Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Ikl yazdığınızda sormuştum eğer biz evlenmeyi düşünüyorsak tqbiki bilmeye hakkin var dedi. Benim de bilmeye hakkim olduğu gibi sonuçta birlikte bir yola cikip hayati paylasacagiz dedi :)
Olmadi ama :) evlilik asamasinda degil. Sevgilisiniz ama evlilik karari filan daha yok. Soru boyle olacak. :)))

Dört yıl görüştük evlenmeden ilk tanistigimizdan beri esimi gemiye götürmeyi düşünüyorum dedi. Nasil birseydir bilmiyordum bile orda hayat gözüm kapali çıktım çünkü onu çok seviyordum. Cevreden cokkk sey duyduk hiccc umrumuzda olmadi. Belki biz biraz farklı yasadik farkli düşündük bilemiyorum

Uygun gemi olsaydi bende cikardim. Ben esimin 2. Esiyim ilkinde 9 sene gemiye cikmislar. Ve ben gemiyi cok seviyorum.ama firsat ve duzgun gemi sefer, karaya gecisi vs. olmadi. Yoksa ben bizimki kontrati biter giderken ben gemide kalmak bile isteyebilirim o denli seviyorum.
Dört yıl görüştük evlenmeden ilk tanistigimizdan beri esimi gemiye götürmeyi düşünüyorum dedi. Nasil birseydir bilmiyordum bile orda hayat gözüm kapali çıktım çünkü onu çok seviyordum. Cevreden cokkk sey duyduk hiccc umrumuzda olmadi. Belki biz biraz farklı yasadik farkli düşündük bilemiyorum
Uy

Sizin gibi olan da cok sadece siz degilsiniz. Cocuklarini gemide buyuten bile var. İlkokul cagina kadar gemide buyutenler. Hatta cocugu ile sefere giden suvari ve karisi doktor olan 2. Kaptan ile anlasip sefer atan bile var

Batan 2 farkli gemiden kurtulan 2 kisiden (birebir olayi yasayanlardan ) nasil battiklarini dinledim gene de gemi sevdam bitmedi :))))))
Postalari kirilanlari allaha emanet zorla ilk bulduklari limanlara siginanlari oohhh bende hikaye coookk :))

Evet gemide bulundum çocuğu olanlarla da biz bu yüzden birlikte cikiyoruz diye çocuk dusunmedik. Onlarada hayrandim helal olsun dedim hep bizim olsa bizde düşündük çocuğumyzla cikmayi. Cocugunu buyutup ayni gemide baba ogul çalışıyor annede orda . Bunu bile gördüm. Bence cok güzel. Bizde para meselesi olmadı iste hic ilk tanistik bir sure sonra okula gittim onda para oldu bana gonderdi bende para oldu ona gonderdim brnim param senin paran olmadi. Calismiyordu bile her zorluğu birlikte aşıp bugunlere geldik. Evet sevgilykende sor sanki ne olacak bende sana sorim birbirimizi herseyle taniyacagiz sonucta dedi.

Evet gemide bulundum çocuğu olanlarla da biz bu yüzden birlikte cikiyoruz diye çocuk dusunmedik. Onlarada hayrandim helal olsun dedim hep bizim olsa bizde düşündük çocuğumyzla cikmayi. Cocugunu buyutup ayni gemide baba ogul çalışıyor annede orda . Bunu bile gördüm. Bence cok güzel. Bizde para meselesi olmadı iste hic ilk tanistik bir sure sonra okula gittim onda para oldu bana gonderdi bende para oldu ona gonderdim brnim param senin paran olmadi. Calismiyordu bile her zorluğu birlikte aşıp bugunlere geldik. Evet sevgilykende sor sanki ne olacak bende sana sorim birbirimizi herseyle taniyacagiz sonucta dedi.
İlginc...sanirim biz buna genclik diyoruz , olaya senin karakterini bilip sen oldugun icin tarafsiz bakamayip cevapladi. Veya biz onyargiliyiz bu maas konusuna :KK70:
Siz mezun olup hemen evlenenlerdenseniz eger sizlerde bu tur hareketler goruluyor :)))

Yada soruyu degistireyim, seferden dondunuz sanirim yada limandasiniz ? Hangisi ve limandaysaniz neredesiniz ? Kuru mu konteynr mi?

