Hayatımda birkaç kere deprem yaşadım. Ama çok şiddetli değildi örneğin 4 kusur yada 5 lerdeydi hepsi. Hiç depremden dolayı yıkılmış ev, depremden ölmüş insan yada kopmuş bir uzuv görmedim.
Fakat bende çok aşırı deprem korkusu var. Bundan kısa bir süre önce yine bir deprem yaşadım. Ve aklıma geldikçe uyuyamuyorum. Sürekli düşünüyorum nereye gitsem nereye tutunsam bina sağa mi yatar sola mi. Yoksa dibe doğru mu çöker. Binanın kanalizasyonu patlar mi ben o suyun icinde kalirmiyim vs. Binamiz çok cok eski. Oyle bir sey olsa ilk 5 saniyede filan yıkılır herhalde. Ve etrafında hiç bina yok yan yatma ihtimali de çok fazla. Ve biz en üst ten bi alt kattayiz.
Ve ben bu dusunceler aklıma düştüğünden beri sürekli ınternette deli gibi deprem videolari enkaz altında kalan insanlarin yorumları gibi bir çok şeyi araştırırken buluyorum kendimi.
Yaşam ucgeninden tutun da deprem çantasında olması gereken herşeye kadar araştırdım fakat bunların ise yarayabilmesi için sağlam bina lazım. Bizim bina da yaşam üçgeni değil ölümsüzlük üçgeni olustursanda muhtemelen karşı komşunun evinden parçalarını toplarlar.
Kadere inanan birisiyim. fakat suan icin bu binadan çıkma ihtimalimiz hiç hiç yok.
Ama bu korkudan kurtulmak istiyorum.
Uykular haram oldu artık bana. Yere basarken çok tedirgin basıyorum. Dus almak istemiyorum.ya banyodayken olursa diye.
Ve şayet böyle birşey basina gelirse insanin gerçekten yapabilecek birşey var mı hayatta kalmak için. O enkazin altından sağ çıkmak için. Yoksa her şey kaderde yazıldığı gibi midir.