• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim aileyi cileden cikaran minik ergen kiz kardesim

Bu arada kardeşinizin telefonunu karıştırmaya hakkınız yok, bilin istedim. O sizinkini karıştırsa mesajlarınızı okusa sinirlenirsiniz eminim. Belki de kardeşim başkalarının telefonunu karıştırıyor diye konu açarsınız...
Reşit degilse vardir , ben konu sahibine hicbir konuda hak vermedim yorum bile yapmiyorum kendisine ancak resit olmayan bir cocugun telefonunu ebeveynleri kontr edebilir , bu sayede yakalanan binlerce subyanci var
Bende oglumunkini kontrol ediyorum kendisi de biliyor bunu

"Ergenlik"lafi kisaca cagimizin genclerinin son on kusur senedir turlu tripten tribe girdigi bunalimin adi oldu.Dogu da okumak icin babasinin gozlerinin icine bakan kiz neden ergenlik tribine giremiyor?yada kucuk yasta calismak zorunda kalan erkek cocuklari?hayat kosullarimi farkli kiliyor bu buyume ataklarini yoksa bizmi yanlis adlandiriyoruz bu simarik tavirlari,ergenlik diye.Kimsenin bu sureci cok sancili gecirdigine inanmiyorum,naz yapicak birileri vardir nazlari gecmistir o kadar.Yetimhane de buyuyen cocuk kime neyin tribini atabilirki,sikiysa ters bir hareket yapsin.Hayat cok zor anne babasina nazi gecer de sikiysa okulda hocasina tavir alsin,yapamaz.Size tavsiyem sorumsuz bir karakteri varsa torpulemek adina sorumluluklar verin,calistirin.yasadigim ulkede 12 yasinda cocuklar caoismaya basliyor.sertifikali kurslara gidip evde cocuk bakma ve buna benzer okul disi ailelerin gozetiminde calismaya basliyorlar. mcdonalds,gibi yemek dukkanlarinda,kafelerde,marketlerde kucuck cocuklar calisiyor.Kendi paralarini kazanip hem harclik hemde universte icin birikim yapiyorlar.Hem okusun,hem okul disi sorumluluk alsin hayatin gercekleriyle bir yuzlessin garanti veriyorum pamuk gibi olucak.
Maslow'un İhtiyaçlar Hiyerarşisi piramidine bakmanızı öneriyorum. Kendini gerçekleştirme bu piramitte son basamaktır. Daha yaşamsal ihtiyaçlarını zar zor karşılayan bir birey tabiki de son basamağa ulaşamaz ve haliyle bizim anladığımız anlamda bir ergenlik yaşayamaz, cunku önce piramidin alt basamaklarını tamamlamak zorundadır. Yani doğuda eğitim hakkını elde edebilmek için çabalaması gereken veyahut karnını doyurmak için, okul harçlığını çıkarmak için çalışması gereken bir çocuk tabiki piramidin en üst basamağına ulaşamaz. Ayrıca 18 yaşın altında bir bireyi ihtiyaçlarını karşılamak için çalışmaya mecbur bırakmak suçtur. Çocuk ihmali ve dolayısıyla istismarıdır.

Arkadaslar tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.
Ama aramizda bazi uyelerin akil sagligindan suphe eder oldum.
Birincisi beni kiskanclikla suclamak nasil haddinize? Kardesimi kiskanacak olsam onun icin bu kadar endiselenmezdim. Ona karsi icimde sevgiden baska hicbir duygu olamaz ki yapi geregi soguk olmam onu canimdan cok sevdigim gercegini degistirmez.
Ikincisi, 14-15 yasindaki bir COCUGUN telefonunu karistirmak ebeveynlerin en dogal hakki. Ozguvenini etkileyecek bir durum soz konusu degil zira ruhu bile duymuyor. Kiminle konusuyor, nelere goz atiyor diye bakiyorum cunku bu boylesi rezil bi teknoloji caginda yasina uygun olmayan pek cok icerige ulasabiliyor. Siz tasvip etmiyorsaniz kendi cocugunuza yapmayiverin fakat bir baskasinin ebeveynligini sadece kendi dogrunuzu merkeze alarak elestiremezsiniz.
Ucuncusu size unlike basiyor olmam sabit fikirli oldugumu degil sizin uslupsuz oldugunuzu gosterir.

