Deprem

Herkese geçmiş olsun.
Allah herkese yardım etsin..
Ben istanbuldayım.
Burada 6.5 üstü olursa ne olur düşünmek bile istemiyorum..:cry:

Inşallah hicbir yerde deprem olmaz..
Deprem gibi doğal afetlerde olmamasını düşünmek gibi birsey olamaz. Gerekli önlemleri alan, nasıl davranmasi gerektiğini daha iyi bilen bir toplum oluruz. İnşaat mühendislerinin hazırladığı bilgilendirici animasyon videosu vardı. Lütfen izleyelim izletelim

Diyarbakır’da 2.katta bile beşik gibi sallandık aklımız çıktı sokağa zor attık kendimizi... Elazığ’da Malatya’da yaşayan kardeşlerimizi düşünemiyorum bile😢😢 Rabbim yardımcıları olsun...

Deprem gibi doğal afetlerde olmamasını düşünmek gibi birsey olamaz. Gerekli önlemleri alan, nasıl davranmasi gerektiğini daha iyi bilen bir toplum oluruz. İnşaat mühendislerinin hazırladığı bilgilendirici animasyon videosu vardı. Lütfen izleyelim izletelim
kesinlikle çok haklisiniz.. bir süreliğine turkiyeden uzak bir yerdeyim ve yine deprem bölgesi olan bir bolge. fakat evler ahşap iskeletlerden yapılıyor , yasam alanları en fazla 2-3 katli binalar, cogunlukla müstakil evler. apartmandan kapıya çıksam onumuz agaclik ve boş bir alan ve tüm yerleşim yerleri bu sekilde..
adamlar, olası bir depremi nasil en az kayıpla atlatırız diye düşünüp yapılanmış ..

fakat istanbulda çok eski bir mahalledeyim, sur icinde. deprem olduğu takdirde ev yıkılmasa dahi sokağa cikmak daha büyük bir tehlike, çünkü karşı apartman birkaç metre uzaklıkta.
zaten kalabalıkta izdihamdan eziliriz yüksek ihtimalle , göçükte kalmasak bile. toplanma Alani diye bir yer zaten yok..
kaderimize razı gelip , bekliyoruz resmen toplum olarak..

Siirt çok fenaydı hayatımda böyle büyük deprem hissetmediM . Bitti tamam dedikçe şiddeti katlandı katlandı çok uzun sürdü. Lohusalık anılarıma deprem eklendi valla göğüslerim alev alev yanıyor gerginlikten

kesinlikle çok haklisiniz.. bir süreliğine turkiyeden uzak bir yerdeyim ve yine deprem bölgesi olan bir bolge. fakat evler ahşap iskeletlerden yapılıyor , yasam alanları en fazla 2-3 katli binalar, cogunlukla müstakil evler. apartmandan kapıya çıksam onumuz agaclik ve boş bir alan ve tüm yerleşim yerleri bu sekilde..
adamlar, olası bir depremi nasil en az kayıpla atlatırız diye düşünüp yapılanmış ..

fakat istanbulda çok eski bir mahalledeyim, sur icinde. deprem olduğu takdirde ev yıkılmasa dahi sokağa cikmak daha büyük bir tehlike, çünkü karşı apartman birkaç metre uzaklıkta.
zaten kalabalıkta izdihamdan eziliriz yüksek ihtimalle , göçükte kalmasak bile. toplanma Alani diye bir yer zaten yok..
kaderimize razı gelip , bekliyoruz resmen toplum olarak..
İşin ucunda para dönünce kurbanlık koyundan bir farkımız kalmıyor değil mi? Ne kadar acı...

Şu an Elazığ kaos,hastanelere gelip kan verin diye mesajlar geliyormuş,ambulanslar sirenler bitmiyor enkaz altında kalanlar var yıkıntı sayısı da hiç az değilmiş.
Bu daha bilinen,yarın her şey daha da netleşir

Çok korktuk çok. Kendime zor geldim. Karnında bebekle bunu yaşamak daha da zor. Ona bir şey olacak korkusu bir yandan, bir türlü durmayan deprem karşısında çaresizlik bir yandan. Durmuyo ne olur dursun artık diye ağlaya ağlaya bekledim. Allah tekrarını yaşatmasın 😢

Öncekle gönlümden geçen konuyu açtığın için sana gönülden teşekkür ederim.

Çok üzgünüm ve bunu tarif edecek kelimeleri bulamıyorum maalesef. Enkaz altında kalan insanlarla empati yapmaya çalışıyorum, aklımı kaybedecek gibi oluyorum. Allah oradaki herkesin yardımcısı olsun.
Ülke olarak gerek coğrafi gerek siyasi çok b.ktan bir yerdeyiz. Allah başta elazığ ve çevresinin, sonra da hepimizin yardımcısı olsun.

Deli gibi uykum var ama uyuyamıyorum, yüreğim el vermiyor :KK43:

Rabbim beterinden korusun k.marastayim çok fena sallandik burası da risk altında ne uyku kaldı ne moral...
Rabbim sen yardım et elazığdaki kardeşlerimize ve hepimize...

