Yaşadıklarınıza çok üzüldüm, 8 kişiyi kaybetmişsiniz, Allah rahmet eylesin, başınız sağolsun.
Kayınvalidenizin yaptıkları, bunca acı olay yaşamışken siz de 8 kayıp vermişken, hiç bir vicdana sığmaz. Kesinlikle görüşmeyin, o size gelmek isterse sakın kabul etmeyin. Eşiniz, çocuklarınız gitsin. Üzülmeyin aileniz parçalanmaz. Sizin neden gelmediğinizi soranlara, bırakın eşiniz ve kayınvalideniz cevap versin.
Burada neden öyle yapmadın, neden şunu demedin, diyorlar, doğru ne söylesen haketmiş aslında o kadın. Ama herkes bir değil. Gerek inancı, gerek yetiştirilme tarzı, gerek karakteri müsaade etmez o sözleri söylemeye.
Bende sizin kadar olmasada eşimin ailesiyle sorunlar yaşadım. Aslında sizin kadar naif biri değilim. Sert kendi kuralları olan düşündüğünü direk söyleyen biriyim. Ama ben evlenene kadar kötü insan görmemişim onu sonradan fark ettim. Bunları görünce tecrübesizliğimden nasıl davranacağımı bilemediğimden, kötü davranmayı kendime yakıştıramadığımdan, eşimin hatrına, ben iyi davranırsam onlar da hatalarını anlarlar, düzelirler diye diye yıllarımı geçirdim.
Boşa zaman harcamışım.
En sonunda öyle bir şey yaptılar ki, tamam artık buraya kadar, dedim. Hiç bir kötü söz söylemedim, asla yüz göz olmadım ama keskin bir bıçak gibi tüm iletişimi kestim. 1 yıl boyunca hiç görüşmedim. Sonunda benden özür diledi. Şimdi görüşüyoruz ama eskisi gibi değilim. Misafir gibi gider, gelirim. Kafamda rahat vicdanımda.
Siz de rahat olun, çünkü haklısınız sonuna kadar. Bazı insanlara ne kadar iyi davransanda kar etmez, onlara anladığı dilden konuşmak gerekir.
Tekrar başınız sağolsun, Allah tüm yakınlarını kaybedenlere sabır versin.