Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

boş ver o her limanda sevgili muhabbetini sen yalan o...hiçte öyle değilmiş zamanları filan olmazmış öyle şeyler için..hem yapacak olan her yerde yapar bu sadece denizciler için geçerlimi hem yani sadece denizciler mi aldatır başka ülkelere gitmelerimi lazım altmak için çok saçma dedim ya yapacak olan heryerde yapar burnunun dibinde yapar ruhun duymaz...sen çok gençsin yani evlilik için çok erken bence ...gerçekten bekleme çok kolay değil denizyi beklemek çok zor ....biraz anlamışsındır ama 6 ay olmuş ...şu varki el mecbur bekleyeceksin çünkü kalbin onun adını söylüyo durmadan eminim allah hepimize sabır versinnnnn......

Son düzenleme:
ALLAH kavuştursun... 3gün az ya aylarca göremeyince kıyıdaysa sen git görmeye :)

yok yurt dışında gene gidemem yanına keşke gidebilsem..6 ay sonra dönücek ama gene oraya gidicek çalışmaya 1 yıllılk anlaşma yapmış.sanra döner inşallah istanbula kılavuz kaptan olmayı düşünüyo inşallah o iş olursa giç gitmez artık denize..öyle işte bakalım bir ayı gitti sayılır 5 ay kalıdı dönmesine...hakkımızda hayırlısı..

Son düzenleme:

1yıl çokmuş ALLAH yardımcınız olsun... Anlatsana nasıl oldu ilk görüşmeniz sizin tanışmanız falan baya farklıydı çünkü ilk görüşmeyi mrk ettim:) aramadığı günlerin hesabını sorsaydın uzun uzun düğün ne zaman...

evet çok bir yıl ..ama temuzda gelicek türkiye ye.sanırım ciddi bir adım atılır ne şekilde olur şimdi bilmiyorum.ilk yüz yüze gelmemiz çok güzeldi bir saat filan ikimizde konuşmaya çalıştık ama çokta başaramadık .sonra ben dedim biz susasıl böyle duralım dedim oda tamam dedi sustuk susarak konuştuk yani ..konuşmadan anlaştkı işte..hiç yabancılık çekmedik sanki yıllardır tanıyo gibiydik bir birimizi.. çok özledim yanım da olmasını ...içimi ısıtan sıcaklığını unutamıyorum..şimdi yanımda olsa keşke ....3 gündür de konuşmuyoruz çok özledim....

Son düzenleme:

slm kızlar umarım herkes iyidir
eşim geldi bende buraları ihmal ettim kusura bakmayın
minik prensesim henüz gelmedi ama sona yaklaştık hayli
yeni gelen arkadaşlar hoş gelmişsiniz
inşallah prensesime kavuşucunca haber veririm

Aynen oyle oda diyo zaten yapcak olan dinindede yapar diye evlilik icin cok erken bliyorum zaten rahat bi 4-5 sene lazm bize seviyorm bekliyorum az cok anladm tabi ama ortada emek var ve ona sirt ceviremem bu cok basitce olur diger sevglililerden cok farkliyiz biraz olgun biraz cocukca bi iliskimz var gayet yolunda gidiyo hersey umarm aynen boyle devam eder

İNŞALLAH verir canım senin bunca sabretmene değer herşey )) bu kadar özlememizi yalnızlığımızı gelince unuttururlar ))

Gelince unuttururlar elbette zaten zaman cok cabuk geciyo iki gundur mesaj atabliyo yani geceleri daha rahat uyuyorm artik benm mesajlarmnda gttgni bliyorum bu bile nasil huzur veriyo :)

