• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

denver testi endişem

kelebek1979

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Şubat 2020
1.447
1.301
83
45
merhaba kızlar,
benim oğlum evde bize karşı çok hareketli yaramaz. ama dışarıda toplum içinde özellikle ilk karşılaştığı kişilere karşı çok pasif ve sessiz kalıyor. mesela evde cümle çok rahat kurabilirken, yeni birisine karşı kelime bile söylemiyor.
bu denver testinde nasıl oluyor ? yani normalde yapabildiği şeyleri denver testinde ilk defa gördüğü kişinin önünde yapamazsa ne oluyor ?
denver testinin sorularına bakıyorum. mesela evde bizimle çok rahat cümle kurabilirken dışarıda gördügü birisine ismini bile söylemiyor.

merhaba kızlar,
benim oğlum evde bize karşı çok hareketli yaramaz. ama dışarıda toplum içinde özellikle ilk karşılaştığı kişilere karşı çok pasif ve sessiz kalıyor. mesela evde cümle çok rahat kurabilirken, yeni birisine karşı kelime bile söylemiyor.
bu denver testinde nasıl oluyor ? yani normalde yapabildiği şeyleri denver testinde ilk defa gördüğü kişinin önünde yapamazsa ne oluyor ?
denver testinin sorularına bakıyorum. mesela evde bizimle çok rahat cümle kurabilirken dışarıda gördügü birisine ismini bile söylemiyor.
Niye denver gelişim testi yaptırmak istiyorsunuz

Benim oğlumun dil gelişimi 2 yaşında yavaştı doktorumuz çocuk psikiyatrini önerdi . Birşey olmadığını tabiki biliyoruz ama olsun görmesinde fayda var normalden daha hareketliydi 2. Yaş sendromu belası da kötü gidiyordu bizde . Neyse gittik doktora oda test istedi . Testi bir adam yaptı sorular sordu vs yanı elinde küp oyuncaklar vardı onları üst üste dizdirdi kendi başına yemek yiyormu vs vs gibi şeyler sordu bize de elinde bir oyuncak bebek vardı ağzını burnunu sormaya başladı oğlum da eline almak istedi adam vermedi inatlaştı çocukta sorulara cvp vermedi bildiği halde . Ama adam önemsemedi bu durumu bize sordu neleri biliyor vs diye

merhaba kızlar,
Doktor istediği için Denver testi mi yapılacak ya da gelişim takibi için siz mi oradan bakıyorsunuz?
Denver testinde eğer çocuk söylemezse aileye soruluyor zaten, ama genelde çocuğu önce biraz rahatlatmaya çalışıyor psikologlar.
Biraz kaygılı bir çocuk olabilir ya da sadece huyu öyle olabilir dışarıda insanların yanında çekinik olması. Takip edin eğer sosyal hayatını çok etkilerse kreşe başlayınca da öyle olursa oyun terapisi alabilirsiniz bence.
Kaç yaşında tabi bilmiyorum o da önemli bir de yapıyor musunuz bilmiyorum ama dışarıda ısrar etmeyin konuş, yap diye.çünkü çevre utangaç çocuklara çok baskı yapıyor malesef, çocuğa kendini güvende hissetmesi için biraz zaman tanımak lazım.

Back