• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Derdim aileyi cileden cikaran minik ergen kiz kardesim

Kore dizilerinde yok evet ama bts gibi gruplarda o söylenen cinsiyetsiz gibi tipler var. Geçecek . Hepimiz ergen olduk . Arkadaş gibi olmaya çalışın dicem..zor allah kolaylık versin .

Benim kız kardeşim de 13 yaşında odasının duvarları kore müzik gruplarının posterleriyle dolu ayrıca göğüsleri belli olmasın diye xxl kap kara tişört swet tarzı şeyler giyiyor hareketler erkeksi kaba saba istediği olmayınca odasına kitliyor kendini elinden telefon düşmez öyle garip bir nesil geliyor arkamızdan..ben kendi ergenligimi hatırlıyorum da ergenlik falan yaşamamışım evin en büyük çocuğu olarak kardeşlerinle ilgilen sofra kur kaldır işleri bana kalırdı hep..bende kardeşimle çok iyi anlaşamam hatta gıcık oluyorum bazı davranışlarina çok şımarık olduğunu düşünüyorum

Neden kardeşe mesafe basılır ki? Canım bebeğim herşey denilir..Şimdi göremediği şefkati ileride versende almayacak haberin ola arkadaşım. Şu an ki garip hallerin tümünü internetten öğreniyor ne yazık ki. İnternet tam bir bela çocuklar için

Benim ergenliğim de çok hırçın geçti.
Aynı kafa bende de vardı.
Ateist deist kafalar. Ki babam uzunca bir süre deistti.
Ben de aşırı bi kadınsı hal başlamıştı. Balkona çıkmazdım makyajsız. Makyaj da baya ağır makyaj.
Anneme çok cektirdim 😥

Şu an 27 yaşındayım.
Ergenlik bitti bende ki bu haller de bitti.
Hatta ergenligin ortasını aşınca baya duruldum.
Tavsiyem ilişkinizi güçlendirin.
Ergenlerin dinlenilmeye ihtiyacı oluyor.
Bence herkes bu yollardan geçti muhtemelen bi kaç yıla kadar atlatacaktır

Bu arada kardeşinizin telefonunu karıştırmaya hakkınız yok, bilin istedim. O sizinkini karıştırsa mesajlarınızı okusa sinirlenirsiniz eminim. Belki de kardeşim başkalarının telefonunu karıştırıyor diye konu açarsınız...
Size katılıyorum ama bazı istisnai durumlar olabilir bence. Reşit olmayan bir çocuğu ebeveynleri takip etmelidir.

Kardeşinizle biraz daha arkadaş gibi ilişkiniz olmalı siz de onunla geyik yapın . Hem erkek kıyafetinden nıye cinsiyetçi yaklaşım oldu şu an bol tişörtler mode erkek tişört giyme modası var bende giyiyorum tarz oluyor bence hem kısa saçta kestirebilir bu da moda şu an sokakta 5 kızdan 3 ünün saçları kısacık ben ıkı parmak uzasın hemen koşup yine bob kestiriyorum. Bır de kore müzik ve dizileri 3. cinsiyete özendirme gibi bir şeyleri yok bi haberde biri çıkıp saçmalamıştı bunu herhalde kendi bilginiz fikriniz olmadan bu kanıya vardınız öyle bir şey yok cahil cahil konuşmayın. Dizilerde öyle gruplarda ki gibi sanatçılar yok şu an tv de izlenen bütün diziler onlara ait o zaman tüm ülke mi sorunlu🤦‍♀️ Gruplarda da şarkılarına bende alışamadım ama bazı grubun bi ili şarkısını çok severim modern geliyor bizdekiler hep aynı geliyor. Neşet ertaş üstat evet kabul ama dinlemem tarzım değildir türk sanat müziği tersi olarak dinlerim herkes ebeveynlerinin istediği şeyleri dinlemek zorunda değil zevkler renkler tartışılmaz. Çevremizde kendine bakan erkekler yok mu hanımlar ve ya gay insanlarla karşılaşmıyor muyuz ki bu o gruplarda kiler sadece kendilerine bakıyorlar başka bir şey değil kendine sadece kadınlar mı bakmalı anlamıyorum kusura bakmayın giyimleri bile tarz ve özenli

Size katılıyorum ama bazı istisnai durumlar olabilir bence. Reşit olmayan bir çocuğu ebeveynleri takip etmelidir.
Yani haklısınız ama ablasının yapması hoş değil bence. Bana Ergenken ablam yapmış olsa alınırdım. Bence bu yapılıyorsa anne baba yapmalı ve çocuğun haberi olmalı bundan, diğer türlü çocuk kendisine saygı duyulmamış hisseder.

