Derdim kariyer..

Konuyla çok ilgisi yok ama, yorumlara baktım da hukukta da yabancı dil, mezun olunan okulun önemi buyukmus. Ben muh okuyorum, hani hukukta da boyle şartların arandığını bilmiyordum açıkçası, e Emeksiz yemek olmuyor :)
Konu sahibine gelince, enerjini ben burdan aldım, ben de eskiden boyle azimli biriydim o eski halimden eser yok simdi.ah senin gibi bir arkadasim olaydi inletirdik ortalığı

İstanbul hukuktan başkasını istemiyorum. Böyle de bi takıntım var. Ankara hukuk da olur ama ille de ora olsun.

Daha önceki sınavda diğerlerinden bazıları geliyordu ama tercih yapmamıştım. Öyle bi takıntı..

Bir de ceza davaları nasıl az kazandırır?:/ ünlü avukatlar hep ceza davalarıyla ünlenmiyor mu yanlış mı biliyorum?

İnşaaallah canım inşallahh....

Kazandığım gün akıl sağlığımı yitirmem inşallah sevincten.

Ceza davası emek ve para oranı ike getirisi düşük

Mafya avukatı olursan ünlü ve zengin olursun ama garibanın davasına bakarsan cebinden de harcarsın

Bir de çevre edinmek vs artık eskisi gibi değil büyük bürolarda çalışmak daha avantajlı olabilir

büyük büroda da işi yapan sensin ama dünyaya açılan şirket işi büroya veriyor tek avukat ben yaparım derse ona vermiyor ekip vs muhabbeti yoğun

Ipek cüppe yok

Beden sorun olmaz 1 beden benimki de boyun çok uzun değilse kilo vs fark etmez 50 kg iken de 77 kilo iken de aynı cüppeyi giydim

Aa ama ben bakarken ipek de vardı. 500 küsür mü neydi kandırılacakmışım dimekk

Boy uzun değil değil

Beden beden olunca nette, ben de kollar falan fark eder sandım.

Siz ciddi misiniz bu arada? Espri değil miydi "yazın bunaltıyo kurtulsak" anlamında

Hem avukat hem akademisyen olunuyor ya öyle düşündüm. Böylece hem ünlenir hem sevdiğim işi yaparım.
Zaten tecrübe edinmek amaçlı uzunca bir müddet eski avukatların yanında dolaaşa dolaşa çalışma hayalim var. Hani yenileri yetiştirmeye odaklanan meslekte yıllarını harcamış avukatların..

Yani bir de boşanma avukatlığı var aklımda ki bunu da kk okudukça istedim.

Hani avukat parası bulamadığı için boşanamayan, sümsük heriflerin kandırmaları sonucu nafakasız ortada kalan kadınların hakkını söke söke alasım da var. Ben avukatlıktan para kazanamam zaten. Öyle gördükçe ilerleyip ona üzül boşat buna üzül nafaka bağlat derken aç kalırım çok ciddiyim.. Düşündüm ben bunu.

O yüzden akademisyen de olıym da bari gelirim olsun dedim şaka bir yana bana çok yakışır bence ikisi de

Benim zamanımda ankara hukukun puanı istanbul hukuktan yuksekti. İkisi de guzel okul kakin suan devlet universiteleri piyasanın istedigi seyleri veremiyor ogrencilerine. Ozel universitelerin imkanları daha iyi, tabi bilkentten koctan bilgi universitesinden bahsediyorum. Belki buraları burslu kazanırsın.

Simdi cezada soyle bi sey var, tckda bir suru suc tanımı olsa da ulkemizdeki ceza davalarında cogunluk cinayet, yaralama, hırsızlık, gasp, taciz-tecavuz konulu ve takdir edersin bu suclara bulasan kisilerin sosyo-ekonomik durumu pek ic acıcı degil. Magdur avukatı olsan yine aynı sekilde. Hatta cogu zaman avukatı kendileri tutmaz, zorunlu mudafiilik devreye girer. Ucretsiz devletin atadıgı avukatlar yani. Anca soyle kelli felli biri bir suca bulasacak da, sende bundan pay alacaksın. Kırk yılın bası yani o da. Ayrıca avukatlar ceza davalarıyla unlu olmaz, zaten muvekkil coktaaan unlu olmus bir avukatı bulur:)

Hahahaha güzel söyledin:)

Şimdi ben ne olayım özetle

Simdi canım cok heyecanlı ve idealist bir genc arkadasımızsın belli. Dikkatini simdilik sadece sınavlarına ver ve fakulteyi kazan.

