- 19 Mart 2016
- 1.619
- 2.535
-
- Konu Sahibi tekiryesili
Merhaba öncelikle geçmiş olsun ve toparlaniyor oluşunuza cok sevindim bende zaman zaman benzer durumu yasiyor depresyon durumum bu kadar agir olmasada dediginizi yasiyorum öz bakım olayina kadar kendimi cok fazla salıyorum...merhaba,ben uzun süredir majör depresyonla boğuşuyorum.hâla düzelebilmiş değilim, ilacı yeni bıraktım, terapi alıyorum.
depresyonda olunca insanın karnını doyurmak için bile eli kolu kalkmıyor. sürekli uyuyordum. şu an 8-10 saate indirebildim. düzenli uyumak için program yaptım.bu süre zarfında evde çok is birikti, yemek temizlik yapamıyordum. yavaş yavaş toparlanmaya başladım.
size sorum şunlar;
1)bir yerden başladım ama her şey üstüme üstüme geliyor. 'başaramıycam' deyip bir çökkünlük içine giriyorum. bi de her şeyi cok ayrıntılı düşünüyorum. mesela çamaşır asmam için odayı temizlemeliyim, dolap baştan aşağı temizlenmeli, odanın tertemiz olması için duvarları, camları her yeri silmeliyim vs vs.. her şeyi birbirine bağlıyorum o karmaşık ağ beni çok yoruyor.daha pratik nasıl olabilirim?
2)birikmiş çamaşır çok, uzunca bir müddet kirli kaldılar. Bu yüzden makine deterjan ve suyu aldıktan sonra bekletmeye alıp, 10 saate yakın bekletiyorum. böyle makinem zarar görür mü? sizin başka öneriniz var mı?
3)evde iki kedim var kumları balkonda,o yüzden balkonu kullanamıyorum.kumlarını günde iki kere temizlesem de yetmiyor.bu konuda kedisi olanlar ne yapıyor fikirlerini merak ediyorum.bi de kedi ve çocuk aynı anda oluyor mu?nasıl oluyor, nelere dikkat ediyorsunuz?
4) kendimi toparlamadam çocuk yaparsam bakamam, hakkına girerim diye çocuk yapmadım. 35 yaşına geldim, sizce çok mu geç kaldım.
not: toparlanma aşamasındayım,lütfen kırıcı yorum yapmayın, modumu aşağı çekecek yorumlara değil, beni yukarı taşıyacak tavsiyelere ihtiyacım var.
bu durumu yaşamayanlar tam empati kurmakta zorlanabilirler.önceki hâlime, " bak gelecekte böyle olacaksın, evin böyle olacak" deselerdi ağzım açık kalırdı.böyle olacağımı hiç ummazdım. düsmez kalkmaz bir Allah..
umursamaz biri değilim, gerçekten umursuyorum. evime kimseyi çağıramıyorum, kendim çağıramadığım icin kimseye de pek gitmem. yardımcı kadın çağıramam, parayı denkleştirsem bile utanırım. annem de kaç kere yardım edeyim beraber halledelim dedi ama olmaz, kendim halletcem inşaallah.
Merhaba atlatabildiniz mi bende aynı durumdayım 2 ay doktora gitmedim on gün önce gittim bende zorla bişeyler yapıyorum ama asla konsantre olamıyorum kafamda hep ya iyi olmazsam düşüncesi yüzünden zihnim hep bununla dolu dizinde mi öyleydi ilaçlardan ne kadar sonra düzeldinizBen travma sonrası ve majör depresyondan sonra iyileşme sürecinde aynen sizin gibiydim. Öncelikle düşünmeyi bırakın , düşündükçe batıyor insan. Ben şöyle yaptım sadece bir parça açacağım ve dalacağım odaya diyordum. Bir tane çok hareketli parça açıp temizliyordum ne kadar olursa. Sadece 3 dakika dayan diyordum. Sonra o 2 parçaya, 3 parçaya , yarım saate çıktı. Yarım saat yapacağım deyip 31. dakikada bırakıyordum herşeyi. Bunu deneyebilirsiniz. İmkan varsa kesinlikle yardımcı alın zaten. Fazlalıklardan kurtulun. Çamaşırı bekletmeye gerek yok, vanish ile yıkayın 2 saatlik programda.
merhaba,ben uzun süredir majör depresyonla boğuşuyorum.hâla düzelebilmiş değilim, ilacı yeni bıraktım, terapi alıyorum.