Yani haklısınız ama ablasının yapması hoş değil bence. Bana Ergenken ablam yapmış olsa alınırdım. Bence bu yapılıyorsa anne baba yapmalı ve çocuğun haberi olmalı bundan, diğer türlü çocuk kendisine saygı duyulmamış hisseder.
Bence de ablanın görevi değil bu anne babanın görevi

Eğer bu baskı devam ederse kardeşinizin hayatı benim ergenligim gibi olacak.Ben ergenliğimde sigara denedim,alkol denedim çok sükür sadece tek defalık deneyimlerdi su an sigaranin kokusundan alkolün kokusunsan nefret ederim. Ailede anlasilamadikca yanlış insanlarla iliskiler kurdum ailem telefonlaromi kimle mesajlasacak diye kontrol ederdi. Ruh hastaları. Ben tüm arkadaslarima telefonu babam alacak mesaj atmayın bana diye toplu mesaj gönderirdim telefonumda mesaj tutmazdım. Hic unutmuyorum annem erkek arkadaşımla mesajlarımı yakalamış Kuran a el bastirmisti o cocuktan ayrılıp bir daha sevgili yapmayacaksin diye. Yalandan yemin etmiştim.14-15 yaşında bir çocuğa böyle yükler yüklenmemeli hele din konusunda soğumaya yol açar. Ben o dönem çok soğumuştum. Sübyancı denebilecek benden yaşça büyük beni kullanan insanlarla iliskilerim oldu.Kimisi bela oldu. Biri bana ciddi şiddet uyguluyordu hem manevi hem fiziksel siddet,aldatıyordu,özür dilemiyordu vs.. Eee paylaşacak kimse de yok ki doğrusu bu zannediyordum. Kardesiniz benim yaşadıklarımı yaşasın istiyorsaniz ailecek aynen böyle devam edin.

E bu bildiğimiz ergenlik, neresi garip geldi ki size?
Bağırıp çağırması dışında bir sorun göremedim ben. Sürekli eleştiriliyorsa o bile normal olabilir hatta.

Böyle durumlarda anne babanın ergen bireyi anlamamasını bir nebze anlarım ama siz de üniversite okuyormuşsunuz. Siz ergenliği atlatalı kaç sene oldu ki bu kadar yabancılaştınız olaya?

Sizin yaptıklarınız da ergenlik döneminin devamı zaten.
Sizin yaşlardaki gençler "ben yetişkinim, hem de aşşşırı yetişkinim" havasına girip ergen kardeşlerine analarından babalarından çok karışıyorlar, "her şeyin en doğrusunu ben bilirim" deyip her şeyi eleştirerek hayatı zindan ediyorlar.

Telefonunu karıştırmak, saç zevkini, giyim zevkini sorgulamak size düşmez.
"Okumadan araştırmadan deistim diyor" diyorsunuz da siz kendi inancınızı ne kadar araştırdınız acaba? Duyan da "x dinine mensubum" diyen herkesin bir oda dolusu kitap okuyarak inancını seçtiğini zanneder.

Az salın kızı, kendi hayatınıza bakın.
Abla olarak yapmanız gereken tek şey yanında olduğunuzu, başı sıkışırsa size gelebileceğini hissettirmek. Diğer konular sizi ilgilendirmez.

Kore dizisi izlemeden yorum yapıyorlar. Böyle iki dizi ismi veren yok. Yalnız erotik vs diyorlarsa o her ülke filmlerinde var. Kore dizileri bizim dizilerden adaplı. Yeri gelmişken secret garden dizisini izleyin mutlaka:KK66:
Mucize doktor, kiraz mevsimi,çilek kokusu, kiralık aşk, kocamın ailesi ve daha bir sürü dizi var güney Kore uyarlaması.
Özcan Deniz'in Evim Sensin filmi de Kore uyarlaması...

