Derdime bir çare

Zrynpp

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
31 Ağustos 2022
6
0
1
33
Merhaba sevgili arkdaşlar. El aman el aman lütfen yardımcı olun bana. Üniversite zamanında yurtta ki yemeklerden dolayı vucudumda aşırı derece de tüylenme oldu. Genetik yatkınlığımda var. Aile de tüylü. Fakat en tüylüsü benim. İki paket her paket 12+3 seans olmak üzere buz lazer epilasyon yaptırdım. İkinci paketimden son bir kaç seansım kaldı. Gittiğim merkez güvenir. Kaç kişi yönlendirdim memnun kaldılar ve sonuç aldılar. Fakat bir türlü ben sonuç alamıyorum. Yüzde seksen doksan sonuç almam gerekirken en fazla yüzde 50 sonuca ulaştı. Ondan da emin değilim bırakınca yine eski haline dönecek. Hormonal bozukluk denildi yaptırdım hiç birşey çıkmadı. Regl dönemim düzgün. evliyim çocuk durumum yok şuan için. Özellikle yüz bölgesindeki tüylenmelerden illallah ettim. Bu forumdaki birçok şeyi denedim karbonat kahve. Saraçoğlu sitesinde yazılı olan nane kürü. Fayda görmedim. En son olarak orante karınca yumurtası jeli var Facebook ta kullanan var mı?? Yada başka bir önerisi olan var mı? Özellikle yüzüm için yardımlarınızı bekliyorum...

Özellikle yüz bölgesi için iğneli epilasyon daha net sonuç veriyormuş

Yüz bölgesine lazer pek etki etmez zaten. İğneli epilasyon yaptırın bence. Ama seçtiğiniz yere dikkat edin, iğneli epilasyon yanlış yapılırsa kalıcı iz bırakıyo. Önce görünmeyen bi bölgede denetin, iyileşince iz kalmazsa yüzünüze başlatın.

Kalın tüylenme olsa hiç düşünmeden yaptırırdım fakat sakal tarzı olmamakla beraber siyahımsı ve uzun tüyler ve bir bölge değil tüm yüz. O yüzden iğneliye yanaşmamıştım şimdiye dek

Kesin çözüm istiyorsan iğneli epilasyon .diğer hiç bir şey işe yaramıyor tecrübeyle sabittir

Zaten lazer ince tüylere etki etmez, çünkü görmez inceleri. O yüzden ince tüylere iğneli epilasyon önerilir. Elle tek tek yapılan bir işlem olduğu için görmeme gibi bi durum olmuyo.

Durumumuz ancak bu kadar benzer olabilirdi. Bende ailede kıl var zaten özellikle annemde. Bir de PCOS’luyum, üzerine bir de yurtta yemekleriyle bütün bu etkileri üçe katlayarak inanılmaz yoğun bir kıl problemim var.(bu arada çevremde kimle konuşsam malum yurtlarda kaldığından beri adet düzeni bozulan, kıl artışı olan o kadar çok insanla gördüm ki, yazık günah gerçekten.) Bu sene artık illallah ettim. Bıyıklar artık siyah siyah çıkmaya başladığı an korkmaya başladım. Favori bölgem kulak arkasıyla birleşiyordu öyle söyleyeyim. Yanaklarımda boynumda çenemde yoğun uzun uzun kıllar mevcuttu. Vücudumdan bahsetmiyorum bile. Özel böygeyle koltuk altı zaten aşırı sert ve yoğun, karnım hatta bütün gövdem kıl, alt üst bacak ful kalın uzun ve sık..

Artık özgüvenimi zedelemeye başladı bu durum çok ciddi. Duştayken vücuduma bakmak istemiyordum inanın. Kıllar çok kalın olduğu için de hiç ağdaya alışamadım hep jilet yaptım ergenliğimden beri. Artık düzenli ilişkiye de başlayınca (bahanem oldu bu da) lazere başlayayayım dedim. Birkaç arkadaşımın tavsiyesiyle buz lazere gittim ben 8+3, arkadaşlarım oldukça memnun kalmışlardı hatta daha seansı kalıp kılları bitenler bile var.. ben iki seanstan sonra sonuç almaya başladım (özellikle özel bölgede) bacaklarım falan seanstan sonra hafif uzuyor, sonra kese yapınca dökülüyorlardı.
Yüzüme de buz lazer uygulandı. Ondan da bıyık hariç memnun kaldım diyebilirim. Bıyıklar yine aynı kalınlıkta ve yoğunlukta, sadece daha geç çıkmaya başladı. Eskiden 2-3 günde uzayan bıyıklarım ayda bir uzuyordu onda da seansa gidince dökülüyorlardı. Sonuç olarak 11 seans sonucunda tamamen bitmese de oldukça tatmin edici bir sonuçla karşılaştım.

Seanslarım haziranda bitti, evdeyim. Üzerinden iki ay geçti… Bu hafta yavaş yavaş kıllarımın eski sıklığına ulaştığını söyleyebilirim. Yapılarında incelme var ama bacaklarım şuan yoğun bir şekilde geri çıktı diyebilirim. Ben bu derdimi kabullendim diyorum artık. Ve şunu da anladım benim uzunca bir süre lazere devam etmem gerekiyor ki gerçekten tatmin edici sonuçlar alayım..

Dediğiniz gibi lazer o an için güzel sonuç veriyor fakat bir süre sonra eski yoğunluğu ve kalınlığı olmasa bile yeniden aynı problem ortaya çıkıyor. Teyzem tek paket 10+2 ile tertemiz bir vucuda sahip neredeyse on yıl oldu vucudunda %10 civarı oda ince olmak kaydıyla tüy var. Ama ben üçüncü paketim yüz ikinci paketim vücüt bitmesine rağmen ijki ay maksimum üç aya aynı problem baş gösteriyor. Pcos değilim reglim düzenli. Buraya derdime bir çare bulur muyum diye yazdım yüz için illa iğneli yazdılar ona amenna ama vucut için ne yapacağımı bilmiyorum. Artık merkezlerden paket almak istemiyorum hem maddi külfet hem zamanımı ayarlamak sorun oluyor. Evde philips lumea kullanan varsa ondan almayı düşünüyordum veya ornate karınca yumurta jeli diye bir ürün var ama bu ikisi için herhangi bir öneri almadım. Fikri olan paylaşırsa sevinirim

Ben Alex dışındaki lazerleri modern ağda diye niteliyorum. Alex beyaz ten, siyah kıl ikilisinde müthiş etkili. On sene oldu yaptıralı, tekrar geri çıkma gibi bir durum olmadı. Geri kalanlar ve yüz için de iğneli yaptırdım. Şu an bir bebek kadar pürüzsüzüm, iğneli en etkili ve kesin çözümlüsüdür. Sizin derdinizin dermanı da iğneli epilasyon.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…