Ben uykuya geçiyordum ama sabaha kadar çok sık sık uyanıyordum. Kaliteli uyuyamadığım için de gündüzleri zorlanıyordum.
Uyumak gibisi yokmuş bunu cok iyi anladım.umarım kullandığım ilaç etkisini gösterir bir an önce toparlarım
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Ben uykuya geçiyordum ama sabaha kadar çok sık sık uyanıyordum. Kaliteli uyuyamadığım için de gündüzleri zorlanıyordum.
Kızlar merhaba.
Başlıktan anlayacağınız üzere psikolojik olarak hiç iyi bir durumda değilim.6 yıl önce geçirdiğim ufak bir ameliyat sonrası başladı bu rahatsızliklar.ilaç tedavisi ve terapiyle atlatmıştım ya da ben öyle sanıyordum.tabi o aralar hem öğrenciydim hem de çalışıyordum.şimdi işsizim kpssye hazırlanıyorum.hastalığım kafamdaki deli sorular ve eski takıntılarım yüzünden nüksetti galiba.düşünmekten kendimi alamıyorum.tekrar ilaç tedavisine başladım 1 hafta önce.ama henüz etkisini göstermedi tabi.
Burda forumda gezinirken kendime biraz olsun dert ortağı ararken bir arkadaşın yazdığı mesajı gördüm adı lazım değil bir psikolog ismi vermiş izleyin rahatlarsınız diye.. tabi ben açtim adamin videolarıni izlerken dini bir konuda bir videosunu gördum.tabi tiklamadım tıklasam kendimi biliyorum daha da çıldıririm.burda etkilenmeyin diye tabiki yazmayacağim ama şimdi de buna taktim kisacası kaç gündür aklımdan cikmiyor.takıntı haline getirdim.
Kisacası kızlar, siz bu tür hastalıkli düsüncelerden nasıl kurtuldunuz veya nasıl başediyorsunuz? İllaki vardır aynı durumu yaşayan.o kadar eziyet ediyorum ki kendime, yemeden içmeden kesildim.şimdiden teşekkürler ilgilenen arkadaşlara
Geçmiş olsun. İzlediğiniz kişinin psikolog olduğunu düşünmüyorum, psikoloji eğitiminin yanından yöresinden geçmemiş belli ki. Zira birçok psikolojik rahatsızlıkta takıntılar olabilir, biz buna özen gösteririz. Benim söyleyeceğim en ufak şey danışanı etkileyebilir. Başa çıkamıyor olabilirsiniz, illa kendi kendinize atlatmak zorunda değilsiniz. Biz insanız, hepimizin zayıf noktaları var, yardım almaya ihtiyaç duyduğumuz zamanlar var. Bunu adını sanını bilmediğiniz abuk subuk kişilerin videolarıyla değil, bu işin gerçekten eğitimini almış ruh sağlığı uzmanlarıyla aşmaya çalışın. KPSS'ye de hazırlanıyormuşsunuz, fiziksel sağlığınızın önemli olduğu kadar ruh sağlığınız da önemli. İhmal etmeyin, bu şekilde daha sağlıklı olarak sınava odaklanabilirsiniz. İlaçlar etkisini hemen göstermez, bunun bir adapte süreci var. Kendi kendinize bırakmayın lütfen, başlarda biraz zor olabilir ama birkaç ay sonra kendinizi daha iyi hissedeceksiniz.
Teşekkürler zaman ayırıp yardimci oldugunuz icin.evet acıkçasi ben de cok garipsedim bir psikolog nasıl böyle konularda acık secik konusur.sonucta onu takip eden insanlar zaten hassas,kaygilı ve takintililar.ben de malesef çok taktim bu durumu kafama.
Ilaca başlayalı bir hafta oldu ama uzun vadede etkisini gösterir sanirım.biraz daha dikkatimi toplayabilirsem kpss ye odaklanacağım.tekrar teşekkürler iyi geceler:)
Rica ederim. Maddi durumunuz elveriyorsa psikoterapi almanızı da tavsiye ederim ilaç desteği ile birlikte. Tedavi sürecinizi hızlandıracaktır. Sınavınızda başarılar diliyorum. :)
Selam ben anlamadim canim ne izledin hangi pisikolokun dedigi neyki etkiledi seni cok
Merhaba cnm oncelikle gecmis olsun.. bu dediklerin hepsi bendede var daha cok okb ve anksiyete.. ara ara depresyonada girdigim oluyor en cokta okb yuzunden.. ne illet bisey cozemedim ama mucadele sart.. bazi donemler okbden dolayi depresyona girdigim cok oluyor ama kendimi birakmiyorum mesela evde spor yapiyorum, yuruyus yapiyorum, you tubeden meditasyon videolarini uyguluyorum, dua ediyorum.. ama oldukca zor rahatsizliklar bunlar ceken bilir.. Allah yardimcimiz olsun..