Son düzenleme:
Hanımlar lütfen tartışmayınız, ki hem polemikten banlanmayın hem de konu dağılmasın.

@Jocelyn
Ergenlik dönemi 80'li yıllara denk gelen biriyim, o yıllarda ergenlik nedir bilinmezdi bile, ergenler için de zordu hele de yetiştiğiniz yer gelenekçi bir yerse:)) giydiği kotlara değişik armalar diken, kotların sağını solunu yırtıp kendi modasını oluşturan, babasının gömleklerini giyip elinde mınçıkayla gezen, army of the lovers gibi grupları( Crucified klibini izlerseniz oradaki çamaşırlı görüntüler benim odamı poster olarak süslüyordu) Cindy Lauper gibi rengarenk boyanmış ve bir kısmı kazınmış saçlarıyla, farklı makyaj ve giyimiyle dikkat çeken şarkıcıları dinleyip odasının tüm duvarlarını onların posterleriyle dolduran, sapanla sokak lambalarına nişan alıp erkek arkadaşlarıyla lambayı kırma iddiasına giren, inatçı dediği dedik bir ergen olarak o dönem annem için çileden çıkaran, çevre için marjinal garip bir kızdım.

Fondötenle kapatıcı arasındaki farkı bilmem ama karga burunla yan keski arasındaki farkı bilirim, kaynak makinesiyle ne yapılır, çelik macun, zımpara nedir bilirim.

Bu ayrıntıları yazdım zira annem için zor bir çocuktum, büyüdüm ne LGBT oldum, ne posterlerle tüm duvarları kaplayan biri olmaya devam ettim, inanç kısmına girmeyeceğim zira yasak, hala etek bluz giymem, hala makyajdan hiç anlamam, bir kadın zarafetiyle bacak bacak üstüne atmasını bile bilmem, Necati amca gibi atarım bacağımı :) hala anneme göre inatçı, farklı biriyim ama ergenliğimde yaşadığım hiçbir şey beni annemin korktuğu gibi yapmadı, bakış açımı geliştirebilen biri olmama yardım etti, hayatın yalnızca siyahlardan ve beyazlardan ibaret olmadığını öğretti renk kattı, tabularım olsa da, yaşamadığım belki yaşamayacağım olaylara empatiyle yaklaşmaya çalışmama katkısı oldu.

Belki siz çocukluğu ergenliği daha naif ve sakin geçen bir çocuktunuz, o yüzden kardeşiniz size zor bir ergen gibi görünüyordur, arkadaş çevresini tanıyın, neler yapıyor, sizden bağımsız dışarıdaki yaşamı nasıl bilin öğrenin ama giyim tarzına, saç kesimine müdahale etmeyin, Kore dizileri seyrediyorsa bu bir dönem, sonra farklı zevkleri olacaktır, şu dönem nasıl giyindiği, saç modeli vb o kadar önemli değil, önemli olan uyuşturucu gibi bağımlılıkları olmaması, arkadaşlık yaptığı kişiler arasında onu dibe çekecek insanlar olmaması çok ama çok daha mühim, bu tip şeyler çok daha tehlikeli ergenlik döneminde ve tabii sizlerle sağlıklı bir iletişim kurabilmesi de önemli, tenkit ederek yasaklayarak bir yere varamazsınız, gizli saklı yapar yine yapar, siz uzaktan çok fazla müdahil olamazsınız ama annenizi nasıl davranması gerektiği yönünde yönlendirebilirsiniz, hangi durumda ne yapacağınızı bilemiyorsanız, ki ebeveyn davranışı çocuktan çocuğa değişkenlik gösterir zira her çocuk aynı değildir, o zaman ergen psikolojisi üzerine bir uzmandan yardım almanız iyi olur.

