Derdim doğmamış bebeğimle ilgili

sleepy angel

G….
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2018
7.775
24.713
33
Yeri burası değil ama bu konu benim için büyük dert ki şuan uykudan sıçrayarak uyandım da yazıyorum
Konuya geçeyim
Malum haileyim 34. Haftaya kadarki 2 ayda bebeğim birer hafta gerikedi yani 34.de 2 hafta geriydi 1.990 dı kilosu iyi dikkat ederiz dedik bişey olmaz ama haraketide azdı kontroller sıklaştı 1hafta sonra 35. Haftada bizimki 2.499 du iyi gelişiyodu sevindik ama haraket yine azdı o nst de 36.haftada kontrolde 2.800 oldu haftasıyla uyumlu ama yine haraketi az hep çift girdim nst ye ilki hiç beğenilmedi ve her nst de çikolata yemekden tiksindim neyse pazartesi acile gittik haraket yoktu serum verildi benim çocuk aylar öncesi gibi bir haraket etti nst deki kız karnımı seyretti güldü eee ne var bu serumda bende olmayan dedim şekerli dedi ben şokk neyse bugün kontrole gittim yani dün mü oluyo artık asıl şok burda nst yine kötü tabi dr ultrasonda bakıyo dr da morali bozuldu
Kaç kilo dedim küçük biraz dedi. Kaç kilo dedim 2.500 dedi eşimle biz şok nasıl ya dedik 12 gün once o kilodaydı. Artı eksi farkıdır takılmayın dedi. Eşim haraket neden az dedi . Beslenmeyle alakalı dedi. Eşim beslenmesine çok dikkat ediyo hele 2 aydır böyle olunca dedi. Dr ise annenin bealenmesiyle ilgili değil plesenta bebeği beslemiuodur dedi. Biz dedik ona geçen haftada demiştik. Bakın bi sorun olcaksa alalım doğsun bu satten sonra bişey olursa dayanamayız dedik. Bugün yine dedik oda kuvöze girmesin kucağına al isterim dedi. Biz ise kuvözde daha iyi gelişcekse doğsun ya bişey olur da ben hissedemezsem dedim. Cumartesi gel bakalım tekrar dedi 2 saat haraket etmezse hemen gel alalım dedi

Şimdi çevremde de konuşanlar oluyo e biliyorum da 35. Haftadan sonra ciğer gelişimi tamamlandığı için kuvöze girmez ki 37. Hafta da doğan bebek erken dopmuş sayılmıyo
Dr a güveniyoruz başka yere gitmedik ama herkes gidin diyo bilemedik

Ya tamam bu doppler tartmıyo çocuğu net bilemez illaki artı eksi farkı olur da hiç daha önceki gerilikde niye demedi ve ben hiç duymadım ultrasonda kilosu düştü normalmiş diyeni 37. Haftada 34+5 haftalık görünüyo hey Allah'ım delircem tamam hadi bu hafta kilo almadı diyelim de ee alması lazım 2.800 çıksa aynı iui derim artı eksi farkıymış tamam da 2.500 ne şimdi

Ya karışık anlattım kızlar böyle bişey yaşayanınız oldu mu şimdi ben ne yapayım haraket etti mi etcekmi ne zamandır etmiyodu vallahi uyuyamıyorum uykudan sıçradım kıpırdamıyo diye rüyalarıma giriyo korkudan uyuyamıyorum tüm aile panik olduk kv ler annemler elti görümce herkes panikde ki çevrede bebeğini doğmadan yada doğasıya kaybeden bikaç arkadaş var onların halini görüp daha da kahroluyoruz ya bizde yaşarsak diye
Offf delirmek üzereyim acaba cuma gitsem mi bakalım aynıysa tamam doğsun mu diyeyim sonuçta 37. Haftaya geldik artık normal doğum sürecindeyiz ki daha önce verdiği tarihden 1 hafta önce olacak sadece olursa napalım biz

Okurken sizin de beyniniz yanar kesin bide yaşarken beni düşünün o yüzden ne olur nokta virgül diyecekseniz hiç demeyin

