Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

Ben kocami sevgiliyken bayaa bekledim. Gitmeee dedigimde oldu ama diretmek gibi hiic demedim. Ozledigim icin ufakcik latife ederdim. Sonra gene bekledim. Adamin isi bu.
Fabrikada calissa gitme isine diyemiyorsak, kaptan adamada gitme denmez.
Zaten adamlar bellu bir zamandan sonra karaya kendileri cikmak istiyor. Bunu kizlarimiz goremiyor.
Beliryeyim diretterek, kavga ederek bu olmaz.
İse birde suradan bakalim : Guven iki taraflidir. Erkege guvenmiyorsan bilki o da sana guvenmiyordur.
Eger guven henuz az bile olusmamissa yeni bir iliski oldugu gun gibi ortadadir. Hee ya da soyle olsun: tanismalari cok oldu ama adamin sefer hali yuzunden birbirlerini tanitamadilar... ?? Hepsi mumkun....
:KK70:

Fabrikada çalışan adama gitme demek için bir neden yok. O aksam evdedir yada ertesi gün. Ama bu işte aylarca yoksun. Ikisi farkli degil mi . Gemide çalışan 70 yasinda insan gördüğüm icin herkes bırakmaya istekli degil bu işi. O kadar farklı düşüncede insan var ki orada eve gider eşine bırakmak istiyorum der. Gemiye çıkar oh be kafam rahat der. Insanlar ve fikirleri çok farklı. İlişkileri hakkinda bilmeden fazla yorum yapmayi tercih etmiyorum.

Fabrikada çalışan adama gitme demek için bir neden yok. O aksam evdedir yada ertesi gün. Ama bu işte aylarca yoksun. Ikisi farkli degil mi . Gemide çalışan 70 yasinda insan gördüğüm icin herkes bırakmaya istekli degil bu işi. O kadar farklı düşüncede insan var ki orada eve gider eşine bırakmak istiyorum der. Gemiye çıkar oh be kafam rahat der. Insanlar ve fikirleri çok farklı. İlişkileri hakkinda bilmeden fazla yorum yapmayi tercih etmiyorum.
:) coookkkk farkli bir suru insan var haklisin. Denizi seveni, sevmeden cikani, sirf parasi icin gideni, eglenceli buluna, off kari dirdirindan kactim kafam rahat diyenini, baska ulkeleri geziyorum diyenini, baska ulkede evi olup buradakilerinin haberi olmadigi esleri, kocalarinin paradini alip kacani, sevgili bulup kocasini aldatani, evinde kocasini bekleyip coluk cocuguna bakani, adami sefere gonderip bize para gonder diyen aileleri daha nicelerini...saymakla bitmez.

Evet aynen öyle. Her zaman sunu söylerim. Bu iş bir demir yigininin üzerinde yaşlanmak . Ömür bitmis herkesten uzak. Çok para olsa ne fayda. Ki genelde para için giden çoktur.

Lakin bazi olaylara karsi bazi kanaatlerim var. Bu sebeble ofkelendim.
Yaptigimin dogru oldugunu savunsamda katilmayabilirsiniz.
Ama gene cook net birsey: bu meslek ve getirisi ( her iki taraf icinde) suistimale cok aciktir.
Fabrika iscisinede cok mesaiye kaliyorsun bu ise gitme vb. Birsey denenebilir.
İs istir. Bu adamlarin isini bilerek evlendiysek katlanicaz.
Sizleri bilmem ben barbaros geliniyim ve bununla da ciddi gurur duyarim. Tam da bir kaptan esiyimdir. Gücümü sabrimi kaybedersem düserim. Dusmeyi istemiyorum.
Ben kocami sevdim, kaptan olarak sevdim.
Bir kere bile olsun aldigi maasi sormadim. Ben alayim maasini bile demedim.
Hele sevgiliyken hic sormadim. Sorani da duymadim. Duyduklarim da kizlardan kacanlarin hikayeleri veya bizim kacc ondan kaaaccc dediklerimiz.

Ekleyeyim camiada bir laf vardir " kaptan olduysan elin ayagin kesilene kadar kaptansindir" :KK70:

Bizimkine gitme diyecegim ve diretip kavga cikartacagim tek gemi mavi yolculuk gemileri olur allahtan bizimkinin de niyeti yok oyle gemilere gitmeye...
:)

Evet katilmadigim şeyler var. Barbaros geliniyle neyi kasdettiginizi anlayamadım. Bir insanın evlendigi veys evleneceği insanın maaşını ogrenmesinden daha doğal birsry yoktur kadin icinde erkek icinde. Sadece by meslekte değil. Ben hic karada kalıp esimi beklemedim. Hep birlikte gittik. Esim hep az kazanalim ama akşam evimizde olalim kendi yastigimizda uyuyalim. Sevdiklerimizle zaman gecirelim hayat cok kısa dedi. Cok şükür oylede oldu

