Şuan güneydoğuyu bilmiyorum, Gebze'de yaşıyorum. Çok sıkışık olmayan bir mahallede az katlı sağlam bir binada oturuyorum. Daha uygun fiyata daha iyi yerde ama yüksek katlı binalar vardı tercih etmedim, malum beklenen büyük İstanbul depremi... İstanbul'a işim düştüğünde gidiyorum ve bir an önce geri dönmeye çalışıyorum. Oraya gezmek için bile gitmiyorum. Binaların ve yanlış şehirleşmeyi artı nüfus kalabalıklığını gördükçe diyorum ki fırsatı olan İstanbul'dan kaçsın. Yoksa da fırsat oluştursun çok ciddiyim. Dolgu alanlarda eski yüksek yapılar, iç kesimlerde dip dibe bir arabanın zor girdiği sokaklarda yorgun binalar. Sağ kalanlar kaçamayacak bile. Sular akmayacak, kanalizasyon çökecek, yardım ulaştırılamayacak. Seyrek yapılı güneydoğuda bile afet bölgesine kaç gün sonra girildi. İstanbul'a girmek mümkün olmayacak. İzmit ve Kahramanmaraş depreminde en çok ekip İstanbul'dan gitti. İstanbul'da deprem olduğunda kim gidecek? Bu konuda eğitimli olanlar kendi ailesinin derdine düşecek zaten. İtfaiye, polis, sağlıkçılar kendi aileleri göçük altındayken çıkıp millete yardım mı edecek sanıyorsunuz? Bakın Kahramanmaraş depremi kaçıncı gününde, hala ulaşılamayan enkazlar var. İnsanlar hala canlı yardım bekliyor hava buz gibi. İnsan düşündükçe çıldıracak gibi oluyor. O tarafta hiç tanıdığım yok ama canımızın bir kısmı orada. Herkes bilsin ki halk olarak hiçbir devlet adamı bizi düşünmüyor, tamamen yalnız başımızayız. O yüzden aklı olan İstanbul'dan kaçsın.