Hepimizin ergenliği zor geçti , kore dizileride izledim , hint ve iran filmleride ki hala severek izlerim. Değistirdi mi beni hayır ? .
Kuzenlerim var 17-18 yaşlarında yatarken bile kot pantolonlarinı cıkartmiyorlar , eşofman giydiklerini hiç görmedim mesela , full makyajlı markete gidiyorlar. yaşadığımiz yerin kücük bir yer olduğunu da söyleyeyim :) dizi nedir film nedir pek bilgileri yok en fazla kanallarda oynanan kore çakması bol romantik aşk dizilerini izliyorlar. Karışmıyorum sonuçta her insan farklı , her ergenlik farklı.
Ayrıca kardeşinizin yanında olduğunuzu belli edin , ilgi gösterin. Doğruyu yanlışı sizden öğrensin .Yol gösterici olun , bunlara daha fazla ihtiyacı olacak. Sizden de uzaklaşırsa o zaman korkmanız gerekir.

Çocuğu salin biraz, ben ergenligimde heavy metal dinler siyah göz kalemini akita akita sürerdim gidip sacimi kizila boyamıştım annemleeden habersiz kadin beni kapida görünce kalbine inecekti neredeyse.

Sizin cocuk birsey yapmıyor ama siz yapması için zorluyorsunuz. Telefonunda birwey olmamasina ragmen kurcalıyor ondan olgunluk bekliyorsunuz. Ne kadar kasarsaniz sizden o kadar uzaklasir tatlı bir abla izlenimi de yok zaten gördüğüm üzere. Hatta ortalığı kaşık gibi karıştıran da sizsiniz bence. Kıskançlık mi var acaba

Kizlar sabah sabah bana konu actiran kisi kiz kardesim. Zat-i muhterem 15 yasinda tazecik bir ergen. Anneme cok cektiriyor. Odasina gidip kapiyi kapiyor 24 saat abartmiyorum. Arada telefonunu kurcaliyorum yanlis seyler yapiyor mu diye ama yok, arkadaslariyla geyik yapmaktan ve sacma sapan kore dizileri izlemekten baska bir eylemi yok.
Bizi cileden cikartan birkac sey ise sunlar: fasulye kadar boyuyla deizm savunuyo olmasi (Musluman bir aileyiz ve asla gerikafali degiliz, evde dine dair bir baski yok, bizi delirten hicbir konuda okumadan arastirmadan sadece havali oldugunu dusundugu icin arkadaslarina ozenip deist takilmasi. Bunu belirteyim de!) asla ders calismamasi, cok hircin olup her seye karsi gelmesi evi birbirine katmasi, aynaya bakip cok yakisikliyim demesi, erkek reyonundan ve bol kiyafetler giymesi(arada babamdan giyiyor), sacini erkek gibi kisacik kestirmek istemesi. Biz korkuyoruz bir taraftan kimlik bunalimi yasiyor diye fakat muhtemelen bu konuda da sosyal medya ve arkadaslarina ozeniyor. Yoksa cinsel egiliminin sadece erkeklere yonelik oldugunu gozlemleyebiliyorum cok net.

ve tum bunlarin yaninda; ben sehirdisinda okuyorum. Eve 2-3 ayda bir ancak gidiyorum. Bu surec icerisinde beni asla aramiyor, ararsam acmiyor, sadece bir sey isteyecegi zaman (orn;netflix sifreni versene,bana su tshirtu alsana) emir kipi seklinde mesaj atiyor.
Ben yapim geregi soguk ve mesafeliyim. Oyle ablaciiimm arim balim petegimmm modunda olamiyorum maalesef. Cok kotu bi abla oldugumu dusunmeye basladim cunku iletisimimiz hicbir zaman iyi olamadi. Bu durum beni kahrediyor icten ice.

ben kardesime nasil davranmaliyim? Bu cocuk duzelir mi?
eğer ailen; kendi dinini, kendi kültürünü gerçekten samimi olarak yaşıyorsa, kardeşinin zamanla düzelme ihtimali yüksektir. onunla bir yetişkinmiş gibi konuşun ama her hareketinin yetişkin gibi olması beklentisine girmeyin.

samimiyetten kastım şu: mesela benim faizle işim olmaz deyip, faizle araba almış birine ''ne akıllıca bir iş yapmışsın'' gibi ifadeler kullanmak,

yada

flört- sevgililik gibi şeyler bana ters deyip, sonra da bu konuları işleyen dizileri ağzını ayırarak izlemek...

bunun gibi yüzlerce örnek düşünülebilir.

bu tür samimiyetsizlikler varsa ailede, çocukta bu samimiyetsizliği taklit edecektir. inşallah yoktur. varsa da düzeltmenizi tavsiye ederim korktuğunuzun başınıza gelmemesi için...

