Derin infiltratif endometriozis

asimadam

Üye
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2013
8
1
Herkese merhaba,

Aranıza yeni katıldım. Derin infiltratif endometriozis ( DIE ) şüphesi ya da teşhisi ile tedavi gören var mı aranızda ? Süreçlerini ve sonuçlarını merak ediyorum.

DIE, özel sınıf bir endometriozis. İdrar yollarında, mide bağırsak sistemlerinde , vajina ile makat arasında, karın zarı dışında görülebiliyor. Yumurtalık ve rahimde oluşan çikolata kistlerinden biraz farklı. Regl döneminde makattan kanama, kanlı mukoza, ishal ya da kabızlık gibi şikayetler olabildiği gibi idrar yolunda tıkanıklık, sık idrara çıkma ve ağrılı ilişki de belirtileri arasında.

Benim, bağırsak duvarına gelip yapışmış ve 5cm 'lik bir nodül oluşmuş. Prof. dr Ahmet Göçmen kesinlikle ameliyatla temizlenmesi gerektiğini söyledi. Ancak, ameliyatın riski çok büyük, bağırsağın bir kaç santimi kesilebilir, idrar kanallarına zarar verilebilir veya rahim dokusu zedelenebilir. Birden fazla organı etkileyebileceği için ameliyat bir ekip işi. İlaçla bir tedavisi yok.

Bu rahatsızlığa sahip olan ya da atlatan varsa ve görüşlerini paylaşırsa sevinirim.

Herkese merhaba,

Aranıza yeni katıldım. Derin infiltratif endometriozis ( DIE ) şüphesi ya da teşhisi ile tedavi gören var mı aranızda ? Süreçlerini ve sonuçlarını merak ediyorum.

DIE, özel sınıf bir endometriozis. İdrar yollarında, mide bağırsak sistemlerinde , vajina ile makat arasında, karın zarı dışında görülebiliyor. Yumurtalık ve rahimde oluşan çikolata kistlerinden biraz farklı. Regl döneminde makattan kanama, kanlı mukoza, ishal ya da kabızlık gibi şikayetler olabildiği gibi idrar yolunda tıkanıklık, sık idrara çıkma ve ağrılı ilişki de belirtileri arasında.

Benim, bağırsak duvarına gelip yapışmış ve 5cm 'lik bir nodül oluşmuş. Prof. dr Ahmet Göçmen kesinlikle ameliyatla temizlenmesi gerektiğini söyledi. Ancak, ameliyatın riski çok büyük, bağırsağın bir kaç santimi kesilebilir, idrar kanallarına zarar verilebilir veya rahim dokusu zedelenebilir. Birden fazla organı etkileyebileceği için ameliyat bir ekip işi. İlaçla bir tedavisi yok.

Bu rahatsızlığa sahip olan ya da atlatan varsa ve görüşlerini paylaşırsa sevinirim.

Merhaba,
bende de endometriosiz var ama DIE denmedi. Kanımdaki değer 40 larda çıktı ve doğum kontrol hapıyla normal aralığa sokarız rahat ol dedi doktorum. Tamamıyla iyileşmeyen bir hastalık. Doğumda ve hamileleikte tamamen kayboluyor. Benimki karın boşluğumda. Şekil ve ebatını bilmiyorum sanırım bunun için cerrahi bir müdahale gerekli.
Doktorum hapı kullan, hamile kaldığında zaten bir sorun kalmayacak dedi.

Merhaba,
bende de endometriosiz var ama DIE denmedi. Kanımdaki değer 40 larda çıktı ve doğum kontrol hapıyla normal aralığa sokarız rahat ol dedi doktorum. Tamamıyla iyileşmeyen bir hastalık. Doğumda ve hamileleikte tamamen kayboluyor. Benimki karın boşluğumda. Şekil ve ebatını bilmiyorum sanırım bunun için cerrahi bir müdahale gerekli.
Doktorum hapı kullan, hamile kaldığında zaten bir sorun kalmayacak dedi.

Benim MR'da hiç kistim görünmedi.
Ultrasonda sol yumurtalığımda göründü.
1 hastane 2-3 santim, doğum kontrol hapı ile geçer dedi.
Bir başkası gerek bile yok, o kendini regl dönemi tekrarlar dedi.
En son rahim arka duvarında bağırsağa yapışık DIE çıktı.
Bu kadar karışık ve cahilce yaklaşımlar düşünün.

yıllardır şiddetli regl sancısı çekerdim ancak 2 yıl önce reglimden 2 gün önce ve reglimin ilk 2 günü şiddetli bağırsak spazmıyla beraber makattan kan gelmeye başladı. Bir çok hekime gittim, gastroentolojiye git, bağırsaklarında sorun vardır dedi. özele gidip kolonoskopi yaptırdım, tekrar tekrar muayene oldum ve öyle ulaşılabildi. derin endometriozise.

p.s : özelden mesaj yazamıyorum sanırım.