Slm hanimlar hepimizi allah sevdiklerimize tez zaman da kavustursun inşallah benim esim 2 kaptan.gemiye gideli 8 gun oluyor ve Üzgünüm gercekten ..seferleri yogun o neden le eskisi gibi konuşamuyoruz allaha sukur yine caninin sagligi diyorum ama gecen 2 saat konusmusuz nasil okadsr konuşmusuz sasirdim kapatinca ama simdi 3 gundur sesi cikmiyo gemi yaşantısı boyle iste vakitbazen genis gercekten bazense baslarini kasicak vakitleri olmuyo ggönlünüzu ferah tutun ki onlarda orda rahat etsin bi nebze

kızlarr heyooo

nasılsınızzz kimse uğramaz olmuş artık buralaraaa

rabbim tez zamanda kavuştursun bekleyenleriii

aranıza yeni katıldım arkadaşlar,takip ettiğim kadarıyla çok güzel bir dostluk örneği sergiliyorsunuz aranızda,çok çok anlamlı buldum ve üye olmaktan kendimi alamadım.benim nişanlımda gölcükte,gemide çalışıyor,sizlerinde bildiği üzere mesleğinin zorlukları var.6 aylık bir seyire gideceği için bu yaz düğün yapamıyoruz,hatta şuan başka bir seyirde,benim hep güçlü olmam gerektiğini vurguluyor fakat bu o kadar da kolay değil,zor oluyor,düzenli görüşmüyoruz,telefonda bile çok konuşamıyoruz,geleceğimizi dahi planlayamıyoruz,belirsizlik içinde olmak zor,çevremdeki hiç kimse beni anlamıyor ben bundan 5 ay öncesine kadar hafta sonu çalışılan bir eğitim kurumundaydım sırf hayatımız düzene girsin diye işten ayrılarak,ileri de tayin durumumuz olduğu ve devlete geçmem gerektiği için sınava hazırlanmaya başladım,ama o gemi görevimi bırakmak istemiyor,karaya geçmek istemiyor,buna hep saygı duyuyorum ama bizden gidiyor iştebunları nişanlıma yansıtmayınca da ben psikolojik olarak çöküyorum,ne yapmam gerektiğini,neyin doğru neyin yanlış olduğunu bilmiyorum artık.kötü olanda nişanlımın herşeyi normalleştirmesi,elinden geleni yapıyor kopuklukları kapatmak için hep destekçi ama yinede çok zor bir durum.arkadaşlarıma bunları anlatınca,kendileri için şükrediyorlar iyiki bizim böyle bir nişanlımız yok diye ınsanların dusuncelerıne göre yaşayan biri degılım ama keşke beni biraz olsun anlayan olsa

Meraba herkese, Allah umarım siz gibi güçlü kadınlara daha çok sabır verir, sizi ve eşlerinizi kötülüklerden korur inşallah. Sevdiceğinden ayrı olanlarıda tez zamanda kavuştursun Rabbim :) Ben daha öncede yazmıştım sizler gibi ne denizci eşi nede denizci sevgilisiyim. Ama sevdiğim bir insan şuanda okuyor ve kaptan olacak :) Ben ona karşı boş değilim oda bana karşı ama beni üzmek istemediğini geleceğinden dolayı birlikte olmamızı imkansız buluyor ben çok istiyorum onunla birlikte olmayı ama öyle böyle diyince bendede bir korku oluyor. Bizim çok farklı bir bağımız var hep uzaktık birbrimize ne arkadaş olabildik nede sevgili, ama o kadar uzaklığa rağmen hep aramızda bir çekim vardı. Çok zor hatta tahmin ettiğimden daha zor belki bir kaptanla birlikte olmak ama yinede keşke olsa diyorum. Neden bilmiyorum sizlere anlatmak istediğim. Umarım sıkmamışımdır.

Güzel dileklerin için saol canım, ama gerçektende çok zor denizci eşi olmak her an nefesi ensemde ama onsuzum işte...
Ama imkansız bulması saçma geldi bana sonuçta eninde sonunda evlenmiycekmi ve seviyorsa güveniyorsa senden iyisinimi bulcak? Zor ama onsuz olmaktansa onu beklerim ömrümün yettiği kadar... Sende onsuzluktansa beklemeyi göze alıyorsan bunu söyle ona konuşun herşeyi... Evet hayatım zor ama onu tanıdıktan sonra zor diye vazgeçemezdim sende bunu iyi düşün... Ve onunda seni çok düşünmesi lazım yokluğunda hayatını kolaylaştırması lazım...

