• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim Kediler

Her gün baktığımız 30_35 arası kedi var sabit .
Enjoy marka alıyorum çünkü aç kalmalarina dayanamiyorum mama aramak için sokaklara cikiyorlar araba çarpıyor . O yüzden günlük sabah aksam mama kaplarıni dolduruyorum
Bu arada aylık 90-100 kilo arası mama gidiyor..
Tavuk ciğer makarna tavuk suyu falan maalesef her gün olmuyor . Hazırlamak uzun zaman alıyor her kedi yemiyor , onları dağıtması zor ..

Allah sizden razı olsun. Bizde sokakta kedi bakıyoruz, 15ten fazla olduğu için şöyle Bi çözüm bulduk. Komşuma beraber bakıyoruz o kuru mama alıyo bizde A101 bim gibi marketlere gidip tarihi yaklaşmış salam sosis tavuklar var.en az Yarı fiyatına veriyplar pazarlık yaparsanız daha da ucuza. Zaten atılacak biz almasak. Onları arastırıp alabilirsiniz,
Yalnız o salam sucuklar sosisleri çiğ veriyorsaniz parazit yapıyor inşallah çiğ degildir

Kalitesiz mama yemeleri hiçbir şey yememelerinden iyidir bence.
Sokak kedileri maalesef evdekiler gibi 15-20 sene yaşayamıyorlar. Soğukta, sıcakta aç yatmalarındansa kalitesiz mamayla tok yatsınlar daha iyi.
Gönül ister ki güzel şeyler yesinler ama ekonomi ve mama fiyatları malum.

Hayvan sevmeyen insanlara da aldırış etmeyin.
Biz kedileri besliyoruz diye komşular çok bik bik yaptılar "bunları buraya alıştırmayın" diye. Ama şimdi kendileri kap kap su bırakıyorlar.
O yüzden siz doğru bildiğinizi yapın. Bir kişiye bile örnek olsanız kârdır.

10 yıldır mahalle kedilerini besliyorum. Neredeyse başından beri temizmama kullanıyorum, ayda 45 kilo gidiyor. Ayrıca tavuk suyu, ekmek de. Aynı kedilerim duruyor hala. Henüz mama kaynaklı bir sorun yaşamadım çok şükür. Boll su bulunduruyorum. Ev yemeği hiç vermedim. Özellikle kışın tavuk kaynatıp içine ekmek de doğruyoruz. Daha ucuz olan mamalar sıkıntı olabilir, daha pahalıları da alamam zaten. Temizmama bile deli zam yaptı fiyatlara

Çocukları, sitedeki kedi mamalarını yerden toplayıp yiyor diye “kedilere mama vermeyin” diyen vardı bir ara. Yahu sen çocuğuna yerdeki şeyin yenmeyeceğini, hele ki kedi mamalarının kediler için olduğunu güzelce anlatmadıktan sonra çocuk ne yapsın...

@saatlimaariftakvimi kediler kısır mı? Çoğu ilin belediyesi size teslim etmemek şartıyla sokak kedilerini ücretsiz kısırlaştırıp aldığı yere bırakıyor. Kısır değillerse bir araştırın yoksa bugün 20, 6 ay 1 yıla 60 kedi olur orada.

Mama konusunda diyebileceğim şey de bu kötü olarak adlandırılan mamaların sokak kedilerine çok da zararlı olmadığı. Yani çöpten bozuk ya da zehirli bir şeyler yiyeceklerine o kötü tabir edilen mamaları yeseler daha sağlıklı onlar için. O mamalar hareketsiz ve düzenli olarak onlarla beslenen ev kedilerine çok çok zararlı.
Kısırlaştırmak bende dusunuyorum fakat o kedileri yakalayıp teslim etmek gerekiyor ikisi hariç hic biri yanıma yaklaşmıyor birde belli bi ay i var ya 5 tanesi hariç diğerleri heosi yavru

Canlılar beslendikçe ürer ancak beslenemeyip ölmeye başlayana kadar .Kısırlaştırmanız onlar için mamayla beslemekten bin kat iyidir. Kediler bizim gibi zeki değiller , o yüzden nüfus planlamalarını biz yapmalıyız.
Kısırlaştırmak dusunuyorum ama ikisi hariç hic biri yanıma gelmiyor yakalaamıyorum

