Derd

-Kristal-

""Guncel:66.1 Hedef:60"".mütemadiyen diyette!
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2016
2.713
3.296
53
35
elam kızlar amacım sadece anlatmak rahatlamak zira anlatacağım kimse yok sizlerden başka...
Konu şu babamin hali vakti yerinde bit insan çok şukur ben evlenirken daha az seviyede idi ben evlendikten sonra iki abim var ikisine de ev aldı.biri sahında biri solunda.bu yıl abiminler komsularıyla geçinemiyor diye evlerini sattı başka bit yerden kendine dubleks abime de aynı apartmandan daire aldı.biz evimizi kendimiz aldık.ne eşimin ailesi ne benim ailem destekte bulunmadi.kredi ile aldık.ilk zamanlar iyiydi evim giriş kat.ama zamanla sagına soluna şimdide giriş tarafına ev yapıldı.zerre güneş almıyor.satmak için emlakçıya verdik gelen begenmiyor gidiyor.
Babam bana kızım abimlere ev aldım sana da yardım ederim 30-40 bin lira yalnız bankaya adına atalım eşinin haberi olmasın sende söyleme dedi.bence eşin kendi değiştirir evinizi ben ona güveniyorum diyor.bende iyi baba sen önce kendi ev borcunu öde benim acelem yok dedim.borcu vardı çünkü.

Şimdi de annem gecen diyor ki baban ev satacak kardeşine araba alacak kalanıda bankaya atacak...tabi sormadım anne hani bana verecektiniz diye ?eşimde ailemde kediyle farenin oynadığı gibi oynuyor resmen benimle.
(babam bana harclık veriyor aylık 200-300 lira bende kendime veya çocuklara bişeyler alıyorum.eşim de sağolsun hiç sprmuyor bişeye ihtiyacın var mı diye.daha diyo ki annemin sunu yok annemin bunu yok kardeşime bu lazım ama bana hiç sormuyor.)

Biraz daganık oluyor biliyorum ama kafamda öyle inanın

Eşimin ailesi bile topu aileme atıyor.evinizi satsanız üstüne de borç bulsanız da bıze yakınkardan ev alsanız.kendileri de uc tane ev aldılar halbuki gelin evinizi kiraya verin bizim evler de oturun diyebilirlerdi ama demediler.kirayı yine onlara verirdik ama onlarda babamlara yonlendiriyorlar.

Öyle birşey ki durma dan direkten dönen kafa topu gibi hissediyorum kendimi

Buda mi gol değil diye bağırasım var.

Gecen de babam eşime sormuş durumunuz nasıl hiç sormuyoruz size diye eşim diyoki bende yardım edecek zannettim.
Biraz sıkışığız diyince olur öyle şeyler bizde sizin yasınızdayken oyleydik demiş geçiştirmiş.abimlere ise abim kredi cekiyo bir iki ay oduyo sonra baba ödeyemiyorum diyo babam oduyor obur abime de öyle.
Bana gelince hep bir erteleme içinde.
Hiç ayrim yapan bit baba da olmadı şimdiye kadar ama oda topu kp e atıyor galiba
Vallahi bilmiyorum bu günlerde içim çok sıkkın.ben para istemiyorum ki istemedim de sadece umutlandirmasin yeter.halime bin şükür der geçerim ama böyle olunca kendimi kötü hissediyorum.en sonunda halil Sezai gibi isyaaan edecem artık

Basılığa bu ne ya demeyin eksik ve de yanlış yazdım konu açılmış oldu

Not:basliğnda düzeltildiğini bilmiyordum

siz kendi ailenizden daha büyük beklenti içindesiniz, ben bunu anladım.babanızın diğer kardeşlere yaptıklarını uzun cümlelerle anlatırken, eşinizin ailesinin 3 ev aldığından kısa bir cümleyle bahsedip geçmişsiniz gibi geldi bana. Yalnız eşinizin ailesi baya uyanıkmış, hem kendilerinde olduğu halde oğullarına bir şey koklatmayacaklar, hem kızın ailesinden borç aldıracaklar, hem de kendilerine yakın olacak.Başka bir arzuları var mıymış?

Öyle maalesef, çoğu Türk ailesi için evlenen kız el olmuş oluyor ama oğlana yapılan yatıran kendi yaşlılıkların yatırım sanki.

Onu geçtim de eşinizi böyle alıştırmayın. Madem sizin ihtiyacınızı düşünmekten aciz, siz söylemekten çekinmeyin.

Babanızın verdiği harçlığı kendi özel ihtiyacınıza harcayın.

