• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim aileyi cileden cikaran minik ergen kiz kardesim

Benimle yaalı yulu konuşmayın bu bir
18 yaş bunun ayrımını yapmak için biraz daha büyük bir yaş olabilir ama 13 14 15 yaş için o müzik grupları tehlikeli. Kadın gibi makyajlı erkekler birbirleriyle öpüşen aynı cins insanlar bunları normal karşılayacak kadar geniş mezhepli bir aile değilim olmayacağımda. Ayyy ama onlarda insan yeaaaa saçmalığına giremem kimse çocuğunda farklı cinsel eğilimler olmasını istemez.
Farklı kültür tanımak öğrenmek başka birşey.
Müzik grubuyla olmaz o iş.
O yaştaki bir kız aksine genç kızlığa özenir normal şartlarda. Ufak ufak makyaj malzemeleri saç modelleri vs dikkatini çekmeye başlar. Konu sahibinin kardeşi tam aksi davranıyor.
Sonuna kadar haklisiniz bayan benimde ergenliğim saçma sapan şeylerle geçti ve o yaşlar çok tehlikeli yaşlar herşeyi yapabyapabilecek yaslardir

Kizlar sabah sabah bana konu actiran kisi kiz kardesim. Zat-i muhterem 15 yasinda tazecik bir ergen. Anneme cok cektiriyor. Odasina gidip kapiyi kapiyor 24 saat abartmiyorum. Arada telefonunu kurcaliyorum yanlis seyler yapiyor mu diye ama yok, arkadaslariyla geyik yapmaktan ve sacma sapan kore dizileri izlemekten baska bir eylemi yok.
Bizi cileden cikartan birkac sey ise sunlar: fasulye kadar boyuyla deizm savunuyo olmasi (Musluman bir aileyiz ve asla gerikafali degiliz, evde dine dair bir baski yok, bizi delirten hicbir konuda okumadan arastirmadan sadece havali oldugunu dusundugu icin arkadaslarina ozenip deist takilmasi. Bunu belirteyim de!) asla ders calismamasi, cok hircin olup her seye karsi gelmesi evi birbirine katmasi, aynaya bakip cok yakisikliyim demesi, erkek reyonundan ve bol kiyafetler giymesi(arada babamdan giyiyor), sacini erkek gibi kisacik kestirmek istemesi. Biz korkuyoruz bir taraftan kimlik bunalimi yasiyor diye fakat muhtemelen bu konuda da sosyal medya ve arkadaslarina ozeniyor. Yoksa cinsel egiliminin sadece erkeklere yonelik oldugunu gozlemleyebiliyorum cok net.

ve tum bunlarin yaninda; ben sehirdisinda okuyorum. Eve 2-3 ayda bir ancak gidiyorum. Bu surec icerisinde beni asla aramiyor, ararsam acmiyor, sadece bir sey isteyecegi zaman (orn;netflix sifreni versene,bana su tshirtu alsana) emir kipi seklinde mesaj atiyor.
Ben yapim geregi soguk ve mesafeliyim. Oyle ablaciiimm arim balim petegimmm modunda olamiyorum maalesef. Cok kotu bi abla oldugumu dusunmeye basladim cunku iletisimimiz hicbir zaman iyi olamadi. Bu durum beni kahrediyor icten ice.

ben kardesime nasil davranmaliyim? Bu cocuk duzelir mi?
Youtube de sözler köşkü diye bi sayfa var orda müslümanlığı farklı düşüncelere karşı savunan kardeşlerimiz var benim erkek kardeşim de deistim ben deyip duruyor ben o sayfayı izlemesini söylüyorum ama yok artık kendim izleyip onun sorularına cevap vermeye başladım . Yine de algısı değişmiyor kafasını yıkayan ıyi yıkamış . Kardeşinin erkek gibi takılmasına gelince 13 yaşında bende yaşadım aynı durumu 😂 erkeklerin özgür oluşu bana çok cazip geliyordu onlar gibi davranırsam ailem disarda daha fazla kalmama izin verir gibi geliyordu. 17 yaşına girince kadınsilik daha cazip gelmeye başladı vücudumu farkettim . Ona şey diyebilirsin ablacım çok guzelsin fizigin de çok güzel neden bi tarz kıyafetler ile güzelim fiziğini kötü gösteriyorsun gibi şeyler . Umarım durum biran önce geçer.

