Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

İlk olarak drumunu bu sekilde yazsaydin senin yardimci olayim. Ama 2 satir yazdiklarin ile aklima ilk gelen samiyetsizlik. Beni inandirmak zorunda da degilsin.
Haddini sende bende bir baskasi da bilecek. Reklam panosu elbet degilsin. Benim de reklama ihtiyacim yok.
Eger durum buysa kenarda elbet parasi vardir yada ciddi bir surece girdigimde calisir alirim da diyebilir. Bu gune kadar calistigini kendi veya ailesi yemis de olabilir.
Kumar icki vs.. bizden daha cok sen bilirsin. Cunku gorusup konusan sensin.
Ve bunu gercekten otur dusun. Sana gelirini, mal varligini soylemek istememis de olabilir. Kabotajina, seferine, gemisine, firmasina gore degisen maas oranlari var. 7000 az cok diyemem.
Bana garez olabilirsin gercekten sorun degil. Kanaatine saygi duymaktan baska carem yok. Fitneci ve cok bilmis bir avukat olarak sozlerimin ve yaptiklarimim hep arkasinda durdum. Bu meslek suistimale acik oldugu icin gemiadamlarinin temkinli yaklasmalari dogaldir. Adam temkinlidir degildir ben bilmem. Ama olabilir mi? Evet olabilir.
Ve ev araba kenarda para icin de endiselenme cani isterse 2-3 sene gecmeden hepsini yapabilir :)
Bu tur seyleri de en guzeli kendine sor. Cevap verme seklindem, kasinin gozunun oynayisindan anlarsin dogru mu diyor yanlis mi?
bugün seni Seni kırmadan konuşacağım herşey daha güzel olsun kırgınlıklar olmasın istiyorum ben zaten yeterince kırgın ve üzgünüm ve stresliyim dünde çok gergindim onu seviyorum fakat babam beni vermek istemiyor eğer evlendikten sonra tekrar denize giderse babam boşanmamı isteyecektir artık ne yapacağımı şaşırdım çok üzgünüm çok.babam resti çekti rabbim hakkımda hayırlısını versin. Ayrıca annesiyle üst katta oturucam altı üstlü babam benle konuştuğunda kızım bak sen bu adamla evlenirsen sen gezmeyi seviyorsun daha gençsin kapıdan her çıktığında kayınvalidene hesap vereceksin ve belkide çok gezdiğin için bu ilerde sorun olacak bunları düşün kocan başında olsa beni ilgilendirmez bizide üzersin dedi bu durumda ben ortada kaldım.

Son düzenleme:
Bendr kayinvalidem ile altli ustlu oturuyordum. Hatta sonra ayni evde yasadik. En iyi kayinvalide bile ( ki benim ki kotudur) sorun yasaniyor.
Ama bu sorun adam varla yokla ne durur ne de olur. Adam varsa da oluyor yoksa oluyor.
Bir kere en guzeli her iki aileden bir parca
uzak bir yerde oturmaniz dogru olur.
Hicbir sekilde ben evlenme sarti olarak isini birak denmesini hos gormuyorum.
Sizler gemiadamlari ile ilgili islerin kara sartlarini bilmiyorsunuz. Size demek kolay. Kara da bu adam fabrikaya girip 2000 lira calisir ama en ufak puruzde ee sizi mi cekicem, yada bu paraya bu eziyet olur mu diyip denize gitmek isteyebilir.

Bu sebeble bir insani meslegini ve tercihlerini de kabul ederek bir yola girilmeli. Asiri mantiksiz bir yasam da degil. Zorlanirsin ama olur. Sende gidersin onunla.
İsin baska tarafi da şu : karada aldigi maas ile alistigin bekledigin hayati da yasayamayacaksiniz.
Ve bir sure boyle idare edip " sevgili esim senden evimden uzak kalamiyorum, yarin coluk cocuk oldugunda yaninda kalmam iyi olur "demeyecegini bilemezsin.
Ve aci tarafina da bakalim belki sana ilk ciddi yaklastilar ve sonra tanidikca hoslanmadi, talep isteklerinizi duydukca ayagini suruyup senin olmaz bu iş demeni bekliyorlar... Olabilir mi ? Olabilir...
Gemisi ne gemisi? Nereye gidiyor?

