Depresyon mu bu?

Peripadisahininkizi

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Haziran 2022
826
752
Ben hep mantıklı düşünen, küçük şeylerle mutlu olmaya çalışan biriyim, bana göre depresyon falan mantıksızdı bana uymazdı. Kendi kendime de akıl veririm.
depresyonda mıyım gerçekten hiçbir şey mutlu etmiyor gülüyorum mutlu oluyor gibi oluyorum ama sanki hayal aleminde yaşıyor gibiyim. Geziyorum gezen ben değilmişim gibi. Biraz mutlu oluyum diye alışveriş yapıyorum sonra gereksiz geliyor.
En çok da geçen zamanı aşırı sorgulamaya başladım bi şarkı 12 yıl önce çıkmış bir oyuncu eski yeni hali paylaşılmış, bir dizinin üstünden yıllar geçmiş, bunlar bile çok etkiliyor. Halbuki 31 yaşındayım sanki çok yaşlanmışım gibi şimdiden triplere girdim ama zaman o kadar uçuyor gibi geliyor ki gerçekten bi bakmışım bu yıllarda geçecek diyorum. Ölüm aklıma geliyor korkuyorum kimsenin ölmesini istemiyorum. Yani dünyanın yalan olduğunu anlamış bulunmaktayım 20lerde henüz bu kadar umursamıyordum.

Her şeyim neredeyse çok iyi işim, eşim. Kendimi nankörmüşüm gibi hissediyorum. Nasıl mutlu olmam diye.

Bebeğim var gayet gün içinde enerjik olmaya çalışıyorum ona gülüyorum, oyunlar oynuyorum beraber gülüyoruz. Eşime bazen mutlu görünmeye çalışıyorum bazen de çok belli ediyorum. Sürekli niye böylesin diyor. Mutluluğumda sonradan gözüme rolmüş gibi görünüyor.

Bir de aşırı panik senaryolar üretiyorum kafamda, eşime ulaşamadıysam, arabadaysak, asansördeysek, yolda bebek arabasıyla giderken vs. kötü düşünceler , aileme ya da başıma kötü bir şey gelecek hissi geçmiyor.

evet depresyondasiniz veya henüz hayatın tokadını yememissiniz. halbuki baksanıza şükredecek ne çok şey var. ben bazen aşırı bunaldıgim zamanlar sahip olduklarima bakıyorum ve şükür diyorum. kimbilir yerimde olmak isteyen kimler kimler var diyorum ve kendimi telkin ediyorum. lütfen sizde böyle yapın. birine söyleseniz yüzünüze ne kadar şükürsüzsün der eminim. ben bunlari dedirtmemek için elimden geleni yapıp olanla mutlu olmaya bakıyorum. bir silkelenip kendinize gelin. yoksa Allah öyle bir yerden sınar ki bugunlerinizi mumla ararsınız

Kaygı bozukluğu+depresyon gibi geldi bana. Yardım almanızı tavsiye ederim

Bunlar hep dertsizlikten.bir dönem bana da olur gibi olmuştu sonra öyle bir dert geldi ki başıma asıl o zaman mutsuzluktan çıktım işte dedim şu dert geçsin bir daha böyle olmayacağım.olmadım da.kısaca kıymet bilmiyoruz.şımarıyoruz, azıyoruz.

Canım kaygı bozukluğuna depresyon eşlik ediyor olabilir. Mutlaka yardım almalısın, hayat kaliten için. Kaygı veya depresyon için hayatta büyük zorluklar yaşamana veya feleğin çenberinden geçmene gerek yoktur. Beynindeki kimyasallarla ilgili. Psikolojik destek alman fayda sağlayacaktır. Geçmiş olsun canım ❤

Aslında bu tarz düşünceler de beni mutsuz ediyor insanların başına her an kötü bir şeyler gelebiliyor diyorum bir gün benim de olabilir şuan yok kıymetini bilmeliyim diye düşünemiyorum çok boş geliyor her şey

Bende böyleydim bir boşlukta gibi sonra çekirdek ailemden iki kişiyi aniden kaybedince o zaman anladım aslında hayatın ne demek olduğunu. Şükrediyorum diyip geçiyoruz ama gerçekten şükretmek her anın kıymetini bilmek için hep bir darbe yemeyi bekliyoruz ne yazıkki. Şunu bunu yap şeklinde bir tavsiyesi yok aslında mutlu eden şeylere daha çok yönel ve imkanln varsa terapi al. Çalışabilme imkanın varsa sosyalleşmek iyi geliyor

Aslında bende bu ihtimalleri düşünmek aşırı stres ve paniğe sebep oluyor sürekli geçen yılları düşünüyorum bu demek ki bu iyi günler de bitecek benim de başıma kötü şeyler gelecek diye

Aslında bende bu ihtimalleri düşünmek aşırı stres ve paniğe sebep oluyor sürekli geçen yılları düşünüyorum bu demek ki bu iyi günler de bitecek benim de başıma kötü şeyler gelecek diye
Yaygın anksiyete bozukluğu işte bende öyleydim terapiyle biraz törpüleniyor ama ilaçsız devam edebilmekte zor oluyor.

Kaygı bozukluğu gibi geldi bana. Depresyonda çok daha ağır tablolar çıkıyor ortaya. Tabii ki doktorlar daha iyi bilir ama kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum. Bi an önce ilerlemeden psikolojik destek alsanız veya bir psikiyatra görünseniz çok iyi olur.

insan kendisine verilmiş olanı kaybetmeden anlamıyor maalesef
o zamana kadar da elindekiler olsun olmasın hep mutsuz
sizinkisi muhtemelen geçici bir durum
içinizdeki boşlugu bir amaçla doldurmaya ihtiyacınız var
din vs konularına girmeyecegim eger gücünüz var ise psikolog görüşmesi ayarlayın bir kere deneyin

aynen oyleeee.... böyle hayatımın en iyi donemindeyim ama demek ki çok şükürsüz muydum nedir? işte işim iyi ama sıkılmışım vs...hoooppppp ablam bir beyin kanaması geçirdi. yaklaşık 30 gunluk bir hastane süreci. ağlamalar kendini yerlere atmalar ailede gırla. ablami bize bir verdiler hiçbir hayatı fonksiyon yok. al sana depresyon. artık o depresyona mi girersin depresyon mu sana girer düşün dur. o yüzden yarabbi şükür diyip yaşamaya devam ediyorum. üç dk sonra başımıza veyahut sevdiklerimizin başına ne geleceğinin garantisi yok. sevgiyle dolu dolu şükür diyerek yaşamak taraftarıyım. herseyi kafaya takıp pireyi deve yaparak değil.

Uzman desteği alın.

Sonuçta insanız, bazı dönemler çok neşeli oluyoruz, bazı zamanlar durgun....her zaman çok mutlu olamayız, neşemizi kaybettiğimiz dönemlerde olacak. İnşallah zamanla geçecektir. Bende şuanda mutsuz olduğum bir dönemdeyim geçmesini bekliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…