Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

selam hosgeldin,
4 ay cabuk gecer sıkma canını, hem yanında cok kalıomuş bak ne güzel ben valla 2-3 ay zor tutuyorum sıkılıo adam burda

bende 3.5 ayda zor yolladım, gitmek istemiyor buraya gelince:) ama gidincede 1 ay daha kalıyım falan diyor kızıyorum bende,zamanında git zamanında gel diyorum ama boş:)

benim yanlızlığımada bi destek çıkarmı acaba burdan :)

Canım öncelikle allah kavuştursun.ama bırakma kendini öyle hemen .hep söylüyorum gene söylemek istiyorum kı sevgiliyken zor,nişanlıken daha zor,evli olunca çok daha zor eminimki çocuk olunca hepsinden zordur.
bu zamanlarda kendini bırakmaman sevgiline destek olman gerek bizim için onlar yanımınzda olmadıgında hızlı akan zaman onlar yanımızda oldugunda zaman dursun isteriz.
o yokken onsuz yapabıldıklerini yap arkdaşlarınla, ailenle birlikte ol zamanı hızla geçirmeye çalış.düşünme ne kadar düşünürsen o kadar çok üzülürsün.
destek olman gerek telefonda ağlama. düşünsene onun için daha zor sevdiği insanı bırakıp gidiyor giden için herzaman daha zordur.burda rahat hersey ,birden zor bir çalışma hayatına gidiyor herşeyden herkesden uzağa,ailesi yok ,sen yoksun arkadaşları yok oyalanacak hiçbirşey yok.yol uzun ,zaman uzun....
o yuzden sen hep destek veren üzüldüğünü göstermeyen taraf olacaksın. içinde ne yaşayacaksan yaşayacaksın.evet çok kolay değil hatta çok zor ama yapmamız gereken bu.
bende bazen ağlıyorum o zmn biliyorum kı daha çok üzülüyor kendime geliyorum elimde değil deme alışmaya bak.
seni senden ve bizden başka anlayan olmayacak bu seneler bile geçse birine dert yandıgında alacağın cevap bu olacak '' eee sen seçtin katlanacaksın'' o yuzden kımseeye dert yanma boşuna.
bak ben 1 sene olacak evleneli 6 aydır beraberdik çalışmadı (rahatsızlandım ondan gidemedi)6 ay 24 saat beraberlikten sonra 1 ay olacak gideli ve gerçekten çok zor herşey .
evden çıkmak istemiyorum eve girmek istemiyorum yatağımızda yatamıyorum .sevdiği şeyleri yiyemiyorum .sevdiği yerlere gidemiyorum biliyorum 2 haftaya alışıcam .gelmesine 1 ay kala gene böyle olucam.
dua edelim ki her gittikleri seferden sağ sağlım dönsünler evlerimize.allah onlara çalışma azmi şevki versin bizlere ve onlara sabır versin

çıkar çıkar canım anlat destek olalım .bizi bizlerden başka doğru anlayan yok
formu okudum ve yorumlardan zaten en iyi burda anlaşılabileceğimi, herkes ortalama aynı sıkıntıları çektiğini farkettim.
benimde 2,5 yıllık bi ilişkim var ve sevgilim denizci kontratı 6 aylık 3. ay bitti daha ((

yarısı bitmiş yarısı kalmış çok şükür de bence :)) bizim daha 6 ay var belki 7 ((

Çok haklısın gerçekten artık ben de toparlamaya çalışıyorum çünkü o ben üzüldükçe daha kötü oluyor farkındayım bunun. Dediğin gibi güçlü durmam lazım yapmaya çalışıyorum. Çok zor bir durum tuhaf biraz da hergün yanında olan insan bir anda uzağında kalıyor insanın kalbi beyni kolay alışamıyor tabi ama alışmak zorundayım. Sizlerden bu tepkileri almak çok iyi geldi ama hafifledim gerçekten. Biraz acılı ve zor bir durum ama sonu hep çok güzel böyle bir ilişkiyi yürütebilmek ve hep birbirini sevmekte gurur verici. Artık bu güzel yönlerini düşünmeye çalışıyorum zor olsa da çok değerli beklemek ve sonunda kavuşmak. İyi ki katılmışım aranıza geldiğinde de burdan size haberini vermek kısmet olur inşallah.
Allah hepimize sabır versin sonunda kavuştursun diyorum. Senin de evliyken yaşaman mutlaka daha zordur aynı evi paylaştığın insan sonuçta hiç kolay değil inşallah sağ salim kavuşursun sen de çok teşekkürler desteğin için