Youtube de sözler köşkü diye bi sayfa var orda müslümanlığı farklı düşüncelere karşı savunan kardeşlerimiz var benim erkek kardeşim de deistim ben deyip duruyor ben o sayfayı izlemesini söylüyorum ama yok artık kendim izleyip onun sorularına cevap vermeye başladım . Yine de algısı değişmiyor kafasını yıkayan ıyi yıkamış . Kardeşinin erkek gibi takılmasına gelince 13 yaşında bende yaşadım aynı durumu 😂 erkeklerin özgür oluşu bana çok cazip geliyordu onlar gibi davranırsam ailem disarda daha fazla kalmama izin verir gibi geliyordu. 17 yaşına girince kadınsilik daha cazip gelmeye başladı vücudumu farkettim . Ona şey diyebilirsin ablacım çok guzelsin fizigin de çok güzel neden bi tarz kıyafetler ile güzelim fiziğini kötü gösteriyorsun gibi şeyler . Umarım durum biran önce geçer.

Bahsettiğiniz youtube kanalı inanmayana çok komik geliyor. Kardeşinizin umursamaması normal.

Kore dizilerinden ve müzik gruplarından uzak tutun.
Benim kız da izliyordu birara. O gruplardaki tiplere bakıyorsun kız mı erkek mi belli değil. Erkekliğe özeniyor belliki. Asiliği aksiliği geçer ama erkeksi tavırlarından vazgeçirin. Ben çok tehlikeli buluyorum bu kore hayranlığını. Kız arkadaşlarıyla buluşturun. Sizle yada annenizle takılsın biraz.
Anacım o guruplardaki erkekler erkeğe benzemiyor ki

Anne babanıza daha çok iş düşüyor.
Zaten uzaktasınız, normalde de sıcak bir ilişkiniz yokmuş,bana saygılı davran, niye beni aramıyorsun diyerek birşey elde edemezsiniz.

Kardeşiniz o yaşa gelene kadar anne babanızla ilişkisi nasıldi? Bu çocuklar pat diye 15 yaşında gelmiyor, herhangi bir hobi edinmemis, dizi izlemek ve telefonla meşgul olmanın dışına çıkması için yönlendirilmemiş, alternatif sunulmamissa şuan ki durumu çok anormal değil.

İnanç noktasında, kardeşinizle aynı yaşta kuzenimle anne babasının isteğiyle bir süre ayrıca ilgilendim. Çoğunluğu arkadaşlarında etkileniyor bu yaşlarda, ailesinden ayrı düşünmek inanmak cazip geliyor. Deist olduğunu söylüyordu kuzenim ama birkaç öğrendiği cümle dışında bir fikri yoktu bununla ilgili. Çocuğun inancı, benim neye inanmak istiyorsa inanır diyeceğim bir konu değil ama bu konu da kızarak, yargılayarak çözülemez. Yine öncesinin olması ve aile tarafından sürekli desteklenmesi gereken bir konu.

Birsey olmaz zamanla oturur hersey yerine bu kadar dert edecek birsey yok. Kotu aliskanliklar veya hayatini etkileyecek seylere bulasmadigina emin olun yeter.
Ben de ergenken tam bir baş belasiydim. :) Bir gun duygusal emo oluyordum bir gun asi rocker olup hep siyah kiyafetler aliyordum filan. Herseyi burada anlatmak istemiyorum ama kardeşinizdan cok daha fazla seyler yaptim anlatsam kardeşini öpüp basina koyarsin.
Zamanla sakinleştim, duruldum, dusuncelerim degisti, normal bir insan oldum. Cokta ustune gitmemek lazim bazilari ergenligini agir geciriyor.

O dönemde gençler revaçta-popüler olan şeylere sıkı sıkıya bağlı olabiliyor. Benim zamanımda dümdüz saç popülerdi okulda formaya öf pöf diyen kızların saçları dümdüzdü ütülerlerdi saçlarını hepsi fabrikadan çıkmış gibi. Ben de saç düzleştirici alalım der dururdum anneme. Şimdiki aklım olsa saçlarımı özellikle dalgalı haliyle bırakırdım. Ayrıca cinsel eğilim öyle onu görüp bunu izleme ile değişecek bir şey değil.

Deizme gelince yine o yaşlarda yaşam görüşleri kolaylıkla değişebiliyor dolayısıyla zamana bırakıp gözlemlemenizi yeğlerim.

Aslında konunuza bakıldığında emir kipiyle konuşması ve ders çalışmaması dışında endişe verici bir durum yok.

Ek: 24 saat odasında demişsiniz de şu aşamada günlük yaşamı-keyif aldığı konular yadırganıyor aileniz ve bizzat tarafınızdan. Haliyle ne konuşup ne paylaşabilir ki sizinle?

Ekin eki: Yalnız kaç yaşındayım aileme asnostiğim diyemiyorum kardeşinizin deistim demesini takdir ettim senciyiz kardeş. :) ama derslerini ihmal etme. :) isteklerini fikirlerini kibar bir dille ifade et. Kibarlık kaybettirmez.