Canım kuvöz ortamında gelişimini tamamlaması daha zor ve sıkıntılı bir süreç. Anne karnındaki bir gün dışardaki kaç güne bedel. Suyun normal değerlerdeyse bu haftalardaki bu gelişim geriliği bebekte yaşamsal riskler oluşturmuyo. Bir risk görürse doğuma alır zaten doktorun. İçine sinmiyorsa bir doktora daha görün. Bir perinatologa da görünebilirsin gelişim geriliği olduğu için. Şuan doğum olursa bile kuvöze almayabilirler. Kilosu da haftası da iyi maşallah. Sağlıkla kucağına al inşallah

Selam canim.. senin yemenle dogrudan orantili degil cidden. Senin aldigin kiloylada dogrudan orantili degil bebegin kilosu.. ornek vereyim.. ilk bebekte 25 kilo aldim oglum 3200 dogu. Nirmal yiyordum canimin istedigini. Son gebelikte 10 kilodan biraz fazla almisimdir cocuk dogdu 3700. Doguma giderken dahi bulaniyordum pek birsey yiyemiyordum.

Sen bence acele etme hele bi bekle.. kucuktur belki ama gercegi yansitmiyor o olculer her zaman. 2 kez seker testi yapilan ve Cok buyuk iri dedikleri kizim 3700 dogdu. Ki tam gununde dogdu. Oyle korkutmuslardiki beni 4 kilodan asagi beklemiyodum artik ben. Yani gercekler baska olabiliyor. Bi kac haftan var daha biraz daha kilo alir. Tam gununde dogarsa birazda dunyada buyur

Icinz rahat degilse baska dr a gidin, benm de son kontrolde suyum azalmisti evde hareketinj kontrol edemeyebilirsin riskli olur dedi yatis verdi ve hemsireler her saat nst de kalp atisj bakiyordu icim rahat oluyordu size de oyle birsey yapsinlar icinz rahat degilse...ayrica kuvoze girme bazen haftasiyla ilgili olmuyor benm kizm 39 da 3500 dogdu ama solunim sikntisiyla girdik kuvoze haftaya kiloya takilmayin saglikli olsun da insallah girmez kuvoze

Hastaneye yatın.tamam o ben hastaneye tatmak istiyorum deyince olmuyor o iş ama yeni doktorunuzla görüşün hareketlerin az olduğunu ve orada takip edilmek istediğinizi söyleyin.evde bekleyeecginize doğumu hastanede bekleyin bir kaç gün ya da bir kaç hafta daha.baen pimpirikli olmak iyidir.tedbiri elden bırakmaz insan.

Yeri burası değil ama bu konu benim için büyük dert ki şuan uykudan sıçrayarak uyandım da yazıyorum
Konuya geçeyim
Malum haileyim 34. Haftaya kadarki 2 ayda bebeğim birer hafta gerikedi yani 34.de 2 hafta geriydi 1.990 dı kilosu iyi dikkat ederiz dedik bişey olmaz ama haraketide azdı kontroller sıklaştı 1hafta sonra 35. Haftada bizimki 2.499 du iyi gelişiyodu sevindik ama haraket yine azdı o nst de 36.haftada kontrolde 2.800 oldu haftasıyla uyumlu ama yine haraketi az hep çift girdim nst ye ilki hiç beğenilmedi ve her nst de çikolata yemekden tiksindim neyse pazartesi acile gittik haraket yoktu serum verildi benim çocuk aylar öncesi gibi bir haraket etti nst deki kız karnımı seyretti güldü eee ne var bu serumda bende olmayan dedim şekerli dedi ben şokk neyse bugün kontrole gittim yani dün mü oluyo artık asıl şok burda nst yine kötü tabi dr ultrasonda bakıyo dr da morali bozuldu
Kaç kilo dedim küçük biraz dedi. Kaç kilo dedim 2.500 dedi eşimle biz şok nasıl ya dedik 12 gün once o kilodaydı. Artı eksi farkıdır takılmayın dedi. Eşim haraket neden az dedi . Beslenmeyle alakalı dedi. Eşim beslenmesine çok dikkat ediyo hele 2 aydır böyle olunca dedi. Dr ise annenin bealenmesiyle ilgili değil plesenta bebeği beslemiuodur dedi. Biz dedik ona geçen haftada demiştik. Bakın bi sorun olcaksa alalım doğsun bu satten sonra bişey olursa dayanamayız dedik. Bugün yine dedik oda kuvöze girmesin kucağına al isterim dedi. Biz ise kuvözde daha iyi gelişcekse doğsun ya bişey olur da ben hissedemezsem dedim. Cumartesi gel bakalım tekrar dedi 2 saat haraket etmezse hemen gel alalım dedi

