Merhabacanim dedigin psikKızlar merhaba.
Başlıktan anlayacağınız üzere psikolojik olarak hiç iyi bir durumda değilim.6 yıl önce geçirdiğim ufak bir ameliyat sonrası başladı bu rahatsızliklar.ilaç tedavisi ve terapiyle atlatmıştım ya da ben öyle sanıyordum.tabi o aralar hem öğrenciydim hem de çalışıyordum.şimdi işsizim kpssye hazırlanıyorum.hastalığım kafamdaki deli sorular ve eski takıntılarım yüzünden nüksetti galiba.düşünmekten kendimi alamıyorum.tekrar ilaç tedavisine başladım 1 hafta önce.ama henüz etkisini göstermedi tabi.
Burda forumda gezinirken kendime biraz olsun dert ortağı ararken bir arkadaşın yazdığı mesajı gördüm adı lazım değil bir psikolog ismi vermiş izleyin rahatlarsınız diye.. tabi ben açtim adamin videolarıni izlerken dini bir konuda bir videosunu gördum.tabi tiklamadım tıklasam kendimi biliyorum daha da çıldıririm.burda etkilenmeyin diye tabiki yazmayacağim ama şimdi de buna taktim kisacası kaç gündür aklımdan cikmiyor.takıntı haline getirdim.
Kisacası kızlar, siz bu tür hastalıkli düsüncelerden nasıl kurtuldunuz veya nasıl başediyorsunuz? İllaki vardır aynı durumu yaşayan.o kadar eziyet ediyorum ki kendime, yemeden içmeden kesildim.şimdiden teşekkürler ilgilenen arkadaşlara
Ben bu yaz anksiyete yaşadım ilaç kullanmadan kurtulmak için çok çabaladım ama nafile çok zayıf olmama rağmen 8 kiloda verince antidepresana başladım.. 6 ay kullandım şuan yarim yarim bu ay bırakıcam insallah ama ilacı bırakma etkisiyle bulantılar yine başladı bu da geçecek insallah..
Ben de senin gibi işten ayrılınca hastalık başladı yani boş kalmamak lazım her gün yürüyüş yapmak lazım bi iş yerinde calisamiyorsak.. papatya cayi demleyip icmek bana iyi geliyor ve sürekli bir iş yapıyorum temizlik , el işi, yürüyüş gibi benim çocuğumdan ötürü çalışamıyorum ama sen imkanın varsa ise gir derim. Sende ne tarz belirtiler verdi bu hastalık?
Merhaba.
Ben de yaklaşık 4 ay önce anksiyeteye yakalandım.Sizin de dediğiniz gibi saçma sapan düşünceler kafamda fink atıyordu
Yemiyor,içmiyordum,sürekli bir huzursuzluk..
İlaç kullanmaya başladım ve ilaçlar 1 ay sonra etkisini gösterebildi.İlk önce bunu unutmayın.
Sakın pes etmeyin biraz dişinizi sıkın.
Şu an ise ilacı bırakalı 1 hafta oldu.Eskiye nazaran daha iyiyim çok şükür.
Arkadaşın da söylediği gibi sakın boş kalmayın.I düşünceler aklınıza gelince"seninle daha sonra ilgileneceğim" diye sürekli erteleyin ve sakın korkmayın.
Merhabalar yazdığınızı anlayamadımMerhabacanim dedigin psik
Merhaba teşekkürler cevabınız için
Ilaca başlayalı bir hafta oldu dediğiniz gibi sabrediyorum dişimi sıkıyorum.bu gece öyle huzursuzdum ki uyuyamamak insanı mahvediyor.işin tuhaf kısmı da bunları daha önce de yaşamıştım ve atlatmıştım fakat bu seferki başka.sanki hiç geçmeyecekmiş gibi.kpss çalışıyordum onu da bıraktım odaklanamadığım için.psikiyatristim ilacın iyi geleceğini söylüyor ama bakalım bekliyorum.
Gelecek,merak etmeyin.
Ben de sizin gibiydim.O içimin sıkıntısı beni gecelerce uyutmuyordu,hiçbir şey yiyemiyordum,iştahım yoktu.Güçsüz düşüyordum.
Hepsi geçti sizin de öyle olacak.
Benim ılacim hem iştahı açıyordu hem de uyutuyordu ilk attigim zaman 3 gün uyanmakta zorlandım bıraksalar 24 saat uyurdum. Istahimida öyle bir açtı kii 52 kilodan ilaca başladım şuan 67 kiloyum allahtan boyum uzun kilom tam ideal oldu şuan.. yani 6 ayda 15 kilo aldırdı bana ve hayatım boyunca kilo alamama sorunum vardi..
Uyuyamayacağım dediğim geceler zaten uyuyamazdım 2 saat uyur uyanır otururdum icim sıkışırdı kalbim daralırdı. Nefes almakta zorlanirdim ağzım dilim kururdu ates basardi cok zor bir durum hiç aklıma gelmezdi benim böyle bir şey yaşayacağım cunku psikolojik hastalık yaşayanlara hep akıl veren bilmişlik yapan kişiydim şimdi iyiyim ama üzücü bir haber aldığım zaman ağlama krizleri iç daralmalari bulantılar yeniden başlıyor.. sana tavsiyem papatya çayını korkmadan iç ben sürekli içtim bi zararı olmadi yatmadan 2 saat önce iç yatarkende bir kase yoğurt ye duanı oku 7 kere ayet-el kürsü allahın izniyle uzun bir uyku çekersin
Uyuyamayacağım dediğim geceler zaten uyuyamazdım 2 saat uyur uyanır otururdum icim sıkışırdı kalbim daralırdı. Nefes almakta zorlanirdim ağzım dilim kururdu ates basardi cok zor bir durum hiç aklıma gelmezdi benim böyle bir şey yaşayacağım cunku psikolojik hastalık yaşayanlara hep akıl veren bilmişlik yapan kişiydim şimdi iyiyim ama üzücü bir haber aldığım zaman ağlama krizleri iç daralmalari bulantılar yeniden başlıyor.. sana tavsiyem papatya çayını korkmadan iç ben sürekli içtim bi zararı olmadi yatmadan 2 saat önce iç yatarkende bir kase yoğurt ye duanı oku 7 kere ayet-el kürsü allahın izniyle uzun bir uyku çekersin
Evet 2 tane antidepresan aldığım zamanlarda dahi içtim bitki cayi sonuçta istersen yarım çay bardağı iç ilk önce ama yine de doktoruna danış ben çok şükür iyi bir doktora denk geldim tesadüfen tam doğru ilacti benim için benimki Z.S.T.. isimli bi antidepresan ismi seninki gibi bilindik degil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?