Derdim Pire!

Deruchette

Guru
Kayıtlı Üye
14 Mart 2013
7.780
3.829
448
2,5 aylık bir yavru kurdum var aşıları yapıldı şampuanı da parazit önleyici ama kaşınıp duruyordu, dün bi baktım ki benim de heryerim kaşınıyor küçük küçük kabarcıklar olmuş bacaklarımda Pirelendim mi? Nasıl kurtulurummmmm Bildiğiniz yöntemler var mı?

Doktora gitsen bi:26: Pirelenmiş olabilirsin:26: Aşıları tam olsa da bazen böyle şeyler olabiliyor, bizim kediden de kurt düşüyodu aşısı tam olduğu halde. Veterinere git, durumu anlat ona göre bi aşı yapacaktır. Belki senin bile aşı vurulma ihtimalin çıkabilir.

ayyy nefret ederim haşerelerden çalışıyorum çıktığımda veteriner falan kapanmış olursa napıcamm

5'te çıkıyorum da hiç veterinere gitmedim o işleri hep nişanlım hallediyordu onu aradım akşam gider ilaç alırız dedi. Bakalım ilaç alıcaz heralde. Ben aslında daha çok alınacak önlemler ya da doğal yolla gönderilebilir mi onu öğrenmeye yönelik konu açmıştım.

Terzi kendi söküğünü dikemez misali ben de sağlık ocağında çalışıyorum en sevmediğim şeydir doktora muayene olmak kendi kendime geçircem diye didindim durdum, neyse gittim göründüm eczaneden alacağım ilaçları söyledi teşekkür ederim.

seninki muhtemelen psikolojikti cnm :)

çünkü hayvan piresi insana geçmez ve ısırmaz. dikkat et evde toz piresi olmasın eğer dışarı çıkardıysan hayvanın üstünde gelmiş olabilir :44:

yıllardır hayvan besliyorum artık aştım kendimi bu konuda

senin ufaklık için pire tasmaları var onlardan al birde 3 ay etkili pire damlaları var ensesine damlatıyorsun 3 ay sıkıntı olmuyor

evi içinse tekrar ediyorum hayvan piresi halıda insanda yaşayamaz zaten varsa toz piresidir o ilaçlattırmadan kurtulman zor maalesef

Ben de aynı durumdan muzdaribim, kedimde bişi yok ama bana vücut mantarı olduğum söylendi. Çok kaşınıyorum ve kücük kücük kabarcıklar büyüyor vücudumda. İlaç verdi doktor ama hicbir işe yaramadı.

internetteki butun kaynaklarda kedi pirelerinin insanlari isirdigi yaziyor, uzerinde yasayamamalari isirip kacamayacaklari manasina gelmiyor, o yuzden gunumuz doktorlari gibi psikolojik deyip kestirip atmamak lazim. biz de kedi pirelerinin istilasina ugradigimizda bacaklarimizda zip zip zipliyorlardi. bir de feci isiriyorlar.

Ben de kedimde gördügümde veteriner ilaçladı ama psikolojik heryerim kaşınıyodu sanki.kaşıya kaşıya kendim kabarttım heryerimi.baktım kedide bisey yok bende ki de düzeldi.hatta şu an muhabbetinden bile başladım kaşınmaya

toz piresi olması mümkün değil bacım ev çok temizdir toz namına birşey yok, kurt da evimde değil zaten çatıda bakıyorum. minik olduğu için biraz fazla seviyorum sanırım, dışarda da çok gezidiriyorum cinsi gereği sürekli hareket halinde yavrum. Husky Sibirya kurdu. Dışardaki sokak köpeklerinden almıştır belki pireyi, kendimden iyi banyo yaptırıyorum eşşek sıpasını.

Ben de şimdi burdaki doktor arkadaşla görüştüm, ilaç adı vermek yasak mı bilmiyorum da kwellada şampuan,kwellada losyon,fenistil jel bide rupafin allerji ilacı verdi. Başlıcam bugun sonucunu yazarım size.

mutlaka piredir bende psikolojik bi olay yok ki hayvan kaşınıyodu ben ihtimal vermedim ama hem parazit aşıları var hem şampuanı parazit önleyici bide diğer köpeklere yaklaştırmıyorum yeri temiz nasıl pire olsun dedim. kabarcıkları görene kadar aklımdan bile geçmiyodu yani.

Ben kaşıya kaşıya kabartmadım kabarcıkları gördüm ilk minik minik

Ben de şimdi burdaki doktor arkadaşla görüştüm, ilaç adı vermek yasak mı bilmiyorum da kwellada şampuan,kwellada losyon,fenistil jel bide rupafin allerji ilacı verdi. Başlıcam bugun sonucunu yazarım size.

Bana sadece bir tane ilaç verdi, adını hatırlamıyorum simdi ama klasik mantar ilacı. Onu sürüyorum birazcık hafifliyo sonra yeniden baslıyo. Dilerim kedime alerjim yoktur. Hayatım kararı yoksa. Kollarım bacaklarım yara bere icinde hep

Geçmiş olsun. Travazol travocort cinsi bişey mi verdi? Şu jeli bir dene istersen (fenistil) kaşındığı zaman sürüyorsun, kaşınmam azaldı sanki şimdi benim.

canım, kedi köpekteki pire genelde insanları tercih etmez. hayvanın vücut sıcaklığı senden fazla olduğu için onu tercih eder. dışarı gitmez. ense damlasını yaptırmışsan, köpeğini ısırdıkça hepsi anında ölüp vücudundan dökülürler. birkaç günde köpeğin de tertemiz olur.
sendeki kabarcıklar psikolojik olabilir veya yediğin farklı bir şey varsa o alerji yapmış olabilir. yine de emin olmak için bir cildiyeciye git. kabarcıkları görünce sebebini en iyi o söyler, uygun bir ilaç verir. hemen kurtulursun.

ben ve ailemin çevresi kedi köpek dolu, bir kere bile pire sorunu yaşamadık. insana gelmiyorlar çünkü.

kabarcıkların niye olduğunu buldumm. nişanlım antepli ben hiç acı sevmem, yemeğime acı biber atıp duruyo ben alışayım diye. farkettim ki acı yedikten sonra kaşınmaya kabarmaya başlıyorum. vay başıma gelenler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…