Son düzenleme:
Bilemiyorum. Ama kendisi hangi dine isterse inanabilir. Bu bir başkasını ilgilendirmez. Birşeyi bilip bilmeden savunması çok normal geldi bana. Hangi din olursa olsun kimsenin kendi dinini tam olarak bildiğini görmedim. Bu konuda Tartışmanız doğru değil. SonradAn çok negatif etkilerini görürsünüz.
eğer dediğiniz gibi dini düşüncesi “ özenti “bir durumsa sonradan tekrar düşünceleri değişir. Ama müslüman olmayabilir . Belki başka dini görüşü daha mantıklı bulur. Daha oturaklı yaşlara geldiğinde kendi dinine karar verecektir.
bu konuda sorun şurda herkes kendi inancını ciddiye alıyor. Başkasınınkini küçümsüyor. Halbuki karşılıklı saygı çok önemli. Eğer bence biri bize özellikle danışmıyorsa karşısına geçip misyonerlik benzeri davranışlar yapmamalıyız. Bu her farklı dini görüş için geçerli. Ergen , yetişkin farketmez.

ergenliği zor geçen insanları anlıyorum çünkü 12 13 yaşındayken aşırı aptallaştığım dönemler olmuştu. Ama genel olarak ben iyi bir çocuktum. Zararsızdım.
bana yaptıkları biraz empati düşüklüğü gibi geldi. Sürekli bir başkasının havasını çekerek yaşayamazsınız. Annenize de yazık. Size de. Biraz abartmış kardeşiniz. Ergenliğe rağmen yinede çevreye bu kadar düşüncesiz davranmamalı. Acımasızlık yapıyor sanki biraz. Ve 15 o kadar küçük değil. Biraz artık sizlerle sağlıklı iletişime girmesi lazım.
çocuk büyütmek çok zor. Kolay gelsin. Sizin yaşınız kaç bilmiyorum ama siz de o evin evladısınız. Böyle yaparak sizin haklarınızı da alıyor aslında. Yaşı küçük diye kendini bu kadar üstün görmemeli. Sizinle aynı konumda olduğunu , aynı evin evlatları olduğunuzu unutmamalı.

O dönemde gençler revaçta-popüler olan şeylere sıkı sıkıya bağlı olabiliyor. Benim zamanımda dümdüz saç popülerdi okulda formaya öf pöf diyen kızların saçları dümdüzdü ütülerlerdi saçlarını hepsi fabrikadan çıkmış gibi. Ben de saç düzleştirici alalım der dururdum anneme. Şimdiki aklım olsa saçlarımı özellikle dalgalı haliyle bırakırdım. Ayrıca cinsel eğilim öyle onu görüp bunu izleme ile değişecek bir şey değil.

Deizme gelince yine o yaşlarda yaşam görüşleri kolaylıkla değişebiliyor dolayısıyla zamana bırakıp gözlemlemenizi yeğlerim.

Aslında konunuza bakıldığında emir kipiyle konuşması ve ders çalışmaması dışında endişe verici bir durum yok.

Ek: 24 saat odasında demişsiniz de şu aşamada günlük yaşamı-keyif aldığı konular yadırganıyor aileniz ve bizzat tarafınızdan. Haliyle ne konuşup ne paylaşabilir ki sizinle?

Ekin eki: Yalnız kaç yaşındayım aileme asnostiğim diyemiyorum kardeşinizin deistim demesini takdir ettim senciyiz kardeş. :) ama derslerini ihmal etme. :) isteklerini fikirlerini kibar bir dille ifade et. Kibarlık kaybettirmez.
Saç ütüleme gibi zor dönemlerden geçmiş bir milletiz 🤫

Anacım o guruplardaki erkekler erkeğe benzemiyor ki
Cok yanlış ve ırkcı buldum bu görüşünüzü. İnsanların dış görünüsleri hakkında yorum yapmamalıyız. Birine sisko demek nasıl ayıpsa erkeğe benzemiyor demekte ayıptır. Herkes kendi kültürünü yansıtıyor.

