade yaşam :) herşeyi düzene sokuyor

Aslında insanı psikolojisini de rahatlar bu durum ben eve bir gidiyorum 2 3saat boş boş dinlenme adı altında oturuyorum bugün ilk işim banyo WC temizleyeyim madem :)

Mesela salondasın ve aslında yatak odasında banyoda vs olması gereken bir eşya salonda. Ayağına çorap giymeye yatak odasına giderken ya da tuvalete giderken o eşyayı al giderken bırakayım diye düşün ve götür bırak.

Rahmetli anneannem;
'üşenenin oğlu,kızı olmazmış' derdi.
Gerisini siz bilirsiniz artık.
Ben üşengeç biri olmadığım için anlayamıyorum üşenen insanları.

oğlanı kızı yaptıktan sonra üşenmeye devam edenlere ne derdi acaba teyzecim :))

çocuklar sümüklü böcek gibi gezdikleri yerde iz bırakıyorlar resmen evin her yerinde küçük parça lego puzzlle ve kutu oyunları var hepsini grplandırarak güzel güzel kaldırsam da yine dağılıyor ay fenalık geliyorrrrrr

oğlanı kızı yaptıktan sonra üşenmeye devam edenlere ne derdi acaba teyzecim :))

çocuklar sümüklü böcek gibi gezdikleri yerde iz bırakıyorlar resmen evin her yerinde küçük parça lego puzzlle ve kutu oyunları var hepsini grplandırarak güzel güzel kaldırsam da yine dağılıyor ay fenalık geliyorrrrrr
Küçük çocuk olan ev sürekli temiz ve düzenli kalmaz,kalıyorsa o evde sorun vardır.
O nedenle çocuklar biraz büyüyüp kendi özbakımlarını yapıncaya kadar evi boşverin.
Mutfak ve wc-lavabo temiz olsun,
yerde tozlar uçuşmasın yeterli.

şu an bu yazıyı yer saç taragım ojem kanepenin üzerinde koridorun ışığı açık ortalık çokta toplu değilken hatta yer minderleri berjerlerin üzerindeyken yazıyorum :KK70:

hemen kalkıp toparlasam bile yetmiyor. Her akşam yatmadan masamın üzerini ortalığı toparlıyorum elimden geldiğince ama Annemin yaptıgı gibi muazzam olmuyor yani oh derli toplu düzenli diyemiyorum. Bi anda misafir gelse rezil olurum. Evimde çok eşya yok temizlik kolay oluyor ama bazen işten o kadar yorgun geliyorum ki ancak haftada bir süpürge ve vileda tutabiliyorum. Bu arada yalnız yasıyorum
Tecrübeli ev hanımları ablalarım bana bildiğiniz tüm yöntemleri pratik yöntemleri alışkanlıkları anlatın. Bu durumumu düzeltmek istiyorum. Teşekkürler şimdiden :))
Evinde herşeyin bir yeri olsun. Ben de dağınık biriyim normalde ama kendi evim kendi alanım olunca sorunu bu şekilde çözdüm.Minik kutular boş ambalajlar vs vs hepsini biriktirdim herşeye bir yer atadım bir kutu ayarladım. Her elime geçeni yerine koyunca ortalık boşalıyor temizlemesi de kolay oluyor. Bir de fazla ve gereksiz kullanılmayan eşyaları ya elinizden çıkartın ya da depo gibi bir yer yapın evinizde oraya koyun gözden uzak olsun.

Aslında insanı psikolojisini de rahatlar bu durum ben eve bir gidiyorum 2 3saat boş boş dinlenme adı altında oturuyorum bugün ilk işim banyo WC temizleyeyim madem :)

Kesinlikle öyle oluyor , ve inanın çok vakit almıyor düzene koyduktan sonra. Gene 2-3 saat dinlenme vaktiniz oluyor.

Az eşya az iş yükü , çok dinlenme çok mutluluk :)

Aslinda telefonla da oluyor. Ben internetten sesli kitap dinliyorum. Aciyorum 2 3 saatlik. Hem isimi yapiyorum hem kitabi dinliyorum. Is yaptigimi bile farketmiyorum. Herkese de tavsiye ederim:)
Dikkatin dagilmayip hem dinleyip hem is yapa biliyosan o da guzel fikir tabi🤭ama ben direk sesini sona kadar acip teli gozum gormeyecek yere kaldirmayi daha elverisli buluyorum kendim icin:53:

Bi keresinde baska bi topikte de yazmistim bunu baya ragbet gormustu:45:toz almanin pratik yolunu yaziyorum eski coraplari atmiyoruz guzelce yikadiktan sonra elimize ust uste 2-3 tanesini gecirip o sekilde elimizi mobilyalarda gezdiriyoruz :53:ustteki kirlenince cikar at alttakiyle devam et.bu sekilde aksesuarlarin tozlari da daha kolay aliniyor.isin bitince coraplari at makineye yikansin

Back
X