• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim Kediler

Geçen bir veteriner paylaşmıştı. Tmzmm markalı mama ile beslenen kedinin sağlık sorunlarını. Ne zaman bu problem ile karşılaşacak arkasından bu mama çıkıyor diye. Maalesef kaliteli mamalar değiller ama mama fiyatları da artık el yakıyor 70 TL ye aldığım mama 130 TL şuan. Sizi çok iyi anlıyorum ☹️ sevgi maması var ben onlardan veriyorum sokaktaki miniklere. Ama sizin gibi 20 kediye bakmıyorum. Bugün ekmek doğradım et suyu ile isladim biraz da diğer karıştırdım öyle verdim. Keşke hepsine maddi gucumuz yetebilse ☹️ Allah o insanları bildiği gibi yapsın bizim yan apartmanda da bir kadın bana tepki gösterdi ben de alistiriyormusum çocukları sokağa gonderemiyormus kediler yüzünden. Baya birbirimize girdik artık birşey diyemiyor bana. Ağzına yüzüne cakasim geliyor böyle insanların 😡

Çocukları, sitedeki kedi mamalarını yerden toplayıp yiyor diye “kedilere mama vermeyin” diyen vardı bir ara. Yahu sen çocuğuna yerdeki şeyin yenmeyeceğini, hele ki kedi mamalarının kediler için olduğunu güzelce anlatmadıktan sonra çocuk ne yapsın...

@saatlimaariftakvimi kediler kısır mı? Çoğu ilin belediyesi size teslim etmemek şartıyla sokak kedilerini ücretsiz kısırlaştırıp aldığı yere bırakıyor. Kısır değillerse bir araştırın yoksa bugün 20, 6 ay 1 yıla 60 kedi olur orada.

Mama konusunda diyebileceğim şey de bu kötü olarak adlandırılan mamaların sokak kedilerine çok da zararlı olmadığı. Yani çöpten bozuk ya da zehirli bir şeyler yiyeceklerine o kötü tabir edilen mamaları yeseler daha sağlıklı onlar için. O mamalar hareketsiz ve düzenli olarak onlarla beslenen ev kedilerine çok çok zararlı.

Geçen bir veteriner paylaşmıştı. Tmzmm markalı mama ile beslenen kedinin sağlık sorunlarını. Ne zaman bu problem ile karşılaşacak arkasından bu mama çıkıyor diye. Maalesef kaliteli mamalar değiller ama mama fiyatları da artık el yakıyor 70 TL ye aldığım mama 130 TL şuan. Sizi çok iyi anlıyorum ☹ sevgi maması var ben onlardan veriyorum sokaktaki miniklere. Ama sizin gibi 20 kediye bakmıyorum. Bugün ekmek doğradım et suyu ile isladim biraz da diğer karıştırdım öyle verdim. Keşke hepsine maddi gucumuz yetebilse ☹ Allah o insanları bildiği gibi yapsın bizim yan apartmanda da bir kadın bana tepki gösterdi ben de alistiriyormusum çocukları sokağa gonderemiyormus kediler yüzünden. Baya birbirimize girdik artık birşey diyemiyor bana. Ağzına yüzüne cakasim geliyor böyle insanların 😡
Kediler yüzünden çocukları sokağa mı gidemiyormuş neden?

Dr,sacchi alin biz onunla besliyor ,ustelik bazi sitelerde cok indirimde kaliteli mama ,ben devamli veriyorum

Herkese iyi aksamlar sorun bu sefer ben degilim ama dolaylı yoldan ben

Yıllardır elimden geldiğince sokak kedilerini beslemeye çalışan biriyim bulunduğum muhitte insanlarin bırakın sokak kedilerini beslemesini o kedileri su ve mama kaplarini atan o kedilere yiyecek verenlere buralara alisirlar diye kizan insanlar var

Bunu anlatma sebebim su ki önceden beslediğim sayı 3-5 iken yiyecek bir parca ekmek bulamayan kediler mama verildiği için git gide civarınızda çoğaldı kesin olarak 20 den fazla kedi var

Eskiden kedi besleyenlerin bildiği t...z m...a sitesindeki kaliteli olarak gösterilmek mamanın aynısını hem kendi kedime hemde disardakilere alıyordum önceden aysa 5 kilo falan disardakilere yetiyordu
Sonra kediler çoğalınca aynı sitedeki m..t...o markalı mamayla alıp karıştırmaya başladım daha çoğalınca daha uygun olan m...ç...o markalı mama ile karıştırmaya başladım ama kediler günden güne çoğaldıkça ve tek başıma beslediğim için maddi olarak zprlandigindan dolayı g...y diye bi markanın 15 kiloluk uygun fiyattaki mamasını gordum bie kere aldim gayet iyi yediler 2. Paketi yeni sipariş etmiştim ki instagramda bi haber gordum ucuz mamaların içinden kıl tüy vs çıktığını sağlıklı olmadığını kedileri ilerleyen zamanlarda hastalanmalarina sebep olacağına dair seyler

Kediler o kadar fazla ki evdeki artik yemeklerle idare erişemeyeceğim kadar çoklar

Ayda 15-20 kilo mama bazen yetmiyor bile şuan o haberi okuyunca kendimi çok kötü hissettim kedileri bu mamalarla beslemek mi doğru yoksa hiç beslememek mi resmen iki arada bir derede kaldım lütfen sokak kedilerini besleyen arkadaşlar varsa fikir verirlerse sevinirim

Canlılar beslendikçe ürer ancak beslenemeyip ölmeye başlayana kadar .Kısırlaştırmanız onlar için mamayla beslemekten bin kat iyidir. Kediler bizim gibi zeki değiller , o yüzden nüfus planlamalarını biz yapmalıyız.

