• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim yemek yapamamak

abiyekuzu26

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2019
1.160
1.266
53
Evet ablalarım tavsiye vermek isteyenlerden ciddi tavsiye püf noktaladirı bekliyorum. Çünkü gerçekten ne yapacağım hakkında bileğim yok.

Ben çocukken ve gençliğimde yalnız büyüdüm annem hep çalıştı ananemde beni istemezdi evde. Hep kenarda köşede sessiz sedasız büyüdüm. Şimdi memurum uzun süredir yalnız yaşıyorum. Ama yemek yapamıyorum sanırım bu iş temelden biraz olsun öğrenmek lazım. İnanın evde hiç mutfağa sokmadılar beni. Soğan doğra deseniz önce bi düşünürüm nasıl keseyim diye.
Bu durumdan bıkıp tarif menülerine bakarak bir süre yapmaya çalıştım. Ya yaktım ya tatsız tuzsuz oldu.

Olmuyor yapamıyorum. Markete gitsem yemeklik ne alınır diye öyle bakınıyorum. Ama artık yapmam gerekiyor. Sağlıklı beslenmem lazım.

Nereden başlamalıyım ne yapmam lazım. Yardım bekliyorum.

Öncelikle basit şeylerden başlayın.
Basit olanlar düdüklü tencere, sulu yemeklerdir.
Size sulu yemek tarifi vereyim.

Soğanları küp küp doğrayın, baktınız olmuyor rondodan geçirin sulandırmadan o da olur:)
Üzerine sıvıyağ(ben zeytinyağı kullanırım genelde) , soğanların çoğu yağın içinde kalacak ölçüde, 10 dk kavurun.
Sonra ya 1 yemek kaşığı salça ya da yazlık dolapta olan domates sularından ekleyip kavurun.
Ha etli ya da kıymalı isterseniz bu sürede onu da ekleyin kavurun ve ne yemeği ise onu dökün.
Üzerine ılık su, malzemeleri 3 parmak geçene kadar.
Tuz karabiber, pul biber ve düdüklüyü kapatın.
Bu kadar:)
Düdüklüde ortalama 30 dk da her yemek pişer.
Nohut, fasulye, türlü vs her şeye olur bu tarif:)

Evet ablalarım tavsiye vermek isteyenlerden ciddi tavsiye püf noktaladirı bekliyorum. Çünkü gerçekten ne yapacağım hakkında bileğim yok.

Ben çocukken ve gençliğimde yalnız büyüdüm annem hep çalıştı ananemde beni istemezdi evde. Hep kenarda köşede sessiz sedasız büyüdüm. Şimdi memurum uzun süredir yalnız yaşıyorum. Ama yemek yapamıyorum sanırım bu iş temelden biraz olsun öğrenmek lazım. İnanın evde hiç mutfağa sokmadılar beni. Soğan doğra deseniz önce bi düşünürüm nasıl keseyim diye.
Bu durumdan bıkıp tarif menülerine bakarak bir süre yapmaya çalıştım. Ya yaktım ya tatsız tuzsuz oldu.

Olmuyor yapamıyorum. Markete gitsem yemeklik ne alınır diye öyle bakınıyorum. Ama artık yapmam gerekiyor. Sağlıklı beslenmem lazım.

Ardanın mutfağı, refikanin mutfağı gibi net tam ölçü veren kanallardan bakarak öğrenebilirsin. Önce ne yemek yapacaksın ona karar ver, sonra eksik olanları alıp öyle başla.

basit bir yemek belirle tarife bak mazeme listesini yaz markete git mazeme listesindi malzeleri al yavaş yavaş yapmaya çalış
dikkat ediyorum sonradan yemek yapmayı öğrenen kişiler yılların aşçılarını yolda bırakıyor
yeterki severek yapın

youtube videolarını izleyerek başlayın :) 50 yaşındaki annem bile bildiği yemeği yaparken açıp bakar hem eğlenceli hem de pratik olur sizin için

Ben de 26 yaşında evlendim ve evlenmeden önce hiç yemek yapmamıştım. Dediğin gibi annem hiç mutfağa sokmadı, o kıyamıyordu sözde ama istemeden bana kötülük etmiş oldu. 2 yılı aşkın süredir evliyim, evlendiğimden beri nefis yemek tarifleri uygulamasıyla yemek yapıyorum. Oradaki tariflerin çoğu denenmiş ve birebir tutan tarifler, hemen hemen hepsinde yorumlar var. Tariflerde genelde tuz oranı yazmadığı için başta yaptığım yemekler ya tuzlu ya tuzsuz oluyordu ama tuz miktarına yaptıkça elin alışacaktır. Pişme süreleri ve ocağın nasıl yanması gerektiği falan da hep yazıyor tariflerde. Yani hemen pes etme kendine şans ver, olmadığı yerleri gördükçe bir dahakine zaten daha dikkatli oluyorsun. Ben bu konuda çok beceriksiz olduğumu düşünürdüm ama şu an yapamadığım hiç bir yemek yok. Kendine güven zamanla elinin ayarı ve lezzeti oturacaktır.