Korece kursu fikrini veren arkadasa da tesekkur ederim. Bu fikri kardesimle paylastim bile cok hosuna gitti.
Ayrica benim ergenligim sorunsuz gecmisti, o nedenle daha cok korkuyordum, fakat aranizda ergenligini boyle yasayan insanlar olmasi ve sonradan duzelmesi beni rahatlatti. Samimi yorum yapanlari kocaman opuyorum.

İki tane ergen kızım var
İkisininde kişilikleri çok farklı
Siz ve kardeşinizde olduğu gibi
Bu konuda sizi anlıyorum
İki kızımda kore gruplarını dizilerini severler
Bu konuda sorun görmedim işim açıkçası
Bu konuda siz nasıl yaklaşıyorsunuz diye sorsanız
Bende onlarla izliyorum yorum yapıyorum fikrimi söylüyorum
Ha zevk alıyormuyum hayır ama kızlarımın yanında olmak zevk veriyor
Eleştirenler olmuş haksız buldum eleştirenleri
Bts mesala koreografi klipleribdeki ayrıntılar çok kaliteli
Hatta mimar bir arkadaş harika diye değerlendiyordu kliplerindeki ayrıntıları
Bu konuda onun karşında değil onunla olun avantaja çevirin dillerini öğrensin
Bunda bir sakınca yok
Dini konularda üzerine gitmeyin
Deizm
Özenti mi onun kendi fikrimi bu zamanla anlayacağı birşey
Burada tek canımı sıkan şey benim odasına kapanıp insanlarla iletişimi sosyal mecra arkadaşlarla sınırlı tutması olurdu
Bakın hepimiz sorun yaşıyoruz
Ve geçiyor inanın
Geçen hafta 16 yaşında olan kızım apartmanı sallsmış mecaz değil bildiğin sallamış
Mizik setini son ses açmış pitbulll dinletmiş apartmana
Sebep diye sorunca
Üste sorun yaşadığım komşuma ders verecekmiş
Ben çok yumuşakmışım (alakası yok) komşuda bu dilden anlarmış
Aramızda kalsın
Şikayetlerim azalmadı değil
Neyse çokta üzerine gitmeyin

Arkadaslar tavsiyeleriniz icin tesekkur ederim.
Ama aramizda bazi uyelerin akil sagligindan suphe eder oldum.
Birincisi beni kiskanclikla suclamak nasil haddinize? Kardesimi kiskanacak olsam onun icin bu kadar endiselenmezdim. Ona karsi icimde sevgiden baska hicbir duygu olamaz ki yapi geregi soguk olmam onu canimdan cok sevdigim gercegini degistirmez.
Ikincisi, 14-15 yasindaki bir COCUGUN telefonunu karistirmak ebeveynlerin en dogal hakki. Ozguvenini etkileyecek bir durum soz konusu degil zira ruhu bile duymuyor. Kiminle konusuyor, nelere goz atiyor diye bakiyorum cunku bu boylesi rezil bi teknoloji caginda yasina uygun olmayan pek cok icerige ulasabiliyor. Siz tasvip etmiyorsaniz kendi cocugunuza yapmayiverin fakat bir baskasinin ebeveynligini sadece kendi dogrunuzu merkeze alarak elestiremezsiniz.
Ucuncusu size unlike basiyor olmam sabit fikirli oldugumu degil sizin uslupsuz oldugunuzu gosterir.

Korece kursu fikrini veren arkadasa da tesekkur ederim. Bu fikri kardesimle paylastim bile cok hosuna gitti.
Ayrica benim ergenligim sorunsuz gecmisti, o nedenle daha cok korkuyordum, fakat aranizda ergenligini boyle yasayan insanlar olmasi ve sonradan duzelmesi beni rahatlatti. Samimi yorum yapanlari kocaman opuyorum.
Aynen reşit olmayanların telefonlarını ebeveynler kontrol edebilir, etmeli de bence. Yok özel hayatın gizliliğiymiş gibi yorumlara katılmıyorum reşit olmayan bir çocuk için. Ben de reşit değilken anne babam kontrol ediyordu bilgisayarımı telefonumu, ama şu var ki bence bu abla olarak size düşmez. Anne baba yapmalı bunu.

Siz kardeşinizin ebeveyni değilsiniz yalnız.
Tedirgin olduğunuz durumları ailenizle paylaşmanız ayrı, çocuğun anası babası rolüne girmek ayrı.
Böyle bir şey yaptığınızı fark ederse abla-kardeş ilişkiniz düşündüğünüzden çok daha fazla zarar görür.
Bırakın da ebeveynliği ebeveynleri yapsın. Siz ablalığınıza odaklanın.

