Depremden kurtuldum ama..

Çok geçmiş olsun rabbim tekrarını bir daha göstermesin inş. ölenlere rahmet kalanlara rabbim sağlık sabır versin. Yaşanılan bu durum buralarda bizi bile etkiledi o bölgelerde olanları düşünemiyorum. Hayatımda hiç depremi hissetmedim ama bu afette o kadar etkilendim ki geceleri sürekli irkiliyorum o bölgede olanları düşünemiyorum bile :KK43:

İlk depremde sarsıntı sırasında can pazarı yaşadık bina olarak mahsur kaldık , ben, kızım kucağımda ikinci kattan atlayarak kurtuldum ayağım kırıldı ve kemik derinin dışına çıktı bu kadar.. Evimiz ikinci depremde ise tamamen çöktü.. kızım sürekli bana oyuncaklarını yatağını soruyor çok kötüyüm ev sadece ev değildi bizim için yuvamız herşeyimiz gitti, canımız kurtulducok şükür ama bundan sonrada nasıl yaşarız bilmiyorum.. evimiz yok artık çorabımızı dahi alamadım.. bi şekilde şehirden çıkmanın yolunu buldum arabayla aileme geldim burada guvendeyiz ama arkadaşım iki bebeğiyle göçük altında kaldı eşi yurtdısında görevli ASkerdi kızı çıkartamadılar diğer biri bir çocuğunu kurtardı diğerini alamadan çıktı psikolojim bozuk gözümden tek damla yaş gelmedi nasıl devam edeceğimi bilemiyorum.. yaşıyorsunuz şükret demeyin nolur ediyorum , bunları düşündüğüm için vicdan azabı duyuyorum hayatını kaybedenlere karşı ama o anı , o sarsıntıyı , kıymeti yaşadıklarımı unutamıyorum.. aklımda tek , kızımı hayatta tutma koruma düşüncesi, komşularım seslenmiş duymamışım bile atlamış olmama inanamıyorlar buradan sonra neyle nasıl devam edilir bilmiyorum daha önce hiç bu kadar büyük şok yaşamamıştım..
Merhaba, çok ama çok geçmiş olsun… Ekran karşısında paramparçayız; dua etmekten, maddi yardım yapmaktan başka bir şey gelmiyor elimizden. Depremi yaşayanlar için bambaşka bir travma olduğu kadar ekran başındakiler için de ağrı bir travma inanın…
Öncelikle elbette depremden sağ kurtulduğunuz için Allah’a sonsuz kez şükürler olsun. Fakat yaşadığınız (sadece sizin değil, yüz binlerce kişinin) oldukça zor bir travma ve bunu bastırmaya çalışmak yerine duygularınızı ifade edin. Maddi ya da manevi bir kayıpta yas süreci sağlıklı yaşanmalı; oluşabilecek tüm kaygı ve korkular, umutsuz düşünceler çok normal, lütfen bunun için kendinizi suçlu hissetmeyin. İmkanınız olursa profesyonel bir destek almaya çalışın, eminim birçok psikolog arkadaşımız gönüllü olarak yardımcı olacaklardır. Rabb’im hayatınızın bundan sonraki döneminde yüzünüzü güldürsün, sağlıklı ve hayırlı bir ömür nasip etsin…

Nasil teselli edilir hic bilmiyorum
Benim akrabalarimdq depremzedeler haberlesmek icin aradiklarinda donup kaliyorum
Sanki bise desem kufur gibi olacak hissine kapiliyorum
Sadece size cok buyuk gecmis olsun Allah yardimciniz olsun diyebiliyorum😔

Bende cok kotuyum geldik sigindik bir yere ama nereye kadar geri donecegiz mecbur.evim yikilmadi ama artik gitmek istemiyorum.insan yuvasindan korkar mi korkarmis.eskiden bi gece ayri kalamazken simdi adim atmak bile icimden gelmiyor.daha pazar gecesi bile saatlerce ayna onunde bakim yaparken o geceden beri aynaya bakmiyorum.aynaya bakmaya utaniyorum o yuzu gormek istemiyorum.aynadaki kisi ben degilim cunku.aglamak istiyorum bagira bagira ama aglayamiyorum.ailem herkes bi yere kacti dagildik resmen.sadece sukrediyorum hayattayim nefes aliyorum.hic bisey eskisi gibi olmayacak bizim icin.butun dunyalik heveslerim gitti geriye sadece korku endise kaldi.

X