Biz iki yıl olacak karadayiz. Bebek bekliyoruz Allah nasip ederse cikmayida düşünmüyoruz bakalım. Konteynerda da kuruyukde çalıştık. Esim Karamürsel unv. mezunu Carkcibasi

Biz iki yıl olacak karadayiz. Bebek bekliyoruz Allah nasip ederse cikmayida düşünmüyoruz bakalım. Konteynerda da kuruyukde çalıştık. Esim Karamürsel unv. mezunu Carkcibasi
Karamürselden mezun bir kaptan arkadaşımız da burada eğitimci :)
Allah analı babalı büyütmeyi ve sağlıklı bir doğum nasip etsin.
Bende ocak gibi yağcı kursuna başlamayı planlıyorum bakalım :KK70: bir eve bir kaptan yetiyor.

arkadaşlar ne kadar art niyetli cevaplarla karşılamışsınız beni evet 1 yıldır görüşüyorum 10 yıldır kaptan ve kenarda 1tl yok ve bunun ne yaptığını anlamaya çalışıyorum 5 ay gelmiş 5 ay gitmiş belki kumar oynuyor veya başka birşey var bana söylemediği iyi tanımıyorum size sormak istedim fakat cevaplarınız hakaret niteliğinde bravo yani annesi beni çağırdı konuştu ev yok bark yok hiçbirşey yok siz beni eleştireceğinize konuyu anlamaya çalışın yaptığınız çok ayıp ve bu adam benden birşeyler saklıyor hemde çok şey sakladığını düşünüyorum lütfen eleştiren arkadaş cevap yazmasın ÇOK rica ediyorum sizin düşüncelerinize hiç ihtiyacım yok ben aileme mahçup olmak yalnış bir evlilik yapmaktan korkuyorum konu maddiyat değil yalan söylemesinden şüpheleniyorum ilgilenenlere arkadaşım 1.kaptan 10 yıldır uzak yol kaptanlığı yapıyor 5ay gidiyor 5 ay evde.Çok rica ediyorum biri beni bilgilendirsin.

benden çok şey saklıyor annesi ile ikisi Aİlemde seçimi bana bıraktı ne yapacağımı şaışırdım seviyorum fakat dürüstlüğüne güvenmiyorum ayrıca tanıdık kimsede yok onu araştırabileceğim çok çıkmazdayım gemiye gitmesin herhangi bir yerde çalışsın hatta ben çalışırım o iş bulana kadar fakat inşallah bana karşı dürüsttür.