İnsanoğlu sürekli evrim geçiriyor, beğenileri, duygu ve düşünceleri devamlı değişiyor, ergenlik dönemi de bu değişim sürecinin bir parçası, sizin gibi sakin ergenlik geçiren biri için kardeşinizin hali korkutabilir ama standart bir ergen psikolojisinde, şu an herşeyi o biliyor, onun düşünceleri doğru, kimse onu anlamıyor modunda, bir nevi onun hayattaki duruşu, baş kaldırışı gibi düşünün:))) geçecek hepsi, 3-5 sene sonra karşınızda farklı bir insan bulacaksınız, kardeşiniz gibi ergenlik geçiren kimse o dönemdeki gibi kalmıyorHoppa

Kendisine ve başkasına zarar vermediği sürece müdahale etmeyin. Kontrollü bir şekilde bu dönemi anlatmasını saglamaktan başka yapabileceğiniz birşey yok.

Siz kardeşinizin ebeveyni değilsiniz yalnız.
Tedirgin olduğunuz durumları ailenizle paylaşmanız ayrı, çocuğun anası babası rolüne girmek ayrı.
Böyle bir şey yaptığınızı fark ederse abla-kardeş ilişkiniz düşündüğünüzden çok daha fazla zarar görür.
Bırakın da ebeveynliği ebeveynleri yapsın. Siz ablalığınıza odaklanın.

hanimefendi ailede benim kadar teknolojiye hakim birisi yok. Bu neticeyle kontrol etme gorevi bana dusuyor. Anam babam gelmis 50 kusur yasina. Bir eline alsalar o telefonu nereye bakacaklarini dahi bilmezler.
Cidden bu sitede sadece elestirmek icin yazan insanlardan gina geldi.

İnsanoğlu sürekli evrim geçiriyor, beğenileri, duygu ve düşünceleri devamlı değişiyor, ergenlik dönemi de bu değişim sürecinin bir parçası, sizin gibi sakin ergenlik geçiren biri için kardeşinizin hali korkutabilir ama standart bir ergen psikolojisinde, şu an herşeyi o biliyor, onun düşünceleri doğru, kimse onu anlamıyor modunda, bir nevi onun hayattaki duruşu, baş kaldırışı gibi düşünün:))) geçecek hepsi, 3-5 sene sonra karşınızda farklı bir insan bulacaksınız, kardeşiniz gibi ergenlik geçiren kimse o dönemdeki gibi kalmıyorHoppa

tesekkur ederim Mune abla.:KK200:

Ergenliğinin zirvesinde olmasından kaynaklı biraz idare edin bu süre geçici. Erkek gibi takılması da normal çünkü o dönem bi karışıklık oluyor.

Ben lisedeyken bildiğiniz kezbandım. Ne makyaj ne bişey bayağı erkek arkadaşlarımın polarlarından giyiyordum. Kızlarla anlaşamadığım için arka dörtlü erkek arkadaşlarla takılıyordum bayağı onlarla erkek muhabbeti de yapıyordum. Leş bi ortam ilave olarak bir pesimistlik isyankarlık dini soru işaretlerine cevap arama süreci geçirdim.(ki bu konuda beş altı hoca denen şahısları dumur etttim cevap veremediler sorulan sorulara ilmi yetersiz olduğu için) odaya kapanıp etliye sütlüye karışmazdım ama bana karışanı da öfkeden boğardım. Ağır geçirdim ciddi manada.
Şuan yaşım 25 ne kadar saçma sapan hareketlermiş diyorum. 18den sonra toparlanıp kadınsı hissetmeye başladım yani giyim konusunda düzelttim makyaj yapmaya başladım topuklu ayakkabıyı keşfettim kendime geldim. Sonra düşman olduğum annemle avmlere gidip gezmeye başladık markete bile birlikte gider olduk o derece bağlandık. Şimdi de tesettürlü giyimine dikkat eden uyduran yerine göre makyaj süs de yapan biriyim.
Herşey bir süreç geçiyor bence biraz savredin kardeşiniz ağır geçiriyor bu süreci. Köstek olup onu daha kötü yollara sevk etmeyin.

