Depresyona giriyorum sanırım :((

Dranas

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
28 Aralık 2010
3.248
4
0
Ankara
Ben yine eşim yüzünden bunalıma girdim sebep vurdumduymazlığı
Eve kadın almamı istemiyor sebep evde yabancı kadının dolaşmasından hoşlanmıyormuş, özel eşyalarımızı görmesi uygun değilmiş
Hiçbir işe yetişemiyorum eve yedide geliyorum her yer dağını ben toplasam o dağıtıyor mesela dün kızımı oyun merkezine götürdük zaten pestilim çıkmış gibi geldim eve kapıdan girer girmez antrede bir haftadır asılı takım elbisesi salonda bir yığın çekirdek tabağı akşamdan kalma mutfak deseniz yediği herşey tezgah üstünde yatak odasında bir haftalık kıyafetler ortada geziniyor. Bu yazdıklarım inanın dört yıldır var olan şeyler ve ben artık bunaldım sorun sadece bu değil bir de eşimin hiç konuşmaması ben eve gelirim ne yaptın diye sorarım hiç der geçiştirir ben saatlerce anlatırım öyle boş boş bakar bir şey sorarım hayır deme zahmetinde bile bulunmaz sadece kafa sallar ya senin hiç mi eşinle konuşacak bir lafın yok sanki evde duvara bakıyorum resmen yanlızları oynuyorum geçen televizyonda yayın kopmuş internet yok ben de çay demledim hadi gel balkonda oturalım dedim elinde telefon yüz kere arızayı bildirmek için aradı adamlara birde bağırıp çağırıyor elinde kumada yüz kere televizyonu kontrol ediyor yayın geldi çocuk gibi bir seviniyor ama bir arkadaşı arasın gelsin benim konuşmayan eşim kikir kikir bir saat telefonda sohbet eder dün çıldırdım bağırdım çağırdım:84: öyle dinledi bitti mi dedi ne çok konuşuyorsun bunaltma beni dedi bu adam ömür törpüsü ya bugün telefonda arıyor ben de soğuk soğuk konuşuyordum ne oldu ne derdin var yine dedi bıktım senden dedim ben mi çok abartıyorum kızlar çok mu şey istiyorum. Böyle şeyler bende birikiyor birikiyor sonra böyle aniden patlıyorum.

Bence hiç abartmıyosunuz...
En doğal hakkınız eşinizle oturup konuşmak muhabbet etmek..
Karşındaki insana laf söylüyosan olafın bi değeri olmalı...
Yalnış anlamayın ama ilerde böyle bi evliliğim olursa diye biraz korkuyorum..çünkü eşler arasında bi iletişim kalmıyo,paylaşılan bişey olmuyo...

yardımcı konusundada eşinizin işte olduğu zamanlar çağırsanız hem görmemiş olur böylece..

Ben hiç ailemde böyle evlilik görmedim iş yerinde arkadaşlarım bütün erkekler böyle otur haline şükret falan diyorlar sonra kendi kendime abartıyorum diye düşünmeye başlıyorum. Ben böyle dolup taştıkça ister istemez soğuk davranıyorum cinsel anlamda da bu sefer daha çok sinirleniyor ikisi ayrı durummuş ben cinselliği kullanıyormuşum ya insan eşiyle mutlu olmayınca doğal olarak aynı yatakda da mutlu olmuyorsun. Eşimin görmeme şansı yok kadın aldığımı anlar bir ara gizli ütülerimi yaptırıyordum.

Son düzenleme:
Eve gelince dağınık ev görmek gerçekten de sinir bozucu.
bende çalışıyorum haftada iki gün kadın alıyorum bir gün temizlik yapıyor bir gün ütü yapıyor.yoksa zaten mümkün değil bu yorgunlukta ütüyü temizliği yapmam.
eşinin neden istemediğini anlamıyorum,yatak odasına girmesini istemiyorsanız kadına söylersiniz çıkarken kapısını çekersiniz odanın.
Diğer konu hakkında birşey diyemem ama mesela biz işten geldiğimiz zaman çoğu zaman aynı zamanlarda eve giriyoruz.rahatlamak ve yorgunluğu atmak için yarım saate yakın bizde birbirimizle pek konuşmuyoruz duş alıyoruz yada ayaklarımızı uzatıp dinleniyoruz,günün yorgunluğunu attıktan sonra normale dönebiliyoruz. belki çok yoruluyordur eşin iş yerinde.