Kizlar sabah sabah bana konu actiran kisi kiz kardesim. Zat-i muhterem 15 yasinda tazecik bir ergen. Anneme cok cektiriyor. Odasina gidip kapiyi kapiyor 24 saat abartmiyorum. Arada telefonunu kurcaliyorum yanlis seyler yapiyor mu diye ama yok, arkadaslariyla geyik yapmaktan ve sacma sapan kore dizileri izlemekten baska bir eylemi yok.
Bizi cileden cikartan birkac sey ise sunlar: fasulye kadar boyuyla deizm savunuyo olmasi (Musluman bir aileyiz ve asla gerikafali degiliz, evde dine dair bir baski yok, bizi delirten hicbir konuda okumadan arastirmadan sadece havali oldugunu dusundugu icin arkadaslarina ozenip deist takilmasi. Bunu belirteyim de!) asla ders calismamasi, cok hircin olup her seye karsi gelmesi evi birbirine katmasi, aynaya bakip cok yakisikliyim demesi, erkek reyonundan ve bol kiyafetler giymesi(arada babamdan giyiyor), sacini erkek gibi kisacik kestirmek istemesi. Biz korkuyoruz bir taraftan kimlik bunalimi yasiyor diye fakat muhtemelen bu konuda da sosyal medya ve arkadaslarina ozeniyor. Yoksa cinsel egiliminin sadece erkeklere yonelik oldugunu gozlemleyebiliyorum cok net.

ve tum bunlarin yaninda; ben sehirdisinda okuyorum. Eve 2-3 ayda bir ancak gidiyorum. Bu surec icerisinde beni asla aramiyor, ararsam acmiyor, sadece bir sey isteyecegi zaman (orn;netflix sifreni versene,bana su tshirtu alsana) emir kipi seklinde mesaj atiyor.
Ben yapim geregi soguk ve mesafeliyim. Oyle ablaciiimm arim balim petegimmm modunda olamiyorum maalesef. Cok kotu bi abla oldugumu dusunmeye basladim cunku iletisimimiz hicbir zaman iyi olamadi. Bu durum beni kahrediyor icten ice.

Benim de ergenliğim çok zor ve hırçın geçti annem her halükarda yanımda oldu ve iyi davrandı. Mutlaka iyi olun biraz manipüle edin ki bu bi iki yıllık süreç sonunda size tapsın ve aklı da başına gelsin.

Canimcim bence bu cocuk normal ya. Cok normal bir ergen gibi geldi bana. Butun davranislari tipik ergen davranisi gibi geldi. Sanki ona karsi daha anlayisli daha sevecen olursaniz aranizdaki sogukluk da kalkar gibi :)

Cok yanlış ve ırkcı buldum bu görüşünüzü. İnsanların dış görünüsleri hakkında yorum yapmamalıyız. Birine sisko demek nasıl ayıpsa erkeğe benzemiyor demekte ayıptır. Herkes kendi kültürünü yansıtıyor.
Irka dair bir ibareyi nerede gördünüz, cinsiyet ve ırk arasındaki farkı belirtmeme gerek yok.
Bu grupların cinsiyetsizliğe özendirdiğini uzmanlar belirtiyor.

Jenerasyon çatışmasının kemikleşmiş hali gibi konu...
Kız kardeşinizin böyle davranması normal. 12-13 yaşlarında ben de aynı sayılırdım. Kore hayranlığı, kıyafet seçimi, saç şekli, fikirleri vs saydığınız kadarsa hiçbir problem yok. Tek sıkıntı derslerinin üstüne düşmemesi. O konuyu hallederseniz birkaç yaş aldığında olgunlaşıp kendine gelecektir zaten, ailecek "çileden çıkmanız"a gerek yok.

Irka dair bir ibareyi nerede gördünüz, cinsiyet ve ırk arasındaki farkı belirtmeme gerek yok.
Bu grupların cinsiyetsizliğe özendirdiğini uzmanlar belirtiyor.
Kore dizileri hakkında konusulurken o dizideki erkekler için "erkeğe benzemiyorlar" ibaresi kullandınız. Irkçılık sadece x ırkı üstündür/kötüdür demek değildir. Mesela rus kızları çok güzel demekte ırkçılıktır aslında. Veya rus kızları için farklı tabir kullanmakta ırkçılıktır. Her neyse ben de beğenmiyorum tarzlarını ama ayrımcı yorumlar da bulunmak doğru bir davranış değildir. Uzmanların her dediği de doğru değildir. Bazen hic denmeyen şeyler denmiş gibi lanse ediliyor. Ben sadece insani görevimi yaparak size doğrusunu söylemek istedim takdir sizin :KK52:

Kore dizileri hakkında konusulurken o dizideki erkekler için "erkeğe benzemiyorlar" ibaresi kullandınız. Irkçılık sadece x ırkı üstündür/kötüdür demek değildir. Mesela rus kızları çok güzel demekte ırkçılıktır aslında. Veya rus kızları için farklı tabir kullanmakta ırkçılıktır. Her neyse ben de beğenmiyorum tarzlarını ama ayrımcı yorumlar da bulunmak doğru bir davranış değildir. Uzmanların her dediği de doğru değildir. Bazen hic denmeyen şeyler denmiş gibi lanse ediliyor. Ben sadece insani görevimi yaparak size doğrusunu söylemek istedim takdir sizin :KK52:
:işsiz:

Back
X