Herkese merhaba,

bende de endometriozis var bu hafta HGS çektireceğim sonuca göre doktor yol izleyecekler. Doktorum bağırsaklarıma kadar giden bir yapışıklığın olduğunu söyledi. Bu film ( HGS ) ile daha net görülebileceğini söyledi. bende de adet dönemlerinde şiddetli karın ve kasık ağrılarım oluyor.:KK43:(((

Bende sizinle aynı sıkıntıları yaşıyorum, bu sıkıntıları yaklaşık 5-6 yıldır yaşıyorum. Ancak son 7-8 aydır dayanamadığım, beni hayattan bezdiren ağrılarım var. Bir sürü MR, kolonoskopi,endorektal ultrason. Oradan oraya koşturma, derdine derman arıyor insan.
Benim ağrılarım kuyruk sokumu bölgemde, her adet döneminde insanın içini oyuyolarmış gibi bir ağrı o kadar zor ki bunları yaşamak. Bazen abarttığımı düşünen var mıdır diye düşündüğümde olmuyor hani. Tetkikler sonucunda kuyruk sonunda kist var dendi ve ameliyat olmam geerektiği söylendi ve ameliyat oldum. Ama ameliyatta anlaşıldı ki kist değil, derin endometriozis varmış bende. Karnıda 18 dikişle ameliyattan çıktım, zor bir süreçti. Ameliyatta tanıyı koyan kadın doğum uzmanına yönlendirdiler, bide bu ağrılarımız arasına da iki tane tüp bebek denemesi sığdırdım. Doktorum dedi ki nasıl anlamazlar endometriozis olduğunu bu kadar ileri olduğunu anlamak için ameliyat şart ama gene de bir başlangıcı olduğunu anlamalılardı. İşin özeti 3 ay bir ilaç tedavisi olacağım, başladımda,ağrılarım hafifledi çok şükür. Ağrısız yaşamak ne kadar güzel bir şeymiş, ama sonrası mutlaka ameliyatmış. Ama nasıl olacak bilmiyorum, zor bir ameliyat doktorum belki rektumu da almak gerekebilir, çok yayıldıysa dedi. Beni düşündüren başka bir konuda ameliyattan sonra ya yine tekrarlarsa ne olacak,böyle yaşamaya mahkum mu olacağız? Hem kendimiz hemde sevdiklerimiz için o kadar zor bir şey ki. Bu acılara dayanmak çok zor. Beni ancak bu acıları çeken anlar...
Nasıl günler bekliyor beni bilmiyorum, ama zor olacak çok zor olacak onu biliyorum. Bir çok kişi bu rahatsızlıktan habersiz. Neredeyse kimsenin haberi yok.
Bizim gibi derdine derman arayanlar umarım çare bulurlar...

Belirtileri tam olarak neler mesela adet agrisi agri kesici almakla geciyor mu.benim de cok feci agrim oluyo ve daha gebelik yok

Belirtileri şöyle sıralayabiliriz aslında;
4,5 yıllık evli evliyiz, son 3,5 senedir bebek sahibi olmayı deniyoruz, tüp bebek tedavileri.Sonuç olumsuz
CA 125 denilen bir değer var, o değer endometriozisde yüksek oluyormuş, benimde değerim yüksekti
Benim, kalın bağırsak ve rektumu tutmuş, her ay adet döneminde kuyruk sokumu bölgesinde dayanamayacağım kadar
kötü ağrılarım oluyor, şuan ilaç kullanıyorum yalancı menapoza girdim, ağrlarım yok ama bu seferde menapoza bağlı sıkıntılar
bir ay daha böyle, sonra tekrar ameliyat olmam gerekiyor.
Bakalım daha neler yaşayacağım....

Öncelikle cok gecmiş olsun.benimde adet döneminde makatta şiddetli ağrı ve kanama oluyor.adetim 5 gün normal oluyor sonra kahve rengi lekelenmem oluyor 10 gün kadar.dr gittim elle tutulur bir sonuç alamadım.bıktım artık bu ağrılardan.sizlerinde lekelenmeleriniz oluyormu.ayrica ameliyattan sonra bizide bilgilendirrmisiniz.umarım hersey güzel okur...