Şimdi çevremde de konuşanlar oluyo e biliyorum da 35. Haftadan sonra ciğer gelişimi tamamlandığı için kuvöze girmez ki 37. Hafta da doğan bebek erken dopmuş sayılmıyo

Ya tamam bu doppler tartmıyo çocuğu net bilemez illaki artı eksi farkı olur da hiç daha önceki gerilikde niye demedi ve ben hiç duymadım ultrasonda kilosu düştü normalmiş diyeni 37. Haftada 34+5 haftalık görünüyo hey Allah'ım delircem tamam hadi bu hafta kilo almadı diyelim de ee alması lazım 2.800 çıksa aynı iui derim artı eksi farkıymış tamam da 2.500 ne şimdi

Ya karışık anlattım kızlar böyle bişey yaşayanınız oldu mu şimdi ben ne yapayım haraket etti mi etcekmi ne zamandır etmiyodu vallahi uyuyamıyorum uykudan sıçradım kıpırdamıyo diye rüyalarıma giriyo korkudan uyuyamıyorum tüm aile panik olduk kv ler annemler elti görümce herkes panikde ki çevrede bebeğini doğmadan yada doğasıya kaybeden bikaç arkadaş var onların halini görüp daha da kahroluyoruz ya bizde yaşarsak diye
Offf delirmek üzereyim acaba cuma gitsem mi bakalım aynıysa tamam doğsun mu diyeyim sonuçta 37. Haftaya geldik artık normal doğum sürecindeyiz ki daha önce verdiği tarihden 1 hafta önce olacak sadece olursa napalım biz

Okurken sizin de beyniniz yanar kesin bide yaşarken beni düşünün o yüzden ne olur nokta virgül diyecekseniz hiç demeyin
Oncelikle Allah yardimciniz olsun. Kucuk oglumda ayni problemi yasadim bende. Cok sukur simdi 6 yasinda.

Diğer konuları yasa madim bilmiyorum ama.kilo konusunda kesim bilemiyorlar emin olun büyük kızıma.doktor hep küçük bebek düşük doğum ağırlıklı olacak falan dedi karnım çok çok küçüktü ve ben çok istahsizdim doktorun 3 kilo altında dediği bebek 3.270gr doğdu yarim kiloya kadar yanılma payları kesinlikle var bence

Kilosuna sıkıntı yok. Mesela bizde bir hafta 2600 iken diger hafta 2300 olmuştu. Yanlış olabiliyor. Ayrıca hareketler sizin dediginiz hafta bende de azdı. Dogum haftası cok hareket ediyordu çünkü yeri daraldı artık demişti doktorum. Anne karnında 1 günü bile cok degerli. Bu sekilde tamamlar kucagınıza Saglıkla alırsınız inşallah

Kızım 35+5te 1800kg doğdu ve küvöze girmedi. Hareketlerinde bir sıkıntı yoktu. Sadece kilo alımı aşırı yavaştı. Sizin haftada illa küvöze girecek o yüzden biraz daha kalsın diye bir durum yok. Tabi anne karnında geçen bir gün bile bebek için avantaj ama kilo alımı durduysa ya da gerilediyse ve hareketlerde de sıkıntı varsa belki alınması daha iyi olabilir. Ben normal kadın doğumcum dışında bir de bir perinatoloji uzmanının takibindeydim. Çocuğun ne zaman nasıl doğacağına o karar verdi. Kadın doğumcum da harfiyen uyguladı. Bence siz de tek doktorlar kalmayın. Allah hayırlı doğumlar nasip etsin.