Yıllardır kore dizisi izlerim bazı şarkılarıda severek dinlerim ..koreli gruplar kılsız tüysüz baby face oğlanlardan oluşuyor bununda etkisiyle pekçok ülkede kpop hayranı fazla özellikle kızlar.. Ergen o ablası takip et ama baskı uygulama..

ben kardesime nasil davranmaliyim? Bu cocuk duzelir mi?
hanimefendi ailede benim kadar teknolojiye hakim birisi yok. Bu neticeyle kontrol etme gorevi bana dusuyor. Anam babam gelmis 50 kusur yasina. Bir eline alsalar o telefonu nereye bakacaklarini dahi bilmezler.
Cidden bu sitede sadece elestirmek icin yazan insanlardan gina geldi.

İnanır mısınız, soru sorup, sonra kendisini yoldan çevirip fikir beyan etmişiz gibi triplere giren konu sahiplerinden de bana gına geldi.
Hangi cevabı istediğinizi söyleseydiniz keşke. Ona göre yazardık :işsiz:
İyi akşamlar.

İnanır mısınız, soru sorup, sonra kendisini yoldan çevirip fikir beyan etmişiz gibi triplere giren konu sahiplerinden de bana gına geldi.
Hangi cevabı istediğinizi söyleseydiniz keşke. Ona göre yazardık :işsiz:
İyi akşamlar.

Banlanmak istemiyorum gercekten usulca konumu terk ederseniz bahtiyar olurum.
Zira Mevlana’nin bir sozu var munakasaya girmemekle ilgili.:KK14:
Iyi gunler.

Ergenliğinin zirvesinde olmasından kaynaklı biraz idare edin bu süre geçici. Erkek gibi takılması da normal çünkü o dönem bi karışıklık oluyor.

Ben lisedeyken bildiğiniz kezbandım. Ne makyaj ne bişey bayağı erkek arkadaşlarımın polarlarından giyiyordum. Kızlarla anlaşamadığım için arka dörtlü erkek arkadaşlarla takılıyordum bayağı onlarla erkek muhabbeti de yapıyordum. Leş bi ortam ilave olarak bir pesimistlik isyankarlık dini soru işaretlerine cevap arama süreci geçirdim.(ki bu konuda beş altı hoca denen şahısları dumur etttim cevap veremediler sorulan sorulara ilmi yetersiz olduğu için) odaya kapanıp etliye sütlüye karışmazdım ama bana karışanı da öfkeden boğardım. Ağır geçirdim ciddi manada.
Şuan yaşım 25 ne kadar saçma sapan hareketlermiş diyorum. 18den sonra toparlanıp kadınsı hissetmeye başladım yani giyim konusunda düzelttim makyaj yapmaya başladım topuklu ayakkabıyı keşfettim kendime geldim. Sonra düşman olduğum annemle avmlere gidip gezmeye başladık markete bile birlikte gider olduk o derece bağlandık. Şimdi de tesettürlü giyimine dikkat eden uyduran yerine göre makyaj süs de yapan biriyim.
Herşey bir süreç geçiyor bence biraz savredin kardeşiniz ağır geçiriyor bu süreci. Köstek olup onu daha kötü yollara sevk etmeyin.

cok tesekkurler.
Dun bayagi sabirli davrandim ve iyiydi aramiz. konusurken saygisizca konusmasa daha iyi olacak, kufuru sakiz gibi dolamis agzina. Arada sinif arkadasi olmadigimizi unutup anneme bile cevap veriyor bu sekilde.

cok tesekkurler.
Dun bayagi sabirli davrandim ve iyiydi aramiz. konusurken saygisizca konusmasa daha iyi olacak, kufuru sakiz gibi dolamis agzina. Arada sinif arkadasi olmadigimizi unutup anneme bile cevap veriyor bu sekilde.
İnanın geçecek. Annenizle olan diyaloğuna siz karışmayın gerekirse anneniz sert çıkar veya babanız el atar ama siz bişey derseniz düşman olursunuz.
Onlar kendi aralarındaki sorunları kendileri çözsünler. Anneniz olduğundan korumacı davranmanız gayet doğal ancak o böyle algılayamayacağı için uzak kalın.
Size yaptığı saygısızlıklarda haddini bildirin yeterli.
Küfür de çok normal sanırım sinirlendiğimde hala küfür ediyorum ciddi manada ondan kurtulamıyorum ama en azından günlük konuşmada kullanmıyorum. Bu da gececek

Back
X