Yatağa küs girme! mantığı vardır ya hani banada çok yalnış geliyo..
Hiç bişey olmamış gibi davranmak olmaz

Bence bütün erkekler böyle değil daha ne kadarlık evlisiniz hadi 20,30 yıl olsa tamam dicemde....
Evlilikte iletişim çok önemli,hayat şartları belki izin vermiyo buna..siz işten geliyosunuz eşiniz de öyle,çogunuzda varmış Allah bağışlasın..belki konuşmaya sohbet etmeye vakit kalmıyo...

Ama siz nasıl anlatıyosanız eşinize saatlerce..En azından siz bugün naptın diye sorunca oda anlatsın paylaşsın sizinle !
Böyle daha zevkli olur gibi geliyo evlilik ...

Son düzenleme:

Yok canım ya adamın huyu bu yoğun olmadığı zamanlarda böyle bunun bir çaresi yok sanırım. En azından dağıtmasa birde geçen biri ikinci çocuğu da yapın demez mi nasıl sinirlendim ben heralde kafayı yerim.

Benim ki böyle işte sanırım değişmez ya da ben bir gün bu adamı terk ederim o zaman görür gününü

Canım sendekinden bendede var bitane evde..Ben konuşuyorum televizyona bakıyor beni dinledinmi diyorum bir kulağım sende diyor.Zaten genelde evde yok kahveye gidiyor bende geçen en sonunda patladım bir kavga ettik akıllara zarar ben kızımıda aldım gidiyorum dedim ayaklarıma sarıldı gitme seni çok seviyom sensiz yapamam falan filan işte... şimdi baya uslandı hemen eve geliyor gezmeye götüreyimmi falan diyor..sevgisinden şüphem yok ama bu kadarda rutine bağlanmaz ki Bakalım nereye kadar dayanacak..

sende sabır taşı değilsin bir gün patlayacağına geç karşısına ben bu bu yaptıklarından rahatsızım hatta gıcık oluyorum falan de üzül üzül nereye kadar yaa..... Birazda o üzülsün kavga edince bile psikolojik molarak rahatladım valla

Hakkında hayırlısı olsun....Zaman ne gösterir bilinmez Değişmez deme umutsuz olma yinede..
Belki eşinde anlar zamanla :26:

Aynen canım ya bağırıp çağırdığımda acayip rahatladım kafanda düşün düşün insan sinir hastası oluyor. Benim eşim de öyle bir süre iyi oluyor sonra yine aynı

canım bu bazı erkeklerin huyu heralde. aynı evin içinde bu şekilde iletişim kurmadan yaşamak inanılmaz zor bir şey olsa gerek; ama kadınlar erkeklere göre çok konuşuyor sanırım, o yüzden de çok serzenişte bulunuyorlar. eşini en iyi sen tanırsın yine; ama surat asmadan, kendini tutup hiç konuşmamaya çalış birkaç gün üst üste. ne oldu diye sorarsa da, sen çok konuşmamı sevmiyorsun de bakalım ne diyecek. yani bunu yapman gerekiyor diye yap demiyorum, sadece acaba seni gerçekten dinlemek istemiyor mu yoksa belki de gerçekten fazla geliyordur ona.. eve kadın alma konusunda da tatlı dili abartıp denesen bakalım ne olacak :)))

Cinsel anlamda soğuk davranmanız bir kavga ertesi oluyorsa tamam da, sohbet edememeniz, ortalığı dağıtması vs. gibi nedenlerle eşinize genel bir soğukluk duymanız nedeni ile oluyorsa o zaman iş daha da çözümsüzlüğe gider bana kalırsa.

Erkekler, benim gördüğüm, ilgilerini çekmeyen bir konudan bahsetmeye başladığınızda hiç yorum yapmadan ya yarı kulak dinliyorlar insanı, ya da dinlermiş gibi yapıyorlar. Mamafih, erkeklerin bir de başka huyu var, onlar sizin hiç ilginizi çekmeyen bir konudan saatlerce konuştuklarında, hiç de biz kadınlar gibi konu hakkında yorum yapmamızı beklemiyorlar.

