Derdim , kızım.

Mira-M

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Kasım 2017
929
676
103
Merhabalar. 3,5 yaşında bir kızım var. Ama uzun zamandir yasadigimiz sorunlar var. .

Ornegin her parka gittigimizde benim elimi birakmiyor beraber kayalim beraber sallanalim sen beni merdivende tut gibi gibi seyler istiyor .ben kendi ozguveni gelissin istiyorum ama ne yapsak bizi istemekten vazgeçmiyor. Mesela kaydiraktan kaymak icin merdivenden cikiyor. Arkasından bi cocuk daha geldiginde aglayarak titreyerek korkup iniyor ama ben kayacaktim o niye geliyor diyor.yasitlariyla arkadas olmak.istiyor bazen. Ama onlarda elini tutsun surekli.kendisiyle.oynasin istiyor. Mesela park ta herhangi bir cocukla benitanistir diyor. Ben tanistirylrum hadi oynayin diyorum.benim kizim uyumsuzluk yapiyor sonrada benle oynayamiyolar diyip aglamaya basliyor. .ne yapacagimi sasirdim.gecen gun babasi gezdirmeye goturdu 4 5 yasindaki bi cocuk böggg yapmis oyun olsun diye.bizimki kiyameti koparmis eve gidelim diye. Aglaya bagira eve geldiler.yani genel anlamda nerede olursak olalim insanlardan cekiniyor uyumsuzluk yapiyor. Aslinda cok arkadas canlısıdır kaynaştimi guzel davranir. Ama bu sekilde herkesten korkmasi cekinmesi beni cok fazla uzuyor

Bu arada daha oncedr parka gotursek burasi pis olmus toz olmus der oynamazdi. Sinek var burda der bagirirdi aglardi geri donerdik sinekten korktuğu icin. Ama aslinda evde tek basimizayken oyle akilli uyumlu ve beni uzmuyorki anlatamam. Hersey icin izin alir kibarca derdini anlatır
Ev dışı icin ne yapacağım. Nasil bir yol izleyecegim bilemedim yardimci olursaniz sevinirim.

Trt belgeselde bı program var o aklıma geldi yazdıklarızı gorunce, çocuk küçüklüğünde yasadıgı bimolaydan dolayı dışarda korkuyr ve çıkmak istemıyor oyle bişey olabılır mi acaba yada geçici bişeydr biraz zaman gecsin benım kızımda 2 yas gectı hep benı ıster yanında ama ,ortam olunca hep benı istemıyo artık

Benim oğlumda bi tık altı,kendisi anne utanıyorum der..:)ama arkadaş olduktan sonra uyım konusunda sıkıntı yok o ilk adımı aramaz..eskiden burda çocuklar var diye parka gğdemezdik hem deli gibi ister parka gitmek çocuklar var diye de oynayamazdı zamanla azaldı ama hala aktif,girişken değil çocukları sever ama çekinir utanır,zamanla geçer heralde bilemiyorum kreş geçmişimiz de var aşırı bi fark olmadı öğretmeni çok sakin olduğunu söylerdi benim durumumda gördüğü oğlumun videolarına inanamazdı..

Sürekli evde ve sizinle mi vakit geçirdi? Size bagımlı mı ?
Kreşe gönderebilirirseniz aşabilirsiniz diye düşünüyorum.

Küçükken ben de aynı kızınız gibiydim. Benim böyle olmamda ki sebep ailemin beni çok korkutmasıydı. Kaydıraktayken biri gelirse kayma seni düşürür salıncağın onunden geçme sana çarpar vs. Bu sozleri devamli duymaktan korku oluşmuştu bende de. Ne zaman parklara gitsem yeğenlerimi uyarıyorum nasıl korkutarak anlattılarsa atamıyorum. Misal annem mazgallara basma içine düşer kimse kurtaramaz seni demişti bu yaşa geldim hala basmıyor çevresini dolaniyorum. Ya da catilarin altindan yurumem sarkan buzlar kafama girer korkusuyla :)

Pandemi yüzünden çocuklar eve tıkalı kalınca sonuç bu olur . Bol bol gezdirin sosyallessin çözümü ancak bu bana göre.

Bence cok üstelemeyin dönem dönem oluyor böyle seyler. Bilmeyen anlamaz en de benzerlerini yasadım. Bir defasında agactan dökülen yaprak turevi uzantıları kurtcuk sanmıştı öyle bir sinir krizi gecirdi ki etrafımıza insanlar toplandı. İki sene ugrastım utanır konuşmaz ayrılmaz yapışır aglar korkar çekinir eve gitmek ister. Benimki suan 6 yasında daha iyi.
İstemeyince cok zorlaması ama hep gezdirdim tozdurdum Arkadasların telefonla arattım falan biraz toparlandı.

