- 3 Nisan 2010
- 16.021
- 5.086
-
- Konu Sahibi DERXIXNDENXIXZ
- #7.481
O kadar güzel yazmışsınız ki aynen istedikten sonra her şey olur uzaklık bahane değil. Bende bu konuyu yaklasık 2 yıldır ara ara takip ediyorum. Benimde çocukluk aşkım denizci, ben onu seviyorum ama o beni sevmiyor. Hatta o uzaklıgı sorun yapıyor. Her neyse, diyecegim şu ki iki insan birbirni sevip güveniyorsa gerisi teferruattır. Allah mutlulugunuzu daim etsin. Uzak bile olsa sizin icin atan bir kalp varsa sonuna kadar kıymetini bilinHerkese Merhaba,
Uzun zamandır yazılanları okuyorum hatta üye bile olmadan. Ama artık bir şeyler yazmak geldi içimden.
3 yıldır denizci biriyle birlikteyim, çocukluk arkadaşım kendisi, internet vasıtasıyla tekrar konusmaya basladık ve bir süre sonra sevgili olduk. tarif edemeyeceğim şekilde seviyorum kendisini. Sevgili oldugumuz yılda uzakyol vardiya zabitiydi, ilk zamanlar hiç tereddüt yaşar mıyım bu ilişkinin devamında diye düşüncem olmadı başka bir sevgi başka bir aşk yaşamaya başlamıştım. Bir şekilde onunla birlikte karar aldık askere gitti geldi bir süre karadaydı ama ayrı şehirlerde olduğumuz için çok sık görüşemedik.
Sonra tekrar denize tekrar denize...
Şuan nişanlıyız uzakyol 1. zabiti ve kendisi gemide.
3 yıllık birlikteliğimizde toplasam 6 ay görüşmüşlüğümüz olmuştur belki. Bazen düşünmüyor değilim ne kadar tanıyorum ,tanıyabildim de evlenmeye karar verdim diye! Ama öyle bir sevgi var ki içimde mantık olan her şey çürüyüp gidiyor.
Onu gemiye gönderdiğimde ruhumu da ona teslim etmiş gibi hissediyorum, yazılanlar gibi gideceği limanlara acıp bakıyorum nasıl yerler diye, her an marinetraffic, passagweather, takipteyim. Gece uyumadan nerede olduguna sabah uyandığımda nerede olduğuna hatta gece aralarda uyandığımda bile bakıyorum bazen , abarttıgım zamanlar.
Şimdi yine gemide ve uzun süre kalacak, düğünümüz için birikim. Aslında katlanmak istemiyorum bu yalnızlığa , onun yokluğuna, genclik yıllarımızda yanımda olmayışı sinirlerimi bozuyor ama mecbur oldugumuzu da biliyorum. Katlanmak zorunda kalıyorum.
Yazılanlar arasında limana geldiğinde sevgilileri ile görüşemeyenler olduğundan bahsedilmiş , bence gerçekten istemediler görüşmeyi. Bende bir limana gitmiştim nişanlısı bile değilken gümrük sorun çıkardı almadılar beni gemiye gemi demir deydi, kabul edemezdim görüşmemeyi oda çıkamıyordu tek çare benim gemiye gitmemdi, deniz bakanlığını aradım, bakan sekreteri ile görüştüm rica minnet o onu o onu derken beni gemiye botla bıraktılar. Bakan sekreteri ile görüşmek sanıldığı kadar da zor değil tam tersi bir telefon uzakta. Gerçekten istenilen şeyin hiçbir zaman olmamasına ihtimal vermeyenler denim.
Aslında kısa bir şeyler yazmayı planlamıştım ama çokta olmadı.
Her şeye rağmen ben sevgimi kabullendim eşimin mesleğini de kabullendim ve hayatta istediğimizi yapabilmemiz için, 50 yaşında değil 30 yaşında dilediğimiz gibi yaşayabilmek için evlendiğimizde bende onunla denize çıkmayı düşünüyorum. Bazı şeyleri kabullenmeden hiç birşey olamayacağını düşünüyorum.
Benden tüm denizci kalbi sevenlere selam olsun..
