• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Deniz adamlarının eşleri sohbete VİRA diyelim

mrb canım..ne biliyim bunları sevgilimle konuşmam ters tepki yaptı dediğinde ben pek iç açıcı bi konuşma geçirmediğinizi düşünmüştüm..ama yanlış ta değerlendirmiş olabilirim tabi..msjlar bazen konu hakkında çok ta açıklayıcı olamıyo..şu aldatma
olayındaki psikolojiye gelince..ne olursa olsun ben bu konuda olumlu bakamam..bizde stres altındayız bizde mi gidelim eşimizi
ahlaksızca aldatalım..ben eşime güveniyorum içim rahat fakat ilerde neler yaşanır neler değişir tama olarak bilmek mümkün değil..allah korusun bi aldatma olayı yaşansa aynı pozitifliği gösteremem..
çünkü hayatta bazı şeyler var ki şiddet aldatılma istismar gibi bunları kabul edemem..tabi çok ta büyük konuşmayı sevmem..yaşamadan
neyin ne sonuçlar doğuracağını söylemek yanlış olur..allah göstermesin diyelim..
hayatta paylaşak o kadar güzel şey varken bunları düşünemiycem yazmışsın.. haklısın fakat önceki yazında üzgün olduğunu hissettiğim için bişeyler yazma gereği hissettim,moralsiz gibiydin ama sen kendi içinde çözmşsün sanırım güzel..problem yok ozamn..

evet canım sorun olmadı ama herkese cok güzel moral veriosun keza bana da öyle, tekrar sagol.:23:
moralsiz gibi oluyorum bazen , bunaldıgımda su gunlerde cok oluo. ben de 7 aydır beklıorum ama turkiye limanına geldi allaha sukur 3er gün görüştük. ama rüya gibi gelıo şimdi olmamış gibi. anlayacağın 7 ay uzun süre, sıkıldım:20:
neyse 1-2 aya kadar geliyor insallah biz de bi söz bi nişan yaparız, benim de ailemin izin vereceğini sanmıyorum, derdim onun yoklugundan hariç bir de bu :30:

bu arada cnm konuyu gündeme getirmissin ama böyle yanlış bilgilendirmiş oluyoruz herkesi..soru işaretleri olmasın kimsenin aklında istiyorum.. o limanlarda böyle bi zorunluluk yok demişsin ama var yani gemiye kadınların girmesi zorunlu çünkü liman otoritesiyle o sektördeki insanların yaptığı anlaşmadan dolayı bu zorunluluk..ben kadınlar gelmeyince yükleme boşaltma olmuyor diye duydum..zorunlu olmayan şey ise personelin iradesi..yani yapmayı yanlış gören sevgilisi eşi olan personel yapmaz..yapanlara da bişey diyemez..bunu anlattım çünkü bişeyler yazıyoruz yanlış anlaşılıyor ve biçok sey havada kalıyor..bende cevap verme gereği
yaşıyorum yoksa hiç haz etmiyorum bu konulardan.
arkadaşlar dün gece 05.00 da eşim aradı sabaha karşı moral bulmak istemiş.ne kadar özlediğinden ve gemideki zor
şartlardan bahsetti..bırak gezmeyi uyuyacak zamanı zor buluyorum dedi..hani onun ses tonunu konuşmasını duymanızı isterdim
herşeyi öyle iyi özetliyor ki..şu konuları konuşmaktan bile utanıyorum kendi adıma..güvenelim arkadaşlar ya çevreden sağdan soldan güvenmeyin diyenleri de utandıralım. oralarda bizim için
yıpratıyolar kendilerini..yuvalarını geçindirmek için gençliklerini veriyorlar gemiye..biz de biz üzmeyelim onları..

evet aslında malesef ben de onu kastettim, acık yazmamışım. yani istemeyen yapmaz seklinde zorunluluk yok dedi.
neyse haklısın bunu düşünmenin de sonu yok, güvensizlik yapıp adamı kurutmanın da faydası yok.
ben 2 kere limanda yanına gittim. benim sevgilim süvari. zaten yanaştıgı ilk 8-9 saat nefes alamıo o kadar yogun oluo., gelen gidenin haddi hesabı yok. cıkıp dolaşmaya vakti olmadıgı da doğru. ben yanına gittim diye cıkıp dolaştık mesela ama günde en az 30 kere telefonda konustu, sürekli bi sorun.. kalkıp gidene kadar işleri bitmio gercekten cok yogun oluolar.