Öncelikle basit şeylerden başlayın.
Basit olanlar düdüklü tencere, sulu yemeklerdir.
Size sulu yemek tarifi vereyim.

Soğanları küp küp doğrayın, baktınız olmuyor rondodan geçirin sulandırmadan o da olur:)
Üzerine sıvıyağ(ben zeytinyağı kullanırım genelde) , soğanların çoğu yağın içinde kalacak ölçüde, 10 dk kavurun.
Sonra ya 1 yemek kaşığı salça ya da yazlık dolapta olan domates sularından ekleyip kavurun.
Ha etli ya da kıymalı isterseniz bu sürede onu da ekleyin kavurun ve ne yemeği ise onu dökün.
Üzerine ılık su, malzemeleri 3 parmak geçene kadar.
Tuz karabiber, pul biber ve düdüklüyü kapatın.
Bu kadar:)
Düdüklüde ortalama 30 dk da her yemek pişer.
Nohut, fasulye, türlü vs her şeye olur bu tarif:)

Çok teşekkürler ☺️

ben bu işin en çok ilgi ve merakla olacağına inanıyorum. eğer mutfakta çalışmak hoşunuza gidiyorsa deneye deneye en sonunda damak tadınıza uygun yemek yaparsınız. sadece pratik önemli.

bence youtubedan izlerken yapmak hem keyifli hem öğretici. aynı zamanda nasıl kestiğini falan da görebiliyorsunuz çünkü.

tuz, baharat konusu tamamen damak tadı ile alakalı. size göre tuzsuz başkasına göre tuzlu olabilir, o kısma takılmayın. kendi yemeğinizi yiyip damağınız ona evrildikçe elinizin ayarı da alışır.

Ben de 26 yaşında evlendim ve evlenmeden önce hiç yemek yapmamıştım. Dediğin gibi annem hiç mutfağa sokmadı, o kıyamıyordu sözde ama istemeden bana kötülük etmiş oldu. 2 yılı aşkın süredir evliyim, evlendiğimden beri nefis yemek tarifleri uygulamasıyla yemek yapıyorum. Oradaki tariflerin çoğu denenmiş ve birebir tutan tarifler, hemen hemen hepsinde yorumlar var. Tariflerde genelde tuz oranı yazmadığı için başta yaptığım yemekler ya tuzlu ya tuzsuz oluyordu ama tuz miktarına yaptıkça elin alışacaktır. Pişme süreleri ve ocağın nasıl yanması gerektiği falan da hep yazıyor tariflerde. Yani hemen pes etme kendine şans ver, olmadığı yerleri gördükçe bir dahakine zaten daha dikkatli oluyorsun. Ben bu konuda çok beceriksiz olduğumu düşünürdüm ama şu an yapamadığım hiç bir yemek yok. Kendine güven zamanla elinin ayarı ve lezzeti oturacaktır.
Market alışverişini nasıl yapıyorsunuz yapacağınız yemeğe göre mi

ben bu işin en çok ilgi ve merakla olacağına inanıyorum. eğer mutfakta çalışmak hoşunuza gidiyorsa deneye deneye en sonunda damak tadınıza uygun yemek yaparsınız. sadece pratik önemli.

bence youtubedan izlerken yapmak hem keyifli hem öğretici. aynı zamanda nasıl kestiğini falan da görebiliyorsunuz çünkü.

tuz, baharat konusu tamamen damak tadı ile alakalı. size göre tuzsuz başkasına göre tuzlu olabilir, o kısma takılmayın. kendi yemeğinizi yiyip damağınız ona evrildikçe elinizin ayarı da alışır.

Evet merakım olsa sanırım şimdiye kadar öğrenirdim hiç ilgim merakım yok ama karın doyurmak meraka da bakmıyor yapmam lazım.