2 senedir burayı arada ara takip edip yazdıklarınızı okuyorum. O kadar çektığiniz zorluklara ragmen sizlere o kadar imreniyorum ki, 2 yıldır karsıliksız olarak bir denizciyi seviyorum. Düsünün sevgilim bile degil cevremdekiler ya zaten sevmesin seni evlenseniz ne olacak falan diyorlar. Bilmiyorlar ki bnm icin hic bir sey imkansiz degil sadece onun beni sevmesi dısında. Benim sorun yapacagım yerde o sorun yapıyor. Aslında buda sevmedigini gösteriyor ama bir türlü kabul edemiyorum. Bana mı òyle geliyor bilmem ama insan bir denizciyi sevdikten sonra karadakiler cok sıģ geliyor. Hic biseyi onla konusmadan hep sizden ögrendiklerimle belkide onun tahmin edeceginden cok sey biliyorum denizcilerin evlilik hayati hakkında. Keske beni sevseydi de tek derdim sizinkiler gibi olsaydı. 2 sene oldu hayatıma kimseyi alamıyorum, ve ondan kactikca da karsima nasil oldugunu anlamadigim sekilde baska denizciler cikiyor. Ama olmuyor ondan baskasi. Hayirlisi buymus desemde kalbim kabullenmiyor. Staja ciktigi her gemiyi siz gbi bende takip ettim hic haberi bile yok bunlardan, sonra bir kac kaptan esiyle konustm staj yaptigi geminin kaptanlarinin esi cikti biriside yani atamıyorum aklımdan. Öyle sizlerle paylasmak istedim.
Bence siz en doğrusunu yapmssnz .Mrb bayanlar uzun zamandır takip ediyorum bu sayfayı her yorumunuzu dikkatle okuyorum.Ben de bir zamanlar denizci sevgilisiydim.Şu an beraber değiliz lakin o ben de hep var oldu..Bi konuda sizden fikir almak istiyorum yorumlariniza ihtiyacim var.Erkek arkadasimla aynı ilde ogrenciydik ben mezun olup sehrime gelince mesafeyi sorun edip bitirdi çok seviyorduk birbirimizi yahut ben öyle sandım.2 yıl boyunca ne aradim ne sordum tüm sosyal hesaplarimi kapattim numarami degistim sadece agladim dua ettim ve bekledim.Uzaktan haberlerini aldım benden ayrılınca hemen biriyle çıkmaya başlamış umudumu yitirdim fakat onu sevmeyi beklemeyi birakmadim.2 yılın sonunda bana bir şekilde ulaştı yeniden başlayalım sensiz olmadı olmuyor dedi birşey demedim ama sevdiğim için de şans vermek istedim sonra öğrendim ki o kızla hala cikiyormus kız beni aradı sevgilisi rahat bırak dedi halbuki yaptığım hiçbirşey yok o arayıp buldu beni yeniden başlamak için sevgilimle mesajlasmalarinizi bna at dedi ben atmadim kisiligime yakismazdi yapmadim.Eski erkek arkadasim denizcim hala beni takip ediyor sosyal hesaplardan göndermeler yapıyor kafam çok karisik?Hala deli gibi seviyorum bekliyorum onu tüm olanlara rağmen gelse yine kabul ederim onu..Sizce ne yapmaya calisiyor
Burcu kuzum özledim seni hesabim hata veriyordu yenisini aldım bendMrb bayanlar uzun zamandır takip ediyorum bu sayfayı her yorumunuzu dikkatle okuyorum.Ben de bir zamanlar denizci sevgilisiydim.Şu an beraber değiliz lakin o ben de hep var oldu..Bi konuda sizden fikir almak istiyorum yorumlariniza ihtiyacim var.Erkek arkadasimla aynı ilde ogrenciydik ben mezun olup sehrime gelince mesafeyi sorun edip bitirdi çok seviyorduk birbirimizi yahut ben öyle sandım.2 yıl boyunca ne aradim ne sordum tüm sosyal hesaplarimi kapattim numarami degistim sadece agladim dua ettim ve bekledim.Uzaktan haberlerini aldım benden ayrılınca hemen biriyle çıkmaya başlamış umudumu yitirdim fakat onu sevmeyi beklemeyi birakmadim.2 yılın sonunda bana