• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim Kediler

Maariftakvimi

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Eylül 2018
1.710
2.694
133
Herkese iyi aksamlar sorun bu sefer ben degilim ama dolaylı yoldan ben

Yıllardır elimden geldiğince sokak kedilerini beslemeye çalışan biriyim bulunduğum muhitte insanlarin bırakın sokak kedilerini beslemesini o kedileri su ve mama kaplarini atan o kedilere yiyecek verenlere buralara alisirlar diye kizan insanlar var

Bunu anlatma sebebim su ki önceden beslediğim sayı 3-5 iken yiyecek bir parca ekmek bulamayan kediler mama verildiği için git gide civarınızda çoğaldı kesin olarak 20 den fazla kedi var

Eskiden kedi besleyenlerin bildiği t...z m...a sitesindeki kaliteli olarak gösterilmek mamanın aynısını hem kendi kedime hemde disardakilere alıyordum önceden aysa 5 kilo falan disardakilere yetiyordu
Sonra kediler çoğalınca aynı sitedeki m..t...o markalı mamayla alıp karıştırmaya başladım daha çoğalınca daha uygun olan m...ç...o markalı mama ile karıştırmaya başladım ama kediler günden güne çoğaldıkça ve tek başıma beslediğim için maddi olarak zprlandigindan dolayı g...y diye bi markanın 15 kiloluk uygun fiyattaki mamasını gordum bie kere aldim gayet iyi yediler 2. Paketi yeni sipariş etmiştim ki instagramda bi haber gordum ucuz mamaların içinden kıl tüy vs çıktığını sağlıklı olmadığını kedileri ilerleyen zamanlarda hastalanmalarina sebep olacağına dair seyler

Kediler o kadar fazla ki evdeki artik yemeklerle idare erişemeyeceğim kadar çoklar

Ayda 15-20 kilo mama bazen yetmiyor bile şuan o haberi okuyunca kendimi çok kötü hissettim kedileri bu mamalarla beslemek mi doğru yoksa hiç beslememek mi resmen iki arada bir derede kaldım lütfen sokak kedilerini besleyen arkadaşlar varsa fikir verirlerse sevinirim

Geçen bir veteriner paylaşmıştı. Tmzmm markalı mama ile beslenen kedinin sağlık sorunlarını. Ne zaman bu problem ile karşılaşacak arkasından bu mama çıkıyor diye. Maalesef kaliteli mamalar değiller ama mama fiyatları da artık el yakıyor 70 TL ye aldığım mama 130 TL şuan. Sizi çok iyi anlıyorum ☹️ sevgi maması var ben onlardan veriyorum sokaktaki miniklere. Ama sizin gibi 20 kediye bakmıyorum. Bugün ekmek doğradım et suyu ile isladim biraz da diğer karıştırdım öyle verdim. Keşke hepsine maddi gucumuz yetebilse ☹️ Allah o insanları bildiği gibi yapsın bizim yan apartmanda da bir kadın bana tepki gösterdi ben de alistiriyormusum çocukları sokağa gonderemiyormus kediler yüzünden. Baya birbirimize girdik artık birşey diyemiyor bana. Ağzına yüzüne cakasim geliyor böyle insanların 😡

Goody sanırım bahsettiğiniz bende bilmiyorum iyi mi kötü mü ama olumsuz bahsediliyor hills var iyi siz bence ortalama bir marka alıp bütçenize göre besleyebildiğiniz kadar besleyin gönlünüz razı olmuyorsa çevrenizdekilerden bu durum hakkında destek isteyebilirsiniz bence hem kendiniz için istemiyorsunuz ya seve seve yardım edeceklerdir eminim.

Geçen bir veteriner paylaşmıştı. Tmzmm markalı mama ile beslenen kedinin sağlık sorunlarını. Ne zaman bu problem ile karşılaşacak arkasından bu mama çıkıyor diye. Maalesef kaliteli mamalar değiller ama mama fiyatları da artık el yakıyor 70 TL ye aldığım mama 130 TL şuan. Sizi çok iyi anlıyorum ☹ sevgi maması var ben onlardan veriyorum sokaktaki miniklere. Ama sizin gibi 20 kediye bakmıyorum. Bugün ekmek doğradım et suyu ile isladim biraz da diğer karıştırdım öyle verdim. Keşke hepsine maddi gucumuz yetebilse ☹ Allah o insanları bildiği gibi yapsın bizim yan apartmanda da bir kadın bana tepki gösterdi ben de alistiriyormusum çocukları sokağa gonderemiyormus kediler yüzünden. Baya birbirimize girdik artık birşey diyemiyor bana. Ağzına yüzüne cakasim geliyor böyle insanların 😡
Çocuklar niye sokağa gidemesin ki kedi yüzünden? Korkuyorlar mı ?

