• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim ramazan davulcusu

Yaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor 🥹
Çocukluğundan beri oruç tutan biriyim, ama çaldığı saat sahur saati bile değil. Kaldı ki sabah işe gittiğim için özelikle eğer uykusuz kalmamam gereken yoğun bir gün olacaksa gecesinde yiyip yatıyorum sahura kalkmıyorum, bazen de modumda oluyorum kalkıyorum, bazen regl olduğum için kalkmıyorum. Ama bu düzenimi 2 senedir bu şehirde tutturamadım, kafayı yiyeceğim ramazan boyu uykusuz geziyorum, fobi oluştu bende.
Şikayet etmenin faydası olacağına dair inancım yok. Bir de sanki din düşmanı muamelesi yapacaklar, davul ile islamın çok alakası varmış gibi. Bugün reglim mesela kalkmayacaktım, 02.30da uyandım saat 4.16. Tavana bakıyorum.
Çocuklar küçükken nefret ederdim davulcudan,onları uyandırırlar;ben sahur bile yapamazdım. 40 yıla yakındır oruç tutuyorum, hiç güzel bulmadım davul işini.
Eşimde kızar ,hem sevmiyor hem de dünyanın bahşişini veriyorsun der.Ne yapayım emek var diye yine de kıyamıyorum.

Davulcu abartmış saat 2.30 çok erken. Bizim burda 5'te çalmaya başlıyorlar. Aslında bunu Mahalle muhtarınıza bildirebilirsiniz.
Önüne gelen davul çalıyor belki çalan sizin mahallenizin davulcusu bile değildir.

Ramazan sonu bahşiş için geldiklerinde anlaşılıyor.

Gelenek böyle olmaz; dümdüz saygısızlık ve medeniyetsizlik, gürültü kirliliğinden başka hiçbir katkısı yok; hastası, yaşlısı, çocuklusu, bebeklisi, oruç tutmayanı, sabahın köründe işe gidecek olanı ne olacak? Huzur ve sükunu bozma suçu kapsamında dava bile açılabilir sanırım. Özellikle kentlerde yasaklanmalı.

Herkese desteği için çok teşekkür ederim. Yatak odası yola daha yakın diye özellikle orada yatmıyorum evin uzak yerindeki odasına gidiyorum inanın her şeyi deniyorum. Kulak tıkaçları da benim kulağımı çok rahatsız ediyor özellikle bir kaç gün sonra basınç hissi uyutmuyor o yüzden sevemedim. Sanırım bu gece videoya çekip belediyeye bir şikayet oluşturacağım. Belki benim şikayetimle bir şey değişmez ama zamanla benim gibi bir grup şikayet ederse sayı artar ve bir işe yarar. Hepsi bir yana aslında sadece gece düzgün bir uyku için ve istediğim saatte uyanmak için bu kadar çaba harcamak insanı yıpratıyor. Ve sürekli bunun gibi çok fazla şeyle uğraşıyormuşuz gibi hissediyorum. Keşke enerjimizi daha üretken olup daha faydalı işlere harcasak memlekette.

Yaşadığım şehirde 2 senedir oturuyorum. 2 senedir ramazan işkenceye dönüştü. İmsak 5.18'te. en erken 4 gibi kalkıyorum, davulcu 2.30'da sanki evin içinde çalarcasına vuruyor, duvarlar zangırdırıyor ve en az 10 dk gitmiyor 🥹
Çocukluğundan beri oruç tutan biriyim, ama çaldığı saat sahur saati bile değil. Kaldı ki sabah işe gittiğim için özelikle eğer uykusuz kalmamam gereken yoğun bir gün olacaksa gecesinde yiyip yatıyorum sahura kalkmıyorum, bazen de modumda oluyorum kalkıyorum, bazen regl olduğum için kalkmıyorum. Ama bu düzenimi 2 senedir bu şehirde tutturamadım, kafayı yiyeceğim ramazan boyu uykusuz geziyorum, fobi oluştu bende.
Şikayet etmenin faydası olacağına dair inancım yok. Bir de sanki din düşmanı muamelesi yapacaklar, davul ile islamın çok alakası varmış gibi. Bugün reglim mesela kalkmayacaktım, 02.30da uyandım saat 4.16. Tavana bakıyorum.
Yıllardır bunu söylüyorum. O kadar gereksiz o kadar gereksiz bir uygulama ki anlatamam. Eskiden telefonlar yokmuş. İnsanları "mani eşliğinde davulla" sahura kaldırırlarmiş. Şimdi teneke gibi çalıp adamlar daha sahura kalkmadan millet bam güm çalıyor. Hastası olan var, çocuğu olan var. Yani öyle saçma bir uygulama ki. Neymiş gelenekmis. Her geleneğe sahip çıktınız da bı bu kaldı.
Bir de kapı kapı dolaşıp para toplamiyorlar mi tilt oluyorum. Açmıyorum kapıyı.

