Denizli’de Yaşamak

ozgekrd

evrimdışı
Kayıtlı Üye
4 Temmuz 2008
3.299
271
688
Aydın
Merhaba,
Umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Sizlerin objektif fikirlerine çok ihtiyacım var şimdiden hepinize teşekkür ediyorum
Benim sorum şu;
Ben orta büyüklükte bir Ege ilçesinde yaşıyorum, memurum, 2 çocuğum ve çok güzel bir arkadaş çevrem var.
Ancak uzun zamandır kalbimde başka bir yere taşınma arzusu var. Aslen karadenizliyim ama eşimle istişareler sonunda hem yine Ege bölgesinde olması, tiyatro, alışveriş merkezleri, her alanda spor kursları olması açısından Denizli bize çok sıcak geldi.
Fakat orada tanıdığımız bir kişi bile yok bu sebeple başka şehirden Denizli’ye giden arkadaşlar adapte olmakta zorluk çektiniz mi? Başka bir şehirde sıfırdan hayat kurmak zor mu? Arkadaş çevresi edinme zor mu? İyi ki Denizli’ye gelmişim diyor musunuz? Çocuklar için eğitim, sosyal ve kültürel olarak doğru bir karar mı?
Hepinize çok teşekkür ediyorum tekrar

En yakın arkadaşım denizlide yaşardı. Her ilde olduğu gibi iyi kötü yerleri varmış (isimleri pek aklımda değil) Şehir merkezini överdi daha minimal bir yapıda olduğu için şehir merkesine inince tüm belediye binaları hizmet yerleri eğlence yerleri aradığı herşey küçük bir alanda olduğundan. İstanbulda birlikte uzun bir süre vakit geçirince hep bu konudan müzdaripti :)
Ayrıca onun vesilesi ile bir kaç denizlili tanıma şansım oldu sıcak kanlı insanlar.
Yorumuma gelecekte olursak orta büyüklükte bir şehirden başka bir orta büyüklükte aynı bölgede bir ile taşınmak adepte olmanızı çok ama çok kolaylaştıracaktır. Ancak sinema tiyatro gibi sosyal aktivitelere meraklı birisine benziyorsunuz arkadaş çevresi kurmakta zorlanacağınızı düşünmüyorum

Şu anda hangi şehirdesiniz, ona göre kıyas yapabilirix

Memleketim diye demiyorum yaşanılacak yer :) tabiki her yerin iyisi kötüsü var ama iaradığınız şeylerin çoğunu bulabilirsiniz Denizli'de. Bir de benzer bir yerden gelecekseniz uyum sağlamakta zorluk çekmezsiniz

Sizin için çok güzel olucaktır eminim. Gönlünüze göre olsun herşey

Ah canım memleketimm İstanbul'dan gelenler için küçük bir şehir ancak muadili başka bir şehirden gelenler için gayet yaşanılası bir yerdir Denizlim. Gezecek görecek çok yeri vardır, yeşilliği ormanları havası mis gibidir. Zorluk yaşayacağınızı düşünmüyorum adapte olursunuz. Hakkınızda hayırlısı olsun

Ben 6 aydır denizli deyim istanbuldan geldim. Devlet tystrosu ormanları parkları ,tatil yerlerine yakınlığı çok avantajlı. Ben çok sevdim denizli yi.

2 sene yaşadım Denizli'de. Ağustosta istanbula geri dönüş yaptım. Öncesinde de İstanbul'da yaşıyordum. Şehri kötülemek istemem, sosyal hayat beklentisi çok yüksek olmayan biri için ideal olabilir, karışık bı şehir değil, trafik düzenli, araç kullanmak rahat ama birincisi pahalı bı şehir ikincisi öyle tiyatroydu, konserdi her istediğinizde ulasamiyorsunuz. Çocuk açısından güzel yerler var çocuk klüpleri, oyun grupları ancak genelde oranın halkı yerel halkı olduğu için öyle rahatla arkadaş, dost edinemiyorsun. Çünkü zaten herkesin oturmuş bı cevresi ailesi akrabası var. İstanbul'daki gibi herkes birbirine sırt çıkmıyor. Yani iki senede beni en zorlayan şey buydu diyebilirim. Çünkü ben çok sosyal bı insanım. Çalıştığım halde iş yerinden de beni tatmin edecek sosyal ortam olusturamadim. Alışveriş için bile İstanbul'a gelip gitmek zorunda kaldım. İki AVM var ancak markalar kısıtlı. Yaz aylarında ege ve Akdeniz sahillerinin yakın olması güzel. Yani eksi ve artı yönleri var ama bana hitap eden bı şehir değildi ben eski yaşadığım şehre tayin istedim tekrar.

Manisa'ya bağlı bir ilçede yaşıyorum ama konum itibariyle Denizli'ye daha yakınız.Haliyle gezme ve alışveriş amacıyla Denizli'ye gidiyoruz.Esim de Pamukkale mezunu olduğu için çok iyi biliyor şehiri ve ben de çok sevdim.Tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilecek ne çok büyük,ne de çok küçük sevimli bir il.Coğrafi konumu ve tatil bölgelerine yakın olması da ayrı bir avantaj.

Bulunduğunuz yerde arkadaş çevreniz vs muhteşem ise yaşam kolaysa neden ayrılmak istiyorsunuz ki ?

Denizli sıradan bir şehir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…