Dunya da ki ne tek kadinsin nede tek erkek. Her cocuk ailesiucin kiymetlidir. Korursun, kollarsin. evlen 2 gun sonra olmadi bosan demek olur ama gercekci olmaz :) .
Adamin gozu korkmazsa " al kizini gir derse " baban blofu ile ortada kalir.
Hee blofu gorup kabul ederse sizden zaman ister. Ev is para yapnak icin sefere gidebilir. Beklersin. Baban gene cok uzadi bu sefer isi kizim nisanliligi yalniz gecirdi diyecektir.
Neticede anladigim : iki tarafin istekleri var, her iki taraf da oncelikle benim dedigim diyor, sende cok tanimadigin ama hoslandigin bir kaptan bir adam var ama senin isteklerinin veya duymak istedigin seylere kontur cikip, istedigin veya bekledigin cevap ve tavirlari sergilemedi icin dertlisin.

Seven adam yapar fikrini bir kenara birakin. Yada soyle diyeyim, Buyuk bir ask sevgi paylasim yoksa seven adami bir kenara birakin.
Meslegin maddi getirisini bilen her kisi bir kere bundan hoslanur. Bu bir gercek.
Kaptan cocugumuzda dik ve kendinden eminse " benim yolum, benim dedigim" tipli ise kendinizi yirtin bu cocugun yolundan fikrinden cikartamasazsiniz. Bazi konularda esnek olabilir ama o kadar.

Bendr kayinvalidem ile altli ustlu oturuyordum. Hatta sonra ayni evde yasadik. En iyi kayinvalide bile ( ki benim ki kotudur) sorun yasaniyor.
Ama bu sorun adam varla yokla ne durur ne de olur. Adam varsa da oluyor yoksa oluyor.
Bir kere en guzeli her iki aileden bir parca
uzak bir yerde oturmaniz dogru olur.
Hicbir sekilde ben evlenme sarti olarak isini birak denmesini hos gormuyorum.
Sizler gemiadamlari ile ilgili islerin kara sartlarini bilmiyorsunuz. Size demek kolay. Kara da bu adam fabrikaya girip 2000 lira calisir ama en ufak puruzde ee sizi mi cekicem, yada bu paraya bu eziyet olur mu diyip denize gitmek isteyebilir.

Aynı durum benimde aynı evde yaşamam istenecektir yazdıkların doğru sonuçta tecrübelerinle konuşuyorsun annemden uzak oturmam dedi bunlar hepsi benim için bir zorluk olacaktır en güzeli şimdilik biraz ayrı durmak ben böyle bir evliliği kaldıracak güçte değilim insan kendini tanır.deiğin gibi herkesin evladı kendine değerli ayrıca çalıştığı firmada aile ile gidilmiyor Aile alınmıyormuş onuda sordum firma kabul etmiyormuş o zaman ben bir kenarda bırakıp yoluma devam edeceğim Rabbim hayırlı olanı versin inşallah. bu cuma günü .

Aynı durum benimde aynı evde yaşamam istenecektir yazdıkların doğru sonuçta tecrübelerinle konuşuyorsun annemden uzak oturmam dedi bunlar hepsi benim için bir zorluk olacaktır en güzeli şimdilik biraz ayrı durmak ben böyle bir evliliği kaldıracak güçte değilim insan kendini tanır.deiğin gibi herkesin evladı kendine değerli ayrıca çalıştığı firmada aile ile gidilmiyor Aile alınmıyormuş onuda sordum firma kabul etmiyormuş o zaman ben bir kenarda bırakıp yoluma devam edeceğim Rabbim hayırlı olanı versin inşallah. bu cuma günü .
Zaman en iyi cözumdur. Sakinlikle biraz uzatin karar vermeyi. Zaten gonlunuz birse bir araya oyle yada boyle gelisiniz...

