Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

evet öyleymiş..eskiden çok kalırlarmış limanda ama şimdi hemen yükleyip gidiyorlar.limanlarda kalma parası çok yüksekmiş o yüzden bizimkilerde öyle sürekli geziyolar valla:KK43: uyuyamıyorlar ve yoğunlar.bence aldıkları parayı kesinlikle helaliyle hakediyorlar..çok zor bir meslek..keşke başka bir meslek yapma şansları olsaydı:KK43:

oh ne güzel :) belki seninki sessiz bir kızdır o yüzden hareket etmiyordur:)) eder eder merak etme:) darısı başıma inşallah.ben çok severim çocukları:)

Aminnnn Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..... bakalim ya cok sessiz olcak yada kendini disariya sakliyo :-) :-) :-) bizde cok seviyoruz cocuklari özellikle kız çocuklarina bayiliyodum oyle minicik etekler tokalar kokoş oluyolar :-). Eşimde kız çocuk hastası doktor kız dedigi an havalara uçtu inanamadı :-) Allah gönlümüze göre verdi :-) :-)

Son düzenleme:
Aminnnn Allah isteyen herkese nasip etsin inşallah..... bakalim ya cok sessiz olcak yada kendini disariya sakliyo :-) :-) :-) bizde cok seviyoruz cocuklari özellikle kız çocuklarina bayiliyodum oyle minicik etekler tokalar kokoş oluyolar :-). Eşimde kız çocuk hastası doktor kız dedigi an havalara uçtu inanamadı :-) Allah gönlümüze göre verdi :-) :-)

Amin inşallah..kız çocukları daha bir başka oluyor ama:) dediğin gibi süslüyorsun onları kokoş kokoş ohh:)) ama şimdiki zamane çocukları fena oluyor sessiz olacağını pek sanmam:)) hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde doğsunda gerisi önemli değil..Eşin şimdi ne kadar mutlu çalışıyordur kız çocuğu dünyaya geleceği için:))

nerdeler onlar şimdi?

Amin inşallah..kız çocukları daha bir başka oluyor ama:) dediğin gibi süslüyorsun onları kokoş kokoş ohh:)) ama şimdiki zamane çocukları fena oluyor sessiz olacağını pek sanmam:)) hayırlısıyla sağlıklı bir şekilde doğsunda gerisi önemli değil..Eşin şimdi ne kadar mutlu çalışıyordur kız çocuğu dünyaya geleceği için:))

nerdeler onlar şimdi?

Sorma valla kontrollere gelip göremiyo diye ne kadar üzülüyo bende resimlerini atiyorum :-) :-). Dün barcelona daydi simdi tel.de cekmiyo marine trafiktede görünmüyo ama kalkmışlar ordan en son öyle görünuyo fransa fos sur mer e gidiyolar. Sonra yunanistan veeeeee TÜRKİYEEEEEEEE :-) :-) :-) :-) :-) 14 15i gemlikte görünüyo gemi insallah görüşürüz yinee :-)

Sorma valla kontrollere gelip göremiyo diye ne kadar üzülüyo bende resimlerini atiyorum :-) :-). Dün barcelona daydi simdi tel.de cekmiyo marine trafiktede görünmüyo ama kalkmışlar ordan en son öyle görünuyo fransa fos sur mer e gidiyolar. Sonra yunanistan veeeeee TÜRKİYEEEEEEEE :-) :-) :-) :-) :-) 14 15i gemlikte görünüyo gemi insallah görüşürüz yinee :-)

onun için ne kadar zor işte..keşke istedikleri zaman çıkıp gelebilseler:)) oo süpermiş az kaldı o zaman:)) Türkiye'ye gelecek olması bile insanı rahatlatıyor dimi? inşallah görüşürürsünüz:)

onun için ne kadar zor işte..keşke istedikleri zaman çıkıp gelebilseler:)) oo süpermiş az kaldı o zaman:)) Türkiye'ye gelecek olması bile insanı rahatlatıyor dimi? inşallah görüşürürsünüz:)

İnşallahhh :-) :-). Tabiki rahatlatıyor heyecanla telefonunun çekmesini bekliyorum.. şimdi Yunanistana geliyorlar bu kontrat cok iyi oldu digerlerinde sadece istanbula geliyordu görüşemiyorduk İstanbuldan Yalovaya gelmek vakit kaybi yolda geçiyo günün nişanlıyken gelmişti bir defa :-) ama yinede Türkiyede oldugunu bilmek rahat rahat konuşup mesajlasmak insani mutlu ediyo... Bu gemiyi bilerek bekledik zaten gemlik hattı oldugu için çokta güzel oldu :-) :-) :-) :-)

Selam ark. önceliklee sabır dılıoruuummm....
Benim babam uzun yol gemilerinde çalışıorrr 7 ayda eve gelmıor tel bıle acamıo 7 ayda 1 kere görüştüm babamla o yüzden en büyük kızgınlıgımdır babama bunu bize yapıyor dieee o yüzden asla gemi adamıyla evlenmem cocuk bıle yapmam :KK43: Ne kadar zor bir durum ben annem kardeşim bilioruz sakın kızmayın bana amaaa inanın ben 11 aylık evliyim eşim 1 gece geç gelsin çıldırıorum anneme cok kızıorum boşarım de gıtmesın korkut dıorum ama adam resmen denız aşığı hayatından memnun :26:

amın cnm cümlemıze

6ayımız var bızım daha yenı gıttı ama eskısı kdr kötu deılım alıştım sanırım zamanla eşimde diodu alısırsın dıe ölede oldu..ınsanoglu herseye alısıo hayat işte...

