- Konu Sahibi Nebaktincanim
-
Tek başına nasıl dağıtıyosun ki evi
Bikere topla herşey yerli yerinde dursun işte
evde yoksun zaten haftada bi sefer süpürsen silsen yeter
Hee en önemlisi herşeyi yerine koy
Her kullandiginiz malzemenin yeri olmali omce duzenli duracak çekmece kutu vs. Yemeginizi yediginizde bulasiklarinizi kaldirip tezgahi silin hatta ocaginizi demliginizi de temizleyin yanliz yasiyomusunuz hergun ocak demlik temizlemenize gerek olmaz sabahlari yatagini duzeltin olabildiginca evi dagitmadan ortaligi soyle bi toplayip cikin aksam yorgun olursunuz gozunuzde buyur haftada 1 dip kose supurge vileda yeterli toz alin dolap iclerinde duzenli degilseniz onlarida sık sık duzenleyin aslinda zor degil ama siz gozunuzde buyutuyosunuz iki erkek cocugu annesi olarak soyluyorum hergun sil supur oyuncak topla yemek yap camasir utu ama takiple butun dolaplarimi banyolarim odalarim temizdir genelde benim icim rahat etmiyo uyuyamiyorum
Her yere kutu al dolap doldur evi de herşeyin yeri olsun benim de küçük bir bebeğim var tam keşfetme dönemi bulduğu dolabı açıp boşaltıyor yatana kadar biryerleri topluyorum az önce banyoyu ikinci kez yıkadım sürekli toplama halindeyim
Dekoratif kapaklı kutulardan alın tv ünitesi altına yanına vs koyabilirsinizevimde çok dolabım yok şifonyerin üzerini filan düzenlemekte zorlanıyorum kutu al demişsiniz mesela onları nasıl mnerede muhafaza edebilirim
Aldığınız şeyleri yerine koymak,ertelememek, günde 5 -10 dakikanızı ayırıp wc veya mutfak temizliği yapmak. Devamlı yapınca kirlenmesine fırsat kalmıyor ve 5 dakikada bitiyor zaten.
Çalışan insansınız haftada bir sil süpür toz al normalde az ama sizin durumunuz için yeterli.
Belirli rutinlerle dolaplarınızı kontrol edip elden çıkarılacak kullanmadığınız şeyleri temizlemek.
Aslında özetle sade yaşam :) herşeyi düzene sokuyor
Tamamdır teşekkürlerDekoratif kapaklı kutulardan alın tv ünitesi altına yanına vs koyabilirsiniz
Rahmetli anneannem;İşte bütün bunlar için üşenmemekte gerek
üşenme iş yorgunlugu oluyor genelde temizlik yapmak yerine dinleneyim uzanayım diyor insan.Rahmetli anneannem;
'üşenenin oğlu,kızı olmazmış' derdi.
Gerisini siz bilirsiniz artık.
Ben üşengeç biri olmadığım için anlayamıyorum üşenen insanları.
Ben de çalışan bir kadınım.üşenme iş yorgunlugu oluyor genelde temizlik yapmak yerine dinleneyim uzanayım diyor insan.
Rahmetli anneannem;
'üşenenin oğlu,kızı olmazmış' derdi.
Gerisini siz bilirsiniz artık.
Ben üşengeç biri olmadığım için anlayamıyorum üşenen insanları.
Küçük çocuk olan ev sürekli temiz ve düzenli kalmaz,kalıyorsa o evde sorun vardır.oğlanı kızı yaptıktan sonra üşenmeye devam edenlere ne derdi acaba teyzecim :))
çocuklar sümüklü böcek gibi gezdikleri yerde iz bırakıyorlar resmen evin her yerinde küçük parça lego puzzlle ve kutu oyunları var hepsini grplandırarak güzel güzel kaldırsam da yine dağılıyor ay fenalık geliyorrrrrr
Evinde herşeyin bir yeri olsun. Ben de dağınık biriyim normalde ama kendi evim kendi alanım olunca sorunu bu şekilde çözdüm.Minik kutular boş ambalajlar vs vs hepsini biriktirdim herşeye bir yer atadım bir kutu ayarladım. Her elime geçeni yerine koyunca ortalık boşalıyor temizlemesi de kolay oluyor. Bir de fazla ve gereksiz kullanılmayan eşyaları ya elinizden çıkartın ya da depo gibi bir yer yapın evinizde oraya koyun gözden uzak olsun.şu an bu yazıyı yer saç taragım ojem kanepenin üzerinde koridorun ışığı açık ortalık çokta toplu değilken hatta yer minderleri berjerlerin üzerindeyken yazıyorum
hemen kalkıp toparlasam bile yetmiyor. Her akşam yatmadan masamın üzerini ortalığı toparlıyorum elimden geldiğince ama Annemin yaptıgı gibi muazzam olmuyor yani oh derli toplu düzenli diyemiyorum. Bi anda misafir gelse rezil olurum. Evimde çok eşya yok temizlik kolay oluyor ama bazen işten o kadar yorgun geliyorum ki ancak haftada bir süpürge ve vileda tutabiliyorum. Bu arada yalnız yasıyorum
Tecrübeli ev hanımları ablalarım bana bildiğiniz tüm yöntemleri pratik yöntemleri alışkanlıkları anlatın. Bu durumumu düzeltmek istiyorum. Teşekkürler şimdiden :))
Aslında insanı psikolojisini de rahatlar bu durum ben eve bir gidiyorum 2 3saat boş boş dinlenme adı altında oturuyorum bugün ilk işim banyo WC temizleyeyim madem :)
Dikkatin dagilmayip hem dinleyip hem is yapa biliyosan o da guzel fikir tabiAslinda telefonla da oluyor. Ben internetten sesli kitap dinliyorum. Aciyorum 2 3 saatlik. Hem isimi yapiyorum hem kitabi dinliyorum. Is yaptigimi bile farketmiyorum. Herkese de tavsiye ederim:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?