bir şekilde ulaştı yeniden başlayalım sensiz olmadı olmuyor dedi birşey demedim ama sevdiğim için de şans vermek istedim sonra öğrendim ki o kızla hala cikiyormus kız beni aradı sevgilisi rahat bırak dedi halbuki yaptığım hiçbirşey yok o arayıp buldu beni yeniden başlamak için sevgilimle mesajlasmalarinizi bna at dedi ben atmadim kisiligime yakismazdi yapmadim.Eski erkek arkadasim denizcim hala beni takip ediyor sosyal hesaplardan göndermeler yapıyor kafam çok karisik?Hala deli gibi seviyorum bekliyorum onu tüm olanlara rağmen gelse yine kabul ederim onu..Sizce ne yapmaya calisiyor
Canım nasip kismet bunlar nolur uzlmeeeO k
O kadar güzel yazmışsınız ki aynen istedikten sonra her şey olur uzaklık bahane değil. Bende bu konuyu yaklasık 2 yıldır ara ara takip ediyorum. Benimde çocukluk aşkım denizci, ben onu seviyorum ama o beni sevmiyor. Hatta o uzaklıgı sorun yapıyor. Her neyse, diyecegim şu ki iki insan birbirni sevip güveniyorsa gerisi teferruattır. Allah mutlulugunuzu daim etsin. Uzak bile olsa sizin icin atan bir kalp varsa sonuna kadar kıymetini bilin
Haydi bakalım darisi başımıza :)kızlar merhabaa :)
3 aydır kaptan yarimle evliliğimizi yaşıyoruz,2 hafta önce sefere çıktı kendisi.. ARKAS'la anlaştı bizim için çok iyi oldu sanırım bidaha ki sefere birlikte çıkıcaz
biz buna aşk diyoruz :) geçer geçer sayılı gün geçiyor...zamanında cok bekledimm cok piiihhh...Öncelikle herkese iyi akşamlar diliyorum. Benim de sevgilim kaptan adayı on gün önce uzun dönem staja gitti yani 6 ay burada olmayacak. O kadar çok seviyorum ki onu özlemi bile güzel geldi bunu bile bile kabul ettim her şeyi. Çünkü şunu biliyorum yanı başımda olacak bir insandan çok daha fazla hakedip mutlu ediyor beni ve ona çok güveniyorum tabi o da bana karşılıklı olması gerek. Ailesiyle beraber uğurlamaya gittik. Onun karşısında ilk ayrılışımız olmasına rağmen dimdik durdum annesi hüngür hüngür ağlarken ben hiç ağlamadım. Sonra ne zamanki pasaporttan geçti ve artık onun beni göremediğini anladım o an gözlerim karardı tutamadım kendimi hıçkıra hıçkıra annesiyle sarılarak ağladık. Onu çok seviyorum hasretini bile ama günler nasıl geçecek bilmiyorum resmen asker gibi şafak tutmaya başladım her gün bir günü karalıyorum
Peki bir şeyi merak ediyorum hiç yorulduğunuz, bunu ben kendim tercih ettim diye kendinize kızdığınız oldu mu kısacası pişmanlık. Benimki bahriye değil sivil o yüzden seferler 4-6 ay arasında sürecek ve sadece bir ay kalacak ben kendime güveniyorum yeter ki o haketsin kendini bozmasın ben her türlü fedakarlık yaparım ama bazen ister istemez öyle düşünceler geliyo acaba ileride der miyim diyorum sonra tekrar gidiyor.biz buna aşk diyoruz :) geçer geçer sayılı gün geçiyor...zamanında cok bekledimm cok piiihhh...
kara hayatını sevmedim. gidip gelmesi daha iyi
Benimki de sivil :) yoruldugum zamanlarĞek
Peki bir şeyi merak ediyorum hiç yorulduğunuz, bunu ben kendim tercih ettim diye kendinize kızdığınız oldu mu kısacası pişmanlık. Benimki bahriye değil sivil o yüzden seferler 4-6 ay arasında sürecek ve sadece bir ay kalacak ben kendime güveniyorum yeter ki o haketsin kendini bozmasın ben her türlü fedakarlık yaparım ama bazen ister istemez öyle düşünceler geliyo acaba ileride der miyim diyorum sonra tekrar gidiyor.