Yani şimdi 41 yaş halimle ben seviyorum davulcuyu ama
Artık bu çağda da davul mu kalmış,saat var alarm var. Yazık çoluk çocuğa,yaşlıya hastaya eziyet bence. Artık bitmeli şu gereksiz gelenek.

Benim bebeğim de korkuyor ağlıyor. Bi de evimizin iki sokağa cephesi var bir sokaktan gidiyor yarım saat falan sonra aşağı sokağa geliyor geri. Bu devirde gerçekten gereği yok ya. Kalkacak insan zaten kalkıyor ben 05.30da uyanırım yeter diyordum şimdi davulcu sağolsun 4 te kalkıyoruz bi de evimiz yüksek giriş katta olanları düşünemiyorum sanki savaşa gider gibi vuruyor adam yav iki vur git kalktık işte

Ben de çok rahatsız oluyorum artık. Davulla kalkan kimse de yok, hala niye çalıyorlar anlamış değilim. Bebeği olan var, hastası olan var, sahura kalkmak istemeyen var, oruç tutmayan var. Gece boyu bebişe uyanıyorum, tam uyuyacağım derken davul çalıyor, çıldırıyorum

Gerçekten gereksiz bir adet. Bize de dün para istemeye geldiler akşam 9 buçukta, çocuk yeni dalmıştı, uyandı 🤦🏻‍♀️ belki davulcu bile değiller yani apartmandan para toplayıp gittiler.

Mahalle muhtarlığıyla bi görüşün ablamların mahalleye yasak getırmısler

Eklentiler

• IMG_8945.webp
    IMG_8945.webp
    32,1 KB · Görüntüleme: 24
Yurt dışındayız. Böyle bir adet yok. Olsaydı gerçekten sizin gibi rahatsız olurdum. İnsanlar zaten çocuğunu zar zor uyutuyor. Bunlar göz önünde tutulmalı. Mesela bütün komşular tanıdıklar olarak şikayet edilse.

Son durum, büyükşehir belediyeye şikayet ettim, konu bizlik değil ilçe belediyeye şikayet edin dediler. İlçe belediyeye şikayet ettim, konu bizlik değil valiliğe şikayet edin dediler. Valiliğe şikayet ettim, bekliyorum. Ama buradan gelecek yanıt zaten ramazanda yetişmezmiş :) son çare bir de muhtarla konuşacağım. İnsan gibi medeni yollarla çözmeye çalışıyorum, aslında adam tutup davulcuyu dövdürmek de bir seçenekti 🥹

Son durum, büyükşehir belediyeye şikayet ettim, konu bizlik değil ilçe belediyeye şikayet edin dediler. İlçe belediyeye şikayet ettim, konu bizlik değil valiliğe şikayet edin dediler. Valiliğe şikayet ettim, bekliyorum. Ama buradan gelecek yanıt zaten ramazanda yetişmezmiş :) son çare bir de muhtarla konuşacağım. İnsan gibi medeni yollarla çözmeye çalışıyorum, aslında adam tutup davulcuyu dövdürmek de bir seçenekti 🥹
dövdurmek olmaz tabi burda saka yaptiginizi düşunuyorum ama bir yanda haklisiniz hem erken saatte gelmeleri yanlis hemde uzun sure kapinizin onunde veya sokaginizda yüksek sesle davul calmalari yanlis tabi bizim mahallede bn duyuyom her sahura kalkmamizda davulcu abide ayni saatte geciyo ve en fazla iki dakka suruyo o davulun sesi rahatsiz olmuyoz yani ama sizin davulcular abartmis sanki heleki birde bebek varsa