Barbaros gelini İTU Yuksek Denizcilik mezunlarinin bir donem icin dedikleri birsey. Simdiki mezunlar bilirler bilmezler bilmiyorum.
Ben sormadim. İyi birsey oldugunu gordum, tahmin ettim ve sorma istegindr hiic bulunmadim. Babamda damat ne kadar maas aliyorsun diye sormadi.
Hem seviyordum bir onemi yoktu hemde bana sundugu imkanlar dogrultusunda iyi maasi oldugunu anlamistim. Hala da sormam o derse bilirim.
Bende maasimi ona demedim..tek dedigim sevgiliyken senle ben maddi olarak esit degiliz ve bana birsey alirken mahcup olacagim birsey alma.
Evet katilmadigim şeyler var. Barbaros geliniyle neyi kasdettiginizi anlayamadım. Bir insanın evlendigi veys evleneceği insanın maaşını ogrenmesinden daha doğal birsry yoktur kadin icinde erkek icinde. Sadece by meslekte değil. Ben hic karada kalıp esimi beklemedim. Hep birlikte gittik. Esim hep az kazanalim ama akşam evimizde olalim kendi yastigimizda uyuyalim. Sevdiklerimizle zaman gecirelim hayat cok kısa dedi. Cok şükür oylede oldu
Yuk

Ben hic sefere gitmedim. İlk sevgiliydik, sonrasinda da sirket, ben ve esim istemedi.
2 sene olacak nijeryaya kimyasal tankere gitti 4,5 ay. Gelicen mi dedi? Manyak miyim allahin nijeryasinda ne isim var dedim gitmedim. Ama akdeniz ici guzel tatli seferler olursa yada duzgun zamanlarda gecilen amerika seferine hayir demem.
Demirde veya limanda gemiye cok bindim kaldim ama seyir halinde bulunmadim.
Baktiginda bende sansliyim 5 sene belki 6 olacak benim esimde karada. Arada sefere gider tek kontrat atar gelir. Yada rica ederler teklif gelir bir sefer atar gelir.

İşte fikirler farklı herkes kendi yasadiklarindan hareketle farklı düşüncelere sahip oluyor.
Yasananlar ve hissel tarzlar. Bu da olagan birsey...
Ama o kizin adama sorusu yaklasimi bence suistimal icerikli ve %100 hakliyim. :) para soruldugunda isin rengi durumu degisir :)

Birakin es kabul etmeyen firmayi esinizi bir hafta sonra gönderelim gemiye diyen en iyi firmalara bile Hayır dedi ya beraber yada hiç dedi hep. Ilk evlendik gittik cok eski bir gemiye yalnizdim beş ay kaldım evimden ailemden ayrı. yinede mutluydum esimin yanindaydim. Ve sekiz yıl pes etmedik birlikte ciktik gemiye. Bazen parasiz kaldık ama ayri kalmadik. Yer ayırmadan her yerde beraberdik destektik. Evet sanslisiniz Insallah isteyen herkes birgun karada is bulur .

Ben tam olarak anlayıp dinlemeden yinede yargılamak istemiyorum. Herkes kendi yasadigini bilir. Bende esimin maaşını sormadım kendi söylerdi zaten paramiz di bizim paramiz di. Onun parası degil. Ve harcamalarimiza hep beraber karar verdik. Gizlimiz saklimizda olmadı.

Ben tam olarak anlayıp dinlemeden yinede yargılamak istemiyorum. Herkes kendi yasadigini bilir. Bende esimin maaşını sormadım kendi söylerdi zaten paramiz di bizim paramiz di. Onun parası degil. Ve harcamalarimiza hep beraber karar verdik. Gizlimiz saklimizda olmadı.
Heh kendi soylerdi bu onemli nokta :)
Su anda yaptigimiz is nedeni ile buraya cok mezun gelir. Yeni eski mezunlar dolar tasar burasi. Ve her gekenin bir hikayesi olur dinletim, sorarim. İnan bazi seylere ters cevap veriyorsam gorup duyduklarimdan.
Kendi yasadiklarimizi da katinca sherlock holmes gibi olduk :))))
Esine sor bak bunu ne diyecek :))) cunku aksam yemeginde ben sordum. Sevgiliyken sana maasini sorsaydim ne yapardin diye...tahmin ettigim cevabi verdi :)

Ikl yazdığınızda sormuştum eğer biz evlenmeyi düşünüyorsak tqbiki bilmeye hakkin var dedi. Benim de bilmeye hakkim olduğu gibi sonuçta birlikte bir yola cikip hayati paylasacagiz dedi :)

X