Arkadaşları ile neler konuşuyor hiç dikkat ettiniz mi? Belki onun ilgisini çeken konular açarsanız biraz dialog kurar sizinle, o zaman da azar azar kendi konuşmak istediğiniz konuları araya serpiştirebilirsiniz.

Dağınıklık konusunda, umarım işi, kirlilerini kirli sepetine atmamaya kadar götürmemiştir. Eğer kirlileri de sizin kaldırmanızı bekliyorsa, o zaman bir-iki takım temiz çamaşır, gömlek vs. yi onun göremeyeceği bir yere kaldırıp, kirlilerini yıkamayın. Temiz giysisi kalmayıp size söylediğinde de sakladığınız giyisileri verip, artık bu işlere yetişemediğinizi, bir daha kirlilerini kirliye atmazsa onların yıkanmayacağını söyleyin. Bu benim oğlumda işe yaramıştı, belki sizde de bir işe yarar. Ya da sıkı bir kavgaya da sebep olabilir, artık onu pek kestiremiyorum, ama bir şekilde de sizin onun hizmetçisi olmadığınızı da anlaması lazım.

erkekler pek düşünmez öyle yardımcı özel eşyasını görmüş görmemiş ama... acaba ücretini mi problem ediyor?
ya da yardımcı alın ama yatakodasına girmemek kaydıyla mesela...
bi de annesi yardımcı almıyosa yani öyle büyümediyse ondan da anlamsız geliyo bazı erkeklere sanırım, tabii koşturan kendileri olmadığı için...
konuşmama meselesine gelince, bence bu çoğu erkekte var, malum biz kadınlar konuşkanız, herşeyi en ince detayına kadar hatırlar, anlatmak isteriz ama erkekler tam tersi...
bence sizin aranızdaki problem kişisel değilde, genel kadın-erkek düşünce tarzı farklılığı gibi geldi bana
:13:

Son düzenleme:
bence hiç abartmıyosun dranas..
sinir bozucu bi durum
insan eşiyle 2 kelime etmek ister sohpet etmek ister ....
hepmi böyle vurdumduymazdı yoksa sonradan falanmı oldu:26:
eşini al karşına konuş artık buna tahammül edemediğini yorulduğunu anlat olmazmı:26:
böyle kendini bunaltarak üzülen hep sen olursun..
yapma bunu kendine

Ah dranas ah bence senin eşinin tavrı bu yapısı böyle sanırım insan maalesef ki değişmez maalesef orta yolu bulmak lazım ona da gelmiyo diyorsun o zaman sen kafana göre takılıcan şu özel eşya işini analmıyorum kadın kocanın iççamaşırı çekmecesini açıp karıştırmak zorunda değil yani (çok afedersin) genel işleri yapıcak sana yardımcı olmayacaksa o zaman yaptıklarına karışmıcak yani ne diim bence böle

aynı erkekten tipinde bir tanede bende var konusmaz eve gelir susmayı tercih bende aksine neseli gülen mutlu bir apım vardı ama sayesinde zamanla kaybodu bende bu neler denedim bagırdım cagırdım agladım madem susyorsun dedim benide anneme bırak sende sus pus otur diyip gittim tamam dedi düzelcem cok yorgunum vs her zamanki bahaneler konustugmuz sey hep oğlumuz oluyor bir kac gün düzelmiş numarası gene aynı sonra simdi konusmuyorum 4 günüdr esimle bugun kandil gel barısalım dedi samimiyetini gördüm ama inanın artık mücadele edecek hevesim bile kalmamaıs yok dedim uzak dur bundan sonra böle. o yüzden arkadasım tek değilsin bu konuda sende takma bosver yada zamanla takmamayı öğrenirisn benim gibi insallah