Çok haklısın bizde de ramazanın ilk günü geldi davulcu saat 3te 😣 imsak 6da kesiliyordu. Gece uyanıp sinir krizi geçirmemek için zor durdum10dk gitmesini bekledim. Neyse ya somra hiç gelmedi ya da ben duymuyorum geç uyuduğum için

dövdurmek olmaz tabi burda saka yaptiginizi düşunuyorum ama bir yanda haklisiniz hem erken saatte gelmeleri yanlis hemde uzun sure kapinizin onunde veya sokaginizda yüksek sesle davul calmalari yanlis tabi bizim mahallede bn duyuyom her sahura kalkmamizda davulcu abide ayni saatte geciyo ve en fazla iki dakka suruyo o davulun sesi rahatsiz olmuyoz yani ama sizin davulcular abartmis sanki heleki birde bebek varsa

Yok tabiki şaka ama işlerini öyle halledenler daha çok kabul görüyor gibi gelmeye başladı artık. Ben kurum kurum geziyorum elde var sıfır 🫠

Az önce ramazan davulcusu kapıya geldi, bahşiş istemeye. Bunlar ramazan sonunda gelmiyor muydu arkadaşlar normalde? Neyse ama geldiği iyi oldu. İçimi döktüm adama. Dedim ben sizi belediyeye şikayet ettim, valiliğe şikayet ettim, muhtarla da konuşacağım, çünkü çaldığınız saat sahur saati bile değil ve çok uzun süre kalıyorsunuz, çok rahatsız oluyorum dedim. Bu durumda ben size neden bahşiş vereyim dedim. Mümkünse bu mahallede bu uygulamanın kaldırılması için uğraşıyorum umarım kaldırılır dedim. Bu ramazan hiç değilse 2.30da değil 04.00 gibi çalın da bahşişi ramazan sonunda düşünürüm dedim. İçim rahatladı valla. Ama ağzından kaçırdı muhtar saat 03'00 ten sonra çalmaları için izin vermiş, riayet edilmiyor, bunu muhtarla konuşacağım.

Dün akşam 21de davulcu apartmana gelip bahşiş istedi ben de şaşırdım. Eskiden bir kere sonunda alırlardı. Şimdi alacaklı gibi her hafta kapıda bitiyorlar, bu kadar da bahşiş istenme. Biz vermiyoruz. Siz de vermeyin. Gürültü yapıyor diye para verdikçe bu uygulama bitmeyecek. Kimse para vermese bunlar da bitecek de
Az önce ramazan davulcusu kapıya geldi, bahşiş istemeye. Bunlar ramazan sonunda gelmiyor muydu arkadaşlar normalde? Neyse ama geldiği iyi oldu. İçimi döktüm adama. Dedim ben sizi belediyeye şikayet ettim, valiliğe şikayet ettim, muhtarla da konuşacağım, çünkü çaldığınız saat sahur saati bile değil ve çok uzun süre kalıyorsunuz, çok rahatsız oluyorum dedim. Bu durumda ben size neden bahşiş vereyim dedim. Mümkünse bu mahallede bu uygulamanın kaldırılması için uğraşıyorum umarım kaldırılır dedim. Bu ramazan hiç değilse 2.30da değil 04.00 gibi çalın da bahşişi ramazan sonunda düşünürüm dedim. İçim rahatladı valla. Ama ağzından kaçırdı muhtar saat 03'00 ten sonra çalmaları için izin vermiş, riayet edilmiyor, bunu muhtarla konuşacağım.

Back
X