Emin ol burda herkes seni çok iyi anlıyor merak etme hepimizin derdi ortak nasılsa bazen yaptıklarıma olanlara inanamıyorum hiç planlamadığım bir hayatı yaşıyorum çok özlüyorum çok fedakarlık yapıyorum ama mutluyum
Malesef fedakarlıkları genelde biz yapıyoruz ama emin ol onlarda yapıyorlar karaya geçmeyi ilerde düşünür sabretceksin ama hiç geçmeyedebilir... Bence sende şükret nişanlın için gerçektende seviyorsa değer veriyorsa sana...
Kendi piskolojinide bozma hastalıklı olma (ben çok yıprattım ailesiyle ilgili, olan sağlığına oluyor) anlat ona herşeyi, bu arada normalleştirme sanırım hepsinde var işlerine öyle geliyor
Çok zor bir yol bizimki evlenince iyice zor ama savaşcaksın güclü olamasan bile katlanacaksın olaylara yalnızlığa... Bakma bunları yazıyorum ama bide bana sor bazen dayanamasamda başa gelen çekiliyor bu günlerde mesela çok ihtiyacım var ona belki ameliyata gircem ve yanımda olmayabilir işte gelecek için bunlarıda göze almak lazım ama pişman değilim evlendiğime ve çevrende her zaman sana destek verecek insanlar bulundur bence

Benim de erkek arkadaşım 4yillik kaptanlik okuyor. Birbirmizi çok seviyoruz ve ciddi düşünüyoruz ben daha aileme acamadim erken diye ama onun ailesi ile tanıştım. Mezun olmak üzereyiz 1 2 yıla isi ciddilestirmeye baslayacagiz. Sorun şu ki ben de çalışmak istiyorum. Tek istediğim şey işten gelip eşimle yemek yiyip tv çay gibi sıradan bi hayatken tek başıma onu beklemek ya da onunla gitmek istemiyorum. O ise bi kaç yıl gideyim en azından ev araba alalım sonra karaya bi şekilde geçerim diyor ama umudum yok hiçbir şeye. Karada iş imkanı var mıdır bilmiyorum. Ki istemiyorum da gitmesini gözümün önünde olsun dizinin dibinde olsun istiyorum. Arkadaşlarım da sürekli sürekli yol mu gözleyeceksin falan diyo. Ama ondan vazgecemem vazgecmek te istemiyorum çünkü onu çok seviyorum. Ve onun gerçekten mükemmel bir es ve baba olacağını düşünüyorum. Nolur akıl verin(((

Yazdıklarımızı okumuşundur sanırım zorluklar güzellikler ortada... Ama bu onun mesleği kabullen ve öyle karar ver karaya geçerse şansına olur ama okul bitcek evlenceniz 1-2yılda sanmam istediği parayı kazansın stajdı falan derken sonuçta hemen süvari olamıycakki... Şirkette yerini yaparsa karaya geçebilir ama uzun sürer bu veya başka iş... Keşke hep dizimizin dibinde olsalar ama malesef... Bide şöyle düşün benim eşim 6aydır yanımdaydı 7/24 çok güzel bir şey şimdide bu 6 ayın karşılığı 4-5 ay sabretcem hiç bi arkadaşım eşini benim kadar görmüyor aslında hatta 6ayda kıskananımız çok oldu güzel yanları çok ama tabi zorlukları daha çok seviyorsanız sabredersiniz... Mesela evlilik yıldönümünde ne hediye aldığını nerde kutladığını değil arayabilecekmi diye düşünceksin... Hastalığında yanında olamayacak... Her telefonda hayır ağlamıyorum çok iyiyim diye yalan söyliyceksin
Maddi olarak savruk olmazsanda çok gitmez gemiye... Ama yinede iyi düşün o çekceğin zorluklara değermi? Ve evlenince çalışmak zor aylarca eşin evde sen işte ben onu bırakıp işe gidemezdim bu kadar süre...
Ama bakarsan çoğumuz pişman değiliz sende mükemmel demişsin sevgiline ne güzel kimsenin dediğiyle olmaz iyi düşün senin kararın zor bi hayat... Ben kimsenin fikrini almadan evlendim unutma hayatını sen yaşayacaksın...
Bu arada evlenirsen ailene yakın yaşamanı öneririm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…