Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

ewet canım haklısın 2.kaptan eşini yanına alabılıyor. benım eşimde 2.kaptan sende gelirsin dediğinde nasıl olur kı herkes toplasa eşini olur mu öyle şey dediğimde zaten herkes alamaz sadece süvari ve 2.kaptan alabılır demişti.belkide o şirketin prosedürü böyledir.tc bayrak bilmiyorum değişiyordur belki .bizimde askerlikten dolayı yabancı bayrak .bedelliye başvurduk ödememiz bitince tc bayrak gececek.
24 gun nasıl duymadın sesini çok mu uzaga gitti çekmedi mi 24 gun .ben çıldırırım herhalde en fazla 3 gun duymadım onda bile kötü oldum.
ben istemiyorum ztn o kdr uzaga gitsin karadeniz akdeniz güzeldir :))

merhaba kızlar,benim eşim 2.müh. 1,5 ay oldu sefere çıkalı,kontratı 4 aylık daha çoook var,özledim her zaman ki gibi ama bizim 6 yıldır durum bu. genelde senenin yarısı çalışır yarısı yanımda olur.ben öğretmenim.

Herkese merhabalar.
Dün eşimi gönderdim. Buradaki kızlar derlerdi, anlatırlardı da inanmazdım, insan yaşamayınca anlamıyormuş. Hatta kısa bir süre önce bile bahsedilmiş olabilir. Sevgiliyken zor, nışanlıyken daha zor, evliyken en zoru demişlerdi. Hakkaten öyleymiş. Dışarda uğurlarken kötü oluyorsun, ama asıl zor olan eve gelmekmiş. Evde hep onunla birlikteyken, eve yapayalnız gelmesi çok koyuyormuş insana. Onun senden uzakta olması ve daha bilmem ne kadar uzun aylar olmayacak olması karabasan gibi yüreğinin orta yerine çöküyor. ALLAH KİMSEYİ SEVDİKLERİNDEN AYRI BIRAKMASIN. Bunu yaşamayan asla bilemez, bugün bunu daha iyi anladım. Allah eşini, sevdiğini bekleyen herkese sabırlık versin. Zaman su gibi akıp geçsin... Amin...

selam canım. benim bildiğim kadarıyla yabancı ya da tc bayraklı, hepsinde 2. kaptan eşini getirebiliyor. belki o şirkete ait bir uygulamadır. az kalmış canını sıkma gider limanda görüşürsün sen de eşinle..

esracım neden böyle bi mj attın anlayamadım. ilgi görmek hoşuna gittiği için mi? ama şöyle düşün o anda görmeseydi ve gördüğünde telefonu cekmio olsaydı ne kadar üzülürdü telaşlanırdı, orda ne kadar magdur o insanlar yazıktır
acıkcası dost acı söylermiş bana kızma ama bu adam feysten silmiş, ilişkim yok demiş, resimleri silmiş. alıp karsısına bitti demesini beklemeye gerek yok? ailesine karsı gelir ya da gelmez o kişiden kişiye değişir, ne gibi bi sorunu var kafasında bilemem ama neticede bitirmiş gibi duruo, gidip görmek seni daha cok üzecek gibime geliyor. ya da orda sana iyi davranacak sonra yine aramıcak sen kendin geldin dicek gibi.. umarım böyle olmaz ama tecrübelerim öyle gösterio canm

Yaptım işte beni bıraktığı durumlar hiçte normal değildi. Ona yakışmazdı. Ve seviyorum, bekle beni seyip bu şekilde olmasıda normal değil. Ben sadece bana karşı açık olmasını istedim.

Yaptım işte beni bıraktığı durumlar hiçte normal değildi. Ona yakışmazdı. Ve seviyorum, bekle beni seyip bu şekilde olmasıda normal değil. Ben sadece bana karşı açık olmasını istedim.

sen ona yakışmazdı diosun ama güzelim o kendine yakıştırmış? o zaman git görüş acıkca senden duymak istedim de, arada derede bırakmaya hakkın yok de. ama kesinlikle o konusmada da arada bırakmasın kafan net dönmelisin ki işe yarasın..

Kızlarrrrrrrrrrrrrr nasılsınız????benm eşim geldi biz seyyah olduk gezioruz deliler gibi ondan yazamıorum ...anlıcanz bnm keyifler yerinde:))

kızlar benim gibi öğretmen olup yaz tatilinde eşinin yanına giden var mı?

Canım ben de öğretmenim, ama biz daha yeni evlendik. O yüzden bu konuda daha önce herhangi bir girişimim olmadı. Sen gittin mi? Ben de bu konuda nasıl oluyor onu merak ediyordum. Eğer gittiysen beni de bilgilendirirsen sevinirim. Teşekkür ederim şimdiden...

yok bende gitmedim,her yıl bi niyetleniyorum sonra ben gideceğime o gelsin tatil yapalım mantığıyla vazgeçiyorum. biz genelde çalışma takviminde ikimiz de çalışıyoruz,tatillerde beraber tatil yapmaya çalışıyoruz.ama bu yaz kontratı ağustosun ortasında bitecek 1 ay gitsem mi die düşünmeye başladım(gerçi belgelerimde yok)