Cok yanlış ve ırkcı buldum bu görüşünüzü. İnsanların dış görünüsleri hakkında yorum yapmamalıyız. Birine sisko demek nasıl ayıpsa erkeğe benzemiyor demekte ayıptır. Herkes kendi kültürünü yansıtıyor.
Hiçte ırkçı bir yorum göremedim biz Hz.Muhammed (sav) 'in ümmetiyiz nerede görülmüş o zamanda pembe saçlı erkek kasları gerginlesmis alınmış fondotenden yüzünü nakli yapılmış gibi gorunen erkek bu nasıl bir zihniyet anlayamıyorum erkek erkekliğini kadın kadınlığını bilmeli ve ayrıca şu renkli.civcivler gibi de saçları rengarenk olan erkekler çok da itici .

Irka dair bir ibareyi nerede gördünüz, cinsiyet ve ırk arasındaki farkı belirtmeme gerek yok.
Bu grupların cinsiyetsizliğe özendirdiğini uzmanlar belirtiyor.
Kime ne anlatsanız boş yani

Eğer bu baskı devam ederse kardeşinizin hayatı benim ergenligim gibi olacak.Ben ergenliğimde sigara denedim,alkol denedim çok sükür sadece tek defalık deneyimlerdi su an sigaranin kokusundan alkolün kokusunsan nefret ederim. Ailede anlasilamadikca yanlış insanlarla iliskiler kurdum ailem telefonlaromi kimle mesajlasacak diye kontrol ederdi. Ruh hastaları. Ben tüm arkadaslarima telefonu babam alacak mesaj atmayın bana diye toplu mesaj gönderirdim telefonumda mesaj tutmazdım. Hic unutmuyorum annem erkek arkadaşımla mesajlarımı yakalamış Kuran a el bastirmisti o cocuktan ayrılıp bir daha sevgili yapmayacaksin diye. Yalandan yemin etmiştim.14-15 yaşında bir çocuğa böyle yükler yüklenmemeli hele din konusunda soğumaya yol açar. Ben o dönem çok soğumuştum. Sübyancı denebilecek benden yaşça büyük beni kullanan insanlarla iliskilerim oldu.Kimisi bela oldu. Biri bana ciddi şiddet uyguluyordu hem manevi hem fiziksel siddet,aldatıyordu,özür dilemiyordu vs.. Eee paylaşacak kimse de yok ki doğrusu bu zannediyordum. Kardesiniz benim yaşadıklarımı yaşasın istiyorsaniz ailecek aynen böyle devam edin.
Aynı beni temsil etmişsin canim

"Ergenlik"lafi kisaca cagimizin genclerinin son on kusur senedir turlu tripten tribe girdigi bunalimin adi oldu.Dogu da okumak icin babasinin gozlerinin icine bakan kiz neden ergenlik tribine giremiyor?yada kucuk yasta calismak zorunda kalan erkek cocuklari?hayat kosullarimi farkli kiliyor bu buyume ataklarini yoksa bizmi yanlis adlandiriyoruz bu simarik tavirlari,ergenlik diye.Kimsenin bu sureci cok sancili gecirdigine inanmiyorum,naz yapicak birileri vardir nazlari gecmistir o kadar.Yetimhane de buyuyen cocuk kime neyin tribini atabilirki,sikiysa ters bir hareket yapsin.Hayat cok zor anne babasina nazi gecer de sikiysa okulda hocasina tavir alsin,yapamaz.Size tavsiyem sorumsuz bir karakteri varsa torpulemek adina sorumluluklar verin,calistirin.yasadigim ulkede 12 yasinda cocuklar caoismaya basliyor.sertifikali kurslara gidip evde cocuk bakma ve buna benzer okul disi ailelerin gozetiminde calismaya basliyorlar. mcdonalds,gibi yemek dukkanlarinda,kafelerde,marketlerde kucuck cocuklar calisiyor.Kendi paralarini kazanip hem harclik hemde universte icin birikim yapiyorlar.Hem okusun,hem okul disi sorumluluk alsin hayatin gercekleriyle bir yuzlessin garanti veriyorum pamuk gibi olucak.

Back
X