Selam herkese son 5 günnn :)
ama su fırmaya bır turlu guvenmıyorum havaalanında kanlı canlı görmeden dondugune ınanmayacağım

ay canım benım.
Senı cok ıyı anlıyorum... Benım babam da denizciydi, cok buyuk laf ettım denızcı bır sevgılım esım olmayacak dıye, ılk asık oldugum adam buyur burdan yak. Kaderımız bu demek. Sana ne desem fayda etmıcek...
Benım bekleyısımın son 5 gunu, sonra bır 3 ay daha rahatım. Her geliş, gidişi de getiriyor aslında..
Offf

Ne güzel kavuşuyosun demek yakında :) Darısı başımıza inşallah. Bugün limandan ayrıldılar son konuşmamızı da yaptık şuan içim bomboş sanki hiçbişey hissedemiyorum gelen kadar da böyle oluyo hep. Geldiğinde de bir süre rahatlıyo insan ama zaman geçtikçe tekrar gidicek diye düşünmeye başlıyosun hepsi ayrı dert işte :) Ama her şeye rağmen çok seviyorum ve de hiç pişman değilim bu mesleğe sahip bir insanla birlikte olduğuma sen de öylesindir. Derdi büyük ama sevinci mutluluğu da çok büyük. Senin sayılı günlerin kalmış tadını çıkar 3 ay az zaman değil ama yanında olunca su gibi geçicek :)

ben şöyle düşünüyorum,birlikte olacağımız ve ayrı kalacağımız zamanları toplu toplu yaşıyoruz. normal işte çalışanlar yılda 10 gün izni zor yapıyor. eve geç geliyor günde belki 2-3 saat zor görüşüyor,bizlerse yılın yarısı hep beraberken yarısı ayrıyız...

Evett darısı başınıza :) İnşallah hayırlısıyla döner eşin.
Ben bir daha ki sefere ayrılmak ıstemıyorum, onun ıcın sanırım Eylül de gemiye çıkıcam. O da çok istiyor. Şirkette müsait.
Hakkımız da hayırlısı :)

Orası öyle karada kalınan zamanlarda dolu dolu yaşanıyor. Ben çalıstıgımdan aslında doyamadık bırbırımze. Gemiye cıkacağı gözüküyor :/ Artık nasıl yapcaksam gemıde

evet o yüzden yılın yarısı çok ii yarısınıda sıkıntılı geçiriyoruz:)) bu dengesizlikte insanın sinirlerini bozuyo.tabi bence öle

hatun_kvn denize çıkmak için miço belgeleri falan lazım,yoksa çıkamıyorsun, eşine miço olacaksın yani gemide:)

Sen aldın mı? Prosedürleri neler? Biliyorsan bana da anlatırsan sevinirim. Ya da devlet memuruyken bu belgeler alınıp, denize çıkılabiliyor mu? Benim bildiğim bazı gemilerde misafir yolcu kapasitesi var. Ona göre çıkabiliyorsun diye biliyordum evrak gerekmeden, sadece pasaportunla. Ama hiç çıkmadığım için işlemlerin ayrıntısını da bilmiyorum. Beni de bilgilendirirsen sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden.

Genel yazayım, hem denizci olarak hem deniz eğitim firmasında çalısan bırı olarak.
gemı lımandayken cıkmak ıstıyorsanız, bır ehlıyet cıkartmalısınız, gemı personelı olarak gozukmayacaksınız, belgenız sadece gırıs cıkıslarınızı kolaylastıracak.
kamarot veya gemıcı cıkarabılırsınız. Lımandan kamarot cıkartırken sıkıntı oluyor artık, bonservıs ve ssk dokumu ıstenıyor. 9 gunluk bır eğitim ve 350 TL tutarında.
Gemıcı eğitimi 6 hafta, 800 TL civarında. tayfa sınavına gırıp kazanınca cuzdanı cıkarabılıyorsunuz. Miço ve silici ehlıyetlerı kalktı.

ayy birde sınavamı girmek gerekecek ,hem eğitim hem sınav offf ne uzun bir işmiş .

Yok henüz eşim değil erkek arkadaşım ama yakında o da olur inşallah :) Keşke ben de çıkabilsem onunla ama bizim için erken henüz 2. olmasına da çok var evlenmeden de çıkamam zaten. Bakalım kısmet yarınlara artık :) Marine Traffiic'e bakmaktan bir hal oldum hiç değilse izlediğim geminin içinde olurum :) Gidebilen gitsin bence benim imkanım ve fırsatım olsa kalkar giderim hiç düşünmem

ahh marine trafic hastasıyız, benımkının bır surprizi olmustu gösteriim.

Aaa senınkı yolun basında o zaman :) İnşallah hayırlısıyla gıder gelır canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…