- Konu Sahibi umutsuzvaka01
-
Ne güzel değil mi? Yaparsanız görev olur yapmadığınız gün de en kötü insan olursunuz.Bunun karsiligi bi yerlerine kina yaksin ))) Konu sahibi geliniyle ilgili boyle soyledi )))
Aynısını bende dedimm , gerçekten helal olsun kadına ya sabah akşam yeme içmeGelin size iyi dayanıyor bence..
Bakın konu değişmiş artık, 10 senedir o şekilde yaşamışlar şimdi konu sahibinin annesi ve babası köylerine yerleşeceklermiş. Abisi de kardeşinin onlarla kalmasını kabul etmemiş olay bu. Gayet doğal bir istek. O zaman ne yaparsınız küsmek yerine, anne tamam siz gidin dersin ben sonuçta burada çalışıyorum. Üst kattaki mutfağı yaptırırsınız idareten illaki çok lüks olması gerekmiyor. Ki konu sahibi zaten çalışıyor anne-babası da yardımcı olabilir orasını bilemeyiz artık. Bu şekilde evler de ayrılmış olur. Abinin söylemesi de garip değil 10 senedir beraberler zaten.
İlk sayfaları okudum ben dedim ne oluyor Yani ama sizin anlattiklarinizla konunun hiç bi alakası olmadı ki bu da konu sahibinin eksik anlatımından kaynaklaniyor. Aydinlattiginiz için sağolun algilarimda sorun yokmuş konu sahibi konuyu sayfalara serpistirmis yani burda durum böyleyse tabi ki konu sahibi ve ailesi haksiz.Siz konunun hepsini 49 sayfayida okudunuz mu? Zaten 2 ayri ev var. Yani abinin evi ayri. Ama o eve cöreklenen konu sahibi ve ailesi. Altli ustlu oturan bir suru aile var ama herkes kapisini kapatir olur biter. Burda oyle bir durum yok. Insanlari evlerinde rahat birakmiyorlar ki. Abinin ayri bir eve cikma ihtimali yok cunku aile gelenekciymis. Tek ogul oldugu icin asla izin vermezlermis. Yani kimse keyfi katlanmiyor. Konu sahibini yollamak istemelerinin sebebi 25 yasinda 1.5 aydir evinde kendine bir yemek pisirmekten aciz, ac geziyor.Bekliyor gelin yapsin. Dolayisiyla gitmesini istemeleri normal. Cunku aile yine gelenekci oldugu icin kizin tek yasamasina musade etmiyor.
Ya bu gelin olmasa baskasina ayni muameleyi yapacaklar. Zihniyetleri bu. Her kadin bizlerle ayni imkanlara sahip olamiyor ki. Belki ailesi okutmadi, evlendirdi, soz hakkida olmadi. Belki gidecek kapisi yok. Herkes ayni cesaretle ayaklarinin uzerinde duramiyor ki. Belki ailesinin evine donse cocuklarini istemeyecekler bir suru sebep olabilir. Kim gule oynaya ceker ki bu durumu. Belliki sartlari bunu gerektiriyor. Konu sahibinin ailesi bu kafa yapisini degistirmedigi muddetce abisi kimle evlenirse evlensin bu durum yasanacak.en basindan boyle soylenmemis olabilir, kadin oyalanmis olabilir ama yahu 10 sene 10 koca sene. Ben de bundan bahsediyorum iste, kocasi pisiriksa, kadina boyle bi sey dayatildiysa neden bunu cekti? Bosanmak mutsuz bi evlilik yapmaktan daha mi zordu? Neden ekonomik ozgurlugunu eline almadi? Neden boyle bi evlilikten bir degil iki degil uc tane cocuk yapti?
Hepsi kendi secimi degil mi bunlarin?
Bile bile atese yurumek degil mi yahu bu? Hangi mantikli insan boyle bi evlilikte cumbur cemaat yasiyorken kendisi de mutsuz ve hizmetci gibi kullaniliyorken 3 cocuk yapar
Cok iyi hatirliyorum, geceden başlayan dogum sanci sabah 2 dakkadan bir tutmaya baslayinca hazirlanip hastaneye gitcektim kocamla. O halimle kv-min kahvalti masasini kurup ogle gittim. Hamile halimle baktim, lohusa halimle baktim, bebekli halimle baktim kaynanama. Karsiliginda adim kotu geline cikti. Konu sahibinin gelini de benim gibi galiba. Ya cok saf, ya da bisey diyemiyo ...Ne güzel değil mi? Yaparsanız görev olur yapmadığınız gün de en kötü insan olursunuz.