depresyonda olunca insanın karnını doyurmak için bile eli kolu kalkmıyor. sürekli uyuyordum. şu an 8-10 saate indirebildim. düzenli uyumak için program yaptım.bu süre zarfında evde çok is birikti, yemek temizlik yapamıyordum. yavaş yavaş toparlanmaya başladım.
size sorum şunlar;
1)bir yerden başladım ama her şey üstüme üstüme geliyor. 'başaramıycam' deyip bir çökkünlük içine giriyorum. bi de her şeyi cok ayrıntılı düşünüyorum. mesela çamaşır asmam için odayı temizlemeliyim, dolap baştan aşağı temizlenmeli, odanın tertemiz olması için duvarları, camları her yeri silmeliyim vs vs.. her şeyi birbirine bağlıyorum o karmaşık ağ beni çok yoruyor.daha pratik nasıl olabilirim?
2)birikmiş çamaşır çok, uzunca bir müddet kirli kaldılar. Bu yüzden makine deterjan ve suyu aldıktan sonra bekletmeye alıp, 10 saate yakın bekletiyorum. böyle makinem zarar görür mü? sizin başka öneriniz var mı?
3)evde iki kedim var kumları balkonda,o yüzden balkonu kullanamıyorum.kumlarını günde iki kere temizlesem de yetmiyor.bu konuda kedisi olanlar ne yapıyor fikirlerini merak ediyorum.bi de kedi ve çocuk aynı anda oluyor mu?nasıl oluyor, nelere dikkat ediyorsunuz?
4) kendimi toparlamadam çocuk yaparsam bakamam, hakkına girerim diye çocuk yapmadım. 35 yaşına geldim, sizce çok mu geç kaldım.
not: toparlanma aşamasındayım,lütfen kırıcı yorum yapmayın, modumu aşağı çekecek yorumlara değil, beni yukarı taşıyacak tavsiyelere ihtiyacım var.
bu durumu yaşamayanlar tam empati kurmakta zorlanabilirler.önceki hâlime, " bak gelecekte böyle olacaksın, evin böyle olacak" deselerdi ağzım açık kalırdı.böyle olacağımı hiç ummazdım. düsmez kalkmaz bir Allah..
umursamaz biri değilim, gerçekten umursuyorum. evime kimseyi çağıramıyorum, kendim çağıramadığım icin kimseye de pek gitmem. yardımcı kadın çağıramam, parayı denkleştirsem bile utanırım. annem de kaç kere yardım edeyim beraber halledelim dedi ama olmaz, kendim halletcem inşaallah.
Ben de kurutma makinesi tavsiye edecektim ama maddi anlamda yük olur diye çekindim yazmadım. Bence evinde kedi besleyen herkesin alması gerekir. Kaç kere yıkanmasına rağmen çamaşırlara inatla yapışan tüylerden kurtulmanın tek çaresi, ve gerçekten işe yarıyor bu konuda.Merhaba
Bence fazla yükleniyorsunuz kendinize. Sanki temizlik ve düzen olması gerekenden daha karmaşık bir süreçmiş gibi davranıyorsunuz gerek yok buna. Çamaşırları dümdüz kısa programda deterjan ve yumuşatıcı ile yıkayın sonra da çamaşır askılığınıza asın. İnanın gayet mis kokulu ve lekesiz olucak bu şekilde. Arada lekesi çıkmayanlar varsa onları ayırır duruma göre atar ya da daha farklı leke çıkarma işlemlerine tabi tutarsınız. Kimse kimseden kol çantasında Ace ile gezen reklam kadını mükemmelliği beklemiyor. Önemli olan basit ve sürdürülebilir bir düzen kurmak.
- Buarada nolur bir şekilde para biriktirip kurutma makinesi alın evinize. Hayatınız inanılmaz kolaylaşacak. Kurutucudan çıkarıp katlayıp yerine koyacaksınız sadece herşeyi. Kedi tüylerini filan da toplayacak kurutucu.
Evet siz depresyonda değilsiniz hanımefendi. Olmayın da zaten Allah sağlık afiyet versin. Depresyonda olanın halinden depresyon geçiren anlar.Biliyorum. Her şeye duyar kasmasanız olmaz. Bir süredir kendimi kötü hissediyorum ben de depresif gibi. okuduklarımla beraber depresyonda olma ihtimalim gözümde azaldı. Bu kadar
İlk başta topla on saat beklersen bitmez çamaşırın sonra oda oda yap cami duvarı kapısı dolap içi sil supur çık hergun böyle yaparsan kolay olurmerhaba,ben uzun süredir majör depresyonla boğuşuyorum.hâla düzelebilmiş değilim, ilacı yeni bıraktım, terapi alıyorum.
size sorum şunlar;