Buraların bugünlerde canlanması beni öyle mutlu etti ki! Bilmem, sanırım bir destek olarak görüyorum bu sayfayı, yalnız olmadığımı hatırlatıyor bana. Biraz soru işaretlerimi giderirken biraz da soru işaretleri yaratıyor.. :) Erkek arkadaşım gideli 4 ay oldu. Ve ben gerçekten çok zorlanıyorum, belki de ilk sefer olduğu için, ilk defa böyle bir şey yaşadığımız için. Kafamda çok fazla soru işareti var ve bu kendimi, beynimi, kalbimi yormaktan başka hiçbir işe yaramıyor..

Herkese merhabalar.bi konuda yardimlariniza ihtiyacim var eşiyle gemiye gidenler hangi sirketlere basvurdunuz benim esim uzak yol vardiya zabiti onunla gemiye gitmek istiyorum ama kabul edebilecek şirket isimlerinw ihtiyacimiz var.lütfen yardim edinn..

Herkese merhabalar.bi konuda yardimlariniza ihtiyacim var eşiyle gemiye gidenler hangi sirketlere basvurdunuz benim esim uzak yol vardiya zabiti onunla gemiye gitmek istiyorum ama kabul edebilecek şirket isimlerinw ihtiyacimiz var.lütfen yardim edinn..
Selam :) ilk once kimyasal tankere pek izin
yok. 2.cisi eger gemiadami cuzdanini
cikarir gemici ehliyeti, yaninda telsiz (vhf)
ve stcw lerini de alirsan gemilere esinle cikman kolaylasir.
Misafir kabul eden firmalar azalmis diye
biliyorum lakin arkas kabul ediyormus (degismediyse)
Birde kucuk kabotaj yapan ve turk bayrakli gemilerde rahatlikla gidebiliyorsun.
Ve su var esin zabit oldugu icin seni gemiye kabul etmeyecek sirket veya kaptanlarda var.
Benim bilgim bu kadar esleri ile sefere gidenler sana daha cok yardimci olacaktir.

Benim ki de sefere cikiyooooorrr :) subat veya ocak son haftasi... Cok mutluyum azicik da uzuntuluyum :KK70:
Sasiracaksiniz neden mutlusun diye ama benimkine deniz iyi geliyor, adam kendini buluyor :) ve bende yalnizligi cok severim bana da iyi gelecek...

Arkadaşlar hepinize merhaba☺️Aranıza yeni katıldım.
Bende süvari eşiyim,yaklaşık 5 yıl eşimle birlikte gemide yaşadım.Şimdi evde iki küçük mucizemizi büyütmeye çalışıyorum.
Çocuklar 2 yaşını bitirince beraber gemiye gitmeyi düşünüyoruz.
Aranızda çoluk çocuk gemiye giden varsa tecrübelerini dinlemeyi çok isterim.
Hepinize sevgiler

ecems09 merhaba;
Biz eşimle Ya-sa;Atlantik Denizcilik ve Densa'da çalıştık.Bildiğim kadarıyla Ulusoy-İnce Denizcilik-Arkas eş kabul ediyormuş.
Umarım birlikte gemiye