Son düzenleme:
benden çok şey saklıyor annesi ile ikisi Aİlemde seçimi bana bıraktı ne yapacağımı şaıırdım seviyorum fakat dürüstlüğüne güvenmiyorum ayrıca tanıdık kimsede yok onu araştırabileceğim çok çıkmazdayım gemiye gitmesin herhangi bir yerde çalışsın hatta ben çalışırım o iş bulana kadar fakat inşallah dürüsttür 10 yıl çalışıp 1 iğnesi olmaz yani çok düşünüyorum.bana saçma geliyor.
selamlar...sizin işine gitme demenizle bu işler olmuyor. kusura bakmayın artık! ama adam birşeyiniz bile degilken ( eş, nişanlıu vs.. ) siz nasıl adama işine gitme diyebiliyorsunuz??? şaşırdım....
birşeyiniz bile olsa insan bir düşünür de söyler....
önce herkez haddini bilecek...gitmesine üzülürsün, aşk ve özlem acısı cekersin gitmese iyi olur dersin... ona varım. aaaama gitme dediginde kavga cıkartıyorsa az bile yapıyor derim.
gelelim maaş mezvunba... adamın maaşından size ne ki? 7 kuruş olur 7000 tl olur. adam isterse emegini hibe eder hiç para almaz şirketinden...
desen ki bu adam gemicimi, kaptan mı yada makinecimi bana yalan diyor gibi geliyor, şunları sordum böyle cevap verdi. arkanda durayım, mevzuyu tartışayım.. ama yukarıda ki yazım şekli bana hiç güzel gelmedi.
ayrıca ben olsam sevgili tadında bir ilişkide asla aldıgım maaşı soran bir kadın/erkek fark etmez 1. cevap vermem 2. dogruyu söylemem 3. ilişkiyi gözden geçirir o kişiden olabildigince hızlı kaçarım.
dogru söyleyip söylemedigini maaşı ile mi anlıcaz!
süvari eşi olarak gercekten cok kızdım... alınma darılma ama yazdıklarını veya adam ile ilgili düşünce fikir hissettiklerini bir kere daha aşırı bir ciddiyetle düşün.
Size fikrinizi sormadım ayrıca çok saygısızsınız benim sevgimi ölçmek size düşmez kimseye düşmez ben bilgi almak için yazdım sizin erkek arkadaşımla arama fitne sokmanıza ihtiyacım yok siz bir kaptan eşi iseniz bu lafları kendinize yakıştırıyorsanız gerçekten bravo ..!Ben bu adamla evlenicem gemiye gitmesini istemeyebilirim annesiyle vs görüşüyorum her ne olursa olsun bu durumun ciddiyeti ciddeyetsizliğide sizi ilgilendirmez bilmem anlatabildimmi sizin reklam panonuz değilim kendi art niyetli düşüncülerinizi benimle rica ediyorum paylaşmayın.Haddimi bilecekmişim sen kim oluyorsunda benle böyle konuşabiliyorsun sen haddini bilsen çok bilmiş tavırlarla bana öğretmen gibi ders vermeye kalkmazsın saygısızca konuşup saygı bekleyemezsin haddini aşan konulara girmişsin sevgimi ölçmüşsün bilmem anlatabildimmi.Hayat benim, maaşınıda beğenmeyebilirim ben babamın evinde rahat yaşadım sanamı soracağım nasıl bir hayat yaşamak istediğimi seni değil kimseyi ilgilendirmez Hayat benim istediğim gibi yaşamak benim hakkım senden bunun için izin almam .Fikirlerini kendine sakla sende fitne çok.

Bence burdaki insanlarin iyi niyetine ve yardımci olmalarina dayanarak bizlere danismak istemis. Ben bir kötülük veya olumsuz birsey gormedim. Neden bu kadar tepku verdiniz ki. Ayrıca iliskileri hakkinda bilgide vermemis belki uzun süredir görüşüyorlar ve kendisine dogru soyleyip soylemediginide merak etmesi gayet dogal. Herkes dürüst insan arar. Gitme diyebiliyorsa demekki seviyor deger veriyor olamaz mi. Sevgi535 gemide tam olarak görevini ogrenirseniz ona göre yardimci olabiriz ..

Beni anladığınız için anlayışınız için teşekkür ediyorum.

Yazdiginda cok haklisin. Ama soru ve yaklasim sekli bana yanlis geldi.
Samimiyetsiz buldum.
Ve yazimin icinde de boyle soyle yazsaydin arkanda durup konuyu tartisirdim da yazdim.
Bu tur soylemler ile cok karsilastigimizdan yazdiklarim tecrube ile sabittir.