merhabalar
ben sitede yeniyim aslında çok eskiden beri girip forumu okurdum ama üye olmak sohbete katılmak bu güne kısmet oldu. Bunun nedeni de erkek arkadaşımın sefere çıkması 2 gün önce gitti gemisi daha limanda ayrılmadılar bile ama ben çok kötüyüm bu 3. gidişi ama yurtdışına ilk çıkıyo. Daha önce de gitti ama kıyısal seferdi sürekli konuşurduk ayda 1de olsa gelirdi ama bu sefer öyle olmayacak görüşmeyi bırak sesini bile duyamam sanırım. Bir de son seferden geldi 2,5 ay hep yanımdaydı hergün işten geldi aldı beni bu süre içinde aralıksız her gün beraberdik şuan o kadar koyuyor ki bunu kelimelerle anlatamam. Etrafımdaki insanların beni anlayabileceğini sanmıyorum çünkü bu çok farklı bir durum yaşamayan anlayamaz. Bu yüzden sizin aranıza katıldım beni sizin anlayacağınızı biliyorum. 2 gündür fenalardayım sabah uyanıyorum ağlıyorum, işe geliyorum ağlıyorum, limandan ayrılmadığı için arıyo sesini duyunca ağlıyorum, Belki abartı gelicek ama iş çıkışımda beni beklediği yere bakıp bakıp yine ağlıyorum içim çıktı desem yeridir. Çok tuhaf geliyo kendimi alıştıramıyorum onun yokluğuna.O da çok üzgün benim ağladığımı duyunca daha kötü oluyo güçlü durmaya çalışıyorum ama elimde değil tutamıyorum. Sizlerden güç almayı umuyorum. Beni en iyi sizlerin anlayacağını tahmin ediyorum.

ohh ne güzel darısı başımızaaa
Hayırlısıyla inşallah canım:)))

benim yanlızlığımada bi destek çıkarmı acaba burdan :)
Buradaki herkes seni anlar canım merak etme, bunaldığında kendini buraya atabilirsin. Buradaki herkes elinden geldiğince birbirine destek olmaya çalışıyor. Herşeyden önce herkes birbirini, neler yaşadığını anlıyor...

Canım biz daha yeni evlendik, bu yıl tatil zamanını ayalarlayamadık. Ama ileriki yıllarda benim de ayarlama düşüncem var. Çünkü ben tatildeyken çok sıkılıyorum, okul döneminde zaten çalışıyorum ve yoğun oluyorum. Bu arada hangi evrakları istiyorlar da sen evraklarım yok dedin?

Canım benim seni en iyi biz anlarız. Çünkü bu duyguyu yaşamayan bilemez. Ben de iki gün önce eşimi yolladım. Öyle dolanıyorum etrafta. İnsan garip gibi hissediyor kendini, garip kalıyor onlar gittiklerinde. Kıyafetlerini koklayıp koklayıp ağlıyorum. Yani bunları bir tek sen yaşamıyorsun bunu unutma. Buradaki herkes bunları yaşıyor ve daha ne kadar yaşayacağız, bakalım hayırlısı diyoruz. Allah ilk önce hayırlısını versin. Amin.
Canım benim seni bir tek buradaki kızlar anlar, bunu yaşamayan bilemez. Bir gün elini uzatsan yanında, sonraki gün yok. Ve daha gelinceye kadar aylar aylar var. Allah'a isyan etmek istemiyorum ben de, ama düşünmeden de edemiyorum bu nasıl bir hayat diye. Sonra diyorum ki Allah'ım bizim sınavımız da buymuş diyorum. Kesinlikle Alla'a isyan etmek istemiyorum, Allah ettirmesin de, ama insan düşünmeden edemiyor iste. Herkesin eşini evinde görünce insan çok içleniyor. Ev bomboş geliyor, iki çift laf edecek kimsecikler yok. Aman neyse ya.
İçinden ağlamak geliyorsa ağla, atarsın belki enerjini. Kendine dikkat et canım.

Çok teşekkürler gerçekten de aynı hisleri paylaşıyoruz. Dediğin gibi aynen o gidince kendimi garip gibi hissediyorum ben de yanımdayken olduğu gibi güçlü neşeli olamıyorum. Allah sabrını verir inşallah hepimize insanın eşinin sevgilisinin bir anda pat diye gitmesi yalnız kalması çok zor hele de arada büyük bir sevgi varsa. Derdi veren sabrını da verir derler öyle olur inşallah. Çok teşekkürler desteğin için sen de kendine dikkat et.

selam canım. hosgeldin öncelikle. söylediklerin cok dogru, burdaki arkadaslarımdan cok destek gördüm sevgilim burda olmadıgında okudum okudum hep dertleştik birbirimize destek olduk. ama sen cok koyvermişsin bak kızdım ilk bir ay cok zor gelir sonra alışcaksın, bunun bi süreç oldugunu düşün sürekli. cunku kimle konusursan konus kendini telkin etmelisin yoksa sorun çözülmüo, ağlayınca karsındaki de üzülüo yazık elinden bişey gelmıo adamın onlar içine atıo sonra allah korusun hasta olur. bu onun hayatı ve tercihi diye düşün, saygı duymak zorundayız, gittiği gibi gelir önemli olan sizin aranızda saygı ve sevginin azalmaması. cok canın sıkıldıgında kafanı dagıtacak, ugrasacak bişeyler bul kendini sakın koyverme her gün bi yıl gibi gelıo cok kafaya taktıkca. ben gecen gittiğinde 8,5 ay bekledim artık cıldırma modundaydım ama şimdi gecti gitti diorum. allah sabrını verir zaman dediğin gecer

selam hosgeldin,
4 ay cabuk gecer sıkma canını, hem yanında cok kalıomuş bak ne güzel ben valla 2-3 ay zor tutuyorum sıkılıo adam burda

Hoşbulduk. Dediklerin çok doğru ben de farkındayım ama ilk zamanlar biliyorsun alışıcam ama başka çarem de yok zaten böyle onu da üzüyorum farkındayım. Çok sevindim gerçekten aynı şeyleri yaşayan insanlarla konuşmak dertleşmek farklı oluyormuş. Teşekkürler tavsiyelerin için 8,5 beklemişsin kolay değil ben şımarıklık yapmayayım 4 ay için :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…