Derdimi kardeşimlede konuşmuyacaksam, kimle..

Sevgili kpnu sahibi
bence bundan sonra çok büyük bir dert olmadıkça günlük dertleri ona anlatmayın. anşattıkça siz boşalıyorsunuz o doluyor. bunun için bir psikologla görüşün rahatlayın.
Kardeşimizle buluşurken zamanınızı sadece ona ayorın beraber güzel şeyler yapın o da zevk alsın. sinemaya gidin sonra filimi konuşun mesela. siz aradığınızda eyvah yine dert dinleyeceğim diye kasılmasın.ona sadece o olduğu için değer verdiğinizi gösterin. kardeşler çok kıymetli biraz da onları düşünelim:)
bence zamanla düzelir.

Bana da biraz karamsar geldin.
Bir süre sonra böyle insanlar sıkıyor.
Biraz pozitif olmaya bak.
Hem belki onun da kendine göre dertleri vardır size güvenmediği için söyleyemiyordur.

cok negatif geldiniz bana kardeşinizin yaşam enerjisini emiyor olabilirsiniz.derdinizi de anlatmayın.benim de bacım yok kimseyle paylaşamıyorum.biraz hayatın güzelliklerini görmeye bakın.bi de sosyal fobiyi yenmek için tavsiyem inasanları gözünüzde çok da büyütmeyin.onlar da sizin kadar sıradanlar emin olun:KK12:

Bana da kardeşiniz biraz sıkılmış gibi geldi
Haklı da olabilir
Siz de arada onu öylesine arayın,neşeli bir şekilde konuşmaya çalışın,sinemaya vs davet edin
Sürekli dertlerinizden bahsetmeyin
Onun derdi var mı ona da sorun

Hayata olaylara bakişi değişik sanırım. Izin klasik yenge görümce piknik hallerinizden hoşlanmıyor,sadece sizi sevdiği için saygı duyup katlanıyor gibi.
Veee bence artık katlanmak istemiyor

Yetiştiğiniz şartlar sizi pasif hale getirmiş olabilir. Ama bu hep halde kalmanızı gerektirmez. "Karar veremiyorum." "Çok yalnızım, arkadaşım yok" ifadelerini kullanıyorsanız siz de farkındasınız sorunun. Birilerine yaslanmak yerine bu problemleri aşmayı denemeniz gerek. Muhtemel kardeşinizin de bazı sıkıntıları var. Belki omuz verme sırası size gelmiştir.

Kolay bi insan değilsin ve psikoloğa gitmek yerine kardeşine gidiyorsun, az buz da değil 20küsur sene. İnsan nasıl dayansın. Bak benim de anneme kardeşleri, annesi vs derdini anlatır, o da bunalır fena. Gelir bana söylenir. Ben de bunalırım. Farkında bile değil. O sanıyor ki konuşup dertleşiyoruz ama ben milletin derdinden doluyorum artık. Bence sizinki de böyle bi durum. Ha şimdi sonuç ne? Annem psikiyatri servisine gitmeye başladı, hap kullanıyor. El insaf yani. Ben biraz daha güçlü durmaya çalışıyorum sadece. Yoksa zamanında ben de hem psikolojik hem psikiyatrik yardım aldım.