Deprem değil, bina öldürür sözü ile rahmetli Ahmet Mete Işıkara bize 20 sene önce öğüt verdi.
Ve hiçbir şey değişmedi.
Hala bina, çarpık kentleşme, uygunsuz yapılar, alınmayan önlemler öldürüyor.

Baksana insanlar diledigi kadar mesaj atabilirmis kizilaya :KK14:

Surdq bir kac kelime demek istiyorumda bos yerine ban yemek istemiyorum. Artik herkes kendi basinin caresine bakacak mecbur :KK43: Herkese gecmis olsun diliyorum :KK43:

Baksana insanlar diledigi kadar mesaj atabilirmis kizilaya :KK14:

Surdq bir kac kelime demek istiyorumda bos yerine ban yemek istemiyorum. Artik herkes kendi basinin caresine bakacak mecbur :KK43: Herkese gecmis olsun diliyorum :KK43:
Bizim deprem vergileri gene otobana gitti herhalde Van’da olduğu gibi ki, hala halka halktan yardım dileniyorlar.

Evelallah bu millet kimseyi aç açıkta, soğukta yatırmaz, yakın olan herkes yapılabileceği yapıyor da, biz yapıyorsak onlar niye var.
Onlar varsa yaptıkları nerede?
Bu soğukta depremden değil soğuktan ölecek çocuklar yaşlılar, insanların vicdanlarıyla kucak açtığı yerlerde barınma var, diğerleri nerede?

Bizim deprem vergileri gene otobana gitti herhalde Van’da olduğu gibi ki, hala halka halktan yardım dileniyorlar.

Evelallah bu millet kimseyi aç açıkta, soğukta yatırmaz, yakın olan herkes yapılabileceği yapıyor da, biz yapıyorsak onlar niye var.
Onlar varsa yaptıkları nerede?
Bu soğukta depremden değil soğuktan ölecek çocuklar yaşlılar, insanların vicdanlarıyla kucak açtığı yerlerde barınma var, diğerleri nerede?

Enkazda kalanların depremden değil soğuktan donarak ölmeleri olası şu an.. şaka gibi..

Bakıyorum tv’de arama kurtarma çalışmaları o kadar ilkel boyuttaki inanamıyorum. Bu teknolojiyle büyük istanbul depreminde olabilecekleri düşünemiyorum. Walking dead’i canlı yaşarız heralde.

Çok kötüydü..Olurken anladım zaten 7 şiddetinde olduğunu..Size tavsiyem kesinlikle bir deprem çantası hazırlayın elinizde bulunsun. Benim Allah tan nöbet çantam hazirdi hemen onu kapıp kaçtım

Diyarbakir besik gibi sallandi bitmek bilmedi cok uzun surdu yikildi dedim bitmeyecek deprem dedim felaketti deprem bölgesiyle aramızda 100 km var hala dizlerim tutmuyor korkudan. Allah elazigda olanların yardımcısı olsun onlarin o halini düşündükçe uyuyamiyorum dua edelim onlar için ve allah hiç kimseye yasatmasin

Kalbim sıkışıyor benim. Minicik yavrular bu soğukta sokakta şu anda. Ben sıcak evde oturuyorum. Bir de bir fotoğraf gördüm ki kendime gelemedim hala. Bir baba ve çocukları... Evde dolaşıyorum delirmiş gibi. Ne yapabiliriz diyorum eşime ki şu an elimden bir şey gelmeyecek biliyorum. Thy açıklama yapmış, bilet fiyatları 150 TL ye sabitlenmiş. Şaka gibi. Hayır yani mecburiyeti olmayan normal bir insan deprem bölgesine tatile gidecek değil. 150 TL nedir yahu. Giden kişi ya yardıma gidecek ya da yakınının yanına. 50 TL yap bedava yap en azından. Ya da hiçbir şey yapma, 150 TL az paraymış gibi açıklama yapma ne bileyim.

Ben genel olarak soğukkanlı bir insanım. Kolay paniklemem, korkmam ya da. Ama dün gece oğlumu uyuturken birden korktum. Şu an deprem olsa ölmez de dışarı çıkarsak çocuğum bu soğukta ne yapacak dışarıda dedim. Diğer tüm çocuklar ne yapacak. Deprem korkusu bir yana, depremin kış mevsiminde olması daha da korkunç.

Bilmiyorum devlete, kurumlara da güvenmiyorum. Keşke elden teslim etme şansımız olsa da bir sürü yorgan battaniye göndersek oradaki insanlara. İçim titriyor çocukları düşündükçe. Bir yandan deli gibi merak ediyorum gelişmeleri, bir yandan aşırı korkuyorum göreceğim manzaradan.

Tamam deprem ülkesiyiz, zaten kimse neden deprem ülkesiyiz diye isyan etmiyor. Ancak 20 yıl önce felaketi görmüş bir ülkede hala eski binalar yıkılıyor, hala çocuklar o binaların altında kalıyor. Çocuktan gidiyorum hep, yetişkinlere de üzülüyorum ama çocuklar savunmasız, minnacık. Aman ne bileyim ya bu gece uyku yok belli. İnşallah ölü sayısı çok değildir. İnşallah bir an evvel sıcak mekanlara gidebilir oradaki halk.

X