Birde 5 tanesi yetişkin diğerleri hepsi bu yılın yavrusu kısırlaştırılması için belli bi aya gelmesi lazım diye biliyorum

Kısırlaştırmak bende dusunuyorum fakat o kedileri yakalayıp teslim etmek gerekiyor ikisi hariç hic biri yanıma yaklaşmıyor birde belli bi ay i var ya 5 tanesi hariç diğerleri heosi yavru
Birçok ilde şu semt şu sokakta şu kadar kısırlaştırılmamış dişi var diye bildirdiğinizde kendileri araçla gelip topluyorlar aslında. Bir araştırıp şansınızı deneyebilirsiniz 😊

Hayvanlara tarihi geçmiş, çiğ ürünler vermek ömürlerini kısaltmaktan başka hiçbir işe yaramıyor. Parazit oluşturuyor. Sadece kısa süreliğine midesini şişir. Hem o gıdalar sağlıklı değil, biz bile yemek istemiyoruz. Veterinerlere göre kuru mama en sağlıklısı onlarda pahalı. Açık mama satan yerlerden azar azar alınabilir. Arada yoğurt verilebilir, severek yiyolar.

Tmz mama bizim kedilerde kanlı idrara sebep oldu. Micho adı bir daha kullanmadım, zaten çok yağlı bir mama.

Ben sokak kedileri için enjoy marka mama alıyorum, severek yiyorlar ama ilk defa duyuyorum fiyatı uygun mamaların zararlı oldugunu

Yok ya kediler pismis hastalık kaparlarmis 🤣 cahil sürüsü
Tabii sokak kedisi çöp de karıştırır dışarının mikrobunu da alır da çocuklar kediyi öpüp koklamasın sevdikten sonra ellerini ağzına götürmeden yıkasın bunu yapmak çok zor olmamalı aşırı küçük değillerse.
Hem bu sorunun çözümü kediyi beslememek olmamalı.Çocuklar hayvanları sever.

Dayım kasaptan tavuk kırıntı alıyor, kalan parçalar deriler ufak kemikler falan. Kilosuna da 2 lira veriyor anlaştı kasapla. Fırından kalmış bayat ekmek alıyor ona da daha az veriyor. Kırıntıları porsiyonlayıp buzluğa ,ekmeği buzdolabının üstüne koyuyor. Kırıntıları haşlayıp içine ekmek doğrayıp çiftlikteki kedilere veriyor. Çiftlikte herhalde 10 kedi var şu an , bayadır bu şekilde besleniyorlar .

Herkese iyi aksamlar sorun bu sefer ben degilim ama dolaylı yoldan ben

Yıllardır elimden geldiğince sokak kedilerini beslemeye çalışan biriyim bulunduğum muhitte insanlarin bırakın sokak kedilerini beslemesini o kedileri su ve mama kaplarini atan o kedilere yiyecek verenlere buralara alisirlar diye kizan insanlar var

Bunu anlatma sebebim su ki önceden beslediğim sayı 3-5 iken yiyecek bir parca ekmek bulamayan kediler mama verildiği için git gide civarınızda çoğaldı kesin olarak 20 den fazla kedi var

Eskiden kedi besleyenlerin bildiği t...z m...a sitesindeki kaliteli olarak gösterilmek mamanın aynısını hem kendi kedime hemde disardakilere alıyordum önceden aysa 5 kilo falan disardakilere yetiyordu
Sonra kediler çoğalınca aynı sitedeki m..t...o markalı mamayla alıp karıştırmaya başladım daha çoğalınca daha uygun olan m...ç...o markalı mama ile karıştırmaya başladım ama kediler günden güne çoğaldıkça ve tek başıma beslediğim için maddi olarak zprlandigindan dolayı g...y diye bi markanın 15 kiloluk uygun fiyattaki mamasını gordum bie kere aldim gayet iyi yediler 2. Paketi yeni sipariş etmiştim ki instagramda bi haber gordum ucuz mamaların içinden kıl tüy vs çıktığını sağlıklı olmadığını kedileri ilerleyen zamanlarda hastalanmalarina sebep olacağına dair seyler

Kediler o kadar fazla ki evdeki artik yemeklerle idare erişemeyeceğim kadar çoklar