Kimse annesine gixerken gelinden izin alma ama evle birlik olunca mecburen gelin olarak islsri sen yapiyrsun ve ayda bir iki hafta bir gelse neyse ama hergun hergun de olmaz biraz anlayis olmali dimi peslerinde kosamaz ya insan hergun hergunEğer bir oturmayı kabul ettiyseniz evin kızı geldiğinde bişey diyemezsiniz ki. Gelin ailemle yaşasa ben anneme gitmek için gelinden mi izin alacağım
Neden abinizde kalmaniz gerekiyormuş ne saçma. Abinize değil asıl böyle düşündüğü için annenize trip atmanız lazımEv babamın ama abim ve yengem kaliyor normal şartlarda abimlerle birlikte kalmam gerekiyo yani anneme göre
Bir oturmayi kabul etmemis ki. Ayri 2 daire var. Ama konu sahibi ve ailesi kendi dairelerinde oturmam yerime tum gunlerini gelinim dairesinde geciriyor. Gelin yediriyor, iciriyor, yikiyor, temizliyor. Ve malesef aile gelenekci oldugu icin ayri bir apartmana tasinmaya izin vermiyorlar.Eğer bir oturmayı kabul ettiyseniz evin kızı geldiğinde bişey diyemezsiniz ki. Gelin ailemle yaşasa ben anneme gitmek için gelinden mi izin alacağım
Allah korusun :)Barıştılar , alt katta çay içiyorlar sanırım , ses soluk yok :)
en basindan boyle soylenmemis olabilir, kadin oyalanmis olabilir ama yahu 10 sene 10 koca sene. Ben de bundan bahsediyorum iste, kocasi pisiriksa, kadina boyle bi sey dayatildiysa neden bunu cekti? Bosanmak mutsuz bi evlilik yapmaktan daha mi zordu? Neden ekonomik ozgurlugunu eline almadi? Neden boyle bi evlilikten bir degil iki degil uc tane cocuk yapti?
Hepsi kendi secimi degil mi bunlarin?
Bile bile atese yurumek degil mi yahu bu? Hangi mantikli insan boyle bi evlilikte cumbur cemaat yasiyorken kendisi de mutsuz ve hizmetci gibi kullaniliyorken 3 cocuk yapar
Ben biliyorum mu dedim hanimefendi, herkes burda tahmine gore yorum yaziyor farkinda misiniz.Kadın olarak kadını eleştirmek ne kolay!
Sanki altın tepside ideal hayat sunulmuş da bu kadın elinin tersiyle iteleyivermiş. nasıl seçti, nasıl vazgeçemedi bilmiyoruz.
çok büyük konuşuyorsunuz, inşallah büyük laf ettiğinizi tecrübe ile öğrenmezsiniz.
Ben biliyorum mu dedim hanimefendi, herkes burda tahmine gore yorum yaziyor farkinda misiniz.
Belki kadin halinden memnun belki asagida yemek yemelerine ragmen kayinvalidesi kadinin eline su degdirmiyor biliyor muyuz bilmiyoruz degil mi? Elimizde olan bilgilerle tahmini olarak yorum yaziyoruz.
Merak etmeyin akil sagligim yerinde oldukca ve anne babada herhangi bir rahatsizlik olmadigi surece ben aileyle birlikte yasamayi kabul etmem. Buna buyuk konusmak deniyorsa buyuk de konuşuyorum.
10 yıl mı?
Ah ah o gelini de bir dinlemek lazım.Neler çekti sizden kim bilir?
Rahat bırakın insanları , trip yapmakta sonuna kadar haksızsınız.Götür dicek tabii ki abiniz , biliyor yine gidip gidip başlarına çörekleneceğinizi.Şimdiden önlem almış.
Ha bi' de mimarmışsınız profilinizden baktım.Ben de lise öğrencisi filan sandım sizi.Öyle bi' yazmışsınız ki yani.
Yengene üzüldüm valla.Kadının en güzel yılları kim bilir nelerle geçti?
Hayir asla kimsenin akil sagligini elestirmedim yanlis anlasildiysam affola. Kendim icin soyluyorum, bu konuda cizgim cok net bunu belli etmek icin soyluyorum. Ben ben oldugum dusunebjldigim surece boyle bi seyi kabul edemem kendimi biliyorum. Bi baskasi herhangi bir sebeple kabul edebilir buna bi sey diyemem. Ancak bana hala bu devirde birlikte yasamak dunyanin en sacma seyi geliyor. İki sene disimizi sikalim ev aliriz, ya da maddi durumumuz yok ayri ev gecindiremeyiz mecburuz bahaneleri bana akil disi geliyor. Ev almayayim ama kocamla basbasa oturabileyim, maddi durumum yoksa da evlenmeyeyim. Hadi boyle bi seyi kabul ettim ve mutsuz oldum o zaman neden 3 cocuk dogurdum?akıl sağlığınızla ilgili bir yorum yapmadım, haddimi bilirim.
tam tersine tanımadığınız birinin akıl sağlığını eleştirecek sekilde "akıl sağlığım yerinde" diye çoğu yorumunuzda altını çizmişsiniz. polemik niyetinde hiç değilim. sadece bir kadın olarak kadını bu hale düşüren sistemdir, toplumsal bakıştır bi ton mevzu varken "bunu o seçti" diyerek mevcut süreci normalleştirmek garip geldi. bu da benim fikrim. tahmini yorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?