daha varmış sizin:KK43: evet insan alışıyor zamanla bazı şeylere..herşeyin ayrı da bir güzelliği var aslında..Allah sabır versin ne diyeyim:)

Selam ark. önceliklee sabır dılıoruuummm....
Benim babam uzun yol gemilerinde çalışıorrr 7 ayda eve gelmıor tel bıle acamıo 7 ayda 1 kere görüştüm babamla o yüzden en büyük kızgınlıgımdır babama bunu bize yapıyor dieee o yüzden asla gemi adamıyla evlenmem cocuk bıle yapmam :KK43: Ne kadar zor bir durum ben annem kardeşim bilioruz sakın kızmayın bana amaaa inanın ben 11 aylık evliyim eşim 1 gece geç gelsin çıldırıorum anneme cok kızıorum boşarım de gıtmesın korkut dıorum ama adam resmen denız aşığı hayatından memnun :26:

Aslinda ilk okudugumda kızdım. Çünkü onlarda isteyerek gitmiyolar kim eşini çocugunu burda bırakıp gitmek ister ki ama mecburlar hayat şartları mecbur bırakıyo insanı bizde mecbur katlanıyoruz...kızdım ama sonra düşündüm kısmetse bizimde bebegimiz olcak belkide eşim 3 4 aylıkken bırakıp gitmek zorunda kalıcak. Belki gemiden geldiginde bebegim babasini yadırgıcak istemicek ama yapcak bişeyimizde yok eşim gemide çalışmasa belki evlenemezdik evlensekde bu tarz bi hayatımız olmazdı. Karada iş bulmasını tabikide isterim ama iş bulmakta öyle koly degil artık... belki bizim kızımızda babasına kızacak okulda arkadaslarinin babasi almaya gelirken kızımızi hep ben gidip alıcam. Buda onunun psikolojisini etkilicek.Bu durumda anneye büyük görev düşüyo Allah kısmet ederse ben kızımı babasına aşık bi çocuk olarak yetiştirmek istiyorum.Çünkü eşimde bunu hak ediyo denizde bizim için çalışıyo....belkide bunu babasına aşık biri oldugum için istiyoda olabilirim.... Kısaca dünyaya tekrar gelsem eger seviyosam denizci o bu düşünmem... düşünmedigim ortada zaten iyikide düşünmemişim :-) :-) çünkü ben eşimi çok seviyorum.. Ay duygulandim ama özledim yahuuu :-) :-) :-)

tabiki kolay değildir eminim buna:KK43: ama onlara da yazık değil mi? kaptanlar evlenemez o zaman eğer aile açısından bakmak gerekirse:))

sabır herşeyin başı..evliyken bu daha zordur mutlaka..ama Allah eminim sabrını veriyordur..onun seni senin onu düşündüğünü bilmek bile güzel bence..çocuk olunca daha da zordur..ama o da büyüyünce gerçekleri görecektir..babası çalışmak zorunda olduğu için onu bırakıyor..o da ister çocuğunun yanında olmak ama işte mesleği gereği olamıyor:KK43: keşke başka bir meslek yapabilme şansları olsaydı:KK43:
ya da şöyle 1 aylığına falan gidip gelselerdi:) Allah hepimize sabır versin inşallah..

ne kadar güzel olurdu ayda 1 bile gelseler süper olurdu ama ne mümkün :KK19:
denizde sadece kaptanlar çalışmıyor :KK37: benim eşim çarkçı başı ; baş mühendis yada 1. makinist
2. ler var 3. ler var yağcılar var reis var gemiciler aşçı var kamarot var varda var yani hepsi aynı sıkıntıda olurdu haklısın ama ailelerinize tepki vermeyin demek istemiştim sadece
attığınız her adım bir öncekinden çok daha zor asla aklınızdan çıkarmayın
ben eşimi seviyorum mesleğini işini değil :KK20:
ama bi şekilde katlanmak zorundayız rabbim onlara sağlık versin hayırlıyla görevlerini yapıp yuvalarına dönsünler inşallah

En kötüsüde o. Tam alışmışken kalmasına hoop gidiyor. İsterse bi yıl kalsın sanki yanında hiç kalmamış da sadece gelmiş gidiyormuş gibi gözünün önünden geçiyor. Dayanıcaz hep beraber. Allah yardımcımız olsun kolaylık versin hepimize :/

selammmm.yine burdayım aslında ders çalışıyo olmamlazım şimdi ama burdayım işte.sizlerle benim gibi olan böyle içi yananlarla aynı yede olmak iyi geliyo bana.biliyorum benim gibi sizde çok büyük özlem içindesiniz.çok zor bu bekmek.özlemek hele benimki çoğunuzun bekleleyişinden çok daha farklı.ama bende bekliyorum onu o bana bekle demesede bekliyorum.en büyük hayalim onunla olmak artık.o da bunu hayal ediyo biliyorum.ama bu deniz aramızda en gel engellerden biri bilmiyorum gün gelicekte biz kavuşucakmıyız.her şey ona bağlı birde kadere.1 ayı geçti gideli bir haftadırda konuşamıyoruz çekmiyo artık tlf denize açıldılar.bugün çok mutsuzum dedimya bizim iş biraz karışık hiç bir şeyden korkmuyorum sadece gelince nolucak hayal ettiğimiz gibi olucakmı her şey diye düşünmekten kafayı bozıcam sanırım.nolur daha tecrübeli arkadaşlar bana cevap yazın benim gibi olanlardan msj bekliyorum....

X