Denizci sevgili

Sinesipse

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
15 Ekim 2020
5
0
28
Merhabalar kızlar. Erkek arkadaşım 10 gün önce gemiye çıktı alışma aşamasındayım. Sürekli olarak konuşan muhabbet eden çifttik tabi denizci sevgilisi ya da eşi olmak kolay değil normal olarak konuşmamız azaldı günde genelde 2 kez arayabiliyor arada da yazışıyoruz daha doğrusu nadiren. Gemilerinde WiFi var iletişim kurmak çok sıkıntı değil ama işleri yoğun oluyor. Kaptan sevgilisi ya da eşi olanlar yardımcı olabilir mi siz gün içerisinde ne kadar iletişime geçebiliyorsunuz bizimki normal mi yoksa sevgilim işe kendini çok kaptırıp bana vakit ayırmıyor mu?

Nasıl yani zaten pandemi sebebi ile gemiden çıkarmıyorlar yeni basladiysa göreve yine aynı durumdadır . Vakit konusunda interneti çektiği sürece yazabilir telefona izin veriyolarsa yazar. Branşı ne

Merhaba Eşimde ben de denizciyiz. Gemide departmanına göre iş yoğunluğu var. Sevgilin makineciyse aksam mesai bitimi bir nebze vakit bulabilir ama güverteciyse günde ortalama zaten 10-12 saat çalışıyor. Normal saatlerde değil. Biz eşimle ilk gemiye çıktığım ay saatlerimiz denk gelmediği için hiç konuşamadık. Ben mesaj atıyordum o 3-4 saat sonra görüyordu. Ben uzak doğuda o amerika hattında çalışıyordu. Çalışma saatlerini karadaki gibi düşünmeyin asla. Mesela 4-8 vardiyası tutuyordur, gece 4den sabah 8 e kadar vardiya yani nöbet var. Amirleri iyiyse 8den sonra uyuyabilir amirler buna izin vermezse saat 9 dan 3 çayına kadar ya evrak işi yapar ya bakım tutum yapar. Öğleden sonra yine 4-8 arası nöbete çıkar.
Ben en son gemimde 8-12 vardiyasındaydım. 8 de nöbete çıkıp 12 de iniyordum. Öğleden sonra 13-17 arasında bakım tutum yapıp, aksam 20-24 yine nöbete çıkıyorum. Ailemle görüşmek için öğle arası yemek yemeyip gece 12 den sonra uyumayıp arıyordum.
Uzun lafın kısası gemi karadan çok ayrı ve 24 saat ayakta olunan bir dünya. Uyumaya gideceğinizde telefon gelir manevra çıkar, tam eşini anneni ararsın gemi telefonu çalar başka bi iş çıkar.

Askeriye de mi yoksa özelde mi çalışıyor. Bende deniz subayı eşiyim. Seyirlerde nöbetlerin dışında eşimin vakti oluyor gün içinde 3 defa konuşuyoruz. Limanda daha rahat oluyor telefon devamlı çektiği için uzun uzun konuşabiliyoruz

merhabalar, benim erkek arkadaşım da 2 yıldır denizlerde ve ben de ilk zamanlar buraları okuyordum. İnsan zamanla alışıyor.

merhabalar, benim erkek arkadaşım da 2 yıldır denizlerde ve ben de ilk zamanlar buraları okuyordum. İnsan zamanla alışıyor.
Merhaba banada nolur yardımcı olun benimde nişanlımgidecek ve makinacı denizde ilk ayrılmamız o alışmış senelerce ama ben şimdiye kadar hiç ayrı kalmamıştım nasıl olacak bazen bikaç gün tlf çekmeyebiliyor muş vs siz nasıl alıştınız artı yada eksileri nelerdir size göre inanın merak ediyorum

Deniz kuvvetlerinde mi özelde mi?

Hmm özeldeki şartlarını bilmiyorum ama gemilerde uydu telefonu oluyor. Onunla gün içinde 5 dk filan arayabilir. Pandemi olmasa bence aşırı bir zorluğu yok benim eşim özelde değil en fazla 2 aylığına göreve gidiyor limanda olduğunda da 5 gibi eve geliyordu. İlk başta ayrı kalmak zor geliyor ama zamanla yalnız başına yaşamaya da işlerini halletmeye de alışıyorsun

Merhaba benim erkek arkadaşımda makinacı, telefonda gemi interneti kullanılıyor veya limanlarda internet alabiliyorlar ama bu şirkete ve gemiye bağlı olarak değişebilen bir şey, artıları kavuşmak çok güzel tabiki, insan çok emek veriyor ilişki çok anlamlanıyor bence. eksileri ise tabiki çok özlüyorsunuz, birçok anınızda yanınızda olamıyor, bazen telefon çekmiyor en çok ihtiyaç duyduğunuz anda ulaşamıyorsunuz. ama sonuçta nişanlısınız iyi biriyse ve size güven veriyorsa, zaten onların da ulaştıklarında duyduğu heyecanı, sizi dinleme isteğini göreceksiniz. benim çok korkularım vardı ama zamanla aştım, ilişkimiz ilerledikçe her şeyin üstesinden geldik. bir gün bizim sürecimiz bitecek gemiye çıkmayacak, sabırla o günleri bekliyorum

Evet özleyeceğim kesin ama bu benim birini ilk beklemem olacak tedirginliğim ondan bilemiorum nasıl yaparım ama siZ alıştıysanız bende alışırım zamanla diyorum inşallah

ayrıl diyenleri kesinlikle dinleme ya, dediğin gibi o zaman onlar ayrılsınlar. birlikte olduğum kişinin saygısız, uğursuz, sıkıntılı birisi olmasındansa uzakta ama adam gibi adam olmasını tercih ediyorum. ben de alışamam sanıyordum, alışıyorsun. ama dediğim gibi benim durumum geçici, ömür boyu böyle olan bir durumu baştan istemeyebilirdim. babamda hep dışarıda çalışan birisiydi, ömür boyu olunca çocuk, evlilik vs zor gerçekten.

Ayrılıyorum zaten herşeyi yalnız yaptıktan sonra evlenmenin ne anlamı var ben yanıma eş istiyorum parası da batsın pulu da
Sizi anlamıyorum diyemem anlıyorum bende evlenip boşandım yani yeni yetme bi genç kız değilim evliyken bende öyleydim sizin eşiniz işi gereği ilgilenememiş benimki alkolik oldugundandı fakat şimdi hayatımdaki insanbeni hayata yeniden bağlayan oldu umarım hep hayırlı olur hepimiz için

Kesinlikle katılıyorum neleri kimleri gördük yanında olup fakat ruhen hiç olamayanlar ile dolu evet adam gibi adam olduktan sonra beklenir diye düşünüyorum bende çok teşekkür ederim öyle iyi geldiki bu arada gitti gemiye başladı artık serüven 8 aylıkmış sözleşmesi bu sefer yıllardan sonra ilk kes 8 ay olmuş oda bana denk geldi Allahımın elbet bildiği vardır diyorum artık

Hakkınızda hayırlısı neyse o olsun

Allah sabır versin ve Allah sağ salim kavuşmayı nasip etsin sizlere, bizim 7 ay bitti pandemi yüzünden uzadıkça uzadı, 1-2 ay kaldı gelmesine heyecanla beklemedeyim :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…