saldırı anı coksurmei yani ates acamadılar bizee konvoyla geciyorduk askeri gemi müdahale etti hemen ama korsan botları 20 25 knot hızlı botlarla saldırıyorlar bizim geminin hızı 13 knot tı yani kacma sansı fılan yok konvoyla geciyorduk sözde ama bizim üzerimize dogru bot hızla gelirken etrafta gemi filan kalmadı herkes baska bir tarafa kırdı dümenini bi tek askeri gemi kacmadı yani:) cok zor gercekten allah kacırılan personelin yardımcısı olsun...biz uzak dogu calısıyoduk genelde...gemiden inerkende indigimiz sehirde 3 4 gün kalıp dönüyoruz...taylantta kaldık mesela cok güzel...brezilya rio de jeneiroda kaldık 10 gün orasıda cok güzel...her ülkenin her sehirin farklı farklı güzellikleri var tabiki...fildişi sahillerine gittik okadar fakirlerki bir sabun almak için gemiden saatlerce yalvarıyorlar okadar yoksulluk içinde göğüs germeye calısıyorlar hayata...amerikaya gittik oradada elektronik cok ucuz delı gibi alısveriş yaptık döndük...çine gittik onlar börtü böcek ne bulursa yiyiyorlar ucuz bi yer ama oradada cın malları ucuz kaliteli esyalar oradada cok pahalı...conakry ye gittik gemide 3 tane kacak cıktı o kadar fakırlerki ülkelerinden kacabilmek için geminin altına dalarak havalandırma giibi bir yere saklanmıslar sonra tekrar aynı limana girip yükleme yaptık alllahtan bası agrımadı gemidekierin şimdilik bu kadar siz sorun merak ettiklerinizi ben anlatayım...
merak edenler için evet canakkaleliyim beyaaa:)

selamm:3:benim de gidesim geldi yaa ne güzel anlatmışşın. zorluklarından da bahseder misin biraz ;(

evet canım sorun olmadı ama herkese cok güzel moral veriosun keza bana da öyle, tekrar sagol.:23:
moralsiz gibi oluyorum bazen , bunaldıgımda su gunlerde cok oluo. ben de 7 aydır beklıorum ama turkiye limanına geldi allaha sukur 3er gün görüştük. ama rüya gibi gelıo şimdi olmamış gibi. anlayacağın 7 ay uzun süre, sıkıldım:20:
neyse 1-2 aya kadar geliyor insallah biz de bi söz bi nişan yaparız, benim de ailemin izin vereceğini sanmıyorum, derdim onun yoklugundan hariç bir de bu :30:

çok saol diddiy cnm sizlerde bana moral veriyosunuz teşekkürederim.:kkk:.evet cnm 7 ay bayağı uzun bi süre..zaten 0 üç günde de ayakların yerden
kesilmiştir eminim..bende eşim geldiği ilk günler yanından bi dk olsun ayrılmak istemem..öylece bakayım elini tutayım konuşmalarını dinleyim
isterim..adam aç belki yemek yiycek yada uyuycak halbu ki..:9: allahtan o da aynı ben gibi deli oluyo ki üç dört günümüz böyle yapışık ikizler gibi geçiyo..
markete bile giderken beraber gidiyoruz..hasret te güzel bazen..her seferinde bunları yaşamakta çok şey katıyo ilişkiye..aşk bitmiyo..
cnm hep böyle uzun mu çıkıyor seferlere..oldukça uzun geldi bana..belki ileride bu kadar uzun çıkmaz çalıştığı şirketten dolayı olabilir..kontrat süreleri uzundur..
bu arada ailenin başta istememelri doğal..bizimkilerde soğuk bakmıştı önceleri ama eşimi tanıyınca nerdeyse benden daha fazla sevdiler onu
diyebilirm..yalnız öncelikle güzel şekilde anlat onu bu fikre alışsınlar biraz..çevrende karada olupta evliliği kötü giden biten çiftleri örnek
göster..sevgilin mesleğini uzun süre yapmayı düşünmüyorsa bunu da söyleyebilirsin..biraz daha hafiflerler ozman..bunlar aşılır cnm..sevdikten
anlaştıktan sonra inan hiçbir koşulun şartın önemi yok..:42:

çok saol diddiy cnm sizlerde bana moral veriyosunuz teşekkürederim.:kkk:.evet cnm 7 ay bayağı uzun bi süre..zaten 0 üç günde de ayakların yerden
kesilmiştir eminim..bende eşim geldiği ilk günler yanından bi dk olsun ayrılmak istemem..öylece bakayım elini tutayım konuşmalarını dinleyim
isterim..adam aç belki yemek yiycek yada uyuycak halbu ki..:9: allahtan o da aynı ben gibi deli oluyo ki üç dört günümüz böyle yapışık ikizler gibi geçiyo..
markete bile giderken beraber gidiyoruz..hasret te güzel bazen..her seferinde bunları yaşamakta çok şey katıyo ilişkiye..aşk bitmiyo..
cnm hep böyle uzun mu çıkıyor seferlere..oldukça uzun geldi bana..belki ileride bu kadar uzun çıkmaz çalıştığı şirketten dolayı olabilir..kontrat süreleri uzundur..
bu arada ailenin başta istememelri doğal..bizimkilerde soğuk bakmıştı önceleri ama eşimi tanıyınca nerdeyse benden daha fazla sevdiler onu
diyebilirm..yalnız öncelikle güzel şekilde anlat onu bu fikre alışsınlar biraz..çevrende karada olupta evliliği kötü giden biten çiftleri örnek
göster..sevgilin mesleğini uzun süre yapmayı düşünmüyorsa bunu da söyleyebilirsin..biraz daha hafiflerler ozman..bunlar aşılır cnm..sevdikten
anlaştıktan sonra inan hiçbir koşulun şartın önemi yok..:42:

evet canım bi an ona da söyledim gercek degil sanki şu an diye :34: aslında 6 aylıktı kontratı. ama yaza denk gelsin az daha durayım dedi, ev alma planımız da var. hem havalar ısınır hem maddi acıdan rahat ederiz dedi. 2 ay daha uzattı. bu arada ben de bankacıyım hangi bankadasın sen?
ailem evet önce bundan dolayı istemicekler. bir de mezhep farklılığı var ondan dolayı cok sorun cıkcak:s
iş değiştirme konusunda da bi plan yapmıo hiç, denizde bunları düşünmek istemıorum gelince bakıcam dio. ama yeni süvari oldu zaten 2 sene daha gtmek istıorum dio. anca toparlarız zaten evdir, evliliktir dio..amma sorun dimi:5:

evet canım bi an ona da söyledim gercek degil sanki şu an diye :34: aslında 6 aylıktı kontratı. ama yaza denk gelsin az daha durayım dedi, ev alma planımız da var. hem havalar ısınır hem maddi acıdan rahat ederiz dedi. 2 ay daha uzattı. bu arada ben de bankacıyım hangi bankadasın sen?
ailem evet önce bundan dolayı istemicekler. bir de mezhep farklılığı var ondan dolayı cok sorun cıkcak:s
iş değiştirme konusunda da bi plan yapmıo hiç, denizde bunları düşünmek istemıorum gelince bakıcam dio. ama yeni süvari oldu zaten 2 sene daha gtmek istıorum dio. anca toparlarız zaten evdir, evliliktir dio..amma sorun dimi:5:

a ne güzel meslektaşız..garanti bankasındayım tatlım ben..sen neredesin?
canım benim eşimde şuan ikinci kaptan ve 1.kaptan olunca biraz daha birikim yapar karada şirketlerde çalışırım diyo..tabi bunların gerçekleşmesi bi 4 -5 yılı bulucak..sevgilinin şuan böyle düşünmesi çok doğal tabi..aklında karayada çıkmak vardır bence ama denizcilerin
yaşamı belirsizlik üzerine meslekleri gereği bunu da kabul etmek gerek..napalım gülü seven dikenine katlanır bizde özverili olucaz onlar gibi..
yanlış anlama cnm ama mezhep farklılığı durumlarına insanlar neden bu kadar takıyo hiç anlamıyorum..sadece bu yüzden bi insanı hayatından çıkarmalarını isterlerse büyük yanlışa düşerler..bunu anlatmalısın ailene güzel bi dille..ama tabi arka arkaya hoşlanmayacakları şeylerde
söyleme onlara..önce onun hayatındaki varlığına alışsınlar...

a ne güzel meslektaşız..garanti bankasındayım tatlım ben..sen neredesin?
canım benim eşimde şuan ikinci kaptan ve 1.kaptan olunca biraz daha birikim yapar karada şirketlerde çalışırım diyo..tabi bunların gerçekleşmesi bi 4 -5 yılı bulucak..sevgilinin şuan böyle düşünmesi çok doğal tabi..aklında karayada çıkmak vardır bence ama denizcilerin
yaşamı belirsizlik üzerine meslekleri gereği bunu da kabul etmek gerek..napalım gülü seven dikenine katlanır bizde özverili olucaz onlar gibi..
yanlış anlama cnm ama mezhep farklılığı durumlarına insanlar neden bu kadar takıyo hiç anlamıyorum..sadece bu yüzden bi insanı hayatından çıkarmalarını isterlerse büyük yanlışa düşerler..bunu anlatmalısın ailene güzel bi dille..ama tabi arka arkaya hoşlanmayacakları şeylerde
söyleme onlara..önce onun hayatındaki varlığına alışsınlar...

ben tebteyim canım. ama subede değilim, olmak da istemezdim allah kolaylıklar versin:23:
evet benımkı yası cok genc olmasına ragmen cabuk ilerledi, su asamada bırakamaz ama bana, aileye cok düşkün. kurulu bi düzenimiz olursa o da gitmek istemicek bunu dile getirio az cok..kendi işini kurmak istıo ama napalım hersey sırayla önce bi rahat edelim de. sonrası gelir umarım.
o konuda da cok cok haklısın ben de yanlış buluorum kaldı ki aramızda bu tarz bi konunun varlığı bile yok biliosun aileler takar:25:
dediğin gibi alıştırarak söylemeliyim sanırım..

ben tebteyim canım. ama subede değilim, olmak da istemezdim allah kolaylıklar versin:23:
evet benımkı yası cok genc olmasına ragmen cabuk ilerledi, su asamada bırakamaz ama bana, aileye cok düşkün. kurulu bi düzenimiz olursa o da gitmek istemicek bunu dile getirio az cok..kendi işini kurmak istıo ama napalım hersey sırayla önce bi rahat edelim de. sonrası gelir umarım.
o konuda da cok cok haklısın ben de yanlış buluorum kaldı ki aramızda bu tarz bi konunun varlığı bile yok biliosun aileler takar:25:
dediğin gibi alıştırarak söylemeliyim sanırım..

evet cnm mutlaka vardır bi planı sevgilinin..kim ister eşinden dostundan sevdiğinden ayrı kalmak..ailene onalrın düşüncelerine önem verdiğini
hissettir..yanlış bişey yapmıycağını san agüvenmelerri gerektiğini anlat..yani başına buyruk hareket etmediğini görsünler..hem onların görüşlerine saygı duyduğunu görürlerse sevgiline karşı cephe almazlar..
bu arada evet yorucu oluyo biraz çalışma temposu ama idare ediyorum..:6:

Olaya su acidan bakalim onun zevki senin gibi cici birini secmesinden belliSenin beendiini eminim oda beenir

saol tatlım çok teşekkürederim:29:..eşimle birbirimizi bulduğumuz için şanslı hissediyorum kendimi..allah hepimizin yuvasını mutluluğunu korusun:nazar:
sen nasılsın cnm neler yaptın bugün.teyzenle gezmeye devam mı..

Back