Canim yaşadıklarını cok iyi anliyorum bnde hemen hemen seninle ayni seyi yaşadım 37 haftalik kontrolumde doktorumuz kilo almamis bebek bi onceki kontrol ile ayni yalnis mi olctum deyip 4 5 sefer olctu ama ayni sonuc cikti dedi sana 3gun musade bu zamanda cok iyi besleneceksin proteinn agirlikli esim dedi cok iyi duzenli ve dikkatli beslenio zten olsun bidha dedi 3gun nel3r yedim neler kilo alsin die 38.haftaya girmiştim ama bebegin bayagi zamandir 1 hafta geriden geliodu snra ayni son muayenede ebe alt muayenesi yapti cati dar ve hic acilma yok dedi doktorumuz ultrasonda 2680gr almamış bebek kilo hemen alıyoruz bebegi normal doguramazsin sni perisan etmeye gerek yok cati dar acilma yok dedi bnde sok olmustum suan hemen mi die ewt bebegi riske atmaya gerek yok dogunca daha iyi kilo alir anne sutu ile artık icerde beslenemio dedi ben 3 gun musade istedim korktum kndimi hazir hissetmedim ve 3 gun snra alindi kizim doktorunda dedigi gibi 2680gr tam dogdu cok sukur saglikli kuvezde de kalmadi sarilik atlattik suan kilosu da boyuda cok iyi uzun oldu kusura bakma demem o ki baska bi doktora da icin rahat etsin die bnc3 bi muayene ol ve ayni sonucu gordu isen doktorundan hemen alınmasını talep et

Doktorların ortak lafı herhalde bu 2 saat hareket etmezse gel lafı. Bana her gittiğimde söylüyordu da 1-2 takip ettim sonra unuttum gitti. Kafayı yer insan iki saat oldu mu olmadı mı diye.
Bebeğin yapısı öyledir belki de sakindir. Arkadaşımın da hep nst iki kere çekiliyordu hep çikolata falan yediriyorlardı bebek hep uyuyordu. Bi doğdu maşallah şimdi de hiç uyumuyor :)

Stres yapıp üzüldükçe daha kötü etkileneceksiniz vardır bi hayır dua edin Rabbim korur inşallah. Amaa kesinlikle başka bi doktora da gidin. Ve son haftalar bebeğin en hareketli olması gereken zamanlar derler uzun süre hareketsiz kalrsa sakın ihmal etmeyin bide eğer sizin için bi sorun olmayacaksa saat başı tansiyonunuzu ölçün yukselmemesine dikkat edin

birebir aynısı oldu ikinci çocuğumda. normal doğum yapmıştım ilkinde bu sebeple yine normal olsun istedim ama olmadı. 35'ten 38'e tam 3 hafta hiç kilo almadı bebeğim. 2400 doğdu 38. haftada sezaryenle. doktorunuza güvenin. sağlıkla kucağınıza alırsınız inşallah.
küçükler çabuk toparlar bir de :) 2-3 ayda normali yakalar..

Konuya geçeyim

Kordonubuzla ilgili sıkıntı var ne kadar kal sada kilo almayacak hafta nizi doldurmissiunuz ben dogurmaniz taraftarıyım.yinede siz bilirsiniz hakkınızda hayırlısı olsun

meloşum başka bir doktora daha mı görünseniz acaba bu durumlarda farklı bir ölçüm cihaz durumu netleştirebilir. farklı bir yorum alırsınız

Aynı sorun bende de var ama ben hiç bu kadar takmadım bence stresiniz daha çok yansır bebeğe sakin olun kiloya bu kadar takmayın 40haftalık 2500 kilo doğuranlar oluyor Benimde kilosu haftasından çok düşük beslenmesi iyi dedi doktor ama eşim ve ben ufak tefeğiz genetiktir diye takılmadı.

X