Ben de çok konuşmam, eşim bazen sorar bugün ne yaptın diye eve gelince işi işte bırakmak istiyorum.
Mesela işler yetişmiyordur o sorunca aklıma geliyor içim yanıyor, diyorum geçti işte napcaksın.
Evde iş konuşmak istemiyorum.
Benim ablam bütün gün neler yaptığını tek tek anlatırdı, sıkılırdık artık yeter derdik.
Ama eşimle koltukta ya da yatakta sohbet etmeyi seviyorum.
Ev konusuna gelince çok haklısın yazık sana. Benim eşim de yardım etmez ama çok düzenlidir evi dağıtmaz.
Dağıtsa ve yardım etmese ne yapardım bilmiyorum sizin bir de çocuğunuz var işiniz daha zor.
Yardımcı konusuna gelince ben öyle düşünmüyorum, bana da bazen geliyor benden daha temiz yapıyor.
Biz alışkın olmadığımız için o kadar güç harcayamıyoruz, onlar hem pratik yapıyor hem daha temiz oluyor.
Mesela bana geldiğinde o evi süpürüyor, siliyor, camları siliyor, ben o ara mutfağı düzenliyorum.
Mutfak dolaplarını, tezgahı falan ben siliyorum. O silse bile ben sonra tekrar siliyorum çünkü içime sinmiyor.
Valla rahatlık yardımcı çağırmak, eşin istemiyorsa o zaman sana yardım etsin.
Herkesin canı var, biraz vicdanlı olmak gerek.
Ben evi süpürüyorum diyelim ki öyle bir noktaya geliyor ki çok yoruluyorum bir oda kalıyor eşime yaptırıyorum.
O ara dinlenip vileda yapıyorum. Kadın çalışsa da çalışmasa da ev işi yorucu ama çalışan bayanların işi daha zor.

canım dağınıklığı değil ama konuşmaması aynı benim eşim.ben eşimi olduğu gbi kabullendim zor oldu ama başardım. onu çok seviyorum o da beni çok seviyor biliyorum belkide bundandır.bu yazdıkların bir insandan nefret etmek için yeterli değil. konuşmuyorsa konuşmasın ya hiç bozmam huzurumu. takılırım öyle keyfimce çayımı da içerim keyfimede bakarım. onunla mı doğdum hep yanımda olsun. 5 yıldır evliyiz daha bir gün ne eşim benle nede ben onunla bu yazdığınız şekilde konuşmadık.arkamıza baktığımızda unutulmayacak bir söz söylemedik. umarım yazdıklarımla bir nebze olsun yardımcı olabilmişimdir size. sevgiler... ha bu arada istemiyorsa istemesin sen eve temizliğe yardımcı almaya devam et öyle yaşanmaz, hem çalışıyorsun hem de çocuk sahibisin kaça bölünecen? tamam de bildiğini yap canım:80:

kadın konusunda nedense erkekler hep aynı, eşim cumartesileri çalışıyor ben de fırsattan istifade kadını cumartesileri alıyorum ...ama yaptığına bin bahane bulur , ya ütüsünü beğenmez söylenir, ya aradığını bulamaz söylenir ....dağınıktır da kendisi ...uçuşan kağıtlardan ben nefret ederim o da inadına biriktirir, cebi dolunca da nere rastlarsa oraya bırakır toplamak bana kalır ....ben de kendimce bir çözüm buldum bu duruma : kağıtları hiç seçmeden biyere topladım ( yaklaşık 2 sene kadar biriktirdim ) sonra bir akşam otururken getirdim odanın ortasına döktüm şunları seç dedim , yüzü allak bullak oldu , bişey de diyemedi saatlerce uğraştı baktı olmuyor hepsini topladı çöpe bastı , artık biriktirmiyor:)
onun kıyafetlerini de ütületmedim kadına , cumartesi akşam eve geldiğinde ütü masası ortadayken kıyafetlerini ütüle de kaldıralım dedim , afalladı tabii :) yaptı ütüyü ama canından bıktı farkındayım ...bir daha da kadının yaptığı ütüye söylenemedi :)
siz de yıldırma takdiği uygulayın emin olun işe yarıyor ...dağınıklığını toplamayın , işleri aksatın bir müddet , kendisinden yardım isteyin ama çekişerek , inatlaşarak değil , güler yüzle tatlı dille ...hayatım şunları kaldırır mısın ben de burayı toplayım ev çok fena , bir gelen olsa mahcup oluruz gibi bir ifade ile ...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…