• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare KK

Annesi babası köye gidene kdr abisinden almasında bence bir sorun yok konu sahibin anası babası mutfak alışverişini yapıyor gelin yemek yapıyor abisi asalak gibi yaşıyor

Buda al gülüm ver gülüm davası var resmen herkes halinden memnun konu sahibinin gitmemesi köy esıkımtı olmuş Bi yani
Bana göre tek sorumlu da abisi bu kdr gelinle anne baba aşağıya yemek yemeğe insin etsin adam hayatından memnun resmen gelini bilmiyorum illaki memnun değildir hergün yapmaktan eğer memnun ise oda kocasına bakarak asalak olarak yaşamayı öğrenmiştir....

Yani ben bu tarz adamları sevmiyorum abisinin asalaklığı yüzünden herkes Bi yaşam düzeniğine alışmış bunu konu sahibine annesine babasına yüklemek bana acımasızca geldi açıkcası
Katılıyorum sana
Bazıları aşağıdan bişey alma dışardan al yap demiş
Ama babam geçindiriyo o evi sence asağıdan almamda sakınca var mı zaten yengemin yaptığı yemeği yemem

Çalışıyor ama borçları vardı yüklü miktarda hala da var zannediyorum
Asıl evi geçindiren babam
Abim kendi kişisel harcamalarından kalan parayı eve getiriyor
Bi sorumluluk yok yani
Nasıl olsa babam kazanıyo eve bakıyo kafasında
Baban emekli olup koye gidince nasil gecinecek?

Katılıyorum sana
Bazıları aşağıdan bişey alma dışardan al yap demiş
Ama babam geçindiriyo o evi sence asağıdan almamda sakınca var mı zaten yengemin yaptığı yemeği yemem

Yengenle konuşmuyor musun aranız bozuk mu senin sorunun abinle sonuçta benm görümcem eşimle tartıştığınız bize geliyor da kalıyorda abi kardeşsiniz düzelirsiniz

Yengenin tutumu önemli bence

Ee o zaman harcamalarını kısacak kendi sorumluluk almayı bilecek
Keske daha önce başının çaresine bak deseydiniz de gelin kölelik yapmak zorunda kalmasaydı.
Ben sizin durumunuzu anladim çünkü yakın cevremde sizin gibi yasayan bir aile var. Etrafa gelinimiz izin vermiyor cok seviyor bizi diyorlar ama sen bir de gelini dinle.

Senin yapacağın madem bu kadar gurur yaptin mutfağı hemen aktif hale getirip artik yukarida yiyip içmek. Belki zamanla annen baban da seninle yukarida kalir daha insani sartlarda yasarsiniz.

Yengenle konuşmuyor musun aranız bozuk mu senin sorunun abinle sonuçta benm görümcem eşimle tartıştığınız bize geliyor da kalıyorda abi kardeşsiniz düzelirsiniz

Yengenin tutumu önemli bence
Aramızda sorun yok ama eskisi gibi de muhabbet etmiyorum zorunda olunca konusuyorum sadece
Ama annemler geçen hafta köydeyken aşağıya gel yemek ye orda tek kalma dedi

Sonuçta herkes birlik oturduğunuzun farkında herkes de bunu kabul etmiş senin aşağıda Yemen yada yememen birlik olmadığınız anlamına gelmiyor anneler gittikten sonra tabi aşağıya inme görme duyma şuan birlik oturuyorsunuz

Biz nasıl annemize babamıza kızsak o sofraya gitmek zorundayız ki benm ailem de öyleydi sofraya küsülmez yemeğini ye tribini atmaya devam et derdi rahmetli annem bence öyle olmalı

Benm ailem sofraya değer verir birlikte olduğumuz yemek yerken sohbete böyle büyüdüğüm için belki de bilmiyorum ...

Tabi ailenin tutumunu bilemem

Aramızda sorun yok ama eskisi gibi de muhabbet etmiyorum zorunda olunca konusuyorum sadece
Ama annemler geçen hafta köydeyken aşağıya gel yemek ye orda tek kalma dedi

Yani yengen de yapması gerekeni yapıyordur ama yengene soğuk durman anlamsız senin sorunun abinle yiğenlerinle babanla annenle Yengenle değil sonuçta herkese tavır almak seni yalnızlaştır haksız çıkartır

Sonuçta herkes birlik oturduğunuzun farkında herkes de bunu kabul etmiş senin aşağıda Yemen yada yememen birlik olmadığınız anlamına gelmiyor anneler gittikten sonra tabi aşağıya inme görme duyma şuan birlik oturuyorsunuz

Biz nasıl annemize babamıza kızsak o sofraya gitmek zorundayız ki benm ailem de öyleydi sofraya küsülmez yemeğini ye tribini atmaya devam et derdi rahmetli annem bence öyle olmalı

Benm ailem sofraya değer verir birlikte olduğumuz yemek yerken sohbete böyle büyüdüğüm için belki de bilmiyorum ...