Bence sizden çok etkilenmiş ve korkmuş. Artık içine işlemiş bu ve her şeyi tehlike olarak görüyor. Sinek var diye ağlaması mesela. Benim kızım 2.5 yaşında sinekten ilk korktuğunda biz kocamanız onu döveriz diye sinek peşinde koşmuştuk babasıyla ,felaket sinek yakalar şimdi. Yaylada elinde sinek öldüreceğiyle sinek vuruyordu geçen ay. Kızım sizin kızınızın tam tersi. Çünkü biz çok küçüklüğünden itibaren herşeye cesaretlendirdik. O da pis olursa aşırı huylanır ama pis olsun ne var ki sabun hemen temizler mendil hemen temizler diyorum oynuyor. Başka çocuklardan çekindiğinde kardeş bak senin gibi bak kolu var ,eli var ,saçı var aynı sen falan diyerek cesaretlendirdik.

Kızınızın cesarete ihtiyacı var. Ayrıca anladığım kadarıyla ağlayınca istediği oluyor. Ağlayınca eve gidiliyor mesela . Bunu da bırakmanız lazım. Sinek var diye ağlıyor mu, olabilir, ben bu bankta oturmak istiyorum deyip oturun mesela. Ağlasın. Ben hep diyorum ağlayabilirsin şu an burada oturuyorum falan diye bir dakikaya susuyor. Elimi tut beni çıkar falan deyince de yapmayın. Arkamda dağ gibi annem olsa bende hiçbir şey yapmam inanın ,size güveniyor kızınız tamamen

Çocuğum yok ama kreşe veya yarım gün oynama gurubuna gönderseniz? Bu şekilde sosyal becerileri gelişir bence.
Dusunuyorum ama orayida istemez diye cekiniyorum açıkçası.
Hayir tam tersi her zaman cesaretlendiririm. Sinekten korkma mevzusunu atlattık zaten artik korkmuyor. Ama insanlardan cok cekiniyor. Ben onu korkutacak birsey yapmadim babasına ayni şekilde. Ama mesela 1 kere dustuyse o dustugu yerdrn hep korkan bir.cocuga donustu biz ne yapsak olmadi.. ve evet agladiginda her istedigi olmuştur bu iki ailenin birazdan bizim simartmamizdan kiyamamamizdan malesef son 2 3 aydır bunun uzerine ugrasiyorum.bugun parktanda agladigi icin dondum. Aglayarak benim kendiyle kaydiraga gecmemi istedigi icin yapmadım. Ve agladi sizladi eve goturdum.yani istedigi seyi yapmadım.yani bilmiyorum.evde farklıdisarda farklı.evde tepelerde gezinir oynar zıplar keske dışarda da surekli.ziplasa kossa eglense

Anne çocuk oyun evleri var onları tavsiye ederim yada etrafınızda kızınızla yaşıt çocuğu olan kişiler varsa onlarla kendiniz bi oyun grubu oluşturun. Siz yanında olduğunuz için daha rahat olur. Bu tarz sosyal kaygıları olan çocukları direk kreş yada anaokulu gibi yerlere göndermek çocuk için daha korkutucu olabilir daha çok içine kapanır.

Evde cok uzene dusulen cocuklarda bu oluyor bence.cocuk yemegını kendı yıyebılecekken anneler babaneler pervane oluyor. Dustu ku oyle acıktı mı oyle uykusu geldı mı oyle.cocuk cevresınde aıleden bırılerının varlıgına oyle alıskın kı yaptigi her eylemde sonra parka goturunce ee git hadk oyna..nasıl oynasın.neyı tek baskna yapmasına ızın verıyorlar kı. Hatta bu otuzumuza gelsek bıle boyle.hangını onemlı bır kararı aılenıze danısmadan alabılıyorsunuz.

Nazli ve cekingen karakteri vardir. Buyudukce asar ama sizin destek saglamaniz lazim. Gun 15 saatse onun icin 10 saati disarda gecirmeli, kres park cimenlerde yuvarlanm vb.

pandemi bebegi benimki 4 aylikken pandemi basladi. 4 ay bir yere cikmadi, baktim bitmiyor, sosyallesmesi de ruhsal sagligi icin onemli. Cimenlere attim, denize soktum taslarla oynadi, bebekli toplantilara girdi. Oyun grubu buldum oraya gidecek haftaya. Zeka gelisimi, sagligi her seyi icin acik hava ve farkli insanlar sart.

Sizin kizinizla benzer ozelliklerle kuzenim vardi, cok ustune dusulmustu. Aman dusmesin, ac kalmasin diye. Acaba cok mu ustune dusuyorsunuz.

Evet 2 yasina kadar baya ustune dusttum simdidr serbest birakmaya calistiysamda kendisi kalmıyor

Evet çocuklar insan içinde nasıl davranmalı bilemiyor. Az insanla iletişime geçmiş çocuklarda bu daha çok gozlemleniyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…