Yıllardır elimden geldiğince sokak kedilerini beslemeye çalışan biriyim bulunduğum muhitte insanlarin bırakın sokak kedilerini beslemesini o kedileri su ve mama kaplarini atan o kedilere yiyecek verenlere buralara alisirlar diye kizan insanlar var

Bunu anlatma sebebim su ki önceden beslediğim sayı 3-5 iken yiyecek bir parca ekmek bulamayan kediler mama verildiği için git gide civarınızda çoğaldı kesin olarak 20 den fazla kedi var

Eskiden kedi besleyenlerin bildiği t...z m...a sitesindeki kaliteli olarak gösterilmek mamanın aynısını hem kendi kedime hemde disardakilere alıyordum önceden aysa 5 kilo falan disardakilere yetiyordu
Sonra kediler çoğalınca aynı sitedeki m..t...o markalı mamayla alıp karıştırmaya başladım daha çoğalınca daha uygun olan m...ç...o markalı mama ile karıştırmaya başladım ama kediler günden güne çoğaldıkça ve tek başıma beslediğim için maddi olarak zprlandigindan dolayı g...y diye bi markanın 15 kiloluk uygun fiyattaki mamasını gordum bie kere aldim gayet iyi yediler 2. Paketi yeni sipariş etmiştim ki instagramda bi haber gordum ucuz mamaların içinden kıl tüy vs çıktığını sağlıklı olmadığını kedileri ilerleyen zamanlarda hastalanmalarina sebep olacağına dair seyler

Kediler o kadar fazla ki evdeki artik yemeklerle idare erişemeyeceğim kadar çoklar

Ayda 15-20 kilo mama bazen yetmiyor bile şuan o haberi okuyunca kendimi çok kötü hissettim kedileri bu mamalarla beslemek mi doğru yoksa hiç beslememek mi resmen iki arada bir derede kaldım lütfen sokak kedilerini besleyen arkadaşlar varsa fikir verirlerse sevinirim
Harikasınız tahmin ettiğim mama galiba onlar uzun vadede kedileri zehirlediğini duydum bende sizin gibi hayvanseverlerler para toplaşın biz öyle yapıyoruz ayda 20-30 muhakkak kişi başı topluyoruz bu yönteme başvurabilirsiniz ya da bilmiyorum hiç o markayı almadan başka yerlere de gider o pisicikler oradan rızk bulurlar çok iyisiniz Allah razı olsun ❤️

Geçen bir veteriner paylaşmıştı. Tmzmm markalı mama ile beslenen kedinin sağlık sorunlarını. Ne zaman bu problem ile karşılaşacak arkasından bu mama çıkıyor diye. Maalesef kaliteli mamalar değiller ama mama fiyatları da artık el yakıyor 70 TL ye aldığım mama 130 TL şuan. Sizi çok iyi anlıyorum ☹ sevgi maması var ben onlardan veriyorum sokaktaki miniklere. Ama sizin gibi 20 kediye bakmıyorum. Bugün ekmek doğradım et suyu ile isladim biraz da diğer karıştırdım öyle verdim. Keşke hepsine maddi gucumuz yetebilse ☹ Allah o insanları bildiği gibi yapsın bizim yan apartmanda da bir kadın bana tepki gösterdi ben de alistiriyormusum çocukları sokağa gonderemiyormus kediler yüzünden. Baya birbirimize girdik artık birşey diyemiyor bana. Ağzına yüzüne cakasim geliyor böyle insanların 😡
Kediler az olsa bende tavuk kemik vs alır suyu ile ekmek ıslatır verirdim yada benzer seyler ama o kadar çoklar ki mümkün değil ki yetsin onlara

Aynı düşüncede insanlar burdada var kediler kapılarının önünden geçse sorun yok alıştırıyormuşlar

Hiç yememelerindense kötü mama yemeleri daha iyi. Keşke imkanımız olsa da en iyisinden versek.

