deri nakli ...

tiviti

GELDİN DÜNYAMIZ OLDUN...
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2007
842
6
41
merhabalar konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ama zaten şuanda şoktayım hastaneden yeni geldim ve hemen bu siteye sarıldım...

konu ise kızım. daha 2 yaşında ve geçtiğimiz cuma akşamı sol elinin yüzük ve orta parmağı koşu bandı çalışır haldeyken sıkıştı derisi tamamen sıyrılmış.olayın olduğu akşam acile götürdük tabiki pansuman yaptılar ve haftaiçi gelmem gerektiğini antibiyotik tedavisine baslayacaklarını söylediler..bugün gittiğinde ise ameliyat gerektiğini doku nakli yapacaklarını söylediler..tabi ben şok oldum ilk duyduğumda kızım daha çok küçük ve deriyi nerden alacaklar kızımdan mı benden mi babasından mı? iz ne derece kalır?bu soruların hiç birini soramadım şok olmuştum çünkü...beni aydınlatırsanız size minnettar kalırım...şimdiden çok teşekkür ederim..

aynı yaşlardayken eşimin yeğenine yanık yüzünden yapılmıştı yaş problem değil yani deriyi genellikle üst bacaktan yani basene yakın yerden ya da kalçadan alıyorlar yüzey çok geniş değilse büyük ihtimalle ciddi bir iz kalmaz

Öncelikle çok geçmiş olsun.

Yine bir hekimden sorma çekenden sor durumu olmuş ve zemheri hanım doğru yanıt vermiş. Genelde deri nakillerinde bel ile popo bitimi arasından alınan deri ile nakil yapılır. Tabi hastanın durumu ve doktorun tercihi ile bu durum değişiklik gösterse de genel anlamda deri alınan bölgeler bu alanlardandır. Eğer kızınızda deri alınabilecek uygun bir bölge yok ise ve dokular uygunsa anne va babadan nakil gerçekleştirebilir. Yaş ve travma gören bölge itibari ile iz kalsa bile çok belirgin bir durum olacağını düşünmüyorum. Eğer kızınızın tırnak yatağı bozulmadı ise o parmaklarında herhangi belirgin bir durum oluşabileceğini sanmıyorum. Tabi bunları ancak sizin anlatımlarınıza göre söyleyebilirim. Yine de en net cevabı kızınızın doktorundan alabilirsiniz.

Tekrar geçmiş olsun.

X