Arkadaşlar hepinize merhaba☺️Aranıza yeni katıldım.
Bende süvari eşiyim,yaklaşık 5 yıl eşimle birlikte gemide yaşadım.Şimdi evde iki küçük mucizemizi büyütmeye çalışıyorum.
Çocuklar 2 yaşını bitirince beraber gemiye gitmeyi düşünüyoruz.
Aranızda çoluk çocuk gemiye giden varsa tecrübelerini dinlemeyi çok isterim.
Hepinize sevgiler
Cocuga iyi mukayet olursan sikinti cikmaz gibi hissediyirum. Bir ikibtane cocuj buyuten taniyirum. Bir tanesi bebek ayaklaninca zorlanmis ve kadin karaya cikmis. Digeri okul cagina kadar gemide buyutmud.
Ortak yanlari cocugun hastaliklari ile ilgili aldiklari onlemler, bilgiler...
2 tane cocuk zor kardes. Sende evde kao bence.

ecems09 merhaba;
Biz eşimle Ya-sa;Atlantik Denizcilik ve Densa'da çalıştık.Bildiğim kadarıyla Ulusoy-İnce Denizcilik-Arkas eş kabul ediyormuş.
Umarım birlikte gemiye
Atlantik denizcilik kuru gemilerinde miydin? Kimyasallari da vardir onlarin? Kac senesi calistin?

ecems09 merhaba;
Umarım birlikte gemiye
Bizim ilk atlantik maceramiz 2008-09 arasi sonra ki de :))) 2010-2011 arasi atlantik yeni gemiler almisti ve DPİ departmanin mudr. esimdi. Bende gemilerin kitaplarinin ceviriden sonra basim dizinlerini esime yardim etmistim. İs bitene kadar her hafta cuma gunu firmaya giderdim.
Atlantik bunyesindeki bir cok kisiyi taniriz :) belki sizi devtaniyoruzdur ve cok da mutlu olurum :)

Gerçekten burda yazılanlar çok ilham verici. Ben denizci sevgilisiyim. Sevgilim karada çalışıyordu tanıştığımızda, ilişkimizin 4. ayında gemiye çıkmaya karar verdi ve 8. ayında stajyer çarkçı olarak gemiye katıldı. İlk ayrı kalışımız ve 3 ayı geride bıraktık. Umut ediyorum ki kalan son 3 ay olsun. Eşi olsam tüm süreç muhtemelen çok daha zor geçecekti. Tek umudum bir kaç yıl içinde bu işten vazgeçmesiydi ve tekrar karada çalışmaya başlamasıydı ama şu anda hayatından çok memnun ve bir daha asla karada çalışmak istemediğini söylüyor. Yine de 7 aylık süreçte öğrendiğim kadarıyla denizcilik mesleğinde plan yapmak boşuna. Belki bir gün sizlerinde bahsettiği "bu iş bir ömür yapılmaz" düşüncesine geri döner. :)

Gerçekten burda yazılanlar çok ilham verici. Ben denizci sevgilisiyim. Sevgilim karada çalışıyordu tanıştığımızda, ilişkimizin 4. ayında gemiye çıkmaya karar verdi ve 8. ayında stajyer çarkçı olarak gemiye katıldı. İlk ayrı kalışımız ve 3 ayı geride bıraktık. Umut ediyorum ki kalan son 3 ay olsun. Eşi olsam tüm süreç muhtemelen çok daha zor geçecekti. Tek umudum bir kaç yıl içinde bu işten vazgeçmesiydi ve tekrar karada çalışmaya başlamasıydı ama şu anda hayatından çok memnun ve bir daha asla karada çalışmak istemediğini söylüyor. Yine de 7 aylık süreçte öğrendiğim kadarıyla denizcilik mesleğinde plan yapmak boşuna. Belki bir gün sizlerinde bahsettiği "bu iş bir ömür yapılmaz" düşüncesine geri döner. :)
gemi işi hiyerarşi sebebi ile kolaydır. herkes yapacağını bilir. karada öyle olmuyor ağzı olan en ufak şeye bile yanlış doğru fark etmez konuşur. işine karışır. yapacağın işte rezil olur, psikolojinde. kazancına da baktığında karada bunca derdi çekeceğime denize gider 2 katını kazanırım diyorlar :)

X