Merhaba;
En son doktor kontrolüne gittiğimde doktor acil olarak seni ameliyat etmeliyiz dedi. 08 ocakta robotik cerrahi ile ameliyat oldum. Şu robotik cerrahi ne kadar büyük bir nimetmiş, şuan ameliyat olalı dokuz gün oldu çok şükür iyiyim. Doktor yapışıklıkları temizlemiş ancak yaklaşık 5 saat kadar süren zor bir ameliyat olmuş. Benimkisi bağırsakları tutan bir endometriozis, yan bağırsak endometriozisi. Ancak yapışıklık o kadar çokmuş ki doktorum şuan için bağırsağa dokunmadım çünkü büyük bir kısmı çıkarmak gerekecekti ki buda senin şuan için yaşam kaliteni çok etkiler dedi. Tüm yapışıklıkları temizlemiş endometriozisi bloke etmiş. Şimdi sıra bebek tedavisinde, kısmetse inşallah bebeğimizi de kucağımıza alacağız. Bence sende şikayetlerin için iyi bir kadın doğum uzmanına gitmen gerekli. Bu o kadar zor ve uzun bir süreçki Allah hekesin yardımcısı olsun.

Çok sevindim adına.inşallah bebeğinide kucağına alırsın.bende araştırıyorum insallah iyi bir doktorla çözerim sorunumu.makattan kanaman oluyormuydu adet döneminde?

Merhaba;

Güzel dileklerin için teşekkürler, doktor kontrolüne gittim, yaklaşık 6 ay kadar ilaç kullanmaya devam, tabi ilaç insanı yapay menapoza girmesine sebep oluyor, 3 aydır adet görmeyen ben, bi altı ay daha olamayacak. Alıştım galiba :)) Bu şikayetler kabızlık yaptığı için zorlama sebebi ile oluyordu tabi ama her zaman değil, senin durumun ile ilgili son gelişme nedir? İhmal etme olur mu?

Bende laparoskopi olmaya karar verdim.güvenebilecegim bir doktor ariyorum.inşallah hakkımızda hayırlısı olur.ama bu hastalık başa bela tekrarlama olasılığı çok yüksek.bu kadar uğrasıp tekrar herseye baştan baslamak cok üzücü olur.2.çocugu istiyorum ama olmuyor.tabi mevlam önce sana ve hiç evladı olmayanlara versin ben sıramı beklerim.ama bu ağrılarla yaşamak cok zor.adet olacagım zaman yaklaşınca resmen depresyona giriyorum.ağrılarla başa çıkamıyorum artık.mevlam yardımcımız olsun(amin)

Merhaba;
En son doktor kontrolüne gittiğimde doktor acil olarak seni ameliyat etmeliyiz dedi. 08 ocakta robotik cerrahi ile ameliyat oldum. Şu robotik cerrahi ne kadar büyük bir nimetmiş, şuan ameliyat olalı dokuz gün oldu çok şükür iyiyim. Doktor yapışıklıkları temizlemiş ancak yaklaşık 5 saat kadar süren zor bir ameliyat olmuş. Benimkisi bağırsakları tutan bir endometriozis, yan bağırsak endometriozisi. Ancak yapışıklık o kadar çokmuş ki doktorum şuan için bağırsağa dokunmadım çünkü büyük bir kısmı çıkarmak gerekecekti ki buda senin şuan için yaşam kaliteni çok etkiler dedi. Tüm yapışıklıkları temizlemiş endometriozisi bloke etmiş. Şimdi sıra bebek tedavisinde, kısmetse inşallah bebeğimizi de kucağımıza alacağız. Bence sende şikayetlerin için iyi bir kadın doğum uzmanına gitmen gerekli. Bu o kadar zor ve uzun bir süreçki Allah hekesin yardımcısı olsun.
Selamlar arkadaslar ayni dertten muzdaribim iki aydir gastroentereloji jinekolog arasinda mekik dokuyorum en sonunda bu isin uzmani birini buldum 13 ekimde randevum var o kadar endiseliyim anlatamam cunki gittigim her jinekolog ameliyatin riskind3n ve poş takimindan bahsettiler arkadasim nasil bloke ettiler yani bloke etmem ne d3mek icindeki kanimi c
Merhaba;
Arkadasim nerde ameliyat oldun nasil bloke ettiler kisti ayni dertten muzdaribim ne illet bi hastalikmis boyle