Benim de beslediğim sokak köpekleri var 30 tane falan. Mamaya tabi ki yetişemiyoruz, kedi gibi az mamayla doymuyor köpekcikler. Kasaptan tavuk kemiği alıp (kilosu 2-3 liraya veriyorlar) haşlayıp suyuna ekmek makarna falan koyup veriyoruz. Dene istersen ama kediler yer mi bilmiyorum.

Harikasınız tahmin ettiğim mama galiba onlar uzun vadede kedileri zehirlediğini duydum bende sizin gibi hayvanseverlerler para toplaşın biz öyle yapıyoruz ayda 20-30 muhakkak kişi başı topluyoruz bu yönteme başvurabilirsiniz ya da bilmiyorum hiç o markayı almadan başka yerlere de gider o pisicikler oradan rızk bulurlar çok iyisiniz Allah razı olsun ❤
Allah sizdende razi olsun ne yazıkki cevremde bu duruma pek duyarlı pek kimse yok kedileri beslediğim sayılarınınsa fazla olduğunu çoğu kimse biliyor boyle bi talepte bulunan olmayınca bende teklif edemedim doğrusu

Sadece geçen cok yakın bi arkadaşım kış boyunca her ay 50 tl yardim yapmak istediğini söyledi bi bile beni cok mutlu etti

Goody sanırım bahsettiğiniz bende bilmiyorum iyi mi kötü mü ama olumsuz bahsediliyor hills var iyi siz bence ortalama bir marka alıp bütçenize göre besleyebildiğiniz kadar besleyin gönlünüz razı olmuyorsa çevrenizdekilerden bu durum hakkında destek isteyebilirsiniz bence hem kendiniz için istemiyorsunuz ya seve seve yardım edeceklerdir eminim.
Sayılar istem dışı çoğalıyor hepsinede disarda veriyorum yemek için gelenleri kocaman ki

Uzun süredir beslediğini çevremdeki çoğu kimse biliyor kimseden öyle bi teklif gelmedivilk defa yakın bi arkadaşım kış boyunca her ay 50 tl yardim yapacagini söyledi o bile beni cok mutlu etti

Hiç yememelerindense kötü mama yemeleri daha iyi. Keşke imkanımız olsa da en iyisinden versek.

Benim de beslediğim sokak köpekleri var 30 tane falan. Mamaya tabi ki yetişemiyoruz, kedi gibi az mamayla doymuyor köpekcikler. Kasaptan tavuk kemiği alıp (kilosu 2-3 liraya veriyorlar) haşlayıp suyuna ekmek makarna falan koyup veriyoruz. Dene istersen ama kediler yer mi bilmiyorum.
Kedilerde yer herhalde tanıdık bi kasayla konuşabilirim aslında boyle yardimci olabilirlerse

En iyi çözüm kısırlaştırma. Her ay birini belediyede kısırlaştırsanız nüfus azalır
O marka mamalar çok kötü ama ekonomi de malum.
Genelde kuru mamaların hepsi kötü zaten.
Zaten dusunuyorum ama bi ikisi disinda hic biri yanıma yaklaşmıyor yani yakalayabildiklerimi bende kısırlaştırmak dusunuyorum cunku kontrolsüz bi şekilde hızla cogaliyorlae

Bizimde kedimiz var evde. Hayvan beslemek bile çok maliyetli şu dönemde. Sokakta da mama verdiğimiz dört yavru var kendi kedimizin mamasından veriyoruz. Bazen evdeki yemeklerden.belediye belki yardımcı olur aklıma gelen bu:KK64:

Bizim evde yıllardır 'sokak hayvanlarina' -niyetimiz kedi ama köpek, kuş da yiyor- yemek pişer. Sayıları da sizin gibi, ortalama en az 20. Kuru mama alıyoruz ama sırf kuru mama versek asla baş edemeyiz.

Tavuk çorbalık satılıyor, şimdilerde kilosu 2 lira. Suyuna ya makarna atarız varsa -komsular sagolsun veriyor ya da fırından aliriz- bayat ekmek atarız. eğer kendinize patates,domates, patlıcan, kabak pisirdiysek kabuklarini da yemeğe katariz, bir ara annem ayçiçek yağı da döküyordu. Bizde yemek asla çöpe gitmez, tencere diplerini sıcak suyla calkalariz. Çok çok arada sosis, tavuk ciğeri atıyoruz içine. Şunu söyleyeyim, ince kemiklerin üstündeki etleri annem ayikalr, ince kemikler bogazlarina kaçmasın diye.