Vallahi bu dünyada ne anne, ne baba, Allah'tan gayrısından bişey istenmeyeceğini öğrendim.

Herkes plan yapar, eder senin adına ama kimse de sormaz biz plan yaptık ama sizin durum nasıl diye?

Allah'a dua et sadece canım, ona buna minnet etme, illaki karşına çok güzel fırsatlar serecektir.

Baktın baban her seferinde aynısını yapıyo o zaman bel bağlamayacan ,umut etmeyecen üzülen sen olursun sonunda...

Babanın yaptığıda ayıp gerçekten hani bazı insanların durumu yoktur yada hiç kimseye yardım etmiyordur... ama senin baban abingile gani gani sana hava veriyor canım maalesef

Abingilin hakkı varsa senin de hakkın var bunu kimse inkar edemez. Çünkü aileler o günlere gelebilmek için çocuklarının herşeyinden kesiyorlar yeri geliyor yemesinden yeri geliyor giymesinden kısıyorlar tasarruf yapıp ileriye birikim yapıyorlar o birikim de seninde hakkın var..(Eşinin hakkı yok ama,babanın verdiklerini biriktir,çocukların ihtiyaçları içinde eşinden iste babaları sonuçta vermek ,almak zorunda)
İnşallah seni unutmamışlardırrr!!!!

Son düzenleyen: Moderatör:
Aileme yüklenmiyor sonuçta yardim etmek zorunda da değil evlendiğimden beri çok zor durumlar yasasamda hiç bir beklentim olmadı ama kendi beklentiye soktu.ben sana veririm dalan diye.eşim ailesinin vermeyecegini biliyorum ondan kısa geçtim.onlarda zaten babama havele ediyorlar

Benim hatam oda nasılsa param var diye havaya girip kendi ihtiyacımi alıyorum oda hiç sormuyor bi eksiğin var mi diye ama anladım bunu onada kabarık bir ihtiyaç listesi yaptım

Zaten tek duam o beni kendinden başkasına muhtaç etme Ya Rabbim.
Kendileri beklentiye sokup sonra sözlerini unıtuyorlar

Babanız elinden geldiğince yardım etmiş sormuş siz istememişsiniz bence eşinizde kabahat var. Ailenize yüklenmeyin..

İstememek soyle bir şey onun kendi evine daha hala borcu varken tamam baba bana para ver demem zaten olmazdı.ama borcu odedi ev satacak ve kardeşime araba alacakmiş.ben ona darılıyorum ozaman bana niye spz verdi

Esiniz ve ailesi babaniza cok guvenmis, hic hos degil. Ben olsam bu durumda babam cikarip parayi verse bile almam, adamcagiz her ay harclik veriyormus hangi baba bunu yapmak zorunda ki? Esinle ailesi de iyi alismis simdi onlar kendi aralarinda diyorlardir versin adamin isi ne diye
Yaklasim cok cok yanlis ayip yahu

Neticede babanız size sormuş siz ertelemişsiniz isteseydiniz.
Birde yanlış anlamadıysam babanız size her 300 tl bir yardımda bulunuyor .
Daha ne olsun ?

Büyük ihtimalle dediğniz gibi aralarında konuşuyorlar.eşim bir kere sordu kv senin yanında baban borç vermez mi diye.

Bende senin gibi beklentiler içerisindeydim bir zamanlar.
KV ve KP demişti ki " size 50 bin veririz ikinizde çalışıyorsunuz alırsınız bir daire" fakat olmadı.
Kiraya çıktık ve bunun neticesinde "olsun paranız bizde, 50 bin kenarımızda nasılsa, alacağınız zaman veririz" dediler. Ben de dedim ne kadar düşünceliler.
Şimdi ise "para kalmadı ki bizde, biz zor geçiniyoruz" diyorlar.

O yüzden boşverin.
Dertsiz aşım, dertsiz başım diyeceksiniz.
Ne anne babanızdan, ne KV + KP'den beklentiniz olmayacak.
Kendi yağınızla kavrulacaksınız, canınızda boş yere sıkılmayacak...

Neticede babanız size sormuş siz ertelemişsiniz isteseydiniz.
Birde yanlış anlamadıysam babanız size her 300 tl bir yardımda bulunuyor .
Daha ne olsun ?
Evet her ay o civarda yardım da bulunuyor.teklif etmedi demiyorum ama o zaman kendi borcu vardı alamazdim

Babamin zaten 5 tane evi var.ikisinde abimler birinde kendi oturuyor.ikiside kirada birine oturun siz dedi ama eşim aramız bozulabilir diye hayır dedi.bir endişesi ise babası oturtmadı kpnin evine oturdu derlerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…