Ben ümraniye devlet hast. Ameliyat oldum.
Selamlar arkadaslar ayni dertten muzdaribim iki aydir gastroentereloji jinekolog arasinda mekik dokuyorum en sonunda bu isin uzmani birini buldum 13 ekimde randevum var o kadar endiseliyim anlatamam cunki gittigim her jinekolog ameliyatin riskind3n ve poş takimindan bahsettiler arkadasim nasil bloke ettiler yani bloke etmem ne d3mek icindeki kanimi c

Arkadasim nerde ameliyat oldun nasil bloke ettiler kisti ayni dertten muzdaribim ne illet bi hastalikmis boyle

Merhaba,
ben niseba yı çok çok iyi anlıyorum, tüm o ağrıları ve sevdiklerimi perişan eden dönemleri 1 yıldır yaşıyorum,
ben 1,5 yıllık evliyim, 11 yıl önce kist teşhisi kondu, hemen evlen ve çocuk doğur dedi dr..ama nasip kısmet yeni evliyim, 35 yaşındayım. 11 yıldır o kistler beni hiç rahatsız etmedi, çok küçüktü ve kontrollerimde dr hep küçük bunlar diyordu.Neyse Evlenince hemen çocuk istedik, bizim dr o kadar oyaladı ki bizi, önce rahim de polip çıktı ameliyat oldum, sonra tüplerini açtık, normal yolla gebe kalmayı dene dedi, 3 ay denedik (ama rahim filmini gören başka dr dedi ki bu mu açık tüp) meğer tüplerimi açamamış.Sonra aşılama dedi, bana verdiği göbekten yapılan iğneler hormonlar...aman allahım daha ilk doz kullanmamda beni çok etkiledi, inanılmaz ağrım oldu, dr um normal dedi, canın kıymetli senin dedi, neyse benim ağrılar hergün artıyordu, apranox plus bağımlısı oldum, hergün 4 tane içiyordum, banamısın demiyordu ağrı, aşılama olmadı, dr um tüp bebek dedi, ilaç dozlarını arttırdı, ben 4 kat daha fazla ağrı çekmeye başladım, emekleyerek wc ye gidiyoordum, sürekli karnıma sıcak su torbası, ısıtılan havlular ve bağıra bağıra ağlayarak uyuduğum geceler...en son artık büyük abdestimden kan geldi, gastroentolojiye gittim, kolonoskopi çekti, kolon kan. olabilirsin dedi, parça aldı, neyse sonuç negetifti, çok şükür değilmiş.Ultrason çeken dr um vardı, senin endometriozis çoğalmış, sayılamayacak kadar çok kistin var dedi,

Ege ünv. Ahmet Aydın Özsaraca ya git dedi, gittim, basit endometriozis olmuş derin endometriozis, senin laparoskopi olman gerekirdi bence dedi, rahim duvarını ve bağırsakları etkilemiş dedi, iyi bir tüp bebekçiye git dedi, ben tüm bu süreçler de dr uma hafta 2 kez gidip ağrılarım olduğunu, yemek uyku yok annem bakıyor bana...ne oluyor bu ağrılar diye defalarca sordum, bana yumurtalıkların uyarıldğı için dedi, mr çektirdim, mr sonucunda sayılamayacak kadar çok kist diye yazıyor, rahim de sıvı birikmiş yazıyor dedi, onlar öyle diyorlar bunlar kist demek dedi...şimdi artık ağrılarım son bulsun istiyorum, bebiş isterken hayatımdan oldum, 1 yıldır artık bir hayatım kalmadı, sosyal hayat zaten yok, marrkete bile gidemiyorum, eşimle el ele sokakta yürümeyi özledim, sürekli karnımda sıcak su torbası uzanyorum..ağrım başladı mı 4 saat sürüyor, bir yere misafirleğe bile gidemez olduk, evimze kimseyi davet edemiyoruz.Allahım bu hastalığı veriyorsun isyan etmem, şifasını da ver..Herkese çok geçmiş olsun.

Selam kızlar . Derin endometriozis hastasıyım. Doktor laparoskopi dedi ama yumurta rezervini azaktiyormus. Önce tup bebek denemek istiyorum ama sıvı bıraktığı için şansım azalıyor. Ne yapmalıyım bilmiyorum. Bu konuda en iyi doktor kim acaba biliyor musunuz

X