Tabi ailenin tutumunu bilemem
Bak konuyu yaşam tarzımızı cidden çok iyi anlamışsın
Peki şu an ki durumda ne yapmalıyım
Kendini benim yerime koy ne yapardın

Şöyle bi durum var ama her gün işten gelince aşağıya inip yukarının anahtarını alıyorum
Ayrıca o evi zaten babam geçindiriyo yengemin yaptığı yemekleri zaten yemiyorum
Aşağıdan malzeme almamda sakınca var mı
Bu arada biz birlik yaşıyoruz normalde abimin bizden ayrı evi yok

oturduğun evin anahtarı sende niye yok?
koskoca kızsın insanda evinin anahtarı olmaz mı yahu. yaptır bir tane en acilinden.
sakınca değil, en başından yazdım zaten tavşan dağa küsmüş bence inip yiyebilirsinde.
ama madem gurur yaptım diyorsun tam yap.
gurur işine geldiği şekilde esnetilmez.
para harcamamak için aşağıdan alayım mantığında gurur yok mesela.

Yani yengen de yapması gerekeni yapıyordur ama yengene soğuk durman anlamsız senin sorunun abinle yiğenlerinle babanla annenle Yengenle değil sonuçta herkese tavır almak seni yalnızlaştır haksız çıkartır
Yengeme tavır alma sebebim ben yegenlerime kızınca şununla muhatap olmayın diye tembihliyor cocukları o da az değil yani
Bende o yüzden ne yegenlerimle muhatap oluyorum ne de onlarla

Bak konuyu yaşam tarzımızı cidden çok iyi anlamışsın
Peki şu an ki durumda ne yapmalıyım
Kendini benim yerime koy ne yapardın

Bilmem aşağıda yenmeye devam ediliyor gider yengeme yardım eder yemeğimi yer kalkardım yengemle kötü değilim sonuçta düşündüğünde annem babam orda birlik yaşıyoruz niye kendimi geri çekeyim ki herkesden ben abimle olan sorunumu abinle hallederim sanırım

Bu hem daha çabuk çözüme ulaştırır hemde insanlarla olan bağın kopmaz

oturduğun evin anahtarı sende niye yok?
koskoca kızsın insanda evinin anahtarı olmaz mı yahu. yaptır bir tane en acilinden.
sakınca değil, en başından yazdım zaten tavşan dağa küsmüş bence inip yiyebilirsinde.
ama madem gurur yaptım diyorsun tam yap.
gurur işine geldiği şekilde esnetilmez.
para harcamamak için aşağıdan alayım mantığında gurur yok mesela.
Hiç aklıma gelmemişti yaa çok sağol
Yapmadım mı sanıyosun
Daha olay tazeyken gittim anahtarcıya anahtar cıkarttım
Sonra aradan bi hafta geçti annem anahtarı sakladı vermiyo
Daha dün dedim sakladığın anahtarı ver diye geldiginden gittiginden de mi haberim olmayacak yine cıkartırsan onu da saklarım dedi

Yengeme tavır alma sebebim ben yegenlerime kızınca şununla muhatap olmayın diye tembihliyor cocukları o da az değil yani
Bende o yüzden ne yegenlerimle muhatap oluyorum ne de onlarla

Valla ben bu durumu herkes de gördüm ondan ilerde sende yaparsın kınama boşuna 2:halay:

Bide hayatı biraz tiye mi alsan herşeyi çok büyütüyor gibisin

Bilmem aşağıda yenmeye devam ediliyor gider yengeme yardım eder yemeğimi yer kalkardım yengemle kötü değilim sonuçta düşündüğünde annem babam orda birlik yaşıyoruz niye kendimi geri çekeyim ki herkesden ben abimle olan sorunumu abinle hallederim sanırım

Bu hem daha çabuk çözüme ulaştırır hemde insanlarla olan bağın kopmaz
Abim evde olmasa dediğini yapardım ancak abimle her akşam aynı sofraya nasıl oturayım

Hiç aklıma gelmemişti yaa çok sağol
Yapmadım mı sanıyosun
Daha olay tazeyken gittim anahtarcıya anahtar cıkarttım
Sonra aradan bi hafta geçti annem anahtarı sakladı vermiyo
Daha dün dedim sakladığın anahtarı ver diye geldiginden gittiginden de mi haberim olmayacak yine cıkartırsan onu da saklarım dedi

e sen de sakla.
maşallah annen herkesi yönetiyor. koca koca insanlarsınız tuhaf.

Abim evde olmasa dediğini yapardım ancak abimle her akşam aynı sofraya nasıl oturayım

Yani sen hiç kırıldığın küstüğün insanlarla bir araya gelmeyecekmisin yapma lütfen 2 3 hafta sonra bir düğün olacak eşiyle konuşmuyorum ama sırf damat için gidicem o ortamda bulunmak evet rahatsız edecek ama insanız her küstüğümüzden kaçarak yaşayamayız

Back