Burada söylemek ne kadar doğru bilmiyorum , ama patifood dye bir platform var , oradan size mama yardımı yapabiliyor insanlar .

İşe maddi yönden yaklaşmak gerekirse .

Kısırlaşınca daha sağlıklı oluyolar, biz de 4 kedi var. Bahçede olmalarına rağmen bize de karışıyorlardı. Zaten yavrular büyüyünce kendilerinden uzaklaştırıyo anneler. Ben de çok düşündüm bir kere yavrulasın diye ama zehirleniyolar çok olunca. Kimin yaptığını da bilemiyoruz. Hayvanları kafaya takan çok insan var maalesef. Bazıları istemediği gibi zarar veriyor. Biz kedilere mama olarak enjoy alıyoruz 2 iki kilo açık alıyoruz çok severek yiyolar. Bahçeye kirpiler geliyor, başka kediler derken mama yetişmiyor haliyle ama bi bu enjoyu çok severek yiyolar.

Allah sizden razı olsun. Bizde sokakta kedi bakıyoruz, 15ten fazla olduğu için şöyle Bi çözüm bulduk. Komşuma beraber bakıyoruz o kuru mama alıyo bizde A101 bim gibi marketlere gidip tarihi yaklaşmış salam sosis tavuklar var.en az Yarı fiyatına veriyplar pazarlık yaparsanız daha da ucuza. Zaten atılacak biz almasak. Onları arastırıp alabilirsiniz,

Kasaplar yardımcı oluyolar, Kediler için olduğunu söylerseniz satamadıkları et parçalarını da ayırırlar size 😻. Kemik için çoğu para bile istemiyor. Siz yine isterseniz bahşiş kutularına para atarsınız.

Tavuk ciğer , kiloluk satılan ucuz sosisler , kasaptan tavuk parçaları , kemik alıp haşlayıp bayat ekmek doğrayıp kaplarla sokak hayvanlarına veriyoruz.

Apartmandan bir çok kişiyle sırayla yapıyoruz bu işi.

Yalnız hayvan severlerden ricam , hayvan severken çevredeki diğer insanların hakkına da saygı duymak lazım.

Kapı önlerinde, site girislerinde, ayak altında bu besleme işini yapmayin lütfen.

Tavuk ciğer , kiloluk satılan ucuz sosisler , kasaptan tavuk parçaları , kemik alıp haşlayıp bayat ekmek doğrayıp kaplarla sokak hayvanlarına veriyoruz.

Yalnız hayvan severlerden ricam , hayvan severken çevredeki diğer insanların hakkına da saygı duymak lazım.

Kapı önlerinde, site girislerinde, ayak altında bu besleme işini yapmayin lütfen.
Ben normalde bu işi çöp konteynrlarinin yaninda buzdolabı poşetlerinin ustune mamaları koyup sonrada poşetleri toplayarak yapıyordum yada peynir kaplarının dondurma kutularının icin e koyarak ama istemeyen her turlu kabul etmiyor yeri kimileri için sadece bahane

Bu yazılanlarla Goody’den bir tık kalite daha iyi bir mama alıp karıştırırsanız belki daha hesaplı olur sizin için. Goody için malesef dedikleri doğru ve eğer sokaktaki garibanlar uzun seneler yaşayabilirlerse ilerde ciddi sağlık problemlerine yol açıyor. Ama yaptığınız şahane bir şey, Allah kesenizi doldurmasın taşırsın.Sizin gibiler artsın inşallah 😍

ya simdi burda okuyunca benim aklima bişey takildi.
kizim bina bahcesine surekli gelen bir kediye süt veriyor
siz boyle mama falan diyince süt zararlımı 🙄

ya simdi burda okuyunca benim aklima bişey takildi.
kizim bina bahcesine surekli gelen bir kediye süt veriyor
siz boyle mama falan diyince süt zararlımı 🙄
Aslında kediler inek sütünü sindiremiyorlar hele yavruyken vermek çok zararlı. Fakat öyle alışmışız halk olarak. Kedi gördüğümüzde süt veresimiz geliyor 😊

Whiskas mama çok tuzludur (ve kalitesizdir)uygun fiyatlı tüm mamalar kalitesizdir e bide çok tuzlu olunca kedilerin hem sağlığı bozuluyor hem de daha fazla su içmek istiyorlar
Haklısınız kaliteli bir mama almaya kalksanız biz advance kullanıyoruz mesela 10 kilosu 500 tl
Bunu karşılamak çok zor nasıl yapıcaksınız merak etmedim değil

Back