Asla kısırlaştırmadik, nüfus bir dengede kalıyor; hastalık geliyor, kayboluyor, araba çarpıyor ya da başka yerlere gidiyorlar. Kisirlastirilan kediler bir yere bağlı kalıyor, dengeleri bozuluyor. İnsanlar çocukları olması için ne kadar uğraş veriyor, hayvaninda duyguları var ve doğurmak hakları. Açıkçası kısırlaştırma bize haşa Allah'ın işine karışmak gibi geliyor.

Hayvan beslemek anayasal hakkınız, 5199 sayılı kanunu söyleyebilirsiniz. Birde afişlerini gördüm iç işleri Bakanlığı'nın 'haydi' diye bir uygulaması var; hayvan ve doğayi korumak için uygulamaymis, sadece bu kadar biliyorum.

Bizim evde yıllardır 'sokak hayvanlarina' -niyetimiz kedi ama köpek, kuş da yiyor- yemek pişer. Sayıları da sizin gibi, ortalama en az 20. Kuru mama alıyoruz ama sırf kuru mama versek asla baş edemeyiz.

Tavuk çorbalık satılıyor, şimdilerde kilosu 2 lira. Suyuna ya makarna atarız varsa -komsular sagolsun veriyor ya da fırından aliriz- bayat ekmek atarız. eğer kendinize patates,domates, patlıcan, kabak pisirdiysek kabuklarini da yemeğe katariz, bir ara annem ayçiçek yağı da döküyordu. Bizde yemek asla çöpe gitmez, tencere diplerini sıcak suyla calkalariz. Çok çok arada sosis, tavuk ciğeri atıyoruz içine. Şunu söyleyeyim, ince kemiklerin üstündeki etleri annem ayikalr, ince kemikler bogazlarina kaçmasın diye.

Asla kısırlaştırmadik, nüfus bir dengede kalıyor; hastalık geliyor, kayboluyor, araba çarpıyor ya da başka yerlere gidiyorlar. Kisirlastirilan kediler bir yere bağlı kalıyor, dengeleri bozuluyor. İnsanlar çocukları olması için ne kadar uğraş veriyor, hayvaninda duyguları var ve doğurmak hakları. Açıkçası kısırlaştırma bize haşa Allah'ın işine karışmak gibi geliyor.
Aslında açıkçası daha öncesinde kısırlaştırma için sizin gibi düşünüyordum karşıydım kısirlastirmwya ama benim bulunduğum yerde sokaktaki kediler öyle kötü durunda oluyorlar ki bence lisitlastirilmasi en uygun olanı diye dusunuyorum kör olan kediler daha minnavikken annelerinden ayrilan kediler olumle pencelesen sakat kalan vs zaten bizde vermesek bisey bulamayop iyiden iyiye ac kalacaklar

Eskiden çöpe yemek atma diye birşey yoktu yemek attığı ekmekle yada artik pilavla karıştırılır çöp kenarlarında hayvanlara verilirdi şimdi israfin onu ne geçmek için zaten dökülmüyor ama kimsede döktüğünü hayvanın onu ne koymuyor ağzı kapalı poşetlerde normal çöplerle karışık konteynerlere atiliyor

Sizde haklısınız, mesela bizim balkonun altında tam 8 tane var, anneleri yerine benim annem gözleriyle ilgileniyor, çayla siliyor falan ama napalim deyip bakıyoruz.

Son paragrafinizin altına imzamı atarım, dediğiniz gibi, eskisi gibi olsa hiç sorun kalmayacakti. Tam olarak aynı kelimlerle ifade edemem ama şunu okumuştum ve hak vermiştim; hayvanlara ve doğaya saygı duymayan, istemeyen insanlar; hayvan ve doğayi 'koyluluk' (asla amacım aşağılamak değil, köylü milletin efendisidir) gördükleri ve aşağılık kompleksine kapildiklari için hayvansizlik ve betonlara hapsolmak onlara göre 'gelişmişlik' göstergesi.

Back