• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdime bir çare KK

yahu zaten ben annemler koye gıttıgınde yukarda tek yaşayacam onların yanında rahatsız olurum ama şuan ki duruma göre değerlendirme yapın lütfen annem ve babam şuan burda ve ben hepsinden uzaklaştım yukarda tek takılıyorum bunun doğru olup olmadıgından bahsediyorum
Sen bebekleri misiniz ki " ya yukarıda tek takılıyorum" tribine giriyorsunuz. Allah allah ne enteresan insanlar var cidden.

yahu zaten ben annemler koye gıttıgınde yukarda tek yaşayacam onların yanında rahatsız olurum ama şuan ki duruma göre değerlendirme yapın lütfen annem ve babam şuan burda ve ben hepsinden uzaklaştım yukarda tek takılıyorum bunun doğru olup olmadıgından bahsediyorum
çok doğru bir hareket yavrucum keşke annen ve babanda küsse abine de inmese aşağıya bir müddet

Ailesi gittikten sonra konu sahibi abisiyle yaşamaya başlayacak sanırım ondan bahsediyor.
Benim anladigim da abisinin evi yok evlenip ailesiyle yasamaya baslamis. Sonra aile bakmis olmuyor köye yerlesiyor. 2 katli olmasina ragmen ev abi kizi da göndermek istiyor. Yani evinden olan anne baba kiz gibi geldi bana. Ama hergün alt katta oturmak yemek icmek nedir yani onu anlamadim. Kendi dairesinde kalsin ke di basinin caresine baksin amenna.

Kusura bakmayın bi kere söylemiş oldum
Ama şuan annemler burda ve ben abimle muhatap olmuyorum aşağıya inmiyorum annemde dert ediyor bunu kendine
Yahu bizde sana diyoruz ki gelin sana bakmak zorunda değil. Annenler yanlış düşünebilir bunda birşey yok,annenize rahat edemiyorum yük olmak istemiyorum diyebilirsiniz.
Üst katta mutfak aktif hale getirilirse yemeğinizi kendiniz yapıp yiyebilirsiniz.
Bakın hanımefendi insanlar daha kendi evlatlarının sorumluluklarını almakta zorlanıyorlar.
Siz yengenize yük olacaksınız,başınıza birşey gelse birşey olsa yengenizden bilinecek.
O yüzden kendi evinizde kendiniz tek başınıza kalın,kimseye minnet etmeyin.
Arada sırada onlara bir uğrarsınız o kadar.

Benim anladigim da abisinin evi yok evlenip ailesiyle yasamaya baslamis. Sonra aile bakmis olmuyor köye yerlesiyor. 2 katli olmasina ragmen ev abi kizi da göndermek istiyor. Yani evinden olan anne baba kiz gibi geldi bana. Ama hergün alt katta oturmak yemek icmek nedir yani onu anlamadim. Kendi dairesinde kalsin ke di basinin caresine baksin amenna.
yanlış anlamışsın baba emekli olunca köye yerleşmek istiyor o yüzden ev yaptırıyor kızımız aynı düzen gelinin yaptığı temizliğin yemeğin üzerine konarak yaşamaya devam edecekki önlem almak istiyorlar.

çok doğru bir hareket yavrucum keşke annen ve babanda küsse abine de inmese aşağıya bir müddet
keşkeeee
ki ben abinin bizimle kalmasın demek istediğini de düşünmüyorum
sanki tek başına nasıl kalacak nasıl yetecek kendine gibi birşey söylemeye çalışmış
haaaa aksi bile olsa bakmak zorunda değil anne var baba var çok şükür aç değil açık değil ki abi onun sorumluluğunu da alsın
boşuna alınganlık yapıyor konu sahibi

keşkeeee
ki ben abinin bizimle kalmasın demek istediğini de düşünmüyorum
sanki tek başına nasıl kalacak nasıl yetecek kendine gibi birşey söylemeye çalışmış
haaaa aksi bile olsa bakmak zorunda değil anne var baba var çok şükür aç değil açık değil ki abi onun sorumluluğunu da alsın
boşuna alınganlık yapıyor konu sahibi
İyi de benim burda kalmam lazım çalışıyorum sonuçta köyde ne işim var işte bulamam küçük yer

umutsuzvaka01 umutsuzvaka01
Yaşın kaç?
İş, okul v.s var mı?

Hanımlar ev babamın diyor. Yeme içme bir, abi ve yenge bunu kabul etmiş. Çöken tarafı yanlış anlamışsınız.

Üst katta mutfak işini hallet. Kendin pişir kendin ye. Bilmiyorum yapamam deme. Buraya yazabildiğine göre İnternet elinin altında. Ben olsam kimseye minnet etmem

Siz çalışıyor musunuz? Çalışıyorsanız köye gitseniz nasıl işe gidip geleceksiniz? Çalışmıyorsanız evde kalsanız size kim maddi destekte bulunacak? Bunlar önemli ayrıntılar.
Abinizin sizin sorumluluğunuzu almak istememesi doğal. Başınıza bir şey gelse aileniz onlardan hesap soracak.
İlla şehirde kalacağım diyorsanız evinizde kendiniz pişirip yersiniz. Çekirdek aile olmak istiyordur artık gelin de. İyi sabretmiş 10 yıldır.

Annenize kendinizi acındırırsanız üzülür tabi kadın.
Aç kalıyorum, dışarıdan yiyorum vs....
Alın tek göz bir elektrikli ocak, bir de küçük buzdolabı tamamdır.
Mutfağı aktif hale getirene kadar idare edin.
Abiniz haklı.
Anneniz babanız gidince nihayet başbaşa bir evlilik hayatları olacakken bir de size bakmaya devam mı edecekler?

Aileniz neredeyse sizde oraya gidin. Ne münasebet, ne diye abinde kalacaksın. İnsanların da bir özel hayatı var. Yengeniz şimdiye kadar iyi bile sabretmiş. Abiniz dürüst davranmış, açık açık söylemiş alınacak birşey yok.
Zaten bende abimlerde kalma taraftarı değilim ama o lafı dile getirmesi zoruma gitti

Abiniz mantıklı olanı söylemiş onlar artık çekirdek aile sizin annenin babanız varken onlarla gitmelisiniz :işsiz:Kaç yaşındasınız bilmiyorum ama ileride evlenince anlayacaksınız :KK14:

İyi de benim burda kalmam lazım çalışıyorum sonuçta köyde ne işim var işte bulamam küçük yer
o zaman kendi katında kendi halinde yaşamaya alışman gerekiyor
çalışabildiğine göre kendine yetebilecek durumdasın
mutfağı aktif hale getirin yemeni içmeni kendin hallet
hem ne o öyle yaaa ne olursa olsun her ügn her gün birileriyle yiyip içmek istemem ben
bazen yalnız kalıp oturmak isterim
böyle yaşarsan abin de sana bişe diyemez köye gitsin falan diye

Zaten bende abimlerde kalma taraftarı değilim ama o lafı dile getirmesi zoruma gitti
Demek söylemek gerektiğini hissettirmişsiniz. Söylemese çöreklenecekmiş izlenimi vermişsiniz, siz söyletmişsiniz yani. Yaptıklarınız yapacaklarınızın teminatı hesabı :)

Back