Samimiyetsiz bulmuş:):) Aman çok önemli senin samimi bulman benim hayatımda büyük etken:):):)Bu tür söylemlerle çok karşılaşıyormuş avukat hanım Kendimi sana ispatlamak zorunda değilim öyle bir mecburiyetim yok ..!öyle bir cevap vercek olsam ailem var benle muhattap olmaz isen sevinirim

Samimiyetsiz bulmuş Aman çok önemli senin beni samimi bulman benim hayatımda büyük etken:):):)Bu tür söylemlerle çok karşılaşıyormuş avukat hanım:) Kendimi sana ispatlamak zorunda değilim ???öyle bir mecburiyetim yok !!öyle bir cevap vercek olsam ailem var, benle muhattap olmaz isen sevinirim
Açıkçası senin firiklerini önemsemiyorum

İlk olarak drumunu bu sekilde yazsaydin senin yardimci olayim. Ama 2 satir yazdiklarin ile aklima ilk gelen samiyetsizlik. Beni inandirmak zorunda da degilsin.
Haddini sende bende bir baskasi da bilecek. Reklam panosu elbet degilsin. Benim de reklama ihtiyacim yok.
Eger durum buysa kenarda elbet parasi vardir yada ciddi bir surece girdigimde calisir alirim da diyebilir. Bu gune kadar calistigini kendi veya ailesi yemis de olabilir.
Kumar icki vs.. bizden daha cok sen bilirsin. Cunku gorusup konusan sensin.
Ve bunu gercekten otur dusun. Sana gelirini, mal varligini soylemek istememis de olabilir. Kabotajina, seferine, gemisine, firmasina gore degisen maas oranlari var. 7000 az cok diyemem.
Bana garez olabilirsin gercekten sorun degil. Kanaatine saygi duymaktan baska carem yok. Fitneci ve cok bilmis bir avukat olarak sozlerimin ve yaptiklarimim hep arkasinda durdum. Bu meslek suistimale acik oldugu icin gemiadamlarinin temkinli yaklasmalari dogaldir. Adam temkinlidir degildir ben bilmem. Ama olabilir mi? Evet olabilir.
Ve ev araba kenarda para icin de endiselenme cani isterse 2-3 sene gecmeden hepsini yapabilir :)
Bu tur seyleri de en guzeli kendine sor. Cevap verme seklindem, kasinin gozunun oynayisindan anlarsin dogru mu diyor yanlis mi?
arkadaşlar ne kadar art niyetli cevaplarla karşılamışsınız beni evet 1 yıldır görüşüyorum 10 yıldır kaptan ve kenarda 1tl yok ve bunun ne yaptığını anlamaya çalışıyorum 5 ay gelmiş 5 ay gitmiş belki kumar oynuyor veya başka birşey var bana söylemediği iyi tanımıyorum size sormak istedim fakat cevaplarınız hakaret niteliğinde bravo yani annesi beni çağırdı konuştu ev yok bark yok hiçbirşey yok siz beni eleştireceğinize konuyu anlamaya çalışın yaptığınız çok ayıp ve bu adam benden birşeyler saklıyor hemde çok şey sakladığını düşünüyorum lütfen eleştiren arkadaş cevap yazmasın ÇOK rica ediyorum sizin düşüncelerinize hiç ihtiyacım yok ben aileme mahçup olmak yalnış bir evlilik yapmaktan korkuyorum konu maddiyat değil yalan söylemesinden şüpheleniyorum ilgilenenlere arkadaşım 1.kaptan 10 yıldır uzak yol kaptanlığı yapıyor 5ay gidiyor 5 ay evde.Çok rica ediyorum biri beni bilgilendirsin.

benden çok şey saklıyor annesi ile ikisi Aİlemde seçimi bana bıraktı ne yapacağımı şaışırdım seviyorum fakat dürüstlüğüne güvenmiyorum ayrıca tanıdık kimsede yok onu araştırabileceğim çok çıkmazdayım gemiye gitmesin herhangi bir yerde çalışsın hatta ben çalışırım o iş bulana kadar fakat inşallah bana karşı dürüsttür.

Hayatimda hic fitneci olmadim. Mumkun oldugunca once gercekci sonra objektif bakip degerlendirmeye calisan :) ve cok sevilen + takdir edilen biriyimdir.
Fitneci olsam inan kimse beni sevmezdi...

X