Ayda 15-20 kilo mama bazen yetmiyor bile şuan o haberi okuyunca kendimi çok kötü hissettim kedileri bu mamalarla beslemek mi doğru yoksa hiç beslememek mi resmen iki arada bir derede kaldım lütfen sokak kedilerini besleyen arkadaşlar varsa fikir verirlerse sevinirim
O tüylerin çıktığı fotoğrafı gördüğünüz sayfayı biliyorum. F... S... adlı kişinin instagramında gördüm ben de. Kendisine aylar önce sormuştum hangi mamayı almalıyım diye, çok güzel bir mama önerdi bana ve çok uygun fiyatlı. Ayda 15 kg alıyorum, hem de internetten evime kadar geliyor. Kediler yarışarak yiyor resmen hem de sağlıklı içeriği var. Bu yüzden marketlerde satılmıyor. Marketlerdeki içeriği beş oara etmez mamalara çok para döktüm sizin gibi. Şindi aldığım mama Trenline kuzu etli kedi maması. Bir kere alın, nasıl güzel yiyorlar bakın. Market mamalarını döktükten sonra bir de sokaktan topluyordum yenmediği için. Benim de çoğaldılar mama geldiğini görünce. Hiç mama vermemektense az vermek bile iyidir. Siz devam edin, Allah daha çok versin 💕

O tüylerin çıktığı fotoğrafı gördüğünüz sayfayı biliyorum. F... S... adlı kişinin instagramında gördüm ben de. Kendisine aylar önce sormuştum hangi mamayı almalıyım diye, çok güzel bir mama önerdi bana ve çok uygun fiyatlı. Ayda 15 kg alıyorum, hem de internetten evime kadar geliyor. Kediler yarışarak yiyor resmen hem de sağlıklı içeriği var. Bu yüzden marketlerde satılmıyor. Marketlerdeki içeriği beş oara etmez mamalara çok para döktüm sizin gibi. Şindi aldığım mama Trenline kuzu etli kedi maması. Bir kere alın, nasıl güzel yiyorlar bakın. Market mamalarını döktükten sonra bir de sokaktan topluyordum yenmediği için. Benim de çoğaldılar mama geldiğini görünce. Hiç mama vermemektense az vermek bile iyidir. Siz devam edin, Allah daha çok versin 💕
Ben şimdiye kadar verdiğim mamaların hiç birini yemyeşillerine şahit olmadık yiyorlar bunuda daha önce severek yediler ben sadece zararlı birsey yedirdigim için vicdan azabı çektim

Kuru mama fiyatları günden güne artıyor bendeki kedi sayılarında onun için o markayı aldim fiyatı uygun oldugu icin

Rabbim Kesenize bereket versin. Hiç sıkıntı zorluk çekmeyin insallah❤️

Tabii sokak kedisi çöp de karıştırır dışarının mikrobunu da alır da çocuklar kediyi öpüp koklamasın sevdikten sonra ellerini ağzına götürmeden yıkasın bunu yapmak çok zor olmamalı aşırı küçük değillerse.
Hem bu sorunun çözümü kediyi beslememek olmamalı.Çocuklar hayvanları sever.
Annesi merhametsiz biz besliyoruz diye laf ediyor. Bir daha ederse baya gireceğiz saç baş heralde

Ben şimdiye kadar verdiğim mamaların hiç birini yemyeşillerine şahit olmadık yiyorlar bunuda daha önce severek yediler ben sadece zararlı birsey yedirdigim için vicdan azabı çektim

Kuru mama fiyatları günden güne artıyor bendeki kedi sayılarında onun için o markayı aldim fiyatı uygun oldugu icin
Aldığınız mamanın 15 kg ı ne kadar? Ben 129 liraya alıyorum.

marka adlarını yazmak yasak mı ki?biz aç kalınca kuru ekmek bile yeriz onlar içinde aynı bence aç kalacaklarına ne verseniz kardır.günü kurtarmaya çalışıyorlar zaten hayvanlar siz vermeseniz sizin verdiğinizden daha kaliteli birşey yemeyecekler.bende sokakta kedi besliyorum whiskasın yaş mamasını ve enjoy kuru mama veriyorum evdeki kedilerim proplan yiyorlar malesef maddi durum elvermiyor dışarıdakilere ondan vermeme.

Back