Ben bile yemek yapıyorsam diye başlayayım konuya :)
Şöyle söyleyim memur olup tek yaşayana kadar mutfağın önünden geçmedim.
Hani bir yumurta kıramayanlardan :olamaz:
1.5 sene sonrada evlendim.
Sağolsun Nefis Yemek Tariflerinden. Öyle açık açık ki tarifler, yani mutlaka yaparsın.
İlk başlarda kötü oldu falan filan derken şuan çok rahat 10-12 kişiyi yemekli ağırlayabiliyorum.

pek çok siteye bakabilirsiniz.
ben emine bederin yemek kitabını almıştım.
her bölümün başında dikkat edilmesi gereken noktaları belirtiyor.
ilk başlarda çok işime yaradı.
şimdi ölçüsüz elimin ayarıyla yemek yapabiliyorum. hatta bazen aksilik olunca yemeği nasıl kurtaracağımı, kalan bir şeyleri nasıl değerlendirebileceğimi de bilebiliyorum.

kolay yemeklerden başlayın
yemek videoları izleyin nasıl.yapıldığını dograndigini görürsünüz bende hiç bilmiyordum bu şekilde öğrendim
gerçekten isterseniz harika yemekler çıkarırsınız

Cok sanslisiniz. Yemek yapmayi birebir izleyerek ogrenebileceginiz bir devirde yasiyorsunuz. O kadar cok youtube kanal var ki. Basit yemeklerden baslayin. Mesela makarna ya da mercimek corbasi. Yazin Youtube'a. Acin bir video izleyin. Sora alin malzemeleri, video ile birebir takip ederek yapin. Eminim basarili olacaksiniz.
Yemeklerde ana islem sogani biraz yag ile kavurup sonra domates veya salca ile biraz daha kavurduktan sonra ana malzemeyi ilave etmektir. Ana malzeme eklendikten sonra da kavurma islemine yakmadan bir sure daha devam edilir. sonra sicak su ekleyerek pismeye birakilir. Bunu her sebze ve ete uygulayabilirsiniz. Sadece kirmizi ette pisme uzun surecegi icin sorun yasarsiniz ama genel mantik budur.
Gecenlerde evde sıkılan bir arkadaş vardı. Ona yeni yemek tarifleri denemesini tavsiye etmiştim. İnsanın kafası dağılıyor. Eğlenceli bir iş. Siz de temeli öğrenip lezzetli yemekler yapmaya başladığında göreceksiniz, mutfaga geçip bir müzik veya video açıp zevkle yemeklerinizi yapacaksınız:KK54::KK71:

Bende üniversitenin 3 ve 4 sınıfında aparta çıkınca yapmaya başladım öncesinde hiç bilmiyordum. Nefis yemej tarifinden bakıyorum. Evliyim eşim yaptıklarımı hep beğenir. Kesinlikle oradan bak yapabildiğini göreceksin

Videolar kurtarıcı artık. Eskiden olsa kara kara düşünülürdü ama şimdi herşey tek tıkla. Birde tek kişilik, çift kişilik fian diye arattınız mı tam ölçülerle tarifler çıkar.
Zaten çoğu yemeğimizin mantığı aynı. Soğan salça kavur üstüne yemek malzemesi su bitti gitti😂😂

Ha

Halk eğitim merkezlerinde aşçılık kursları var yemek yapıyorlar uygulamalı bu tür kurslara yazılabilirsiniz. Ben 22 yaşımdayım. Beni de annem mutfağa sokmazdı ders çalışayım diye.Fakat annem evden giderdi mantı açardım koyardım buzluğa. Yani benim ilgim, becerim merakım hep mutfağa yönelikti ve kendimi bu yönde geliştirdim.Şimdi 3 yıllık evliyim. Kafama göre mutfağımda baklavadan pastaya her şeyi yapıyorum. Yani kendimi övmek falan değil amacım. Demek istediğim ilginiz alakanız olmalı. Merak edip araştırıp uygulamalısınız.İsterdimki memur olayım amaaan yemek yapamasam da olur. Meslek her şey. Özellikle kadın için.Ama yardım edebileceğim bir tarif olursa yardım edebilirim. :KK68:

Sizi çok iyi anlıyorum bende evlendigim zaman hiç bisey yapmayı bilmiyordum (makarna da dahil 😂) zamanla yapmayı öğrendim şuan yemeklerim çok güzel ama hamur işi tırt yani :rolleyes: öncelik le tavsiyem yakmamaya dikkat edin sık sık kontrol edin yaktıkça hevesiniz daha da kırılır pratik yemeklerle başlayın onları yaptıkça daha da heveslenirsiniz :dondurma:

Back
X