Evet cnm ilac kullaniyorum.. cipralex kullaniyorum 10mg.. aslinda ben bundan 1.5 sene once duzelmistim %95 anksiyetem olsun, takintilarim olsun vs ve ben ilaclari birakma karari aldim ve 2 hafta sonra doktora gittim ve doktor tamam birakabilirsin demisti.. neyse bir ay iyidim sonra bir baktim kabuslar, panik atak tekrar nuksetmeye basladi, gecer dedim biraz daha bekleyeyim dedim.. ve bi sabah ise gitmek icin yerimden kalktigimda inan tutulma gibi bisey yasadim, beynim sanki istemiyordu ise gitmemi ve benim okb tekrar yukselise gecti , ise gitmeme karari alsamda, yinede gittim ve is yerinde panik atak krizi yasadim o gunden sonra isi birakma karari aldim, surekli rapor aldim, tabi bu arada patronum aradi iste ise gelmezsen senin yerine baskasini alacagiz diye, ama inan saglik daha onemli... depresyon gibi bisi yasadim.. cok zor donemlerdi, istahim filan kesilmisti yemek bogazimdan gecmiyordu.. simdi duzeldim biraz bunada sukrediyorum ama tabiki insan 100% duzelmek istiyor.. birde dugunum olacak inan bu okb o dugun heyecanimi evlilik heyecanimi elimden almaya calisiyor.. korkuyorum acaba dugun gunu kendimi kotu hissedermiyim diye..Merhaba canim sana da geçmiş olsun.evet oldukça zor bir hastalık hele okb insanın beynini kemiriyor.ben de kendimi oyalamaya çalışıyorum başka şeylerle gün içinde kendimi dinlememeye çalışıyorum.bu konuyu açtığımda durumum daha kötüydü takıntılarım biraz azaldı ama bu sefer de uykuya dalamama sorunu yaşıyorum.bu da beni huzursuz ediyor geceleri.Allah şifa versin hepimize.sen ilaç kullanıyor musun?
Evet cnm ilac kullaniyorum.. cipralex kullaniyorum 10mg.. aslinda ben bundan 1.5 sene once duzelmistim %95 anksiyetem olsun, takintilarim olsun vs ve ben ilaclari birakma karari aldim ve 2 hafta sonra doktora gittim ve doktor tamam birakabilirsin demisti.. neyse bir ay iyidim sonra bir baktim kabuslar, panik atak tekrar nuksetmeye basladi, gecer dedim biraz daha bekleyeyim dedim.. ve bi sabah ise gitmek icin yerimden kalktigimda inan tutulma gibi bisey yasadim, beynim sanki istemiyordu ise gitmemi ve benim okb tekrar yukselise gecti , ise gitmeme karari alsamda, yinede gittim ve is yerinde panik atak krizi yasadim o gunden sonra isi birakma karari aldim, surekli rapor aldim, tabi bu arada patronum aradi iste ise gelmezsen senin yerine baskasini alacagiz diye, ama inan saglik daha onemli... depresyon gibi bisi yasadim.. cok zor donemlerdi, istahim filan kesilmisti yemek bogazimdan gecmiyordu.. simdi duzeldim biraz bunada sukrediyorum ama tabiki insan 100% duzelmek istiyor.. birde dugunum olacak inan bu okb o dugun heyecanimi evlilik heyecanimi elimden almaya calisiyor.. korkuyorum acaba dugun gunu kendimi kotu hissedermiyim diye..
Amin cnm.. herkese sifa versin Rabbim.. bunada sukur diyorum ya tedavisi mumkun olmasaydi.. bende uyuyamiyorum..Korkma hiç bence ne güzel hayatını sevdiğin adamla birleştireceksin o heyecanın tadını çıkar kendini telkin et.hem ilaç kullanıyorsun bu seni rahatlatır bence.evlilik belki hastalığına iyi gelir.bak bana yapayalnızım:) yalnızlık da bu hastalıkta tetikleyici oluyor.benim işim daha zor:)
Bu saat oldu hala uyuyamadım eski ben olsaydım 11 de gözlerim kapanmıştı.düşünmekten ,huzursuzluktan yedim bitirdim kendimi.Zor bir rahatsızlık,Allah hepimize şifa versin
Amin cnm.. herkese sifa versin Rabbim.. bunada sukur diyorum ya tedavisi mumkun olmasaydi.. bende uyuyamiyorum..