Kazandıktan sonra dil ogrenme asamalarına gec. Ve ogrendigin dili sınavlarla belgelendir. Mezun olmadan elinde ielts ve toegl skorun olsun. Toles diye bir sınav var, hukuk ingilizcesi sunavı. Kurslarına gidip bu sınava gir. Mesleki ingilizce cok onemli. Sertifika programlarına katıl. Yuksek lisans mutlaka yap, akademisyen olmasan bile. Yurtdısı deneyimin mutlaka olsun. Fakultedeyken derslerle hasır nesir oldukca hangi alanlar sana yatkın anlarsın. Ben kamu hukukunun her alanından nefret ediyorum mesela, dolayısıyla idari ve ceza davaları almıyorum. Hem surec uzun, yorucu, mesakkatli ve getirisi az, hem de konu itibariyle sıkıcı. Belki sen seversin bileniyorum. Bunları dusunmen icin cok erken ama.

Ben yurt disinda hukuk okuyorum. 23 yasindayim. Bu sene yuksek lisansima basladim. bizde sistem farkli. Yuksek lisans burda mecburi. Türkiye'de avukat olabilmek icin lisans yeterli oluyormus. Ceza hukukunu bende ne kadar sevsemde uzmanlik icin tercih etmedim. Psikolojikmen bana agir gelebilir ilerde ve ustelik burda da soylendigi gibi para kazanmasi biraz zor.

Hep hayalimde Türkiye'ye yerlesmek var ve insallah bu hayalimi bir gun gerceklestiririm. Bunun icin Türkiye'de bir yil daha okuyup denklik almam gerekir ama bence buna deger. Suan benim universiteye Ankara'dan gelen bir avukat arkadas var. Ankara'da yuksek lisansa baslamis ve erasmus'la benim universiteye gelmis 5 ayligina. Onunda bana anlattigi gibi uzmanliginin olmasi ve en azindan 1 yabanci dil bilmen baya onemliymis eger iyi bir buroda baslamak istiyorsan.

Simdilik hukuk fakultesini kazanmaya bak sen. Ona odaklan. Oraya kapagi attigin an zaten gerisini düsünmen icin bol vaktin olacaktir.

İdare hukukundan ben de nefret ediyorum ve çok sıkıcı buluyorum.

şuan ben de düşündüm de, e ben neyi savunucam allah aşkına. Ceza davalarına girmek istemekle, ceza hukuku çalışmayı sevmek bir değil ki. Yani seviyorum diye reelde tahammül edemem.

Pratik çalışmalarda, A b'ye camii çıkışında üç el ateş ediyor. Gerçekte birbirlerini güzelce deşiyolar ikisi de birbirinden beter adamlar suç konusunda. Aklıma gururla savunacağım bişey gelmedi şuan ya? Hiç bu açıdan bakmamıştım ben.

Ciddiyim

Yaz mevsiminde bunun kuşa komşusu olsa geyiği her adliye koridorunda yapılır

Kuşa komşu derken e siz ne yapacaksınız cübbesiz?

Kısa kollusu yazacaktım da telefon onu yazmış sonra da kapandı düzeltirken böyle kaldı

Ben hiç cüppem olsun diye özenmedim bizim stajyerlerden de vardı ay avukat olsam cüppe giysem vs vs biz onlara gülerdik 2 ay sonra üf bıktım şu cüppeden bir de bunu mu taşıyacağım demeye başladılar

Cüppe vs kurucu unsurlar değil özgüven ve bilgi önemli yoksa zaten duruşmada giyiyorsun cüppeyi karşıdaki hakim ve savcının da var cüppesi sırasını bekleyen avukatın da bu nedenle değişik gelmiyor

Bu arada mesleği en çok stajyerlerin Adliye'de selam verip hal hatır sorunca sevdiğimi anladım

kalabalık büroda çalıştım ama herkese aynı davranmadıklarını avukat olup üstünden yıllar geçse de gerçekten bir şeyler edindikleri kişilere farklı davrandıklarını gözlemledim insanların

Herkesin ilgisi bambaşka bana bu sene o kadar baskı yaptı ki hocalarım hukuk yaz diye
Ama ben de beyaz onluk görünce deliyorum iste
Eşit ağırlikcilarin işi daha kolay aslında ezber ağırlıklı o yüzden tek yapmanız gereken masanın başından kalkmamak
Yanınızda hep not taşımak ve buldugunuz her fırsatta okumak
Bir de bir dersanenin deneme sınavlarına yazılmanizi öneririm yerinizi görmek adına
Dilerim hayal ettikleriniz geleceğiniz olur:)

Özendiğim cübbe değil işte. O cübbeyi giymeye hak kazanmak. Yoksa bildiğin sabahlık.

İnsan olmak bambaşka bişey. Okumakla okunmuş olunmaz. Bizim de vardı tanıdık avukat. Adam ayakkabının topuğuna basıyordu. Ve espri değil gerçek bu. Ayakkabının topuğuna basmış versiyon gitmişti müvekkilin yanına. Müvekkil de tanıdık tabi. Tam rezalet.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…