- 18 Ağustos 2009
- 5.286
- 4.168
- 698
- Konu Sahibi Papatya129
Kore dizilerinde yok evet ama bts gibi gruplarda o söylenen cinsiyetsiz gibi tipler var. Geçecek . Hepimiz ergen olduk . Arkadaş gibi olmaya çalışın dicem..zor allah kolaylık versin .
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bence herkes bu yollardan geçti muhtemelen bi kaç yıla kadar atlatacaktırBenim ergenliğim de çok hırçın geçti.
Aynı kafa bende de vardı.
Ateist deist kafalar. Ki babam uzunca bir süre deistti.
Ben de aşırı bi kadınsı hal başlamıştı. Balkona çıkmazdım makyajsız. Makyaj da baya ağır makyaj.
Anneme çok cektirdim
Şu an 27 yaşındayım.
Ergenlik bitti bende ki bu haller de bitti.
Hatta ergenligin ortasını aşınca baya duruldum.
Tavsiyem ilişkinizi güçlendirin.
Ergenlerin dinlenilmeye ihtiyacı oluyor.
Size katılıyorum ama bazı istisnai durumlar olabilir bence. Reşit olmayan bir çocuğu ebeveynleri takip etmelidir.Bu arada kardeşinizin telefonunu karıştırmaya hakkınız yok, bilin istedim. O sizinkini karıştırsa mesajlarınızı okusa sinirlenirsiniz eminim. Belki de kardeşim başkalarının telefonunu karıştırıyor diye konu açarsınız...
Yani haklısınız ama ablasının yapması hoş değil bence. Bana Ergenken ablam yapmış olsa alınırdım. Bence bu yapılıyorsa anne baba yapmalı ve çocuğun haberi olmalı bundan, diğer türlü çocuk kendisine saygı duyulmamış hisseder.Size katılıyorum ama bazı istisnai durumlar olabilir bence. Reşit olmayan bir çocuğu ebeveynleri takip etmelidir.
Bence de ablanın görevi değil bu anne babanın göreviYani haklısınız ama ablasının yapması hoş değil bence. Bana Ergenken ablam yapmış olsa alınırdım. Bence bu yapılıyorsa anne baba yapmalı ve çocuğun haberi olmalı bundan, diğer türlü çocuk kendisine saygı duyulmamış hisseder.
Saygısızlık sizin vazgecilmeziniz galiba
Hangi uzman onu diyen Allah askina isim verin bana yok oyle birseyIrka dair bir ibareyi nerede gördünüz, cinsiyet ve ırk arasındaki farkı belirtmeme gerek yok.
Bu grupların cinsiyetsizliğe özendirdiğini uzmanlar belirtiyor.
eğer ailen; kendi dinini, kendi kültürünü gerçekten samimi olarak yaşıyorsa, kardeşinin zamanla düzelme ihtimali yüksektir. onunla bir yetişkinmiş gibi konuşun ama her hareketinin yetişkin gibi olması beklentisine girmeyin.Kizlar sabah sabah bana konu actiran kisi kiz kardesim. Zat-i muhterem 15 yasinda tazecik bir ergen. Anneme cok cektiriyor. Odasina gidip kapiyi kapiyor 24 saat abartmiyorum. Arada telefonunu kurcaliyorum yanlis seyler yapiyor mu diye ama yok, arkadaslariyla geyik yapmaktan ve sacma sapan kore dizileri izlemekten baska bir eylemi yok.
Bizi cileden cikartan birkac sey ise sunlar: fasulye kadar boyuyla deizm savunuyo olmasi (Musluman bir aileyiz ve asla gerikafali degiliz, evde dine dair bir baski yok, bizi delirten hicbir konuda okumadan arastirmadan sadece havali oldugunu dusundugu icin arkadaslarina ozenip deist takilmasi. Bunu belirteyim de!) asla ders calismamasi, cok hircin olup her seye karsi gelmesi evi birbirine katmasi, aynaya bakip cok yakisikliyim demesi, erkek reyonundan ve bol kiyafetler giymesi(arada babamdan giyiyor), sacini erkek gibi kisacik kestirmek istemesi. Biz korkuyoruz bir taraftan kimlik bunalimi yasiyor diye fakat muhtemelen bu konuda da sosyal medya ve arkadaslarina ozeniyor. Yoksa cinsel egiliminin sadece erkeklere yonelik oldugunu gozlemleyebiliyorum cok net.
ve tum bunlarin yaninda; ben sehirdisinda okuyorum. Eve 2-3 ayda bir ancak gidiyorum. Bu surec icerisinde beni asla aramiyor, ararsam acmiyor, sadece bir sey isteyecegi zaman (orn;netflix sifreni versene,bana su tshirtu alsana) emir kipi seklinde mesaj atiyor.
Ben yapim geregi soguk ve mesafeliyim. Oyle ablaciiimm arim balim petegimmm modunda olamiyorum maalesef. Cok kotu bi abla oldugumu dusunmeye basladim cunku iletisimimiz hicbir zaman iyi olamadi. Bu durum beni kahrediyor icten ice.
ben kardesime nasil davranmaliyim? Bu cocuk duzelir mi?
Hiçte ırkçı bir yorum göremedim biz Hz.Muhammed (sav) 'in ümmetiyiz nerede görülmüş o zamanda pembe saçlı erkek kasları gerginlesmis alınmış fondotenden yüzünü nakli yapılmış gibi gorunen erkek bu nasıl bir zihniyet anlayamıyorum erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilmeli ve ayrıca şu renkli.civcivler gibi de saçları rengarenk olan erkekler çok da itici .Cok yanlış ve ırkcı buldum bu görüşünüzü. İnsanların dış görünüsleri hakkında yorum yapmamalıyız. Birine sisko demek nasıl ayıpsa erkeğe benzemiyor demekte ayıptır. Herkes kendi kültürünü yansıtıyor.
Kime ne anlatsanız boş yaniIrka dair bir ibareyi nerede gördünüz, cinsiyet ve ırk arasındaki farkı belirtmeme gerek yok.
Bu grupların cinsiyetsizliğe özendirdiğini uzmanlar belirtiyor.
Aynı beni temsil etmişsin canimEğer bu baskı devam ederse kardeşinizin hayatı benim ergenligim gibi olacak.Ben ergenliğimde sigara denedim,alkol denedim çok sükür sadece tek defalık deneyimlerdi su an sigaranin kokusundan alkolün kokusunsan nefret ederim. Ailede anlasilamadikca yanlış insanlarla iliskiler kurdum ailem telefonlaromi kimle mesajlasacak diye kontrol ederdi. Ruh hastaları. Ben tüm arkadaslarima telefonu babam alacak mesaj atmayın bana diye toplu mesaj gönderirdim telefonumda mesaj tutmazdım. Hic unutmuyorum annem erkek arkadaşımla mesajlarımı yakalamış Kuran a el bastirmisti o cocuktan ayrılıp bir daha sevgili yapmayacaksin diye. Yalandan yemin etmiştim.14-15 yaşında bir çocuğa böyle yükler yüklenmemeli hele din konusunda soğumaya yol açar. Ben o dönem çok soğumuştum. Sübyancı denebilecek benden yaşça büyük beni kullanan insanlarla iliskilerim oldu.Kimisi bela oldu. Biri bana ciddi şiddet uyguluyordu hem manevi hem fiziksel siddet,aldatıyordu,özür dilemiyordu vs.. Eee paylaşacak kimse de yok ki doğrusu bu zannediyordum. Kardesiniz benim yaşadıklarımı yaşasın istiyorsaniz ailecek aynen böyle devam edin.